Zadrzany mladistvy pod vplyvom alkoholu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

SRneC napísal:prosim vas, kde je na klavesnici promile, lebo mi je smiesne, ked vidim, ze niekto fuka v percentach :lol:
1 promile je 0,01%
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

SRneC napísal:prosim vas, kde je na klavesnici promile, lebo mi je smiesne, ked vidim, ze niekto fuka v percentach :lol:
Alt+0137
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

Ludia ako je to s tym pitim na verejnosti? Ved teraz su vianocne trhy a tam sa predava v stankoch medovina, varene vino a podobne... Tak jak je to? Kde je na verejnosti zakazane pit a kde neni?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

No pokial viem, toto si upravuju mesta samotne, rozoberali sme to v skole takze urcite to nejako obmedzene je. Teraz neviem presne, ci to suvisi s vekom, alebo miestom a hodinou, mozno aj to aj to. Ak to niekoho zaujima, nech si pozrie vseobecne zavazne nariadenia vydavane obcou, upravuje sa v nich aj pozivanie alkoholu. Kedze vseobecne zavazne nariadenia sa vydavaju na zaklade zakona, urcite nejaky, ktory sa tohto tyka je.
slide
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zadrzany mladistvy pod vplyvom alkoholu

Príspevok od používateľa slide »

Mne sa asi pred mesiacom stalo ze som kamaratovi kupil v krcme pivo,mal z neho odpite deci,nafukal 0,1 promile...Ja som dostal pokutu sekom 30 euro jemu prislo predvolanie na socialku,Vie niekto co z toho moze este byt?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

šekom, tak, že ti prišlo domov, alebo máš na mysli bločik?
keď dáš alkohol mladistvému je to priestupok, bude sa to riešiť správnym konaním, ktoré sa už zrejme uzavrelo tou pokutou...
a on, keďže zrejme nie je dospelý...bude sa to riešiť s rodičmi, maximálne môžu siahnut na rodičovské prídavky a dostane nejaké pokarhanie v škole...
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

slide napísal:Mne sa asi pred mesiacom stalo ze som kamaratovi kupil v krcme pivo,mal z neho odpite deci,nafukal 0,1 promile...Ja som dostal pokutu sekom 30 euro jemu prislo predvolanie na socialku,Vie niekto co z toho moze este byt?
Ak mal odpite naozaj iba deci piva a fukol 0,1 promile, mal poziadat o opatovnu dychovu skusku, ktora by sa mala vykonat cca po pol hodine. To by uz nefukol ani to 0,1 a mali by ste pokoj. Ale aj tak mi to pride divne, lebo 0,1 fuknes aj zo zuvacky. Pri takomto mnozstve sa treba branit a hlavne - ZAPIERAT, ZAPIERAT, ZAPIERAT :)
JackKE
Novice
Novice

Príspevok od používateľa JackKE »

Caute,
som mladistvy a mestski policajti nas chytili v parku. Nasledne nas odviezli na policajnu stanicu, kde sme fukali. Nafukal som len 0,15. Povedali nam, ze pride predvolanie. Nic viac, nic menej. Neviete co z toho moze byt?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

poucenie ze nemas pit v parku
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

S 0.15 ani velmi nemohol pit, teoreticky by sa to aj dalo ukecat na nejake kvapky, rumove pralinky alebo hocico ine :) A ktovie ci sa to aj tym policajtom bude chciet riesit.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

tiez si myslim, ze pri takej hodnote sa na to policajti vykaslu a chceli vas len postrasit, aby ste nesockarili v parku
sharken
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sharken »

No mne sa stalo pred 2 dnami ze sme pili na chate. O 2hej sekli kamosovi do ruky a uz mu prsty nezachranili (ja som vtedy spal)... na sanitku sme cakali asi 20minut

Ja som sice alkohol nekupoval ale boli sme tam asi 5 plnolety a ostatny okolo 16. dve baby dokonca 13. A z mojej flase (tu som si doniesol) si tiez par ludi loglo. Teraz to idu udajne fizli riesit.

1, boli sme mi plnolety zodpovedny za neplnoletych?
2, s tym podavanim alkoholu, ako to zvyknu riesit nikto negrcal a tak...naladicka vsetci
3, bola aj trava, ja som nemal vtedy ale asi tak pred tyzdnom... ake su za toto poje****? budu to riesit? ak nahodou robili testy na drogy tomu chalanovi lebo on mal...

dakujem absolutne netusime co ideme robit.... vzdy vsetko na akciach bolo ok s minimalnymi komplikaciami
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

1. áno
2. v rámci 1.
3. záleží na prokurátorovi
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

O 2hej sekli kamosovi do ruky a uz mu prsty nezachranili
môžeš byť konkrétnejší ? čo sa tam presne stalo...viem, že si spal, ale určite si sa musel zaujímať...

Podľa mňa za maloletých zodpovedajú ich rodičia (napr. trestnoprávna zodpovednosť a tak) a keď tí nevedia, čo robia ich detí, tak to už Teba nemá čo zaujímať.....samozrejme ak si vedel, že sú maloletí a ľogli si z Tvojho chľastu, tak si morálne pochybil...ale niečo viac z toho určite nie...

.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Podávanie alkoholu mladistvým je protizákonné aj pre fyzické osoby. Nemôžeš kúpiť fľašku vodky a nalievať z nej 15 ročnému len preto, že ty máš 19. V tomto zmysle tam istá zodpovednosť pred zákonom je. Môžeme sa baviť o miere viny a dokazovaní, ale týpek sa pýtal na možnosti...
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Jasne begbeee :wink:

Rozdiel je, ked mladistvým nalial dobrovoľne a medzi tým, či si mladiství naliali z fľaše položenej niekde na stole....neviem ako to bolo....ale bude ťažke mu niečo v tomto dokázať...týpek nič konkrétnejšieho nenapísal, a tak sa snažím mu naznačiť, že nemusí byť v takej riti ako si myslí :) (o to mu asi ide)

a s tou mariškou...radšej by ste sa mali všetci čo ste tam boli dohodnúť....ešte stále je mariška protizákonná a nechcel by si určite, aby ťa kamoši pred políciou obvinila, že si ju podával TY :wink:

.....ale zaujíma ma to s tými prstami, ako k tomu mohlo dôjsť :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Bolo treba narúbať drevo na opekačku a všetci akčný sa chceli vytiahnuť pred prítomnými 13-kami.
sharken
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sharken »

nwm ako to bolo... proste chceli robi gulas chalan drzal poleno a sekerou cvak cez prsty... obaja mali samozrejme vypyte... nikto sa pred nikym nechcel vytiahnut len boli horlivy...

marisku zistili chalanovi v krvy... zevraj idu dospelych vypocuvat tak ak pridu po mna na aute mozem sa ist zakopat...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokiaľ viem pozvánka na výsluch chodí poštou, keby mali chodiť po každého autom, tak by si mohli otvoriť taxislužbu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nepridu po teba autom, pride ti predvolanie
Napísať odpoveď