Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubár

Príspevok od používateľa SRneC »

Hej, ale podiel genetiky hra rolu tak 5%. Typ konzumovanej potravy 25% a 70% je cistenie. Plak na zuboch je ten isty ako na kamenoch, na lodiach na vsetkom v prirode. Je to proste biofilm a ked vie zvetrat kamene a obrast lod, preco by mal problem s par zubkami :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Neviem ci mas tie cisla z nejakej studie, ale dovolil by som si povedat, ze prave genetika by mala mat vacsie zastupenie.
SRneC
Addict
Addict

Vec ako podiel genetiky na kazivosti tazko odmerias. Darmo si posadis celu rodinu do cakarne a kuknes im do ust. Stravuju sa rovnako, cistia si zuby pravdepodobne rovnako. Nemas ako tieto faktory odizolovat, jedine ze by si spravil studiu kedy v 2 rokoch oddelis deti od matky a o 20 rokov spravis vyskum. Ja to mam len z prednasky zo skoly od jedneho z top slovenskych zubarov-pedagogov. takze to kludne moze byt aj 10 aj 15 proste najmenej zo vsetkych faktorov :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

... tak ked za komuny studovala moja mamka asi sudruhovia zo Sajuzu verili v genetiku viac, lebo to mam od nej :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ked som bol u zubarky tak sa tam rozpravala so sestrickou, ze tak isto aj sliny na tom maju podiel, niekto ma sliny tahave jak sopel a tie viac pomahaju ku kazeniu zubou. Alebo, ze ked zeny hovoria, ze po tehotenstve sa im zacali kazit zuby, tak to je len mytus.
SRneC
Addict
Addict

jackb napísal:... tak ked za komuny studovala moja mamka asi sudruhovia zo Sajuzu verili v genetiku viac, lebo to mam od nej :)
Tak odvtedy sa vela veci zmenilo :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Spýtam sa babky, som zvedavý, čo povie.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nie je hustota slin posobena aj tym, ze su problemy so zaludkom (alkohol, korenie) a treba to liecit?
SRneC
Addict
Addict

Nie, niekto ma fyziologicky hustejsie sliny, ktore horsie obmyvaju a cistia zuby a menej zvysuju pH. Redsie toto vsetko robia lepsie.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

SRneC napísal:Hej, ale podiel genetiky hra rolu tak 5%. Typ konzumovanej potravy 25% a 70% je cistenie. Plak na zuboch je ten isty ako na kamenoch, na lodiach na vsetkom v prirode. Je to proste biofilm a ked vie zvetrat kamene a obrast lod, preco by mal problem s par zubkami :)
Som urcite zivym prikladom, ze podiel genetiky bude viac ako 5%. Mam 25 a v zivote som nemal kaz ci plombu. zuby mudrosti som ani nezaregistroval. Pochybujem, ze je to sposobene typom stravy alebo sposobom a pravidelnostou hygieny.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

mi-chau napísal:Som urcite zivym prikladom, ze podiel genetiky bude viac ako 5%. Mam 25 a v zivote som nemal kaz ci plombu. zuby mudrosti som ani nezaregistroval. Pochybujem, ze je to sposobene typom stravy alebo sposobom a pravidelnostou hygieny.
Prosím, ja mám 18 rokov a na polovici zubov už mám kaz(plombu). Čistím si zuby pravidelne 3x denne a nepomáha. Všetci z mojej rodiny už po štyridsiatke nemali svoje vlastné zuby. Som síce zúfalí, ale beriem to ako fakt :? .
SRneC
Addict
Addict

Teraz ich uz darmo cistis, keby ti rodina vstepila starostlivost o zuby uz od zaciatku, nemuselo to byt, pravdepodobne aj oni s tym maju problem. Nie je mozne aby po kvalitnom cisteni zubov a medzizubnych priestorov a s nejakou ustnou vodou s fluoridmi si mal v 18stke polku zubov pokazenych. Navstiv aj zubnu hygienu tam ta naucia cistit zuby a odmeraju velkost medzizubnych kefiek. :) Genetiku skor vidno v mi-chauovom pripade, kedy nevie ako ale zuby ma pekne. Opacne to plati ovela menej - ze ja mam zlu genetiku mne sa zuby kazia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Mne sa zuby nekazia a fajcenim nefarbia lebo mam hyperkalcemiu :D
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

SRneC napísal:Teraz ich uz darmo cistis, keby ti rodina vstepila starostlivost o zuby uz od zaciatku, nemuselo to byt, pravdepodobne aj oni s tym maju problem. Nie je mozne aby po kvalitnom cisteni zubov a medzizubnych priestorov a s nejakou ustnou vodou s fluoridmi si mal v 18stke polku zubov pokazenych. Navstiv aj zubnu hygienu tam ta naucia cistit zuby a odmeraju velkost medzizubnych kefiek. :) Genetiku skor vidno v mi-chauovom pripade, kedy nevie ako ale zuby ma pekne. Opacne to plati ovela menej - ze ja mam zlu genetiku mne sa zuby kazia.
No asi najlepšie a najdôkladnejšie si čistia zuby černosi a cigáni :D
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ja mam zas to iste co mamka hygienu ustu dodrziavam ale zuby sa mi kazia zvnutra z vonku ok rengen zub duty vnutri preto uz mam 3zuby umele vo veku 21 dalsie 2 cakaju na 700zbytocnych eur :D
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

zjazdi ma zubarka ked pojdem ku nej a nebol som tam uz 6 rokov ?
-jakub a konzumujes pocas dna zeleninu a ovocie, orechy a hlavne prisun vitamin C ? lebo C je potrebne na sklovinu a zdrave dasna. 3 krat cistit zuby je zbytocnost
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ona sa len potesi, bude kseft ;)
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ak bude chciet aby si dosiel este urcite nebude hnusna ako volakedy ked bolo par zubarov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

M4jk1:-): Ides tam kvoli tomu, aby si mal v poriadku svoje zuby alebo kvoli tomu, ze ci ti vynada alebo nie???
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

M4jk1:-) napísal:zjazdi ma zubarka ked pojdem ku nej a nebol som tam uz 6 rokov ?
Stara zubarka ma zdeptala tak, ze som nebol 8 rokov. Neboleli ma zuby, mal som stastie. Potom sa ozvala osmicka. Nasiel som si sukromnu, viac menej sa uz ani nebojim. Mna nezvozila, rovno som jej povedal co je vo veci. Pofidersky sa usmiala (a myslela na bubaky, co jej tam necham).

Ale klop klop, je vyborna. Bud ju vymen, alebo chod. Ide o tvoje zuby. Ak pojdem, tiez mi pripomenie ze nepouzivam zubnu nit (vytvara sa mi zubny kamen), hold, nie som na to stavany :D radsej pretrpim raz rocne cistenie.
Napísať odpoveď