Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

F3TBoY
Amateur
Amateur

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa F3TBoY »

Cirkev->Sekta,ktora muti hlavu starym ludom ktori sa boja smrti a potrebuju v nieco verit..neberiem im to mozno budem taky isty->Stari ludia nutia svoje deti a deti ich deti aby v nieco verili,verili v boha.Nasledne aby bol klud v rodine oni ich posluchnu a nasleduju ich cestu zivotom.Preco je asi na dedinach viac krestanov a ludi co chodia do kostola?,nudia sa vela starych ludi pre ktorych ten co nechodi je diabol.
Mne najviac vadi ze sa ma nikto neopytal ci chcem alebo nechcem byt pokrsteny a oznacili ma ako neaku chovnu ovcu,ja nepatrim nikomu a verim v existenciu zivota po smrti,ale urcite neverim ze ma tam hore (nechapem preco hore a nie dole) uvita osoba a otvori mi branu do vecneho zivota.Je to totalny vymysel ale ako som spomenul Ludia musia v nieco verit a ja im to neberiem je to ich slobodne rozhodnutie.

Cirkev je forma vypalnictva ktora zneuziva starych ludi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

apo87:
Boh sa prejavil tak že za nás nechal umrieť svojho syna Ježiša aby na seba vzal naše hriechy ...
Vieš to nejak dokázať ?

Inak, láska je pre mňa iba chemický a iný proces v mozgu, ktorému stále poriadne nechápeme. Čo si akože myslíte, že by to malo byť ? Niečo mimo mozgu ? :roll:

kathleen:
Ty VERIS, ze laska tu bola vzdy, tak ako ja VERIM, ze Boh tu bol vzdy, a to este pred tym ako vzniklo ludstvo a zacalo formovat svoj pohlad na neho.
Boh tu určite nebol vždy, začal tu "byť" až vtedy, keď si ho prví ľudia vytvorili.

tehla:
najprv si zisti, či bol niekto naozaj upálený za myšlienku, že zem je guľatá, alebo to bola komunisticko-slobodomurárska propaganda, a potom si znova odpovedz na otazku, kto je tu primitiv
Všetko je komunisticko-slobodomurársko-iluminátska propaganda, pravda vychádza len z katolíckych zdrojov.

kathleen(2):
ja vede neoponujem. zatial sa jej nepodarilo existenciu boha ani lasky ani potvrdit, ani vyvratit. ani jedno, ani druhe sa totiz neda ani definovat.
Takisto sa vede neporadilo doteraz vyvrátiť existenciu lietajúceho jednorožca, a čo teraz ?
kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kathleen »

seth82
Suhlasim s Tebou. Ja si len vyhradzujem pravo, aby bola moja viera v boha akceptovana ako jeden z moznych svetonazorov a nebola vnimana ako historicky prezity prvok pre spiatocnickych a obmedzenych jedincov.

Stale nechapem, ako je dokazana existencia lasky? Podla mna sa da kazdy vztah vysvetlit bez toho, zeby bola rec o laske.

Moment. Zijem v tom, ze biologicke hodiny zacinaju tikat v strednom veku a su spojene so psychologickymi a fyzilogickymi zmenami. Napr. zeny okolo 30-ky, ktore robili karieru, chcu odrazu deti, muzi okolo 35-40 zrazu zacnu prehodnocovat svoj zivot a chcu si naplnit sny typu: postav dom, zasad strom.., cize im zrazu dojde, ze si sami nevystacia a potrebuju toho druheho, aby sa necitili ako luzri. Clovek prirode nerozkaze, preto svoje parametre prisposobia tak, ze idealny partner je v podstate kazdy, kto pristane na spolocny kompromis a mozu sa tak realizovat. Laska? Skor nevyhnutnost.

Tie indicie, ktore za teba vysvetlia kapacity, sa daju vzdy vysvetlit v roznom svetle. Ja nemam padny dovod verit na lasku, ale z respektu k druhym a ich osobnemu zivotu jej existenciu nebudem spochybnovat.
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

dokázať konkrétne to neviem ale verím tomu....ale ze Ježiš žil je aj vedecky dokázané sú historici ktorý to zaznamenali
kathleen
Light Professional
Light Professional

hughito

no, "vytvorili" si ho priblizne vtedy, ked si vytvorili aj pojem laska. hovori sa tomu abstraktne myslenie.

nic. len ze viera v lasku je rovnaka "blbost" ako viera v boha.
apo87
Expert
Expert

