Akadémia finančnej gramotnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Akadémia finančnej gramotnosti

Príspevok od používateľa brainwirm »

niekto sa tu pytal ako moze po jednom sedeni clovek vediet ci je zmluva dobra/zla resp. vyhodna/nevyhodna
minimalne co sa zivotneho poistenia tyka je to uplne proste..
1. kapitalko: vyratas si kolko tam clovek napcha prachov do sporiacej za cele trvanie zmluvy, pozries si kolko dostane na konci nekde to je priamo nekde treba najst v odkupnych hodnotach. ak je buduca hodnota vyssia ako to co tam napcha, je v zisku, vecsina kapitalovych poisteni je vsak v strate.
2: investicko: pozries vykonnost fondov do ktorych pcha prachy za poslednych x rokov, zistis si vsetky poplatky - vsetky poplatky su zverejnene len niekedy sa clovek v tom sprta aj 2 hodiny kym to najde, poplatky si poistovne skryvaju do 20 stranovych textov malymi pismenkami, do neviditelnych odkazov na strankach a tak, skratka robia vsetko pre to aby to beznemu cloveku nepadlo do oka :D (pozor poistovna nieje povinna klienta oboznamit s poplatkami ktore si stahuje za vedenie uctu vstupne poplatky etc.! a teda to nikdy klientovi ani nepovie :D ). a teda ak je vykonnost fondu vyssia ako poplatky, je logicke ze zmluva je v zisku a naopak.

este stale sa najdu experti, ktori nastavuju klientom zivotky na 10 rokov, na 15 etc. dokonca som sa stretol s tym ze magor poistovak uzavrel investicko na 7 rokov :D skratka segre skoncila v 18 urazovka, nabehol poistovak z allianzu a normalne nabulikal matke ze je vyhodne uzavriet investicne sporenie na 7 rokov, samozrejme to podpisala (investicka v tych lepsich pripadoch vykazu aspon minimalny zisk najskor v 9-10 roku. ) to som este nerobil v biznise, samozrejme ze potom som to segre hned zrusil.

najlepsie je podla mna uzavriet investicko do 65 rokov, nikdy vsak neponuknem klientovi zmluvu ktora nema navratnost, resp. je v strate ak si o to vyslovene neziada. to znamena nerobim navrhy zmluv, kde celkovy vklad (sporiaca ciastka + pripoistenia) je vyssi ako predpokladana suma pri doziti. lenze vecsina agentov, poistovakov etc. robi presny opak toho co som napisal, a ani sami nevedia preco to tak robia, lebo na skoleniach sa ucia kraviny o financenj gramotnosti ludi, a pritom su sami financne tak gramotni jak opica z pralesa.
su to presne tie spolocnosti ktore robia pre axu a spol. ktore su tu tak omielane, ludi ktori za tymto stoja by som najracej poslal opravovat fukusimu ket vidim jak sa snazia vsade oje***.
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Son-Goku »

je to o ludoch ako sa budu spravat ku klientovi ale to je tak po pade komunizmu sa kazdy chcel nabalit a nebolo mu luto oje*** ani kamaratov dokonca rodinu len aby sa mal dobre..to je ta povaha v strednej a vychodnej europe..niekto mi bude vraviet ze firma ako je ovb apod zato nemozu jaki ludia tam su ale to su kecy multi L hlavne nahrabat a potom zduchnut do ineho mesta a tam obrat dalsich ludi..z rozpravania co som pocul diler ovb takto skakal z jedneho mesta do druheho pekne sa nabalil ale potom ho nahanali ludia s vidlami v rukach co im to spravil
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

