1 promile je 0,01%SRneC napísal:prosim vas, kde je na klavesnici promile, lebo mi je smiesne, ked vidim, ze niekto fuka v percentach
Zadrzany mladistvy pod vplyvom alkoholu
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
Vigor
King
No pokial viem, toto si upravuju mesta samotne, rozoberali sme to v skole takze urcite to nejako obmedzene je. Teraz neviem presne, ci to suvisi s vekom, alebo miestom a hodinou, mozno aj to aj to. Ak to niekoho zaujima, nech si pozrie vseobecne zavazne nariadenia vydavane obcou, upravuje sa v nich aj pozivanie alkoholu. Kedze vseobecne zavazne nariadenia sa vydavaju na zaklade zakona, urcite nejaky, ktory sa tohto tyka je.
-
slide
Star
Re: Zadrzany mladistvy pod vplyvom alkoholu
Mne sa asi pred mesiacom stalo ze som kamaratovi kupil v krcme pivo,mal z neho odpite deci,nafukal 0,1 promile...Ja som dostal pokutu sekom 30 euro jemu prislo predvolanie na socialku,Vie niekto co z toho moze este byt?
šekom, tak, že ti prišlo domov, alebo máš na mysli bločik?
keď dáš alkohol mladistvému je to priestupok, bude sa to riešiť správnym konaním, ktoré sa už zrejme uzavrelo tou pokutou...
a on, keďže zrejme nie je dospelý...bude sa to riešiť s rodičmi, maximálne môžu siahnut na rodičovské prídavky a dostane nejaké pokarhanie v škole...
keď dáš alkohol mladistvému je to priestupok, bude sa to riešiť správnym konaním, ktoré sa už zrejme uzavrelo tou pokutou...
a on, keďže zrejme nie je dospelý...bude sa to riešiť s rodičmi, maximálne môžu siahnut na rodičovské prídavky a dostane nejaké pokarhanie v škole...
Ak mal odpite naozaj iba deci piva a fukol 0,1 promile, mal poziadat o opatovnu dychovu skusku, ktora by sa mala vykonat cca po pol hodine. To by uz nefukol ani to 0,1 a mali by ste pokoj. Ale aj tak mi to pride divne, lebo 0,1 fuknes aj zo zuvacky. Pri takomto mnozstve sa treba branit a hlavne - ZAPIERAT, ZAPIERAT, ZAPIERATslide napísal:Mne sa asi pred mesiacom stalo ze som kamaratovi kupil v krcme pivo,mal z neho odpite deci,nafukal 0,1 promile...Ja som dostal pokutu sekom 30 euro jemu prislo predvolanie na socialku,Vie niekto co z toho moze este byt?
Caute,
som mladistvy a mestski policajti nas chytili v parku. Nasledne nas odviezli na policajnu stanicu, kde sme fukali. Nafukal som len 0,15. Povedali nam, ze pride predvolanie. Nic viac, nic menej. Neviete co z toho moze byt?
som mladistvy a mestski policajti nas chytili v parku. Nasledne nas odviezli na policajnu stanicu, kde sme fukali. Nafukal som len 0,15. Povedali nam, ze pride predvolanie. Nic viac, nic menej. Neviete co z toho moze byt?
-
mirak2
Hardcore addict
poucenie ze nemas pit v parku
S 0.15 ani velmi nemohol pit, teoreticky by sa to aj dalo ukecat na nejake kvapky, rumove pralinky alebo hocico ine
A ktovie ci sa to aj tym policajtom bude chciet riesit.
tiez si myslim, ze pri takej hodnote sa na to policajti vykaslu a chceli vas len postrasit, aby ste nesockarili v parku
No mne sa stalo pred 2 dnami ze sme pili na chate. O 2hej sekli kamosovi do ruky a uz mu prsty nezachranili (ja som vtedy spal)... na sanitku sme cakali asi 20minut
Ja som sice alkohol nekupoval ale boli sme tam asi 5 plnolety a ostatny okolo 16. dve baby dokonca 13. A z mojej flase (tu som si doniesol) si tiez par ludi loglo. Teraz to idu udajne fizli riesit.
1, boli sme mi plnolety zodpovedny za neplnoletych?
