Útok proti Libyi
Re: Útok proti Libyi
A ty nevnímaš moslimov ako agresorov? Ja áno.
Dlhé roky sme tu mali kecy o multikulturalizme, pričom súdny človek vždy vedel, že sú to bludy. Teraz na to prichádzajú postupne aj politici ako Merkelová alebo Sarkozy, čo nie sú žiadny ultrapravičiari ani bábky bez vplyvu. A to je prvý krok.
Druhý krok bude zastavanie imigrácie o čo sa snažia už všetky štáty, ktoré s tým majú problém, len stúpili do vlastných sračiek (ľudské práva, rovnosť), ale ono sa to podarí.
A posledný krok bude zbaviť sa ich a dostať ich tam skade prišli.
Dlhé roky sme tu mali kecy o multikulturalizme, pričom súdny človek vždy vedel, že sú to bludy. Teraz na to prichádzajú postupne aj politici ako Merkelová alebo Sarkozy, čo nie sú žiadny ultrapravičiari ani bábky bez vplyvu. A to je prvý krok.
Druhý krok bude zastavanie imigrácie o čo sa snažia už všetky štáty, ktoré s tým majú problém, len stúpili do vlastných sračiek (ľudské práva, rovnosť), ale ono sa to podarí.
A posledný krok bude zbaviť sa ich a dostať ich tam skade prišli.
-
Sagittarius
Guru
Myslel som vo všeobecnosti. Ale zase, čo tým zatiaľ USA vyriešili? (Irak, Afganistan) A do piatku boli iba moslimovia na všetkých (oboch) stranách boja, bez ohľadu na, kto bol agresor. Ale je tu otázka, čo je lepšie, resp, horšie Líbya s Kaddáfim na čele alebo Líbya ako niečo na spôsob terajšieho Iraku.
Ja som určite proti tomu...lebo vojna určite nič nevyrieši...bude ešte viac problémou...určite by sa to dalo vyriešiť inak vždy je viac spôsobov.....veď v Afganistane umrelo (2004-2009) viac ako 100 000 ľudí a nič sa nevyriešilo...
Pre doplnenie Líbya nie je ani IRAK ani AFGANISTAN.Porovnávať sa to nedá. Taktiež tam nevstúpil ani jeden vojak spojencov.A to sa ani nezmení (podľa mňa). A vojna tam už bola pred náletmi!Otázkou je kto ju vyhraje.
otazne je, ci letecke bombardovanie vyriesi to, co sa tam zacalo robit...
nemyslim si, ze povstalci su plateni zapadom kvoli rope...na zebezpecenie spolahlivych dodavok ropy do europy tam predsa europa mala kaddafiho...
v tej krajine to pekne dlho muselo vriet a kaddafi to udrzoval iba vdaka sile a totalitnym praktikam...takze si o nom nerobte ziadne iluzie, vodca naroda, ktory zacne vrazdit svojich vlastnych ludi, len preto ze sa mu niektori odvazili odporovat...tak je jasne, ze jeho moc je udrzovana iba tankami, nicim inym...a je na vasom zvazeni, ci to je spravne...a ci z nerastneho bohatstva krajiny prosperovali libyjcania, alebo iba ludia okolo kaddafiho...
tak isto nesuhlasim s nazorom, ze sa jedna o vnutorne zalezitosti libye a nikto nema pravo zasahovat do diania v suverennej krajine...
1/nie je to vnutorna zalezitost libye, to zistite ked budete najblizsie tankovat...alebo ked uvidite tie hufy utecencov, ktore smeruju do EU alebo do okolitych arabskych krajin, kde je uz aj tak situacia dost zla...
2/ked mame moznost zmiernit civilne obete alebo zabranit dalsiemu krviprelievaniu neozbrojenych a nevinnych...preco to neurobit ???
dost som sa zabavil, ked libyjska statna televizia prvu noc naletov hlasila, ze..."pri utoku zahranicnych teroristickych lietadiel zahynulo viac ako 90 nevinnych libyjcanov, vsetky boli deti"
to urcite...
a na obraz kaddafiho tu mate jeho vyrok z prejavu pred 2 dnami...