[quote="brainwirm"1. kapitalko: vyratas si kolko tam clovek napcha prachov do sporiacej za cele trvanie zmluvy, pozries si kolko dostane na konci nekde to je priamo nekde treba najst v odkupnych hodnotach. ak je buduca hodnota vyssia ako to co tam napcha, je v zisku, vecsina kapitalovych poisteni je vsak v strate. [/quote]Pokial clovek tlaci prachy niekam 20 rokov a ostanem v zisku par tisic tak to este neznamena, ze si zarobil, pretoze aj pri minimalnej miere inflacie za tych 20 rokov peniaze brutalne stratia na hodnote.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

t0m4s3 napísal:[quote="brainwirm"1. kapitalko: vyratas si kolko tam clovek napcha prachov do sporiacej za cele trvanie zmluvy, pozries si kolko dostane na konci nekde to je priamo nekde treba najst v odkupnych hodnotach. ak je buduca hodnota vyssia ako to co tam napcha, je v zisku, vecsina kapitalovych poisteni je vsak v strate.
Pokial clovek tlaci prachy niekam 20 rokov a ostanem v zisku par tisic tak to este neznamena, ze si zarobil, pretoze aj pri minimalnej miere inflacie za tych 20 rokov peniaze brutalne stratia na hodnote.[/quote]
to je samozrejme. jedna vec je zisk, a druha vec aky velky :D jasne ze ak mam ja neviem 15 rocnu ergo poistovnu do ktorej pcham 100 korun a na konci dostanem 30 tisic a v pripade smrti to iste tak ze to vyhra neje :D lenze kazdy jeden clovek prostrednictvom ktoreho je zmluva uzavreta, by mal zmluve ktoru sprostredkoval robit nasledne raz rocne servis, on za to kazdy rok dostane proviziu! samozrejme ze to nerobia este som sa nestretol s klientom ktoremu by bol poskytnuty servis k zmluve :D oni to pekne uzavru zhrabnu proviziu a uz sa viac neozvu, maximalne tomu cloveku pride vypis, aj to malokedy, z ktoreho sa clovek aj tak nevie vysomarit a to je asi tak vsetko.

ja sa zavazujem tento servis raz rocne poskytnut, pozriet ci ma vsetko okej ci nahodou nejdu fondy do sraciek ci netreba neco nastavit inak, ci klient nezmenil pracu bydlisko ci nema nejake poziadavky a oboznamit ho so situaciou.. ono staci fakt ze klient zmeni pracu, nenahlasi to poistovni (vecsina zo skusenosti to nerobi, a poistovna sa na to nikdy nedotazuje), a automaticky mu zanikne narok na plnenie..

ide o to ze ja klientovi vysvetlim ako to skutocne je, nezavadzam ho, uakzem mu podrobne konkretne cisla, doslova sedliacky sa mu to snazim vysvetlit ket to inak nejde, potom je uz na nom ci so zmluvkou chce nieco robit alebo nie. ak povie ano chcem ju zmenit navysit, pripadne odobrat pridat pripoistenie okej urobime. ak ju chce zrusit chce novu, okej, urobim navrhy donesiem, vzdy ale minimalne od dvoch konkurencnych spolocnosti, ak sa jedna o zivotne poistenie tak je to aegon a amslico. je uz na nom ktore si vyberie. ak ma specialnu poziadavku na inu konkretnu poistovnu neje problem.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

No a čo potom poistná zmluva s nulovou poistnou sumou? Takže poplatky stále a odkup nuly po cca 10 rokoch? Odkup čoho? Nuly? A tie praktiky firmiček robiacích pre AXA? Stačí počítat na nete.
http://www.facebook.com/podvodEF?sk=app_2373072738
http://ekonomika.idnes.cz/student-vyhra ... nomika_spi
http://www.investujeme.cz/kratke-zpravy ... ial-ef-cz/

Súvislosti tejto firmy sú zjavné. Prvé dva obrázky sú aj na nete, a tretí je o likvidácii ďalšího riditeľa firmy, od které tento AFGák zdrhnul, aby oblboval už iba pre seba...
Prílohy
Euro 21.4.2008, 1. cast-.jpg
Euro 21.4.2008, 2. cast-.jpg
podvod ZFP-.jpg
Ivo1007
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Ivo1007 »

