Problem: Suseda

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Problem: Suseda

Príspevok od používateľa SRneC »

Ahojte, ako z nazvu vyplyva ide o iste susedske problemy.
Sme styria vysokoskolaci byvajuci v 2izbovom byte v Bratislave. Nasa izba so spolubyvajucim (zvysok bytu je v pohode,lenze priestory male kuchyna a 2. izba su miniaturne) je situovana tak, ze sa jednou stenou oddeluje od izby v ktorej spi nasa suseda (asi aj s muzom, neviem). Byvame tu uz zhruba rok a pol a odvtedy uz su iste problemy. Domnievame sa ze doslo k odkupeniu izby susedou, alebo naopak mozno uz velmi davno kedy tam ona mozno este ani nebyvala a postavila sa jedna obrovska (5x2,5m) tenka asi yporova priecka-ani nie stena, cez ktoru pocut takmer aj prdnutie, ked sa otocim v posteli a buchnem do nej kolenom alebo laktom tak zaduni ako z dela. Uz som sem do vtipov daval isty odkaz co nam uz zufala nechala na dverach. Ma nas za rusitelov nocneho kludu, ktori robia bordel a ona permanentne cez tyzden nemoze spat. Ja jej verim, ved vsetko pocuje akoby bola s nami v izbe lebo ta stena plni iba funkciu zavesu pomaly. Problem je, ze ona ani nemoze zavolat policiu (a je si toho vedoma preto sa s nami furt dotahuje nadava nam a je hnusna podrazdena a asi z nas uz aj na nervy) lebo by jej to v zivote neuznali, aj keby sem dali meracie zariadenia + ani jeden zo susedov nema problem. Po 22 sotva pozerame TV, pustena hudba potichu nehrozi a rozhovor, telefonat, nebodaj smiech z nej robia nespiaceho satana ktory pastou bucha na stenu. Parkrat nam uz bola zvonit, vyhubovala a povedala ze mame ist do kuchyne. Na nase fakticke poznamky odpovedala ze to ze nerobime diskoteky ju nezaujima kedze nemoze spat a ze sa nenecha nami obmedzovat, problem je, ze aj my sme obmedzovani. Podla domovneho poriadku by sme mali byt v prave my kedze nocny klud ani nikoho zo susedov nerusime iba ju aj to jednou nasou izbou - jednu jej izbu. Je to nepriemne, lebo volny rozhovor bez kriku spevu a hukotu po 22 je zakladne ludske pravo a patri aj k osobnej slobode, avsak ona nas uz nenavidi a pravdepodobne permanentne nespi do 2 kedze sa ucime alebo sme na PC, lieky na spanie asi tiez nebere a stuple si podla vsetkeho tiez nekupila. Neviem ako to riesit aby bol aj vlk najedeny aj koza cela. Pomerne ma dost rusi aj to jej buchanie, plasia sa mi ryby v akvarku :lol: je to az tragikomicke :lol:

Za akykolvek napad co s tym dakujem.

pre ilustraciu :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Problem: Suseda

Príspevok od používateľa beardie »

male stavebne upravy, treba sa dohodnut s majitelom bytu
SRneC
Addict
Addict

da sa to nejak korigovat, ci nam rozbije polku bytu na 10 dni.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj my sme mali taku blaznivu susedu, ktora nevedela pochopit, ze male dieta aj uprostred noci place...a potom tym susedom buchala niecim do svojho radiatora uprostred noci...lenze tak zobudila komplet cely barak, kedze ako viete, tie radiatory su pekne po stupacke poprepajane od prizemia po najvyssie poschodie...ukludnila sa po skonceni klimakteria...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

susedské vzťahy patria medzi tie najkomplikovanejšie zo všetkých...koľko krát ani právnik nič nepomôže..ale to som OT.... slušne sa s ňou porozprávajte, hovoríš že s komunikáciou problém nemáš, tak sa to pokúste vyriešiť takto, ospravedlňte sa aj za to čo ste nespravili, a uvidíš čo bude ďalej.. ak by nepomohlo, skúste to riešiť s majiteľom bytu čo Vám byt prenajíma... konečné riešenie vidím už potom len v tom že zmeníte privát... Nepomôžeš si inak ...Ja mám osobnú skúsenosť s primitívnou susedou, ktorá mala plesnivú kúpeľňu a stále hovorila že ju vytápame (bývala pod nami), nebola to však pravda.. dokonca sme všetko na vlastné náklady zasilikónovali aby voda nemala kam tiecť no aj tak.. Problém vraj nastal aj v čase keď sme na byte neboli 3 týždne, (vianočné prázdniny) a stále chcela od nás náhradu škody, a finančné odškodnenie... :roll: Nakoniec sme sa odsťahovali...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

