Slovania, Slováci

Diskusie na politické témy...
IG0R
Novice
Novice

Re: Slovania, Slováci

Príspevok od používateľa IG0R »

:)
o tom by sme mohli polemizovať donekonečna a vieš prečo? Lebo nikto z nás nemá prostriedky na to , aby mohol úplne vylúčiť to, čo tvrdí ten druhý. To je na prehistórii to krásne. Každý si môže vymyslieť svoju teóriu a nemusí byť ďaleko od pravdy.

Miešať sa a migrovať sú dva rôzne pojmy; áno, ale jedno s druhým veľmi úzko súvisí. Všetci ľudia (nielen príbuzné kmene) mali predsa ten istý cieľ. Úrodnú pôdu, zem bohatú na suroviny a potravu. Kôli tomu sa viedli a vedú vojny. A ako vieš , že sa miešali iba s príbuznými kmeňmi? To proste nevieš a o tom ja hovorím. Nikto z nás nemá nevyvrátiteľné dôkazy, preto by sme mali byť pri našich tvrdeniach opatrnejší.

Existuje veľa štúdií a niektoré z nich, sa dokonca opierajú iba o fakty. Ktoré z nich si mal na mysli ty?
Mitochondriálna DNA sa na rozdiel od jadrovej, v ktorej sa polovica zdedí po otcovi a polovice po matke dedí vo väčšine prípadov iba po matke. Touto metódou vieš teda určiť genetickú príslušnosť na 100% iba po matke. A čím ďalej ideš, čím staršiu generáciu chceš zachytiť, tým sa tá pravdepodobnosť úspechu rapídne znižuje.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

Áno nikto nič nevie na 100%. (okrem našej svätej trojice IKT) Ale z niečoho sa vždy vychádza, vždy sú nejaké indície a nejaké dohady. To sa nikto neprie, že to tak nie je. Ja sa snažím používať len elementárnu logiku a hovoriť v hrubých číslach nie pokryť absolútne konkrétne každý prípad.

Nehovorím iba s príbuznými, ale skôr s príbuznými v zmysle nie na toľko odlišnými vzhľadom, kultúrou, jazykom, náboženstvom etc. Prečo? No to snáď dokážeš vydedukovať. Určite, ale aj tu prichádzalo k miešaniu. Ja to nevylučujem.

Áno aj genetické štúdie majú mínusy, ale vychádzam z toho čo sa nimi potvrdiť dá.

A ja si uvedomujem ako je to z miešaním, môj rodokmeň tiež obsahuje viac slovanských národov, dokonca aj germánsky. Ale na Slovensku som sa narodil, vyrástol, slovenčina je rodná reč, kultúra, zvyky, náboženstvo etc. Ja sa nepotrebujem zamýšľať nad tým, že po jednej prababičke idem do Nemecka, po druhej do Chorvátska. To je irelevantné. A to z toho dôvodu, že rovnako ovplyvnený rodokmeň majú aj všetci okolo mňa a každý z nás.

Cháp to tak, že v každom krízovom čase historicky rastol extrémny nacionalizmus, a že sa začali objavovať z ničoho nič veľkí národovci, ktorí majú genofond od vzniku zeme od prvého Slováka, cez Jánošíka až po dnes. Budú sa tváriť akú čistá rasa sme. A obracať sa na históriu a všetky okultistické sračky aké sa dá. A okrikovať ostatných, ktorí náhodou niečo krivé povedia, robiť triednych nepriateľov atď. Je to tak, je to opakovaný sociálny jav. Nič s tým nenarobíš.
IG0R
Novice
Novice

Príspevok od používateľa IG0R »

:plus:

Hlavne v tom poslednom odstavci si vystihol podstatu. Vzdy to tak bolo a je to tak stale (co je smutne) , ze historia sa prisposobuje (prekruca, prikrasluje) politike , co v konecnom dosledku skodi jak historii, tak krajine, ludom atd...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

to je vtip ?
Dŕžava je pôvodný systém zriadenia Slovanov a Árijcov, v ktorom žili naši Predkovia dlhé tisícročia. Dnes toto slovo ledva poznáme a už vôbec nevieme čo pôvodne znamenalo. Pred 1620 rokmi sa naša slnečná sústava dostala pod negatívne pôsobiace žiarenie súhvezdia Líšky, čo umožnilo Temným Silám dočasne ovládnuť Midgard-Zem. Ako sa to deje? Nie je potrebné uvádzať mnohé vojny, ktoré postavili proti sebe národy bielej rasy tak, aby sa čo najviac vzájomne vyvraždili. „Pomiešanie“ jazykov bola jedna z efektívnych metód prístupu rozdeľ a podrob si.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Celá hentá stránka je vtip.
slay
Addict
Addict