"Kaddáfí vyzval svojich stúpencov k zelenému pochodu na Benghází. Tisíc jeho prívržencov sa údajne vydá s olivovými vetvami do bašty povstalcov, aby jeho obyvateľov oslobodili od ozbrojených bánd, ktoré mesto ovládajú. Sprevádzať ich bude libyjska armada, pretože druhá strana má v rukách zbrane tiež."
pekne keci ako ospravedlnit to, ze bude pouzivat nevinnych ludi ako ludske stity pre svoje tanky...
nemyslim si, ze povstalci su plateni zapadom kvoli rope...na zebezpecenie spolahlivych dodavok ropy do europy tam predsa europa mala kaddafiho...
v tej krajine to pekne dlho muselo vriet a kaddafi to udrzoval iba vdaka sile a totalitnym praktikam...takze si o nom nerobte ziadne iluzie, vodca naroda, ktory zacne vrazdit svojich vlastnych ludi, len preto ze sa mu niektori odvazili odporovat...tak je jasne, ze jeho moc je udrzovana iba tankami, nicim inym...a je na vasom zvazeni, ci to je spravne...a ci z nerastneho bohatstva krajiny prosperovali libyjcania, alebo iba ludia okolo kaddafiho...
tak isto nesuhlasim s nazorom, ze sa jedna o vnutorne zalezitosti libye a nikto nema pravo zasahovat do diania v suverennej krajine...
1/nie je to vnutorna zalezitost libye, to zistite ked budete najblizsie tankovat...alebo ked uvidite tie hufy utecencov, ktore smeruju do EU alebo do okolitych arabskych krajin, kde je uz aj tak situacia dost zla...
2/ked mame moznost zmiernit civilne obete alebo zabranit dalsiemu krviprelievaniu neozbrojenych a nevinnych...preco to neurobit ???
dost som sa zabavil, ked libyjska statna televizia prvu noc naletov hlasila, ze..."pri utoku zahranicnych teroristickych lietadiel zahynulo viac ako 90 nevinnych libyjcanov, vsetky boli deti"
a na obraz kaddafiho tu mate jeho vyrok z prejavu pred 2 dnami...
"Kaddáfí vyzval svojich stúpencov k zelenému pochodu na Benghází. Tisíc jeho prívržencov sa údajne vydá s olivovými vetvami do bašty povstalcov, aby jeho obyvateľov oslobodili od ozbrojených bánd, ktoré mesto ovládajú. Sprevádzať ich bude libyjska armada, pretože druhá strana má v rukách zbrane tiež."
pekne keci ako ospravedlnit to, ze bude pouzivat nevinnych ludi ako ludske stity pre svoje tanky...
Myslím, že dodávky z Lýbie až na malé srandy za rozumné ceny ďalej pokračovali, ale ok.skuki napísal:Chcú znova obnoviť dodavky ropy..
ja si myslim ze tie letecke utoky nic nevyriesia....bude to este horsie
držím palce Kaddafimu!!
asi tak. akurat ze nevidim rozdiel v tom, ci zomru povstalci, civilisti alebo vojaci. vsetko to su ludia, skoda ich. ale ako europanka a dekadentna pragmaticka so zasahom v Lybii teoreticky suhlasim, lebo mi pride logicky.skuki napísal:Európske štáty si touto vojenskou operáciou zabezpečujú svoje záujmy.Vidím tu 2 problémy - ropa a emigrácia z Líbyi.Chcú znova obnoviť dodavky ropy a zastaviť vlny emigrantov.Dúfali že povstalci porazia Kaddáfiho vstúpencov ( zo začiatku to aj tak vyzeralo), ale zrazu sa situácia obrátila a Kaddáfi má navrch, tak im chcú EÚ štáty pomôcť, ale aby oni samé nemali žiadne straty na životoch vojakov. Kadífi je nepredvídateľný psychopat. Ľahšie je im ho takto zosadiť ako zase udobrovať. Či som za alebo nie? Ak by nazasiahli tak zomrú povstalci a nevinný civilisti v mestách ovládaných povstalcami, takto zomrú nevinný civilisti v mestách ovládaných Kaddáfiho jednotkami a vojaci Kaddáfiho. S týmto vojenským zásahom súhlasím.