Vo štvrtok som bol v AFG a predstavili mi novinku začnú predávať výrobky cez internet za výhodnejšie ceny ako hocikde inde. Lebo nakúpia vo veľkých množstvách od výrobcu. Napríklad mobil ktorý stojí 100 eur, jeho výroba stojí len 20 eur. Nakúpime ich za 30 a predáme napríklad za 50 a čast peňazí pôjde potom mne. Vravia že je to podobné ako groupon.com v USA lenže tam sa tak poskytujú rôzne služby. Čo si o tom myslíte?
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

a neni to nahodou tak ze si spravis zivnost a ty sam budes nakupovat za lacnejsie a potom hladat zakaznikov?
Ivo1007
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Ivo1007 »

povedali že ja len ľudom poviem o tej stránke a keď budú cez to kupovať tak ja budem mať z toho províziu
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Myslel som, že oni fušujú len do finančných produktov. Osobne nemám rád, ak firma vŕta do všetkého možného, čo nie je v spektre ich pôsobnosti. Je to podľa mňa jasný predpoklad, že "tí hore" sa chcú nabaliť a svojich "muklov" využijú na čokoľvek.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Slovo "fušujú" vystihuje podstatu tejto "firmy". Stačí si prezrieť ich www, a hned je jasno, študent VŠ píše, že "rozvýjať", čiže zavýja ani besný vlk? To vyzerá azda na osadu? /dávam scan www/. Samozrejme je táto www sledovaná, a ich snímky sú v trestnom spise, komu nieto rady... sami sa práskli. A to je dobre. Alespoň budú všetci z netu mať v očiach ich foto, a zavolajú klasickú 158 pre obťažovanie a podvody.

Predaj mobilov s odkúpením ich velkého množstva za dumpingovú cenu - azda ďalšie manipulátorské kreténstvo, na ktoré lákajú pošetilcov a spoliehajú sa na chamtivosť všetkých?

Dobre, priložím ďalšie doklady z trestného spisu manipulatívneho retardovaného podvodníka. A keď aj Vám bude spílať do mantákov /jeho obľubená mantra, pohŕda všetkými/, tak si spomeńte, že Vám nedal žiadne daňové doklady... a nahrávajte všetko aj s obrazom a dajte to nielen na políciu a prokuratúru, ale aj na Youtube. Pre ostatných ešte neoblbnutých, a aj v prospech už nebohého jeho a ním okradnutého priameho spolupracovníka ZFP v zločinecky riadenej firme ZFP /doklady som dal pred časom aj tu/. Je to stále rovnaké, a nič iné nevie. Ľuhať, klamať, okrádať, smilniť... neberte si svoje priateľky a známe na tie seancie bláboliajúcim retardovaným sociopatom, aby aj ich nedostal ku prostitúcii... po osobnom odskúšaniu. A neplaťte mu nič za jeho priestory na Štúrovej. :)

//autoeditácia príspevku (28 Mar 2011, 23:02)
Pozn. ku prílohe:

Semináre boli iba v sobotu, takže prvá kolonka má byť 2000,-
Druhá kolonka má byť 0, pretože seminár skončil v sobotu rautem.
Tretia kolonka má byť tiež 0, lebo žiadna audiotecnnika nebola, a načo?

Takže v tejto faktúre ide o trestný čin podvodu, o navýšenie ceny na úkor firmy ZFP o 6 000,- + DPH. Takto to robí vždy a stále. A to ešte aj raz zaplatenú stravu nedodal seminaristom a druhý raz ju predal na pridruženej svatbe svatebčanom.

