Rozvody-cena

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rozvody-cena

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosim vas co je an rozvodoch take fest drahe ked neratame ked sa menia cenu práce?? pozeral som ceny ale to su nenromálne cisla..160-180€ za par remenov a kolieska? to uz co je? sak to je nenromalne:/

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 12:07)
a este by ma zaujimala jedna vec ze ak sa vymenia stare rozvody v aute az nove? aky je interval vymeny? kolko tis.km?? alebo je to odlišné??
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozvody-cena

Príspevok od používateľa p4ra »

Co je na tom take drahe to neviem ani ja, ale menil som ich tiez nedavno. :)

Intervaly su pre kazde auto udajne ine, ale to ti povedia vacsi experti. Myslim, ze na 90.000km by sa mali.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

menil som tiez cca pred 3 mesiacmi. nejake remene, kladky, vodna pumpa a si o 400 evri lahsi (Volvo S60 2003).
Interval pri mojom aute bol 160.000 ale menil som pri 145.000km
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Napodobne, ako kolega hore. Len ja som este menil jeden xenon a par drobnosti. Lahsi o 640 EUR. Octavia II 2006. :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ja čo som pozeral rozvody pre moje auto, tak to cenovo vychádza cca od 70€ až po 130€. samozrejme našiel som aj sadu za 200€. a to v tej sade je iba jeden remeň a napínacia kladka. ja som už na aute rozvody menené mal. len mám pocit, že v servise kde to bolo robené (vtedy bolo auto ešte v nemecku u predošlého majiteľa) to poriadne z fušovali. výmena bola pri cca 115 000km a teraz mám na aute 175 000km najazdených. inač ešte tento rok ich chcem dať vymeniť a spraviť to poriadne. len za tento mesiac mi auto zhltlo už skoro 400€ (lemy zadných blatníkov, ALU disky, oprava zadných bŕzd) a ešte cca 300€ (oprava lemov zadných blatníkov a striekanie auta, TK, EK, poistka) vyhodím určite. tak rozvody budem meniť niekedy cez zimu. inač za jednu napínaciu kladku a remeň je to fakt veľa. samozrejme do toho ešte bude treba zarátať robotu.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ako moje nervy to aby som si nasiel lepsie plateny flek sak skrachujem:D

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 13:45)
mno a uzavriem to asi trym ze bud si anjdem lepsie plateny flek alebo ak sa da odovzdam vodicak dakam predam auto abudem mat pokoj lebo pre mna je auto vyzera to tak ze financne neutiahnutelne..len teraz am bude stat servis 500€ a co mam cakat dalej? 1500?? ja koncim robit si vodicak bol jeden z najväčšich omylov v mojom zivote aj kupa auta..lutujem to:/

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 14:04)
ozaj aa filtre napriklad vzduchove,plaivove,olejové sa ako často menia aký je tam interval? aa kvaplainy potom ako su brzdova,prevodovkova,olej,chladiaca..tam su ake intervaly vymeny?
Noobsz DJ
Guru
Guru

tak to si mohol už dávno vedieť, že mať auto nebude žiadna zábava. s tým, že budú výdavky treba počítať. ten servis tomu autu robiť musíš. no nemusíš ale tak nechceš sa určite niekde zabiť, že nie? ako ja som tiež není nejako extra dobre zaplatený ale čo sa týka auta, tak tie peniaze do neho dám, nakoľko mi je život ešte stále milý.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

jj ale aj tak som myslle ze prevadzka bude lacnejsia aj ked mi to vela nezerie mimo mest 5 volaco kombinovana 6 volaco amesto 8 volaco na 100km ale aj tak pri sucasnom tepe kolko by som chcel jazdit teraz sa to netyka servisu by som mesacne minul tak 2-3 plne nadrze co mas 150€ mesacne ana to vazne nemam..proste odkedy mam auto tak by som chcel vybehnut tam hentam hentam an 100 miest kazdy den a proste sa to neda bo nenisu prachy na to..ja neviem mal som si to asi skorej uvedomit a neist do toho..aj ten vodicak a toc elkovo ako chcel som to mat ale preratal somsa..nevedel som ze to az tolko stoji..mozno si myslis alebo mysdlite ze som an seba lakomy ano som potvrdzujem a nenormalne..jednoducho to bola cele chyba..uzatvaram a jedna z mojich najväčšich v zivote a este jedan vec,nadchlo ma ze mat vodicak mi pomoze pri hladani roboty..mozno to je pravda mozno nie neviem ale nemyslim si ezby to bolo az take potrebne aj ked kazdy hvoori ze je..neviem preco som konal ako som konal..proste to vsetko lutujem..nikdy som nemal do toho ista potom by nevnzikol ani tento nezmyselyn priospevok ani taketo zakomplexovane debilne vety a vsetko okolo asi sa idem dat liecit
Noobsz DJ
Guru
Guru

