Rozvody-cena

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozvody-cena

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

CHoBoT napísal:skus ist v takej skodovke 5-6hodin 2krat do tyzdna a skus ist v niecom na "machrovanie" a uvidis preco si ludia kupuju take auta a nehovoriac o tom ako ti taky asistent moze zachranit zivot popripade auto a nehovoriac o tom ze setris prirodu viac ako v nejakej skodovke a este sa najdu ludia ktorym natom zalezi

a k teme rozvody niesu az take drahe ked ti vydrzia cca 100 tisic km 4-5rokov podla toho ako jazdis
Absolvoval som dlhe cesty aj v skodovke a nieje na tom nijak zle, oproti tomu "nova" fiesta(po fl) v nej mi isla rit odpadnut po polhodine... a ked sa s niekym celne zrazis v 100km/h ti nepomoze ani ist v tanku... ved ak by boli tie nove auta vsetky tak uzasne bezpecne tak to uz v dnesnej dobe nemame podla tvojej teorie ziadne smrtelne nehody...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Smrtelne nehody su kvoli tomu, ze na cestach je viac aut a chodia rychlejsie. Ale staci si pozriet par fotiek z nehod starych skodoviek a je jasne, ze to su plechove rakvy. Pri naraze zboku sa druhe auto uplne v pohode pretlaci do tretiny az polovice auta a to sa ti s novym nestane.
Pri 100 km/h sa stava velmi malo nehod, no a nove auta su uplne bezpecne pri narazoch do 60km/h, co sa o 120ke neda povedat.
No a pamatam si dlhe cesty v 105ke...miesta dost, ale hluk motora bol dost vyrazny a podielal sa na unave po ceste. V novom si v pohode pustis radio a ides si pekne 90-100km/h bez toho aby sa motor trapil.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

gothar, ja len že zase to ma aj nevýhodu ked je auto odhlučnene(nepočuť motor ani okolie) = vačšia šanca na mikrospánok ako pri hučiacej škodovke :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ani nie, pustis si hudbu aku chces, aj taku aby ta prebrala a proti mikrospanku je aj tak najlepsie stiahnutie okien a poriadne vyvetranie :)
No a ja osobne by som mal skor tendenciu zaspat pri tom monotonnom hluku stareho motora ako pri nejakej energickej hudbe.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

Zaxman napísal:gothar, ja len že zase to ma aj nevýhodu ked je auto odhlučnene(nepočuť motor ani okolie) = vačšia šanca na mikrospánok ako pri hučiacej škodovke :)
bolest hlavy po 2hodinach toho strasneho zvuku v skodovke nieje tiez moc prijemne na pozornost :D raz som cestoval v skodovke cca 3hodiny a uz nikdy viac racej sad a stara karosa
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

chalani rposim vas teraz pojdem troška OT..mam otazku..pri prudkom brzdení spojku stlačiť treba ale pri dobrzdovani by sa nemala..?

alebo..teraz am napadlôo žeby sa to dalo sparbviť ešte tak že by som prudko zabrzdil bez spojky aked yb som už videl že mi otačky klesaju pod uroven volnobežných tak stlačiť spojku nech ten motor nezdochne
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