Hughito...skúsil si sa už niekedy zamyslieť prečo sme vlastne na svete?...alebo si myslíš že všetko je len obrovská náhoda?...a co sa stane keď zomrieš čo bude s tebou ďalej?...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Apo, len preto, ze ty by si velmi chel, aby bol clovek vrcholom vsetkeho, tak sa to nestane :), no offense, len proste je to tak. Myslienka, preco sme tu, ludia si ju kladu, ja nie. Nezaujima ma to, a odpoved nenajdem, zhoda okolnosti, nahoda...a mozno nie, ale na to ti odpoviem (zas tu budem tahat fyziku ale to inak nejde), viacnasobna historia.
apo87
Expert
Expert

ja rešpektujem že každý ma svoj názor :)...nechcem tu hneď odsudzovať ľudí lebo majú iné názory ako ja mňa len zaujímajú ich názory
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Skusim ti nacrtnut myslienku, nejdem ta presviedcat, o to nejde, len nacrtnut, aby si nad niecim porozmyslal. Viacnasobna historia tvrdi, ze vesmir ma viac historii(logicky). Na zaklade jeho vzniku v imaginarnom case sa bud rozpina rychlejsie arychlejsie bez prestania, iny zase skolaboval hned na zaciatku, atd atd (nekonecne vela moznosti), no su take, kde sa rozpynal rychlo, spomalil sa, co malo za nasledok moznost vytvorenia prvych atomov a vobec vsetkeho az do dnesnej podoby. Tam, kde nevznikol zivot, nemaju boha, tu vznikol, tak sme tu aby sme si kladli otazku, preco sme tu :).
F3TBoY
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa F3TBoY »

stealth - suhlas...

Inak Peknym dokazom Cirkve vramci zalestovania mozgu obcanom je to ze v kostole opakuju stale to iste dookola,nutia tych ludi,vstepuju im to do hlav,nestaci povedat ,,boh je nas spasitel,,nie oni musia 10x za sebou,preco menia fararov vramci farnosti aby to ludom neprislo stereotypne a bol tam zas druhy s ktorym si babky maju zas co povedat.Jedine co na nich obdivujem ze dokazu pohltit tolke informacie od ludi to je cele,no a ze z tej knihy dokazu citat cely zivot to iste.

Krestanstvo a ine viery priniesli len krvipreliatie do sveta!..a stale sa ta krv prelieva!Lebo jedno nabozenstvo nuti druhych aby verili v nieco co nechcu.

Krestanska cirkev to pekne povedala BOH je len jeden.PReco?..lebo je to vacsia sekta ako moslimovia?..budhisti?...atd
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

kathleen napísal:hughito

no, "vytvorili" si ho priblizne vtedy, ked si vytvorili aj pojem laska. hovori sa tomu abstraktne myslenie.

nic. len ze viera v lasku je rovnaka "blbost" ako viera v boha.
len paradox ľudského myslenia. Lásku som zažil, verím v ňu, Boha som nezažil, neverím v Neho. Tak uvažuje hughito a seth82.

A vedecky im nevysvetlíš ani nedokážeš že Boh = Láska :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak rozmysla vela ludi a nemusia to byt len ateisti, potrebuju mat dokaz, istotu, ze to tvrdenie ma zmysel

nie je dokaz => neexistuje to
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

beardie, pozor na to tvrdenie o dokazoch, lebo to nie je tak uplne pravda,...to vlastne nie je/nemusi byt vobec pravda. Na tom je nabozenstvo postavene, nemas ho ako vyvratit... Rovnako tak mozes verit na lietajuce slony.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

apo87:
dokázať konkrétne to neviem ale verím tomu....ale ze Ježiš žil je aj vedecky dokázané sú historici ktorý to zaznamenali
No tak sa nabudúce kroť.

Prečo sme vlastne na svete ? Lebo boli podmienky na to, aby sme nevyhnutne vznikli, žiadna náhoda, prísne determinované na seba nadväzujúce javy.

Keď zomriem tak zomriem, nebude so mnou nič, budem zomretý.

kathleen: Porovnávať lásku s bohom je nezmysel, lásku zažívame denne, zažívajú ju všetci a rovnako. Nie je to nič, čo by sa vymykalo nášmu poznaniu a bežným skúsenostiam. O bohu sa to povedať nedá.

upink to celkom vystihol, len ešte to, že tých dôvodov, prečo neverím na boha, je určite viacero, ako len to, že som "ho" nezažil.

Lebo, boha skutočne nezažil nikto z vás, takí, čo ho zažili, sú dnes v bielom plášti a v papučiach.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

kathleen: Ja som tu nikomu nenaznačoval, že by nemal veriť v to, čo verí, plus určite nenazvem všetkých veriacich obmedzencami, to by som potom kydal aj na vlastnú rodinu...

Láska, ako som ju svojimi slovami a myšlienkami definoval, dokázaná predsa je, pociťuješ ju ty a pociťuje ju poväčšine každý pár krát v živote. Preto si myslím, že popierať alebo spochybňovať jej existenciu je nemožné...