tak čo sa týka výmeny oleja, olejového filtra, vzduchového filtra a kabínového filtra je od cca 15 000km do 30 000km. samozrejme závisí to od toho, ako si určí výrobca vozidla. ja mám interval každých 20 000km alebo každý rok. čo sa týka brzdovej kvapaliny, tak to nemám tušenie. ja som ju menil dva dni dozadu pri oprave zadných bŕzd. kvapalina ma vyšla na približne 5€, takže žiadna veľká položka. myslím si, ale nie je to isté, že palivový filter, chladiaca kvapalina, brzdová kvapalina, olej do prevodovky atď sa menia pri väčších prehliadkach (na firemných autách to bolo pri cca 120 000km), alebo sa to aspoň kontroluje. čo sa týchto posledných spomenutých veci týka neviem na 100% či to tak v skutočnosti je. je to iba môj dohad. ono najlepšie je zistiť si tieto veci u predajcu vozidiel danej značky. tam budú vedieť určite oveľa presnejšie povedať, ako viem ja.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej chapem ja chcem len jedine z 500 euroveho platu sa vozit kedy chcem kam chcem a nemat zbytocne velke vydavky a aby mi to mohlo byt jedno len nech neplatim mesacne 150e zua to ze somsa vozil kam sa mi chcelo ale to asi nepojde kedze ten prihoraty benzin ej tak nenromalne drahy..som vodič ktorý je začiatočníka preto sa potrebuje učiť behať tym autom čo najviac lenze sa toa si nebude dat pretoze an to nebudem mať prachy jednoducho sa to v tejto blbej kranjňjine nedá pokial nema clovek 2000€ plat alebo kolko uz
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Znie to tak, ako keby si mal na ucte 5000 evri a ides na autobazar.eu, das filter na aute v hodnote 5000 eur a kupis hned prve co najdes. Samozrejme este predtym si si pozrel jeho spotrebu a prenasobil kilometrami, ktore si predpokladal, ze prejdes. Zistil si, ze tych 85 evri na benzin presne mas a tak preco si nekupit auto? Je toto prave tvoj pribeh? :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

To je dovod, pre ktory som aj ja cakal, kym auto budem vladat zivit, ale aj teraz, ked to zvladam v pohode ma to naserie, ked musim do toho investovat peniaze, ale co uz mam robit. Chcel som, tak mam. :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nie tak celkom s topu prvou acstou povedznme ze som nasiel auito za 4000 hej? vybielil som si ucet pockal na vyplatu a zistil ze na to jednoducho mat nebudem tolko co by som chcel nabehat lebo ako vravim ja by som denne kludne nabehal aj 300-400 km bo ma to nenromalne bavi lenze top by nadrzu bola v paži za dva dni

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 14:40)
Poprosil by som moderátorov tohto fóra ab ytuto temu zmazali pretože informácie čo som potreboval ž som ziskal a zmenilo sa to tu na oT diskusiu ktora nieje absolutne podstatna ariešia sa tu blbosti z mojej strany dakujem

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 14:55)
prosim o zmazanie cekleho tohto thareadu!
martintv
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martintv »

ja som kupil auto vw golf 1.6 SR :D, stale si myslim, ze 4kovy golf je najkrajsie auto. stalo ma nejakych 4500 eur, uz ho mam dva roky...menil som uz prevodovku, sviecky,, jeden vstrik, zamok, novy nahradny kluc, musel som kupit nove gumy, rozvody som menil...., vsetky filtre-palivovy,vzduchovy,olejovy pri vymene oleja, ABS snimac, brzdove dosticky, silenbloky vzadu, :D v zime v meste to zerie 12l, mimo mesta v lete viem spravit spotrebu 5.5 do 6.5...ale chodim jak stary dedo... spocitaj si to vsetko :D minul som vela penazi, ale ziskal som skvelu skusenost do zivota...kupoval som auto s bratom, ja 21 rocny a on 18...ked si spomenim na ten den kupy, obleje ma studeny pot.. auto je v dnesnej dobe draha zalezitost...a zapamataj si jedno: stare auta a mlade dievcata stoja vela penazi :DDD najlepsie je kupit nove auto, a najst si starsiu priatelku, ktora ma dom :DDD
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

nove auto je lacne..to by som zasa netvrdil.. vid hore p4ra .. v podstate nova octavia, xenon a rozvody a 700e prec .. myslim si, ze to je teda dost na nove auto.. 17ky kolesa + gumy dalsich 700e minimalne, dvojhmota 500e, turbo 500e :D..tie sumy su nenormalne .. a to treba dokonca este aj tankovat a platit poistku + havarijnu ..auto je draha vec.. ale cim starsie tym su aspon diely lacnejsie..samozrejme to plati o autach ktorych je kopa..a nie ktore boli niecim vynimocne (legendy)..napr integrale a pod..ak sa chces lacno vozit kup favorita alebo feliciu.. neohuris nikoho..mozno sa budes hanbit..ale ja som jazdil na favorite 2 roky a jedina investcicia co bola bola vymena spojky a cena 49e .. za 2 roky..sice som 2 roky jazdil bez vody do ostrekovaca..ale kto ju potrebuje :D ja som potreboval nizke naklady a tak aj bolo

