minimalne co sa zivotneho poistenia tyka je to uplne proste..
1. kapitalko: vyratas si kolko tam clovek napcha prachov do sporiacej za cele trvanie zmluvy, pozries si kolko dostane na konci nekde to je priamo nekde treba najst v odkupnych hodnotach. ak je buduca hodnota vyssia ako to co tam napcha, je v zisku, vecsina kapitalovych poisteni je vsak v strate.
2: investicko: pozries vykonnost fondov do ktorych pcha prachy za poslednych x rokov, zistis si vsetky poplatky - vsetky poplatky su zverejnene len niekedy sa clovek v tom sprta aj 2 hodiny kym to najde, poplatky si poistovne skryvaju do 20 stranovych textov malymi pismenkami, do neviditelnych odkazov na strankach a tak, skratka robia vsetko pre to aby to beznemu cloveku nepadlo do oka
este stale sa najdu experti, ktori nastavuju klientom zivotky na 10 rokov, na 15 etc. dokonca som sa stretol s tym ze magor poistovak uzavrel investicko na 7 rokov
najlepsie je podla mna uzavriet investicko do 65 rokov, nikdy vsak neponuknem klientovi zmluvu ktora nema navratnost, resp. je v strate ak si o to vyslovene neziada. to znamena nerobim navrhy zmluv, kde celkovy vklad (sporiaca ciastka + pripoistenia) je vyssi ako predpokladana suma pri doziti. lenze vecsina agentov, poistovakov etc. robi presny opak toho co som napisal, a ani sami nevedia preco to tak robia, lebo na skoleniach sa ucia kraviny o financenj gramotnosti ludi, a pritom su sami financne tak gramotni jak opica z pralesa.
su to presne tie spolocnosti ktore robia pre axu a spol. ktore su tu tak omielane, ludi ktori za tymto stoja by som najracej poslal opravovat fukusimu ket vidim jak sa snazia vsade oje***.