:slap: presne tuto http://www.hojko.com/post1611909.html#p1611909 som dal tú stránku aby ľudia videli čo za psychopatov existuje na tom to úbohom božom svete :slap:

... a ty krija na ňu seriozne odkážeš? Ako bez urážky, hlbšie si už klesnúť nemohol. S obľubou hovoríš, že ja som na smiech, ale ty si už na plač. Čo už máš v tej hlave prosím ťa? Mám dojem, že ty, kali, tehla a ivan sa už asi predbiehate v tom kto postne väčšiu sprostosť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

berte to pozitivne, ja autorov stranky ocenujem za uchvatnu kreativitu...take rozpravky naozaj nevymysli len tak hocikto, len keby radsej tu kreativitu nasmerovali niekam inam ako na pisanie somarin...
hughito
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal:berte to pozitivne, ja autorov stranky ocenujem za uchvatnu kreativitu...take rozpravky naozaj nevymysli len tak hocikto, len keby radsej tu kreativitu nasmerovali niekam inam ako na pisanie somarin...
Presne, už som to spomínal. V podstate, je to obdivuhodný počin vytvoriť takú obsiahlu zmes nezmyslov rôznorodej škály, fakt neuveriteľné.
slay
Addict
Addict

Prepnuté babky chovajú 120 mačiek čo im serú po byte, prepnutí dedkovia zvážajú smeti a potulných psov do svojho dvora, úchyláci zatvárajú svoje dcéry do pivnice kde ich desať rokov znásilňujú, nemeckí buzíci si odrežú pipíky a zjedia ich na večeru, nejakí český psychopat si zmyslel, že okolo zeme sú vesmírne lode s Aštarom čo nám pomáhajú pred ješteřemi z pekel, niekto sa odbavuje na JPEG artefaktoch v stereo-snímkach slnka a vidí tam vesmírne koráby veľké ako Jupiter, niekto do dnes verí kruhom v obylí aj keď sa už srandisti čo ich robia priznali, niekto si odrátava dni do 21.12.2012, niekto si myslí, že nejaký HAARP dokáže vyvolať zemetrasenie v Japonsku, niekto sa stále bojí židov pod posteľou a nejaký pošuk proste vo voľnom čase splieta nezmysly na internete.. radšej by si mal tiež zohnať nejakého psa alebo mačku a im vyprávať tieto nezmysly.

.. nič z toho nepovažujem za počin, ale za živé demonštrácie tragédie ľudskej rasy.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

slay: Ber to pozitívne, včera bol 1. apríl, tak možno to kryja postol v rámci toho dňa. :) :D
slay
Addict
Addict

Ak to uhrá na 1.apríl tak by ti mal poďakovať za záchranu reputácie..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay ma asi problem prijat pracu historikov na ktorych spominany server odkazuje, konkretne povedzme v osobe Maura Orbiniho a ktorych spomina v knihe PÔVOD NÁZVU, SLÁVY A ROZŠÍRENIA NÁRODA SLOVANSKÉHO (1601) v ktorej sa o historii slovanov pise uplne inak ako si to nostaškovia typu slaya predstavuju. ale u ludi ako slay sa ja osobne uz ani necudujem. najradsej by takym ako kovac, kamenec ai vyfajcili ...

http://dlib.rsl.ru/view.php?path=/rsl01 ... .pdf#page1

PS karmu si mi znizil po troch rokoch, lebo mozno rok si v pluse, aby si ju ludom mohol znova brat (ak sa pravidla nezmenili).
Sagittarius
Guru
Guru

krija: Je pravda, že som nečítal a článok môže byť aj pravdivý, ale už zase zdroj devalvuje celkovú dôveryhodnosť článku... A s karmou sa, prosím ťa, neondi, nie sme malé deti... :)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

slay
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 02 Apr 2011, 21:48
Ak to uhrá na 1.apríl tak by ti mal poďakovať za záchranu reputácie..
Netvrdím že verím všetkému na tej stránke, pravdupovediac som to ani nečítal ale je mi smiešne, že niekto ako ty slay kto nemá problém s migračnou teóriu ide iného zosmiešňovať, veď ty sám si na smiech a veriť v migračnú teóriu je ako veriť v mimozemšťanov. Podľa mňa ťa už pár krát uniesli a robili na tebe sexuálne pokusy , však? :lol:

Inak slay už som si zvykol že si odborník na všetko, od kamasútry až cez históriu. Takých Slovensko potrebuje, hurá do parlamentu s nimi. Počkaj veď takí tam sedia, jeden všetko vedel ale nikdy nič nepovedal, druhý zasa nič nevedel ale presvedčil iných o tom že tí druhí toho nevedia viac no a ďalší ľudí presvedčil, že hoci nič nevie ako iné pohlavie bude ľahšie akceptované a rešpektované vo svete. 18 rokov samostatnosti Slovenska je vizitkou takých vševedov ako si ty.
Sagittarius
Guru
Guru

IvanSK: Pod migračnou teóriou berieš migračnú teóriu ľudstva alebo sťahovanie národov (Slovanov)?
slay
Addict
Addict

krija napísal:PS karmu si mi znizil po troch rokoch, lebo mozno rok si v pluse, aby si ju ludom mohol znova brat (ak sa pravidla nezmenili).
Ak majú admini prístup k nejakým štatistikám, komu som karmu za posledné tri roky dal a prečo, tak im týmto dávam súhlas aby ti poskytli nejaký screen. Tých desať riadkov (z nich si negatívny asi len ty a možno ešte jeden) by snáď nemal byť problém. :wink:
slay ma asi problem prijat pracu historikov na ktorych spominany server odkazuje, konkretne povedzme v osobe Maura Orbiniho a ktorych spomina v knihe PÔVOD NÁZVU, SLÁVY A ROZŠÍRENIA NÁRODA SLOVANSKÉHO (1601) v ktorej sa o historii slovanov pise uplne inak ako si to nostaškovia typu slaya predstavuju. ale u ludi ako slay sa ja osobne uz ani necudujem. najradsej by takym ako kovac, kamenec ai vyfajcili ...
K tomu Orbinimu, k tej knihe som sa dostal oveľa skôr než ju zpriznila táto vyslovene ohavná stránka a s tou knihou nemám žiaden problém. Nehovorím, že som ju celú prečítal, lebo ak vieš po rusky tak sám vidíš, že to nieje klasická ruština ale nejaká archaická ruština, ktorá ma ešte extra znaky, ťažko sa to číta. Ale čo ma zaujímalo som si prečítal, aj keď mám čím ďalej tým menej času na také veci. Ten človek, z tej stránky je pošuk, jeho interpretácie sú prinajmenšom slabé, scestné a bludné. Naozaj Naozaj Radšej si to prečítaj sám. Plus ak ťa zaujíma problematika, existuje k tej knihe aj ďalšia literatúra, ktorá sa dá zohnať, doplňuje ju a vysvetľuje. Potom sa o tom môžme baviť, lebo nič nieje čiernobiele.

Každopádne nabudúce postni link na tú knihu, nie tú ohavnú stránku. Lebo áno s tou mám problém, je hnusná a degraduje celé fórmum.
hughito
Redeemer
Redeemer

Sagittarius: Ivan má na mysli sťahovanie národov. Je totiž vyznávač autochtónnej teórie, na čom samotnom by nebolo nič zlé, keby neprirovnával všetkých ostatných, ktorí majú iný názor, k mimozemšťanom. :)
Sagittarius
Guru
Guru

Tak zase k autochtónnej teórii by som sa priklonil aj ja za predpokladu, že by zase sťahovanie národov ostalo ako fakt, len s tým, že sa nesťahovali národy ako celky, ale napr. len bojovníci, resp. časti obyvateľstva. Pričom väčšina obyvateľstva ostávala na svojom území (no tiež tam niekedy musela prísť, ale nemuselo to byť v neskorom staroveku, resp. ranom stredoveku). Takže v podstate sa nesťahovalo obyvateľstvo, ale kultúra...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sagittarius, slay vie, ze preco som tu karmu spomenul. vsetko a vsetci degraduju, ja aj toto forum, ale slay stupa. lenze ja nemozem za to, ze tu niekto nevie rozlisit zavery autora od toho doleziteho co mauro orbini napisal. nedokaze si ani logicky pospajat prelozene citacie do slovenciny s nazvom a predmetom temy, zrno od pliev...

a ked uz spominaname tu karmu, tak mala perlicka z pred necelych 3 rokov:

http://www.hojko.com/post977598.html#p977598

na co vtedy odpovedal t0m4s3:

http://www.hojko.com/post978272.html#p978272

takze co keby ste zacali diskutovat tu a nie v karme a prestali sa hrat na male deti?

spamujete mi mailovu schranku :-)
Napísať odpoveď