Zubár
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zubár
Tak vraj dost silne antibiotika som dnes dobral cize tie by zapalu mohli zabranit a zatial to vyzera ze sa to hoji celkom dobre akurat opuch je tam stale + vyplachujem salviovym cajom po kazdom jedle. Jedine co ma trapi je ze som uz treti den permanentne hladny a ked mi vyberu stehy tak zrejme dostanem nejaku otravu jedlom kolko toho zjem. 
-
Janio
Zablokovaný
Hmm neviem, či som ja vôbec opuch mal... No tam, kde som mal stehy som mal taký hrboľ, alebo ako to nazvať ? (napr. keď sa poškrabeš, alebo keď udrieš tak nabehne...) Tak niečo také som tam mal, zmizlo mi to tak deň, dva po vybratí stehov.
Nejdeš na kontrolu k tomu zubárovi ? Skús sa jeho nato spýtať, ale myslím, že to nebude nič zlé...
Mne napr. z toho vždy išla krv, až som si myslel, že mi to budú zašívať znova
Nejdeš na kontrolu k tomu zubárovi ? Skús sa jeho nato spýtať, ale myslím, že to nebude nič zlé...
Mne napr. z toho vždy išla krv, až som si myslel, že mi to budú zašívať znova
zaujimalo by ma, ci vam pred trhanim 8cky robili rontgen.. mne jednu vytiahli na pohotovosti na drienovej (BA a asi 50km okolie tam chodi) a pohodicka makovicka cely zakrok.. neviem ci je to prave absolutne rovnymi korenmi..
dnes idem vecer k zubarke, dostanem korunku, no mozno si necham jednu 8cku vytiahnut.. zacinam ju citit..
dnes idem vecer k zubarke, dostanem korunku, no mozno si necham jednu 8cku vytiahnut.. zacinam ju citit..
-
viper1993
Medium Professional
Janio: Na kontrolu nejdem, asi je to individualne kedze napriklad mne to nekrvaca vobec.
plusminus: Robili mi az 2 RTG. Jeden si robila moja zubarka a druhy si robil doktor v BA priamo pred zakrokom.
plusminus: Robili mi az 2 RTG. Jeden si robila moja zubarka a druhy si robil doktor v BA priamo pred zakrokom.
viper a korene si mal ake ?
len ma to zaujima koli tomu trhaniu, ci to prvykrat bolo koli korenom "takmer bezbolestne"
Inak po vytrhnuti toho prveho som ziadne specialne praktiky ako vyssie opisujete nepouzil.. nekrvacalo, nebolelo..
len ma to zaujima koli tomu trhaniu, ci to prvykrat bolo koli korenom "takmer bezbolestne"
Inak po vytrhnuti toho prveho som ziadne specialne praktiky ako vyssie opisujete nepouzil.. nekrvacalo, nebolelo..
-
viper1993
Medium Professional
No rovne asi neboli, idem pozriet snimku, mam tu cd 
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 12:07)
Tak nakoniec boli rovne korene na tom zube. Keby boli krive tak by to bolo asi komplikovanejsie.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2011, 12:07)
Tak nakoniec boli rovne korene na tom zube. Keby boli krive tak by to bolo asi komplikovanejsie.
vrelo odporucam tuto zubarku, chodi k nej vela znamych aj cela nasa rodina a nik sa nestazuje
http://www.azet.sk/firma/207701/mudr-ma ... a-lekarka/
http://www.azet.sk/firma/207701/mudr-ma ... a-lekarka/
Ahojte, viete mi zhruba povedat ako sa poyhabuju ceny za vrtanie, odstranenie kazu, a plombu ?