SRneC napísal:da sa to nejak korigovat, ci nam rozbije polku bytu na 10 dni.
za par hodin vymurovane z nejakeho yporu/ytongu, dalsi den schne, dalsi den stierka, dalsi den schne, dalsi den vymalovat, za 5 dni vybavene

najlepsie spravit aspon 5 cm medzeru medzi stenami, pripadne nalepit polystyren
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

priecku 5x2,5 nemozes postavit na jeden sup, lebo kym to vyschne tak sa to krasne poposuva a namiesto rovnej steny mas vlnku. ten polystyren mi pride ako najlepsia volba (casovo aj financne). normalne iba murarskym lepidlom nacapit na stenu, netreba ani ukotvenie (teda ak je stena pomerne rovna), dat sietku a vystierkovat - malo by to vydrzat aspon pokial tam budete byvat. prvy den nalepis, druhy vystierkujes, treti malujes. problem je, ze vam to ubere miesta v izbe a taktiez to bude aj nieco stat ... a nie je iste, ze to stlmi zvuky dostatocne, to ale zavisi aj od hrubky (no menej ako 5cm by som asi ani nedaval). aj teplota v miestnosti sa pravdepodobne zdvihne. kazdopadne drzim palce pri rieseni tohto problemu...
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Sltmi to zvuk urcite, ale po nejakom naraze..napr to koleno v spanku v tej novej "stene" ostane jama..cize to tiez nie je najstastnejsia volba [iba polystyren]. Ja by som sa priklonil k tomu yporu/ytongu + polystyren
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

ked uz tam bude sietka a stierka, tak to nejaky ten naraz vydrzi. navyse si moze dat ku posteli daku dosku, aby sa to nestalo. ypor by zvysil casovu a financnu spotrebu aspon trojnasobne...
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

polystyren nie je dobra zvukova izolacia, ovela lepsie su na tom mineralne vlny
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Samozrejme ze by na to bola lepsia vata/vlna, ale v zariadenom byte sa asi bude lepsie pracovat s polystyrenom.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ak chcete stavebne úpravy tak sa poskladajte na tie penove trojuholnicky ktore sa pouzivaju v nahravacich studiach a obchodoch s hudobninami (vid aupark -muziker - bratislava), ale taketo nie bezne upravy treba riesit cez majitela ... ale najjednoduchsie mi fakt pride zmenit privat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

..alebo obaly z vajéc..
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

to ste spolubyvajuci v jednom byte s tou susedou alebo ona je vo vedlajsom byte
ak byva stara zvlast do 22:00 sa moze aj na hlavu postavit
treba si vybudovat respekt bejzbalka do ruky a slovne ju polozit do smutku :D
SRneC
Addict
Addict

No tak vdaka za napady, zmenit privat nieje najlahsie,takuto polohu najst nie je lahke + mi je tu az na toto velmi fajn, ak budu este nejake problemy tak asi budem fakt nuteny kontaktovat majitelku dakedy v lete nech sa daco spravi, cez skuskove ozaj nie :lol:

hotova lamparen toto s patrikom hermanom
ColdRain
Addict
Addict

hughito napísal:..alebo obaly z vajéc..
toto je urban legend, účinnosť je skoro nulová
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aspoň placebo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

btw. preco by ste vy mali v private nieco stavat ? ...nech si ona zaizoluje stenu alebo kupi stuple do usi...vy ste len podnajomnici na tom private, nemozte nic a keby aj, je absolutne zbytocne investovat nejake peniaze do cudzieho bytu...
SRneC
Addict
Addict

Ale rozmyslam ze by som napisal majitelke nech sa o to postara, ale bude na mna kukat ako na debila, sama ma nervy na tunajsiu senilnu osadku byvajucich takze skor by mi tiez odporucila novy privat, co by som nechcel lebo mi tu je fakt dobre po vsetkych inych strankach
ColdRain
Addict
Addict

preco ako na debila? je to jej uloha ako majitelky...
Napísať odpoveď