Neviem, o ktorých hodinách ty presne píšeš, mne to príde, že celý čas tu obaja točíme o niečom inom :3

A v tom je to - tie indície sa dajú vždy vysvetliť v rôznom svetle - vedecké dôkazy ale nie...

apo87: Ver tomu kľudne ďalej, ja ti nebránim, avšak ty si napísal: "Boh sa prejavil tak že za nás nechal umrieť svojho syna Ježiša aby na seba vzal naše hriechy ..." - existenciu Ježiša som nikde nespochybňoval (to ale neznamená, že sa s tým stopercentne stotožňujem), skôr som chcel, aby si dokázal, že boh ho nechal umrieť za naše hriechy (a všetko ostatné, čo cirkev/veriaci šíria) :) Keď si mi teda už takto chcel dokázať jeho existenciu/prítomnosť...

uplink:
Teórie zo seminára a z kostola si nechaj pre tebe podobných. Zvyšok ani nekomentujem, zasa výpad bez akejkoľvek snahy o diskusiu - nemáš ma mať náhodou v ignore liste? Kedysi dávnejšie tu bol jeden z tvojich screenov, v ktorom si mal v nepriateľoch polovicu fóra - mal si si ma tam nechať, bolo by to prospešné pre nás oboch.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - daj si diazepam, totižto ak hento vnímaš ako výpad, seriózne ho potrebuješ, tak 2 x 1 mg denne, ráno a večer, na lačno.

Pre zvyšok ľudí:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Netuším, čo je diazepan, nechce sa mi to gúgliť. Tvoj príspevok výpadom je, pretože ironicky si tu počastoval dvoch užívateľov, namiesto prispievania do diskusie. No a to video tu už raz bolo (alebo v inej diskusii o náboženstve), pričom jednoznačne vysvetľuje absolútne všetko :) Primitívny humor.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

seth82 napísal:A v tom je to - tie indície sa dajú vždy vysvetliť v rôznom svetle - vedecké dôkazy ale nie...
Momentalne mame 6 teorii pokusajucich sa vysvetlit fungovanie sveta. A vznikli z tych istych indicii, kazdu podopieraju neake dokazy a kazda ma svoje muchy a navzajom su nekompatibilne. Dokonca aj kvantovka z newtonovkov si velmi ruky nepodaju. Najpopularnejsia teoria strun mala 6 odnozi kym ich nezjednotila m-teoria. Takze s citovanym tvrdenim nesuhlasim.
kathleen
Light Professional
Light Professional

uplink
to by museli akceptovat fakt, ze laska je Laske imanentna, niekedy v buducom veku by sme sa mozno dopracovali k tomu, ze Boh=Laska, cize laska je Bohu imanentna. teda Boh ako nevyhnutny predpoklad lasky, v ktoru vsetci tak svorne veria. az priste :mrgreen:

hughito
neviem, ako si prisiel na to, ze lasku zaziva kazdy, denne a rovnako. ja som lasku nezazila ani nezazivam. preto nemam dovod verit v jej existenciu.
boha som zazila a zazivam kazdy den, preto v neho logicky verim.
a ak dovolis, mam asi viac tusenia ako ty o tom, co zazivam a ako zazivam.

seth82
OK. ked budu mat takyto pristup vsetci pritomni diskutujuci ateisti, mozme sa normalne bavit.

nechapem, preco povazujes za samozrejme, ze som pocitujem alebo som niekedy v zivote pocitila lasku. existencia lasky mi je vzdialena tak, ako tebe existencia boha. existenciu lasku by som sa mohla pokusit spochybnit az vtedy, keby som ju aspon ciastocne akceptovala ako nieco realne. ale kedze je pre mna nerealna, logicky sa ju nebudem ani snazit spochybnit. proste pre mna neexistuje.

asi moja chyba: "biologicke hodiny" sa pouzivaju vo vseobecnosti ako oznacenie pre "biorytmus". mala som na mysli krizu stredneho veku, tak si precitaj, co ta caka:

http://www.izurnal.sk/index.php?Itemid= ... &task=view

ale vidim, ze si este idealista, tak nejdem do toho sprtat. mozno ta to predsa len minie :)

vedecke dokazy sa daju pouzit ako indicie. (nad tym sa nezamyslaj, som uz unavena, tak sa hram so slovickami:))

//autoeditácia príspevku (28 Mar 2011, 23:48)
seth82 napísal:Netuším, čo je diazepan, nechce sa mi to gúgliť. Tvoj príspevok výpadom je, pretože ironicky si tu počastoval dvoch užívateľov, namiesto prispievania do diskusie. No a to video tu už raz bolo (alebo v inej diskusii o náboženstve), pričom jednoznačne vysvetľuje absolútne všetko :) Primitívny humor.
to video som tu predtym hodila ja s poznamkou, ze mi je sice blizsi Tomas Akvinsky (co sa tyka dokazu Boha), ale niekedy sa musi diskusia prisposobit tym najjednoduchsim spomedzi disktujucich, aby mohla pokracovat dalej. a dokonca som si nim zvysila karmu :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

seth82 - nechce sa mi to hľadať, ale nebol si to práve ty a hughito, kto povedal že neveríte niečomu čo nie je vedecky dokázané, alebo to nevidíte, resp. ste to nezažili? :smt006 ja som to len vytiahol a Ty si na mňa hneď zaútočil.

Diazepam je benzodiazepínový derivát, tiež námy ako Válium, jedna z prvých generácií ťažkých, škodlivých a prudko návykových antidepresív, antixiolytík a trankvilizérov.
Napísať odpoveď