2, s tym podavanim alkoholu, ako to zvyknu riesit nikto negrcal a tak...naladicka vsetci
3, bola aj trava, ja som nemal vtedy ale asi tak pred tyzdnom... ake su za toto poje****? budu to riesit? ak nahodou robili testy na drogy tomu chalanovi lebo on mal...
dakujem absolutne netusime co ideme robit.... vzdy vsetko na akciach bolo ok s minimalnymi komplikaciami
Ja som sice alkohol nekupoval ale boli sme tam asi 5 plnolety a ostatny okolo 16. dve baby dokonca 13. A z mojej flase (tu som si doniesol) si tiez par ludi loglo. Teraz to idu udajne fizli riesit.
1, boli sme mi plnolety zodpovedny za neplnoletych?
2, s tym podavanim alkoholu, ako to zvyknu riesit nikto negrcal a tak...naladicka vsetci
3, bola aj trava, ja som nemal vtedy ale asi tak pred tyzdnom... ake su za toto poje****? budu to riesit? ak nahodou robili testy na drogy tomu chalanovi lebo on mal...
dakujem absolutne netusime co ideme robit.... vzdy vsetko na akciach bolo ok s minimalnymi komplikaciami
1. áno
2. v rámci 1.
3. záleží na prokurátorovi
2. v rámci 1.
3. záleží na prokurátorovi
môžeš byť konkrétnejší ? čo sa tam presne stalo...viem, že si spal, ale určite si sa musel zaujímať...O 2hej sekli kamosovi do ruky a uz mu prsty nezachranili
Podľa mňa za maloletých zodpovedajú ich rodičia (napr. trestnoprávna zodpovednosť a tak) a keď tí nevedia, čo robia ich detí, tak to už Teba nemá čo zaujímať.....samozrejme ak si vedel, že sú maloletí a ľogli si z Tvojho chľastu, tak si morálne pochybil...ale niečo viac z toho určite nie...
.
Podávanie alkoholu mladistvým je protizákonné aj pre fyzické osoby. Nemôžeš kúpiť fľašku vodky a nalievať z nej 15 ročnému len preto, že ty máš 19. V tomto zmysle tam istá zodpovednosť pred zákonom je. Môžeme sa baviť o miere viny a dokazovaní, ale týpek sa pýtal na možnosti...
Jasne begbeee
Rozdiel je, ked mladistvým nalial dobrovoľne a medzi tým, či si mladiství naliali z fľaše položenej niekde na stole....neviem ako to bolo....ale bude ťažke mu niečo v tomto dokázať...týpek nič konkrétnejšieho nenapísal, a tak sa snažím mu naznačiť, že nemusí byť v takej riti ako si myslí
(o to mu asi ide)
a s tou mariškou...radšej by ste sa mali všetci čo ste tam boli dohodnúť....ešte stále je mariška protizákonná a nechcel by si určite, aby ťa kamoši pred políciou obvinila, že si ju podával TY
.....ale zaujíma ma to s tými prstami, ako k tomu mohlo dôjsť
Rozdiel je, ked mladistvým nalial dobrovoľne a medzi tým, či si mladiství naliali z fľaše položenej niekde na stole....neviem ako to bolo....ale bude ťažke mu niečo v tomto dokázať...týpek nič konkrétnejšieho nenapísal, a tak sa snažím mu naznačiť, že nemusí byť v takej riti ako si myslí
a s tou mariškou...radšej by ste sa mali všetci čo ste tam boli dohodnúť....ešte stále je mariška protizákonná a nechcel by si určite, aby ťa kamoši pred políciou obvinila, že si ju podával TY
.....ale zaujíma ma to s tými prstami, ako k tomu mohlo dôjsť
Bolo treba narúbať drevo na opekačku a všetci akčný sa chceli vytiahnuť pred prítomnými 13-kami.
nwm ako to bolo... proste chceli robi gulas chalan drzal poleno a sekerou cvak cez prsty... obaja mali samozrejme vypyte... nikto sa pred nikym nechcel vytiahnut len boli horlivy...
marisku zistili chalanovi v krvy... zevraj idu dospelych vypocuvat tak ak pridu po mna na aute mozem sa ist zakopat...
marisku zistili chalanovi v krvy... zevraj idu dospelych vypocuvat tak ak pridu po mna na aute mozem sa ist zakopat...
Pokiaľ viem pozvánka na výsluch chodí poštou, keby mali chodiť po každého autom, tak by si mohli otvoriť taxislužbu.
nepridu po teba autom, pride ti predvolanie