Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, sacharidy hrajú svoju významnú rolu, ale nemýľme si prísun sacharidov skrz nejakú čukoládu i cukríky. Takéto veci treba úplne vylúčiť. Takisto ako sladené vody a pod. sračky.
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa damiamarl »

no tak pravdaze, nemate na toto nejaky zdroj kde by som mal toyo vypisane ...nieco take ako s tymi bielkovinami ze kde zistim kolko coho potrebujem lebo by som sa tu pytal este riadne dlho :D

www.laco.lead1.eu/index.php?include=nutricnehodnoty

Tuto mam vypisane hodnoty sacharidov, bielkovin jednotlivych potravin ...tam su rozdne cisla sacharidov, vsetky tie potraviny obsahuju tie potrebne sacharidy? A tiez je tam vypisane kolko aky produkt obsahuje bielkovin, no ako zistim kolko stoho pojde na svaly, teda ak dobre viem 100% bielkovin z hocijakej potraviny telo nevstrebe
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

damiamarl napísal:no tak pravdaze, nemate na toto nejaky zdroj kde by som mal toyo vypisane ...nieco take ako s tymi bielkovinami ze kde zistim kolko coho potrebujem lebo by som sa tu pytal este riadne dlho :D

http://www.laco.lead1.eu/index.php?incl ... cnehodnoty

Tuto mam vypisane hodnoty sacharidov, bielkovin jednotlivych potravin ...tam su rozdne cisla sacharidov, vsetky tie potraviny obsahuju tie potrebne sacharidy? A tiez je tam vypisane kolko aky produkt obsahuje bielkovin, no ako zistim kolko stoho pojde na svaly, teda ak dobre viem 100% bielkovin z hocijakej potraviny telo nevstrebe
bielkoviny bez aminokyselyn nejdu na svaly skoro vobec, vajcia maju najlepsie a najviac aminokyselyn cize su to paradne bielkoviny pre budovanie svalstva

BTW: Zda sa ze sa mi konecne podarilo prelomit 80kg hranicu :P Viem ze vazit by sa malo rano na lacno ale snad uz som za hranicou, teraz som mal cca 81kg to este nieco pojem dneska :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

prosímťa nestik, neviem aky si stary, ale si už zmaturoval, tak by som na mieste tvojej učitelky biologie nespával a vrátil diplom...lebo očividne tomu moc nerozumieš, nič v zlom, bielkoviny sú zložené Z aminokyselín(ako to možeš napísať s ypsilonom ?!) a každá živočíšna bielkovina obsahuje kompletné spektrum aminokyselín, či je to srvátka, vajce, alebo kuracie prsia...rozdiel je v zastúpení jednotlivých aminokyselín, čo sa týka živočíšnych bielkovín najkvalitnejšie su tie z hovädzieho mäsa, rastlinné su všeobecne menej kvalitné pre slabý aminokyselinový profil
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

ColdRain napísal:prosímťa nestik, neviem aky si stary, ale si už zmaturoval, tak by som na mieste tvojej učitelky biologie nespával a vrátil diplom...lebo očividne tomu moc nerozumieš, nič v zlom, bielkoviny sú zložené Z aminokyselín(ako to možeš napísať s ypsilonom ?!) a každá živočíšna bielkovina obsahuje kompletné spektrum aminokyselín, či je to srvátka, vajce, alebo kuracie prsia...rozdiel je v zastúpení jednotlivých aminokyselín, čo sa týka živočíšnych bielkovín najkvalitnejšie su tie z hovädzieho mäsa, rastlinné su všeobecne menej kvalitné pre slabý aminokyselinový profil
Ad 1 - este som nezmaturoval
Ad 2 - nie na kazdej skole je biologia
Ad 3 - kazdemu raz "ujde" :D

Tie aminokyseliny som teda moc netrafil ale podstata bola celkom vystihnuta si myslim.
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Zdravim Objednal som si BCAA-čka a na stranke je napisane že 30 min pred a 30 min po treningu, typek čo cviči už 5 rokov vravý že budu mať lepší účinok keĎ sa daju hneď na lačný žaludok a dalši zase že až po hodine...čo myslíte ako to je najlepšie ? :)
ColdRain
Addict
Addict

podľa toho koľko máš peňazí...ak vela, tak ráno hned po prebudení ako prvé čo dáš do ust a potom pred a po treningu, všetko cca 5-7g dávky
nestik: ok, budiš, ale ked o tom neviem tak nepíšem, ale ano, pointa, že vajcia sú dobre može ostať, ale maso je furt lepšie :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo sa týka BCAA, základný fakt je ten, že aby mali účinnosť, treba ich žrať veľa. Minimum, ku ktorému som sa dopracoval po x diskusiách je takéto:

ráno na lačno 10 g a počas tréningu cca 20, aj vyššie. Proste si zarobíš do niečoho a počas tréningu to rovnopmerne piješ.