[quote="kathleen vsetko to su ludia, skoda ich. [/quote]
V Čiernych baronóch to už bolo dosť jasne vysvetlené ako to je.... "Kefalín, tyhle starosti můžete pustit z hlavy... Lidí je na světě jako sraček.".... ale tým sa môj postoj k zásahu Západu v Lýbii nemení.... Kadáffí je aký je, ale dokiaľ tam nezačali protištátne akcie, tak tam dokázal udržať poriadok a rovnako spoľahlivo zastavoval utečencov mieriacich do Európy.... A keď už to vyzeralo, že sa mu podarí potlačiť banditov a obnoviť poriadok, tak sa do toho začal montovať Západ....
Keď je tu niekto agresor, tak je to jedine Západ.... pretože toto je nie je o nejakej obrane pred nebezpečím - toto je obyčajný vojenský útok.... A ako som už písal "správna vojna je jedine obranná".... nie útočná, nie invázia, nie "humanitárne bombardovanie" (Bombing for Peace is like Fucking for Virginity)....
V Čiernych baronóch to už bolo dosť jasne vysvetlené ako to je.... "Kefalín, tyhle starosti můžete pustit z hlavy... Lidí je na světě jako sraček.".... ale tým sa môj postoj k zásahu Západu v Lýbii nemení.... Kadáffí je aký je, ale dokiaľ tam nezačali protištátne akcie, tak tam dokázal udržať poriadok a rovnako spoľahlivo zastavoval utečencov mieriacich do Európy.... A keď už to vyzeralo, že sa mu podarí potlačiť banditov a obnoviť poriadok, tak sa do toho začal montovať Západ....
Keď je tu niekto agresor, tak je to jedine Západ.... pretože toto je nie je o nejakej obrane pred nebezpečím - toto je obyčajný vojenský útok.... A ako som už písal "správna vojna je jedine obranná".... nie útočná, nie invázia, nie "humanitárne bombardovanie" (Bombing for Peace is like Fucking for Virginity)....
Pinhead
to moje: "ludia zomieraju tak ci tak" je ako tvoje: "Kadáffí je aký je".
to moje: "ludia zomieraju tak ci tak" je ako tvoje: "Kadáffí je aký je".
V Čiernych baronóch to už bolo dosť jasne vysvetlené ako to je.... "Kefalín, tyhle starosti můžete pustit z hlavy... Lidí je na světě jako sraček.".... ale tým sa môj postoj k zásahu Západu v Lýbii nemení.... Kadáffí je aký je, ale dokiaľ tam nezačali protištátne akcie, tak tam dokázal udržať poriadok a rovnako spoľahlivo zastavoval utečencov mieriacich do Európy.... A keď už to vyzeralo, že sa mu podarí potlačiť banditov a obnoviť poriadok, tak sa do toho začal montovať Západ....Pinhead napísal:[quote="kathleen vsetko to su ludia, skoda ich.
Keď je tu niekto agresor, tak je to jedine Západ.... pretože toto je nie je o nejakej obrane pred nebezpečím - toto je obyčajný vojenský útok.... A ako som už písal "správna vojna je jedine obranná".... nie útočná, nie invázia, nie "humanitárne bombardovanie" (Bombing for Peace is like Fucking for Virginity)....[/quote]
úplne súhlasím ...
Bombing for Peace is like Fucking for Virginity: Presné vystihnutie. 
Mňa by len zaujímalo aké alternatívne riešenie situácie v Lýbii by ste navrhovali? Alebo Vám je to jedno, jedna civilná vojna z tisícami obetí v Afrike hore dole.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Už som to písal. Druhá možnosť a civilistov poslať voľky-nevoľky späť. Ak ľudia chcú demokraciu tak si ju spravia aj bez cudzej pomoci-oni nevedia čo chcú.