//to freerider .. niekto ma auto aj ako prezentovanie seba, resp nemoze prist na rokovanie velkej firmy v 120ke tak isto ako nemoze prist na to rokovanie v teplakoch .. napriklad .. na 120ku by som sa tiez nespolahol keby som mal ist niekam na vylet napriklad od 300km hore, alebo to otocme na dochadzanie do prace.. ak niekto dochadza do prace 200km denne tak tiez nebdue mat 120ku GLS lebo by tych 200km denne vydrzala len velmi kratko.. tak naco mi je take auto ked s nim mozem jazdit len po dedine alebo meste ..chapes (aj ked ucel splni)

//jimmy dik za doplnenie na otazku bezpecnosti som uplne zabudol
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

No to je tak ked dnesni ludia su moc pohodlny ked potrebujete serepeticky tybu klima, take asistenty, hentake asistenty, vyhrievane sedacky a neviem co este... ja som si kupil skodovku za 170 euri a lejem do nej akurat benzin a prisadu do neho a olej. Ked sa motor rozpadne kupim novy za 30 euri a vymenim si ho sam doma za hodinku... ked rozbijem auto novy blatnik kupim za 30 euro a vymenim ho doma za 15min, no povedzte mi, fakt vam treba nove auta na machrovanie ?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Freerider > ale keď do teba natrieska ten s novým autom, tak on prežije a teba to zošrotuje ako detskú hračku...Preto si ľudia kupujú nové a hlavne BEZPEČNÉ autá...Nehovoriac o emisiách a nebezpečnosti takých áut - minule predomnou šla embečka a za jazdy jej odpadlo zadné pravé koleso, ešte že som sa stihol uhnúť! Mimochodom, aj ja mám staré auto - ročník 96, aby si si nemyslel že jazdím na nejakej novej mašine.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

FR33RIDER napísal:No to je tak ked dnesni ludia su moc pohodlny ked potrebujete serepeticky tybu klima, take asistenty, hentake asistenty, vyhrievane sedacky a neviem co este... ja som si kupil skodovku za 170 euri a lejem do nej akurat benzin a prisadu do neho a olej. Ked sa motor rozpadne kupim novy za 30 euri a vymenim si ho sam doma za hodinku... ked rozbijem auto novy blatnik kupim za 30 euro a vymenim ho doma za 15min, no povedzte mi, fakt vam treba nove auta na machrovanie ?

skus ist v takej skodovke 5-6hodin 2krat do tyzdna a skus ist v niecom na "machrovanie" a uvidis preco si ludia kupuju take auta a nehovoriac o tom ako ti taky asistent moze zachranit zivot popripade auto a nehovoriac o tom ze setris prirodu viac ako v nejakej skodovke a este sa najdu ludia ktorym natom zalezi

a k teme rozvody niesu az take drahe ked ti vydrzia cca 100 tisic km 4-5rokov podla toho ako jazdis
martintv
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martintv »

Ak jazdis ako blazon, nepomoze ti nic :D ..akurat ABS je dobre a kadejake ine vymozenosti...ale ked ides 180 a naburas, co cakas?:D k tej bezpecnosti, naburaj zo skodovkou a ti zdemoluje cely predok, teda kufor...ale naburaj s novym autom a vsetko to tlaci dopredu na nohy :D ...najlepsie je dodrzovat rychlost..a nespoliehat sa nato, ze joj ta mam airbagy abs esp atd...

dnes by som ojazdene auto uz nekupoval, mozno tak feliciu len tak do prace ...ale nove je nove mas zaruku, atd...preco som si nekupil kiu ceed :((( mozem len banovat...kup passata s 200 000km diesel...a modli sa aby ti nic neodislo...stale v strachu co moze zasa vypadnut, ked si to spocitam mohol som mat novu opel corsu a este aj na dovolenku by som posiel :D
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

dajte sa zmrazit, o 50 rokov uz budete chodit na autach zadarmo

akurat toto vlakno ma inspirovalo zalozit tuto temu.
Napísať odpoveď