Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Revízor, SBS v MHD a SBS na podujatiach - právomoci

Príspevok od používateľa ColdRain »

Awrey napísal:

a kolko asi priblizne nevies mi povedat ?
ak sa nemýlim je to 10% sumy, približne, neviem aka je teraz urokova sadzba NBS (základná urokova sadzba NBS + 8% = urok z omeskania)
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

ako je to vo vlaku ? dnes som siel rychlikom z LM do Vrutok na detsky listok (mam 13). Prisla revizorka a pytala sa kde mam tu ich karticku s potvrdenim o veku. Povedal som ze nemam. Nastastie len odisla. Co by sa stalo keby mi chcela dat pokutu ? Nemal som pri sebe ani dostatocnu hotovost ani preukaz totoznosti, cize logicky by mi chcela dat nejaky sek. No odkial by vedela na ake meno ho ma vystavit ? A kebyze zavola cajtov (odmyslime si stratu ZSSK kvoli meskaniu) tak co ? Ved nemaju pravo jej dat moje osobne udaje, navyse odkial ich zistia kedze nemusim mat pri sebe doklad totoznosti ? Takze by ma mohla iba z vlaku vyhodit, no ten by musel najprv zastat a tym by sposobila meskanie. Cize by som vystupil asi az na dalsej zastavke, no tam by som vystupoval aj tak..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ked mas 13 nemozu ti nic...nie si trestnopravne zodpovedny...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Aj tak nechapem ako mozes v trinastich tak pekne pisat. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

no za nasich mladych liet tak pisal kazdy, len teraz asi nepisu diktaty alebo co :)
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

pri ZSSK musis preukazat aj to, ze nemas 15, inak ides na velkom listku, jasne ze ked vyzeras ako 10 rocne decko nic od teba pytat nebude. Inak odomna preukazku pytali len ked som si kupil studenstsky listok, pri detskom pytali len nieco kde mam vek (ukazal som jej obcianku, den na to som mal mat 15 :D )
BTW dakujem za K :minus: tomu exotovi, ktory nevie, ze obicanka sa da vybavit 2 ci 3 mesiace dopredu
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Preukazka je jedna vec a vek druha, kolko razy nas dodrbavali 15 rocnych ked sme si kupili studentske listky teoriami typu, ja vam nemusim verit ze chodite este do skoly, karticku potrebuju, lebo cim viac maju karticiek v obehu, tym vacsiu podporu od statu zeleznice dostanu, im je jedno kolko mas rokov hlavne mat karticku. Alebo cesta do BA vlakom cele kupe aktivovane, jeden kamos nie, vzadu validacna znamka za 16 eur a pekne si musel doplatit do celeho :D troska si aj zanadaval (naco som si teda do pi*i pan revizor kupoval validacnu znamku za 16e, mna to nezaujima ja si to nedoplatim, ja nebudem mat za co zrat vy to nechapete kur*a? :lol )
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

mne sa minuly rok stalo to iste...tiez som uz mal validacnu, alebo nebol som si este ISIC aktivovat, lebo pri tom automate bola strasna rada...no a potom chvilu autobusar frflal, ze jemu to neukazuje na tom pristroji, ze som student...tak som mu povedal, ze ci tam je validacna znamka na tento rok, on ju tam dalsich 5minut studoval s hrubymi brilami...a potom dal pekne studentsky listok :D

inak s tou kartickou do 15rokov som ja mal strasny problem...a musel som si kupovat cele listky...pretoze som nemal ziadnu karticku, ktora by dokazovala, ze este nemam 15...iba zdravotnu karticku a tu nechceli oni uznavat, lebo tam nie je fotka...a ich specialnu karticku som si kupovat nechcel, lebo som cestoval tak raz za rok...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja som mal 15, na nete som precital ze treba potvrdenie o tom, ze som ziak/student. Tak som si zobral MHD kartu kupil studacky listok a ked prisla revizorka kukala na karticku ze co s nou? tak som jej precital z mobilu prepravny poriadok a ona, ze hej mam potvrdenie ale oni chcu ine :D ale tak ukecal som ju :lol:
barton
Novice
Novice

Príspevok od používateľa barton »

Zdravim, neviete niekto prosim ako sa navysuje pokuta (50 EUR) po premeskani doby jej uhrady? ..tzn. dostal som pokutu cca pred 2 mesiacmi, pricom doba splatnosti je 30 dni odo dna priestupku.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

exekutor este nedosiel ? :D
barton
Novice
Novice

Príspevok od používateľa barton »

najprv by to hadam riesili nejakym upozornenim postou.. :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Kartička s potvrdenim, že nemáte ešte 15? Do frasa to je odkedy? Ja za svojich detských čias som chodil na žiacky lístok a z času na čas (naozaj zriedkavo) si sprievodca vypýtal hocijaky doklad s vekom. Stačila aj zdravotna karta. :mrgreen:
Aspoň, že na VŠ máme ISIC, lebo donemoty vypisovať tie ich formuláre, naháňať okrúhle červené pečiatky a trpeť nervóznu tetu na stanici za okienkom, ktorá tam každý september ručne vyrábala preukážky pre polku okresu bolo akurát tak pre ľudí trpiacich na nízky krvný tlak.. :?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie vzdy ti ISIC pomoze, niektore spolocnosti vyzaduju vlastne karty
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ved ale vy ste do 15-16 rokov školo povinny ( tak nejak to vychaádza 10 rokov) ciže stačí ukázať hocijaky doklad že kolko máte rokov a netreba mať žiadny doklad o navštevovaní školy , respektíve ako 16ročný by ste už mali mať ale do 15 rokov nie !! aj ked si to pýtať môžu !
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lenze tie spolocnosti naschval vyzaduju doklad s fotkou, tzn. ze si musis kupit ich kartu...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Taktiez perlicka, ze ZSR pozaduje "slovensky" ISIC. Asi im nikto nepovedal, ze ISIC znamena INTERNATIONAL Student Identify Card.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

tak dúfam že taký nápad čo najskôr vypustia z hlavy, v prvom rade nech si upracú pred vlastným vchodom a zabezpečia aby hlavné vlaky na trase BA-KE furt nemeškali do cieľovej stanice (minule to bolo 60 min), ako sa už stalo pomaly zvykom!!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

moosha cudoval by si sa, ale pre niektore spolocnosti to I v ISIC ako keby neexistovalo...a uz som sa stretol s tym, ze mi niektore spolocnosti nechceli uznat studentsku zlavu, pretoze nie som student vysokej skoly v danej krajine, kde som si zlavu chcel uplatnit (pritom to bolo v ramci EU a Schengenu)...proste svinstvo, chcu silou mocou vytiahnut peniaze od vsetkych, pre mna su to neseriozne spolocnosti a nastastie pokial nezijes v nejakom zapadakove, tak mas moznost volby medzi spolocnostami, takze ja som to zatial vzdy riesil tak, ze som s takouto neserioznou spolocnostou dosiel do kontaktu prvy a poslednykrat a nasledne som sa ich sluzbam uz umyselne vyhybal a upozornil na to aj inych ludi, aby sa tiez danej spolocnosti vyhli...
daniela1234
Novice
Novice

Príspevok od používateľa daniela1234 »

kazdemu komu sa nepaci, ze niekto si mhd podstivo plati a niekto bez postihu cestujem zadarmo: https://www.facebook.com/event.php?eid=215201161835546
Napísať odpoveď