b.) je spravne. Pri kazdom pribrzdovani stlacat spojku je blbost a zrejme ti to ani nikto neodporuci. Ak das dole nohu z plynu, motor ti bude sam pribrzdovat auto, cize nemas take velke opotrebenie samotnych brzd. Takisto by som nevyradoval z dovodu toho, ze auto bez zaradenej rychlosti je podla mna horsie ovladatelne (rozbehnuty utrhnuty vagon bez napojenia na motor). Myslim, ze po spravnosti (pokial som mal manualnu prevodovku tak som to tak robil) by to malo byt tak, ze brzdis so zaradenou rychlostou, akonahle spomalis a vidis / citis / pocujes nizke otazky, mal by si podradit do nizsieho stupna a spojku stlacit a vyradit rychlost by si mal az uplne zastavis. Tot teoriap odla ktorej som vzdy jazdil a myslim si, ze je aj technicky spravna. Pockame na dalsie rady ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V principe suhlasim s tym, co povedal uNreal_saTch^, ale kazdy z nas jazdi inak. To ti tazko niekto poradit, ze toto je 100% spravne. Musis na to prist sam casom, co sa tvojmu autu paci, a co nie. :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Bo aj to robim tak ze dajme tomu napriklad som rozbehnuty v meste na 50 blizi sa krizovatka tak vyradim do N a iba dobrzdim pockam podla situacie radim 1 rozbeh a idem.. ale zas ked som mimo mesta a poterbujem si dobrzdit z 80-90 na 70-60 podla situacie lebo iode zakruta napriklad neprehladna tak neham na 5 prevodovopm stupni pribrzdim brzdou iab bez spojky potom podradim do 4 alebo do 3 podla otacok aby som moc mtoor nedusil a rozbehnem to postupne zas na 5 aby som mal tych pozadovanych 80-90 podla predpisov..

:D samouzrejme este k tej krizovatke ukazujem smer ktorym idem ešte pred tym nez vojdem do krizovatky aby si neiktory nemysleli ez dalsi pirat an cestach ze nevedia akos a maju zariadit kam ide:D

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 6:59)
chlapci moji ja neviem jazdit..ja com cisty debil!!! nikdy ma nechcite stretnut an este vlaksten ma uz ani nestretnete lebo uz za volant nikdy v zivote nesadnem!!! proste som ciosty dement kreten magor idiot a hocico an co si len spomeniete..zabiť ma je malo taky soplak kery ma debilných posratych 21 rokov nema co am v ruke auto ktore je zbraň---ja som chlapci nezodpovedne prihorate decko kere nevie rozmyslat jaj keby som mohol taks a drbne zralokom dakde v mori kua..cisty cebil debil debil a debil som..soryr az tei nadavky ale niekto tko vojde do rkizovatyk kde nema prehlada len tak riksuje je cisty *** a to som ja!!!!! proste ko*ot!!!!

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 7:00)
jaaaj a kludne am aj vydrbnte z tohot fora je mi to jedno!! len som chcel aby ste vedeli aky som je***!!! proste som decko kere nevie rozmyslat a ktore je maxiamlen nezodpovedne a nechapem jak so ja mohol dosta kur*a vodicak boha jeho!!!

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 7:05)
a pre informaciu nic sa nastastie nestalo ale keby tak jaaj kua!!!ide o to ze som debil z tioho dovodu ze mam vodicak od minukleho roka anejazdil som dostal som autoa velice chcem ajdzit sam nejazdim rychglo nromalne podla predpisov ale aj tak som ko*ot!!! lebo ja mam totiz taku drbnutu povahu ez sa hned idem ponižovať!!! a v skutočnosti to neni možno ani take zle!!! ale aj tak som je***!!! lebo som rposte!! mate stopku zsstavite!!! v pohdeo zastavuil som lenze po parvej strane som mal ten yvjebany stlp sku*veny betonovy pripi*ený jak sibirska žížala a nevidel som co mi ide z prava..tak somsa troska vysunul ale nevidel som uplne..tak som vosiel do krizovatky jak najvacasi kkt a skoro ma je*ol passat jak ko*ot idem rposte ajk ko*ot boha jeho sak ja som ho mohol zabit aj seba kur*a ja som ko*ot !!!! aviete co pojdem sa dat leicit lebo som ko*ot!!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Stlp prilepeny jak sibirska zizala? :hehe:
Ale nie...bud rad, ze ste to zvladli bez ujmy a zober si z toho ponaucenie. Ja mam na krku tiez par blbosti za volantom, ale predsa sa kvoli tomu nezrutim, treba si ich iba uvedomit a nabuduce sa im vyvarovat. No a preto treba jazdit co najviac, pripadne v zaciatkoch s niekym skusenejsim kto dokaze normalne poradit.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Chod na cerstvy vzduch.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

sorry chlapci nehal som sa uniesť nervy robia svoje..
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

to mate nejake drahe rozvody..ja som vcera kupoval na civica za 90€
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

