Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

Príspevok od používateľa Numline1 »

ephramko napísal:ved nikto ta ani nenuti vyuzivat ich sluzby, cize uzatvarat s nimi zmluvu...bolo tvoje slobodne rozhodnutie nastupit do ich dopravneho prostriedku, pricom si jasne vedel, ze porusujes ich zmluvne podmienky, kedze si si nekupil listok...

v skratke, vyuzil si sluzbu pri ktorej bolo zrejme, ze je platena...ty si ale za jej vyuzitie odmietol zaplatit aj ked si druha strana svoje podmienky splnila (odviezla ta)...
je to rovnake ako keby ta odviezol taxikar domov a ty mu nezaplatis, alebo ako keby si sa najedol v restauracii a nezaplatil alebo ako keby ta ostrihala kadernicka a ty by si jej nezaplatil...
Nevedel som, ze porusujem ich zmluvne podmienky, nepamatam si, ze by som s nejakymi suhlasil :) Neberte to zle, nesnazim sa popriet to, co tvrdite, len sa snazim najst v tom dierku.
Rozdiel medzi taxikom, kadernickou alebo restauraciou vidim v tom, ze v taxiku si objednas sluzbu tym, ze poziadas taxikara aby ta niekam zaniesol, kadernicke povies, aby ta ostrihala a v restauracii si objednas jedlo. Kdezto do autobusu sa mozes dostat nahodou s tym, ze je to zvlastna vec urcena pre verejnost a nevies, naco sluzi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nastupenim do vozidla suhlasis s prepravnymi podmienkami, podmienky by mali byt v kazdom vozidle
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

aj na kazdej zastavke - ako si ich chces precitat pokial musis nastupit a s nimi tak automaticky suhlasit? (neviem ako v ostatnych mestach ale v ziline tie podmienky na zastavkach su)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

netusim, asi sa predpoklada, ze uz si minimalne raz autobusom cestoval...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no tak konečne jasná odpoveď ... tým, že si nastupil si suhlasil stym, že sa chceš nechať odviezť za ich podmienok, bodka. jediná vec z ktorej by sa podla mňa teoreticky dala hladať "dierka" je to, že tie podmienky musia byť k dispozícii pred nastúpením do vozidla, keďže je logicke, že ked uzatváraš zmluvný vzťah musíš vedieť v akých podmienkach a nie až potom ked už je vzťah uzavretý, ale myslím, že prepravné poriadky sú na každej zastávke, takže holt smola, toto už je fakt vec len pre ťažkých špekulantov a velmi o ničom...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

V Kosiciach nie su ani na jednej.

A aj vo vacsine vozidiel su roztrhane a nedaju sa citat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

v BA je cestovny poriadok a pravidla DPB na kazdej zastavke (ktora ma aj pristresok), hned vedla rozpisu liniek a casu kedy idu z tej zastavky...pricom je evidentne, ze ide o platenu sluzbu, maju tam vzdy napisane aj vsetky typy listkov, ceny a podobne...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Pre Boha, to nemyslite vazne, ani s obchodom neuzatvaram zmluvu ked do neho vchadzam a ked si z ich ponuky nieco vezmem zadarmo tak je to to iste ako brat si od DPB cestovanie zadarmo. WTF? platte si listky ako vsetci ostatni a urcite vas ziadny SBSkar ani chlpaty nebude zadrziavat a pytat pokuty. To ze revizori su drbnuti ludia, ktori sa tesne vyhli zamestnaniu vratnika/upratovaca samozrejme viem, ale to je uz ina tema.

Este by som sa chcel opytat ak niekto vie, ci je pokus o unik z vozidla alebo pred revizormi nejako postihnutelne ci uz policiou resp. vyssou pokutou ak vas dolapia a povedai to policii. Neviem vobec.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

popravde, kym si v buse, revizor si ta "odchyti" a podla nalady bude riesit dohovorom alebo 2 kres papulu. Ak vydes von z vozidla. No neviem si predstavit nasratu staru tlstu pani ako za tebou bezi aby si jej zaplatil
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

obchod je nieco celkom ine, s tym to predsa porovnavat nemozes...ked si nieco kupujes, ako zmluva sluzi blocek, ucet...v tomto pripade je ta zmluva cestovny listok a pokial ho nemas, ale ich sluzby si dobrovolne vyuzil, pricom si jednoznacne vedel, ze sa jedna o platenu sluzbu, tak si ich poskodil...a kedze si niekoho poskodil, vznikol medzi vami pravny vztah...
SRneC
Addict
Addict

a co je na tom ine aj tak musi clovek zaplatit
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ine je na tom to ze obchod neposkytuje sluzbu tym, ze donho vstupis - MHD ano

tvoj pohlad by sa dal pouzit aj na diskoteku, zoo ci kino - ci v com je iny listok na mhd a do kina?
SRneC
Addict
Addict

ze proste namiesto predavaca lisku do kina alebo namiesto toho ze by listky predaval autobusar ho uz mas mat kupeny, s tym uz vstupujes do busu, ja nechapem aku dieru v tom vy vidite resp. chcete vidiet
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

pardon - ja som si zle precital tvoj post na ktory som reagoval az teraz zistujem ze zdielame nazor :oops:
Awrey
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Awrey »

Zdravím... mam chut spravit maly testik pre nasich revizorov/policajtov ako to s tym zakonom vlastne je.:) Som majitelom cipovej karty (mesacnik) DPMK no napadlo ma keby som revizorovy odmietol preukazat ze mam zakupeny mesacnik a odmietol im aj vydat doklady.Pri tom ked zavolaju policiu ohanat sa s tym ze policajt nemoze poskytnut 3 osobe moje doklady.Pri tom keby tam bol nejaky hacik zeby som im tie udaje musel poskytnut tak by som mal aliby ze tu cipovu vlastne mam.Neviem co tomu hovorite ? Myslite ze by sa to nejak dalo takto urobit ? Vycuvat takto z pokuty ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

na to by si musel mat sakra dobru vyhovorku...lebo takto ti este policajt da pokutu za zneuzivanie linky 158 a bezvyznamny vyjazd hliadky... :D
Awrey
Novice
Novice

Mozem este OT ? :D nechce sa mi zakladat novu temu pre taku hlupost ... zajtra idem vyplatit na policiu blockovu pokutu ktoru som mal vyplatit do 13.5.Nedostanem nejake penale alebo daco za omeskanie ?

Potom mozte zmazat OT admini... dik moc za odpoved :-)
SRneC
Addict
Addict

158 volali predsa revizori nie on
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Awrey napísal:Mozem este OT ? :D nechce sa mi zakladat novu temu pre taku hlupost ... zajtra idem vyplatit na policiu blockovu pokutu ktoru som mal vyplatit do 13.5.Nedostanem nejake penale alebo daco za omeskanie ?

Potom mozte zmazat OT admini... dik moc za odpoved :-)
dostaneš
Awrey
Novice
Novice

ColdRain napísal: dostaneš

a kolko asi priblizne nevies mi povedat ?
Napísať odpoveď