Prepáč, ale kde si to písal? Máš tu len jeden príspevok a tom som alternatívne riešenie nevidel.
Ako poslať späť? Kde? Čo? Nerozumiem.
Hovorím o riešení situácie keď samozvaný diktátor násilne potláča rebélie s potenciálom na ďalšiu krvavú štatistiku Afrických občianskych vojen.
Ako poslať späť? Kde? Čo? Nerozumiem.
Hovorím o riešení situácie keď samozvaný diktátor násilne potláča rebélie s potenciálom na ďalšiu krvavú štatistiku Afrických občianskych vojen.
slay,
čo sa mňa osobne týka, tak by som nechal Kadáffiho, nech tých povstalcov/banditov potlačí.... Pretože suverenitu a celistvosť štátu považujem za nadradenú nejakým vnútorným šarvátkam....
Ako som už písal, pokiaľ nezačína útočnú vojnu (rozumej vojenskú expanziu do iného štátu či preukázateľnú podporu teroristov a rozvratníkov v iných štátoch), tak je mi úplne ukradnuté, čo sa tam deje...
čo sa mňa osobne týka, tak by som nechal Kadáffiho, nech tých povstalcov/banditov potlačí.... Pretože suverenitu a celistvosť štátu považujem za nadradenú nejakým vnútorným šarvátkam....
Ako som už písal, pokiaľ nezačína útočnú vojnu (rozumej vojenskú expanziu do iného štátu či preukázateľnú podporu teroristov a rozvratníkov v iných štátoch), tak je mi úplne ukradnuté, čo sa tam deje...
-
Sagittarius
Guru
No ale je tu otázka, či tých obetí bude takto menej... A druhá je, že komu vyhovuje destabilizácia situácie v arabskom svete.slay napísal:Mňa by len zaujímalo aké alternatívne riešenie situácie v Lýbii by ste navrhovali? Alebo Vám je to jedno, jedna civilná vojna z tisícami obetí v Afrike hore dole.
Pinhead Celistvosť štátu je jedna vec, druhá vec sú jatky na vlastnom obyvateľstve. Na jednej strane sú ľudské práva, na druhej je pár dekád trvajúca diktatúra. Ak sa národ vzoprel, a diktátor ich násilne potlačí, tak akú má ten národ šancu na demokraciu? Tvoj názor je veľmi totalitárny.
Sagittarius Vzhľadom na vyjadrenia Kaddáfiho si myslím, že tých obetí pravdepodobne bude menej. Navyše nie je to len o obetiach ale aj o ľudských právach a morálnych princípoch. Kto je Kaddáfi, že si uzurpoval moc rozhodovať o Lýbii? Prečo nemajú právo rozhodovať o Lýbii ľudia ktorí sa aj napriek tvrdým represáliám vzoprú jeho samovláde?
Čas ukáže na koľko bolo efektívne použitie vojenskej sily v Lýbii.
Sagittarius Vzhľadom na vyjadrenia Kaddáfiho si myslím, že tých obetí pravdepodobne bude menej. Navyše nie je to len o obetiach ale aj o ľudských právach a morálnych princípoch. Kto je Kaddáfi, že si uzurpoval moc rozhodovať o Lýbii? Prečo nemajú právo rozhodovať o Lýbii ľudia ktorí sa aj napriek tvrdým represáliám vzoprú jeho samovláde?
Čas ukáže na koľko bolo efektívne použitie vojenskej sily v Lýbii.
Slay,
nejaké imaginárne "ľudské práva" a demokracia sú Arabom (ostatne nie len im, ale aj väčšine sveta) úplne cudzie.... Nechápem, prečo by tento západný model mal byť vnucovaný iným štátom....
nejaké imaginárne "ľudské práva" a demokracia sú Arabom (ostatne nie len im, ale aj väčšine sveta) úplne cudzie.... Nechápem, prečo by tento západný model mal byť vnucovaný iným štátom....