dekarbon napísal:Bo aj to robim tak ze dajme tomu napriklad som rozbehnuty v meste na 50 blizi sa krizovatka tak vyradim do N a iba dobrzdim pockam podla situacie radim 1 rozbeh a idem.. ale zas ked som mimo mesta a poterbujem si dobrzdit z 80-90 na 70-60 podla situacie lebo iode zakruta napriklad neprehladna tak neham na 5 prevodovopm stupni pribrzdim brzdou iab bez spojky potom podradim do 4 alebo do 3 podla otacok aby som moc mtoor nedusil a rozbehnem to postupne zas na 5 aby som mal tych pozadovanych 80-90 podla predpisov..

:D samouzrejme este k tej krizovatke ukazujem smer ktorym idem ešte pred tym nez vojdem do krizovatky aby si neiktory nemysleli ez dalsi pirat an cestach ze nevedia akos a maju zariadit kam ide:D

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 6:59)
chlapci moji ja neviem jazdit..ja com cisty debil!!! nikdy ma nechcite stretnut an este vlaksten ma uz ani nestretnete lebo uz za volant nikdy v zivote nesadnem!!! proste som ciosty dement kreten magor idiot a hocico an co si len spomeniete..zabiť ma je malo taky soplak kery ma debilných posratych 21 rokov nema co am v ruke auto ktore je zbraň---ja som chlapci nezodpovedne prihorate decko kere nevie rozmyslat jaj keby som mohol taks a drbne zralokom dakde v mori kua..cisty cebil debil debil a debil som..soryr az tei nadavky ale niekto tko vojde do rkizovatyk kde nema prehlada len tak riksuje je cisty *** a to som ja!!!!! proste ko*ot!!!!

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 7:00)
jaaaj a kludne am aj vydrbnte z tohot fora je mi to jedno!! len som chcel aby ste vedeli aky som je***!!! proste som decko kere nevie rozmyslat a ktore je maxiamlen nezodpovedne a nechapem jak so ja mohol dosta kur*a vodicak boha jeho!!!

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 7:05)
a pre informaciu nic sa nastastie nestalo ale keby tak jaaj kua!!!ide o to ze som debil z tioho dovodu ze mam vodicak od minukleho roka anejazdil som dostal som autoa velice chcem ajdzit sam nejazdim rychglo nromalne podla predpisov ale aj tak som ko*ot!!! lebo ja mam totiz taku drbnutu povahu ez sa hned idem ponižovať!!! a v skutočnosti to neni možno ani take zle!!! ale aj tak som je***!!! lebo som rposte!! mate stopku zsstavite!!! v pohdeo zastavuil som lenze po parvej strane som mal ten yvjebany stlp sku*veny betonovy pripi*ený jak sibirska žížala a nevidel som co mi ide z prava..tak somsa troska vysunul ale nevidel som uplne..tak som vosiel do krizovatky jak najvacasi kkt a skoro ma je*ol passat jak ko*ot idem rposte ajk ko*ot boha jeho sak ja som ho mohol zabit aj seba kur*a ja som ko*ot !!!! aviete co pojdem sa dat leicit lebo som ko*ot!!
vopred sa ospravedlňujem za OT, ktoré nebude súvisieť s témou. dekarbon ďakujem ti veľmi pekne za vylepšenie nálady a za to, že mám ďalší citát do zásoby :smt059 . tým citátom myslím tú tvoju sibirskú žížalu. :hehe:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ja si nemozem pomoct, ale napada ma len jedno.... uz nikdy nejazdi ked pijes, lebo toto z teba za triezva vyliezt nemohlo! :D
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nebol som ožraty ani ked som jazdil ani ked som to pisal:D

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2011, 1:53)
ja an seba nemám slov..toto čítať s odstupom času jak keby uplne niekto iny pisal...nechapem zo seba :o :o :o :o
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

si bol vtedy asi hladný !!!!!!!!
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

je to možné :D
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

rozvody sú veľmi drahé, hlavne keď má žena lepšieho právnika... vtedy môžete prísť doslova o všetko.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ešťe že ja mam reťaz :D
Napísať odpoveď