Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa iWin »

Fabo napísal:iWin:
A este moje zvyraznenie - písmená b) a c) hovoria o alkohole - takže nebude žiadne vozenie z krčmy a do krčmy a pod.
Ja som abstinent takže v pohode ;) a dík fabo a zaxman za vysvetlenie
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ty hej, ale oteckovia sa uz niektori vraj vytesovali :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

iWin: :D ...ze abstinent :D kolko mas nalietane, prosim Ta? :)
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

ratzinger neviem čo je na tom, že niekto nechlasce smiešne ;) ale tak ja viem že ma nemáš rád... a všetko čo poviem považuješ za smiešne/blbosť.... Takisto aj môj otec nechlasce... takže asi toľko k tomu....
A koľko mám nalietané? No keďže mám 16 a za volant sa dostanem max na nejakej veľkej prázdnej ploche/prázdnom parkovisku tak asi toho veľa nebude ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na tom smiesne nie je nic, dokonca je to celkom uznaniahodne, ja som iba apeloval na Tvoj samotny nizsi vek (nalietane) v spojitosti s faktom, ze nepijes...
iva123567
Novice
Novice

Príspevok od používateľa iva123567 »

ahojte, chcela by som sa opytat ako to je teda s tou novelou zakona...uz je to uplne schvalene? to znamena ze ak budem mat za mesiac 17, teoreticky by som si mohla spravit vodicak pocas prazdnin a dali by mi ho az v septembri? tym by som sa aspon vyhla tym dalsim skuskam v autoskole ktore su tiez spominane v novele...dalo by sa to tak spravit??
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jake dalsie skusky spominane v novele??

A ako by si si to predstavovala, ze jedna cast plati a druhej by si sa stihla vyhnut??? :-|

Kazdopadne stav je taky, ze predseda NRSR navrhol pridelit navrh zakona vyborom. Svieti pri tom lehota na prerokovanie do 27.6. Navrh zakona predpoklada zaciatok platnosti vyhlasky k 1.9. 2011.
iva123567
Novice
Novice

Príspevok od používateľa iva123567 »

je to tuto: http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&spra ... d-17-rokov
Na skúšku z odbornej spôsobilosti budú autoškoly povinné prihlasovať absolventov do šiestich mesiacov od ukončenia prípravy v autoškole.
neviem co presne bude ta skuska zahrnovat, ale ak by sa tomu dalo vyhnut bola by som rada :D

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2011, 21:59)
inak keby aj ta novela nepresla a vodicak by sa dal spravit od 18. ja by som si ho spravit normalne mohla aj v 17 ale dali by mi ho az o rok...nie? vlastne mne ani tak nejde o tu skusku, ale o to ze v septembri mam uz skolu a neviem si predstavit ako by som to vsetko zladila dokopy :sok:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

You know its bad when the car does a facepalm...

inymi slovami, co je podla teba skuska z odbornej sposobilosti?
Prílohy
facepalm.jpg
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

caute.. pls ako to je ked veziete do nemocnice niekoho? dajme tomu z otvorenou zlomeninou a zastavia vas policajti za rychlost?

niekde som cital ze vam musia spravit doprovod do nemocnice ale ako to je s pokutou?
mohol by mi niekto vysvetlit presne ako to je v takom pripade ked niekto je v ohrozeni?
dakujem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

S otvorenou zlomeninou konkretne by som asi cakal na sanitku... ale vo vseobecnosti by ta pokutovat nemali, ide o mimoriadnu situaciu
CHoBoT
Star
Star

to bol len priklad ktory ma ako prvy napadol...
a potom by sa to ako riesilo? spravili by doprovod do nemocnice potom by cakali na spravu od lekara ze to bolo naozaj vazne alebo?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

tak hej, urcite ti budu robit doprovod ..stalo sa ti nieco, mas si zavolat sanitku ..z moralneho hladiska by ta mali pustit a neriesit, no z hladiska ich ko*ot tazko povedat co spravia
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Hlavne co je to ta rychla jazda? Ohrozujes nielen seba a ,,pacienta" ale aj ostatnych na ceste.
CHoBoT
Star
Star

no zas ale ked ides dajme tomu 60-70cez prazdne mesto alebo na cestach kde sa to da tak nemyslim ze niekoho ohrozis alebo napr okreska kde je 60 a pojdes 90 ale to som dal len taky pripad ako to vlastne je ak niekto vezie niekoho do nemocnice nejde mi o tu rychlost a pod.. ale o ponukovanie za nedodrziavanie predpisov co porusis a tak isto napr aj to ze mozes niekoho odviest aj bez vodicaku ak je v ohrozeni zivota.. len chcem vediet ako to presne je ten zakon.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Po pravnej stranke by to malo byt nieco ako konanie v krajnej nudzi ale musi to byt taky stav ktory je pozitivne dokazatelny. Ja som napriklad raz v noci viezol tehotnu zakaznicku ktora mala silne krvacanie, cela bola v soku a bezprostredne hrozilo ze potrati, resp. uz zrejme bolo aj po... Kazdopadne nebolo mi treba dvakrat vraviet, cez mesto som letel najrychlejsia ako sa dalo (jasne ze nie 150-200 km/h to uz by bol cisty risk), samozrejme pri vsetkej ostrazitosti nech nepride este k niecomu horsiemu, nastastie to bolo niekedy okolo druhej v noci cez pracovny tyzden takze aut a chodcov skutocne minimum... Ako to s nou nakoniec dopadlo, neviem ale v tej situacii aj keby ma zastavili, vsetko rychlo vysvetlim a letim s nou dalej, snad uz aj v sprievode policie :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Dnes som v jednej nemenovanej obci narazil hned na 2 "provizorne" stopky, pravdepodobne vlastnorucne pretierane. Napis "STOP" posunuty, nerovnomerny (na foto bohuzial nie je az tak dobre vidiet)... Proste mierne odlisny od "ucebnicovej" verzie znacky "Stoj, daj prednost v jazde!".

Mam taku otazku na hypoteticku uvahu, pri nerespektovani takejto provizornej znacky a nasledneho "chytenia" policajtmi by sa dalo vyhovorit na to, ze znacka je nekorektna? Plati vobec?

(Samozrejme, obe stopky som respektoval. Len ma zaujima ci 100%-ne platia aj taketo provizorne prerabane dopravne znacky.)
Prílohy
Znacky.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tá prvá je podla mna blbost, nevidno tam dobre celu krizovatku, ale ta druha moze byt celkom opravnena, podla mna treba respektovat vsetky dopravne znacenia, aj "pofiderne" :?
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

V prvom pripade bola krizovatka tak o 50m nizsie dole ulicou. Len som to chcel z toho pohladu, ci by v pripade pokuty bola nejaka namietka na, ako chezter napisal, "pofidernu" znacku opravnena a ci by to "preslo".
Napísať odpoveď