Inak musím povedať, že BCAA je perfektný suplement a je to poznať, fakt to tie svaly chráni.
Filipito
Darca
Darca

Posilovanie

Príspevok od používateľa Filipito »

Neviem ci vsetky ale tie od still massu maju taku hroznu pachut a potom cloveku hrozne zapacha z ust :D
damiamarl
Light Professional
Light Professional

este by som mal otazku ze aky je rozdiel ak je a ako to je so svalami ked makate na objem s uzivanim gainera a podobnych nafukovacov a zase ked neuzivate tieto veci ...aky je rozdiel tu? ..ani neviem co sa pytam no zaujimama to ...lebo ked som pozeral tych co maju svalstvo ciste a tych co maju postavu ako nafukovacku tak som tam videl znacny rozdiel .,.mne sa nepacia ked ma niekto hnusne velke svaly no v pripade tych cistych svalom mi to vypadalo byt prirodzene ...mozno nieco podobne je na porovnanie napr Arnold so finalistami mr olympia ...neviem ci sa nepytam blbost no nieco v tom bude? :D
ColdRain
Addict
Addict

gainer nie je nafukovacka, su to len ziviny, sacharidy,tuky a bielkoviny, proste "jedlo v prasku"...neviem co sa vlastne pýtaš, rozdiel máš napísaný na obale "nafukovacky" ... ak myslíš sypku, tam je rozdiel už v niečom inom, ale to sa pýtaj niekoho kto vtom ide...a to s arnoldom fakt nechapem, arnold je 7nasobny Mr. Olympia
hughito
Redeemer
Redeemer

Arnold sypal takisto a gainer nie je nafukovačka. :lol:

Filipito: ja beriem od stillmassu bcaa bez príchute, je to celkom hnus, riesim to s trochou džúsu. Tuším ale už majú aj s príchuťou, to sa dá normálne piť.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

no to ano, ale co poznam ludi atletlickej ale aj slusne objemovej postavy maju svaly krasne velke vyrysovane, no zase tych co je viac su tiez krasne vyrysovani no vypadaju pritom ako nafukliny a pritom nic take neuzivaju ...a to s tym arnoldom, ...na porovnanie napr taky Phil Head alebo Cutler a Arnold, ...Arnold sa mi zda byt taky prirodzenejsi, alebo je to len genetikou ...
(neviem sa to opytat sakra, to ako to pisem si nevsimajte)
ColdRain
Addict
Addict

ten rozdiel medzi arnoldom a cutlerom, heathom, a pod co som si zatial vsimol, je zrejme ten, ze podla mojich skromnych odhadov arnold nesypal HGH(sypal ale smaozrejme nieco ine), zatial co vsetci ostatni menovani, vratane zrejme colemana a pod HGH sypu, co velmi vyrazne posuva hranice toho co su schopni dosiahnut, najjednoduchsie s HGH identifikuje podla poriadne vypukleho bruska, kvoli zdeformovanym vnutornym organom

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2011, 10:10)
dalsia vec je ze arnold je na kulturistu pomerne vysoky, 1,9m, co je oproti 1,75 cutlerovi znacny rozdiel, takze ta hmota je trosku inak rozlozena...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

ColdRain & all - je vhodne kombinovat protein s gainerom ako nahrada za maltu, resp. iny rychly sacharid?
Totizto, kamos ma na predaj gainer a nemam uz ziadne sacharidy, tak som rozmyslal, ci to neskombinovat. Dava ho celkom za rozumnu cenu.
Ten gainer ma cca 74g sacharidov, 20g bielkovin na 100g, bez cukru a fruktozy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pokojne môžeš. :wink:

Arnold sypal, ale jednoducho povedané: sýpky ešte neboli na takej úrovni.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

rozumiem, takze vela robi to, co kto uziva a tiez prirodzena postava :) ...dikes
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ale opäť poviem jednú vec ktorú mnoho ľudí nechápe (hlavne začiatočníci) a to že protein ani gainer ťa nenafúkne
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak. :) To sú len doplnky výživy.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://www.osvalech.cz/c-237-periodizace.html

Pre tych skusenejsich a pre tych ktorym ide tiez o silu, a hlavne aby sme sa zacali bavit uz aj trochu na urovni :lol:
Napísať odpoveď