HOTEL HRABINA BUKOVEC

ICO : 10696890 DRC : 5701257210/695

STRANA: [ 1]
Číslo účtu: [ 13545 ]
Dátum: [09.03.2002] 26.5.2002

Zákazník: p. Jaroslav Plánička
Platby za služby:
blok dátum názov služby suma DPH
17508 26.05.02 Prenájom priestorov na seminár ZFP 25,26.5.2002 4 000,00 23%
17508 26.05.02 Ubytovanie 25.-26.5.2002 1 800,00 10%
17509 26.05.02 Prenájom audiotechniky 25.,26.5.2002 2 200,00 23%

DPH 10%: 163,60 Sk SUMA BEZ DPH: 6 677,20 Sk
DPH 23% 1 159,20 Sk DPH 1 322,80 Sk
SUMA S DPH: 8 000,00 Sk
Prílohy
succes.png
afg.png
AFG2.png
ZFP.xls
(29 KiB) 62 stiahnutí
ZFP 14.12.2002.xls
(18.5 KiB) 50 stiahnutí
tinka222
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tinka222 »

jaaaaj..akoze len chudaci ,,ktori fakt zavidia.a nemaju co ine na robote sa zapodievaju inymi..ved ked sa mi nieco nepaci,tak toi necham tak a zijem si svoj zivot.. fuha..ale taky jarda,,no ten musi riadne zavidiet.. ved inak by tu nepisal take kraviny..toto je uz na smeich..ako sorry,ale sa kus ukludni..bo si trapny neskutocne..od nervov a ziarlivosti si vymyslas spinstva..kluuud piaanko..zi si svoj zivot..a nechaj afg nech si robi to co chce..kazdy si zaraba ako vie a ako chce, ono je to uz tak a ty to nijako neovplyvnis.. afg bude fungovat, ci ty tu budes vypisovat alebo nie.. neovplyvnis nijako..sa spametaj...si maximalne trapny!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :smt006

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2011, 1:10)
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Sorry za OT, ale takým jedno príspevkovým krysám by sa mal udeľovať banán.Sa musí niekto neskutočne nudiť aby si kvôli téme na fóre založil acc.To môže mať podľa úrovne vyjadrovania aj tak max. 15 rokov.
jaaaaj..akoze len chudaci ,,ktori fakt zavidia.a nemaju co ine na robote sa zapodievaju inymi..ved ked sa mi nieco nepaci,tak toi necham tak a zijem si svoj zivot
jaaaaj...akože len dementi, ktorí nemajú nič iné na práci len sa kvôli téme zaregistrovať na fóre si protirečia ešte aj vo vlastnom príspevku.Keď sa ti to nepáči čo sa tu píše tak to nechaj asi tak a ži si svoj život.Jarda ti asi neskutočne závidí...fakt...to je výhra mať kopu voľného času na dementné príspevky.Asi ďalší čakajúci na úrade práce...už si predstavuješ ako sa o rok vozíš na luxusnom aute, vyvaľuješ sa na Bahamách a sŕkaš chladený drink...a potom sa zobudíš.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tinka222: Máš nejaké logické a reálne podklady, ktoré môžeš použiť ako protiargumenty, alebo tu mieniš iba vypisovať pokecovské trápne príspevky s 9000 smajlíkmi, trápnou silenou iróniou a hranou nadradenosťou? My sa budeme zapodievať kým chceme, to, že máme dostatok času aj na takéto veci znamená, že sa nemusíme drieť oblbovaním ľudí, ako poniektorí. Na 24 rokov máš dosť primitívny prejav, je to podľa mňa práve tvojím osemročným pobytom na spomínanom pokeci. Hádam si sa z účtovníčky nevypracovala na poisťovaciu agentku (alebo nebodaj účtovníčka priamo pre AFG?)...Hádam sa nemýlim, no :3

Žena, 24 rokov
Košický kraj, Košice - Západ
* Bola tu 20. 9. 2010, 10.51
* Registrovaná od 25. 10. 2002
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Aby som pravdu povedal, mňa slaboduché zbojníkove oné /sledované a vydierané radodajky - je verejným tajomstvom, že iné kontakty nemá/ nezaujímajú. No prečo ja by som mal závidieť kriminálnym živlom ich oblbovanie a okrádanie naívnych ľudí, nie? Ale na druhej strane, ten kontakt na tú "devu" kriminálka celkom isto prevetrá. :D Lebo práve také hovoria prostitúcii "zarábanie", nie? Ekonomika cez čo vlastne? :smt006 Znalí tomu hovoria "najstaršie remeslo".