Viem že je to všade inak, ..no aspon zhruba pre predstavu, na čo sa m=am psychycky pripraviť
X rokov som nebol u zubara, takže....
ešte doplním, som zo žiliny
Viem že je to všade inak, ..no aspon zhruba pre predstavu, na čo sa m=am psychycky pripraviť
X rokov som nebol u zubara, takže....
ešte doplním, som zo žiliny
Mne minulý týždeň zubárka plombovala zub a platil som cca 18,70 €... Keďže však nemáš preventívne prehliadky (každý rok jedna), tak myslím, že poisťovňa ti nebude nič uhrádzať, takže cena bude zrejme oveľa vyššia. Tak isto aj v prípade, ak k pôjdeš k súkromníkovi, ktorý nemá zmluvu so žiadnou poisťovňou...
konyk87 odpisal vecne.. ja len dodam ze chodim k sukromnicke co nema ziadnu zmluvu, no ak porovnam uroven jej a statneho,.. teda to sa ani porovnat neda..
sice je drahy, ale kvalitny a s jednym kazom uz nechodim na 2krat, uz len biele plobmy, ziadna bolest, rentgen priamo v kresle, objednanie na presny cas.. atd atd..
zdravie je dolezite, ja si radsej priplatim..
pre porovnanie, plobma jedneho kazu u mojej vychadza od 25 do 40€..
sice je drahy, ale kvalitny a s jednym kazom uz nechodim na 2krat, uz len biele plobmy, ziadna bolest, rentgen priamo v kresle, objednanie na presny cas.. atd atd..
zdravie je dolezite, ja si radsej priplatim..
pre porovnanie, plobma jedneho kazu u mojej vychadza od 25 do 40€..
Aj ja som vymenila tú svoju starú a pomaly hluchú zubárku za súkromníka a ten potom zalamoval rukami, že preboha, kam som to chodila doteraz. takže síce som teraz u neho častejšie než na káve, kým má dá do poriadku, ale aspoň vie, čo robí. aj keď to dačo stojí a tiež dáva len biele plomby a tak nie, bezbolestné to nie je (ja mam dosť citlivé zuby), ale nejak to už prežijem. a tak od 20 eur vyššie to ide aj uňho.
Ospravedlnujem sa za ozivovanie starsieho threadu.
Chcem sa opytat na pribliznu dobu hojenia dasna po extrakcii zubu. V utorok mi vytrhli vsetky 4 zuby mudrosti, bolest takmer ziadna, no nezasili mi to vzhladom na to, ze extrakcia bola bez komplikacii. Krvacanie uz takmer uplne ustupilo. Jedine, kedy ho pozorujem je rano, kedy mam aj strasnu pachut krvy v ustach.
Poradili mi vyplachovat usta harmancekom a ustnou vodou Tantum Verde. Vzhladom na to, ze mam antibiotika a najblizsiu lekaren vzdialenu par kilometrov sa chcem opytat, ci mozem pouzit aj inu ustnu vodu bez nejakej ujmy. Nikde som sa nedocital, ci mi nemoze nejak fluorid sodny poskodit tie otvorene dasna.
K+ za kazdu radu.
Chcem sa opytat na pribliznu dobu hojenia dasna po extrakcii zubu. V utorok mi vytrhli vsetky 4 zuby mudrosti, bolest takmer ziadna, no nezasili mi to vzhladom na to, ze extrakcia bola bez komplikacii. Krvacanie uz takmer uplne ustupilo. Jedine, kedy ho pozorujem je rano, kedy mam aj strasnu pachut krvy v ustach.
Poradili mi vyplachovat usta harmancekom a ustnou vodou Tantum Verde. Vzhladom na to, ze mam antibiotika a najblizsiu lekaren vzdialenu par kilometrov sa chcem opytat, ci mozem pouzit aj inu ustnu vodu bez nejakej ujmy. Nikde som sa nedocital, ci mi nemoze nejak fluorid sodny poskodit tie otvorene dasna.
K+ za kazdu radu.
-
hojko
Site Admin
Shark_360: Najlepsie by bolo pozriet si zlozenie ustnej vody, ktoru pouzivas a porovnat ho s inymi ustnymi vodami. Skus pozriet na adcc.sk, tam su lieky a veci z lekarne, takze by si tam mohol najst aj popis, ktory potrebujes.