V prílohe zbojnícke sprostosti bez dokladov, a zajtra je daňové priznanie...

P.S. A KE Západ je aj L IX, nie?

//autoeditácia príspevku (04 Apr 2011, 0:21)
Podstatou zarábania na naivnosti iných je nielen prvotné obalamutenie a oblbnutie na základe snadných zárobkov na vlastnej rodine a priateľoch a blízkych, ale aj na ich zviazaniu na pravidelných školeniach - treba predsa aj jesť a piť. Takže aj strava, pitie. A keď sa prejde na alko, tak potom aj pobehlice, nie? A je to.

A na čo potrebujete doklady? A je to. Daňové podvody. Po vzore Hrabina - cca 50 percent bez dokladov. A neplatenie dodávateľom. A výsmech ich požiadavkám na zaplatenie. A balancovanie medzi politickými stranami, raz tam, druhý raz onam, a blábolenie na všetky strany. A v nedeľu vyspovedanie sa v kostole za rohom, a v podelok zasa aj prostitúcia a okrádanie, nie? A blá blá blá. Keď sú blbí a nechajú sa oje... :)

A jedeme... počítajte za triezva. Doklad aj tak nedostanete. A načo vlastne? Ako by ste potom boli okradnutí, nie? Takže tá príloha 2 vyššie.

Z F P 14.12.2002

Varieté : 11 osôb celodenná strava
1 osoba platiaci

Francúzsky salónik : 8 osôb dopoludnia
6 osôb popoludní

Chatka 16 : 6 osôb dopoludnia

Minerálka na osobu : 0,03 ( 10 x 1,5 l minerálky )

11 x Celodenná strava á 500,-

1 x Platiaci 435,- Sk

MENU :

R a ň a j k y : 11 x

šunka 0,03
syr 0,03
1/2 vajíčka na tvrdo
chlieb
0,2 l džús ( raňajkový )
veľké presso
smotana malá do kávy

O b e d : 11 x

Polievka slepačia 35,-
Hydinové prsia Bukovec 117,-
Opekané zemiaky 28,-
Dezert : Tortová špička 35,-

Cena za 1 osobu 215,- Sk

Raut 220,- Sk

R a u t : 11 x

0,03 šunka
0,02 udené pliecko
0,02 saláma malokarpatská
0,01 slanina oravská
0,02 kurací nárez
0,05 syry
chlieb, pečivo
misa paradajok, misa uhoriek
šalát
trubičky, štrúdla
0,4 l nealko ( Korytnica, citrón, pomaranč )
Prílohy
afg1.jpg
Roumenson
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Roumenson »

Akademia finančnej gramotnosti je vzdelávacia firma ktorá dáva mladému človeku príležitosť zvýšiť svojú pridanú hodnotu do života,pozrieť sa na svet realne a začat sa vzdelavať v oblastí financi, pretože tieto informacie do života nevyhnutne potrebuje,len neviem či je to nevzdelanostou a nedostatkom odbornosti vačšiny ludí ktorí si sice myslia že do toho maju čo povedať,alebo aj hnev zamestnancov poradenských a poisťovacích firiem ,ktorí vraciajú provízie z dovodu vzdelavania ľudí v oblasti FG
Vzdelávanie ľudí v ich vlastnych financiach aby pracovali pre nich a nie pre inštitúcie, nehovoriac o poradcoch ktorí bez chrbtovej kosti idú okradnúť rodinu o ich peniaze,nikto sa o svoje peniaze nedokáže postarat lepšie ako on sám a kedže starší ludia už nemajú čas sa vzdelávať v tejto oblasti,preto by mal každý mladý človek zvyšovať svoju finančnú gramotnosť aby sa dokázal postarať v prvom pípade o seba samého a taktiež o svoju rodinu, pretože sú to ich peniaze,pýtam sa prečo ludia platia poradcov a krásne budovy bánk a poistovní ked iba na zaklade svojich vedomostí si dokážu svoje peniaze ochránit a nastaviť v svoj prospech....
človek ktorí do toho realne vidí a má spomínanú odbornost sa na týchto pletkách smeje....jediná smutná vec je ,že niektorí ľudia na základe svojej nevedomosti prípadne neuspechu v živote,často mladých ktorý sa chcú vzdelávať a mať sa v živote lepšie ako ten priemer, odrádzaju od zvyšovania svojích vedomostí a nadalej o svoje peniaze budú prichádzať oni sami a ich rodina,tak ako o nich prichádzadza aj väčšina z vás ktorí si myslia že sú v tom odborníci..odporúčam sa vzdelávať,vzdelávať,vzdelávať miesto čítania týchto mienkotvorných diskusií,pretože nevzdelaný mienkotvorný človek bude celý život o svoje peniaze okrádaný...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Oni snad dostavaju nejake motivacne body za to, ze obhajuju AFG na forach. :lol: zas prvy prispevok..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Sranda je, že sem furt dolezie jeden, pričom nenapíše nič konkrétne, iba propagandistický, nič nehovoriaci balast, ktorý nájdem v každom druhom inzeráte agentúry Grafton, ktorá priam obľubuje podobné omáčky a prikrášľovania. Ani jeden z tých jednopríspevkových sa neunúval prečítať si diskusiu, ktorá zasa nie je až taká dlhá a mňa osobne už prestáva baviť im oponovať, asi sa zmôžem iba na copypastu vlastných príspevkov z minulosti.

Teda Roumenson - ak si myslíš, že sa máš vzdelávať, namiesto čítania týchto "mienkotvorných diskusií", prosím, choď nám príkladom a pocti nás svojou neprítomnosťou. Okrádaní budú vďaka systému aj naďalej všetci, iba tí, ktorí veria AFG a podobným MLM, budú okrádaní ešte viac.
tinka222
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tinka222 »

hej..jasne som z pokecu a pouzivam pri kazdom komente 9000 smajlikov. normalne,ze mi je vas luto.. chudaci.. neskutocne daco jaky primitiv mi napise nieco take.. sa zamyslite nad sebou naozaj.. firma bude fungovat,napriek tomu ,ze vy situ budete vypisovat hluuuposti :smt098 neostava vam nic ine len sa s tym zmierit..opakujem: ste banda debilov,chudakov
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

ad "Roumenson"

Werich: Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.

Nože si počítaj viac na fóre, kedže si tu už nejakým omylom sťaby mentálne cca 12 ročný prikvitol. Síce stále v TV v kriminovinách hovoria niečo o polovičnom treste, ale pokiaľ máš viac, tak už je to bez úlav. Za šírenie sprostostí síce nie, ale pokiaľ sa budú ozývať podvedení, prestáva to byť infantílna zábavka.
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Tinka:Napíšeš aj niečo rozumné, alebo ti do tej tvojej sprostej hlavičky zatiaľ nič také nevniklo?
Áno my sme chudáci bez budúcnosti a bez ľudí ako ty sme určite stratení :lol: Predpokladám že zarábaš už 3000€ mesačne a si v pohode.Alebo teda počkať...myslíš si, že budeš.U teba asi platí že podľa seba súdim teba.Máš nejaký komplex nadriadenosti, lebo si ešte nič nedokázala a ľudia so správaním ako ty zrejme ani nedokážu.Sila ako taký nepodarený kus niečoho nazve niekoho koho nepozná primitívom,hlupákom a chudákom.
Napísať odpoveď