Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa BX »

Vôbec to nie je také, ako sa vraví? U nás sa rozpráva, že to je easy, tak ako to je? :D
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ako na ktorej škole
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

maturita je plot , cez ktorý keď neprelezieš tak Ťa prehodia....
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

demovic_svk kazda skola ma ine, napr. my mame 19 otazok a niektore skoly maju 24
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

čooo?? iba??? ja čo viem tak zo sloviny mame 62 otázok 1/2 literúra a gramatika ...ďalej odborné skladajú sa z 25 MO a každá MO má v sebe cca 9-17 podotázok, ktoré sem tam na seba nadväzujú niekde sú zo 4 predmetov...a AJ to máme 3 fázy je opis obrázka..tam sú nejaké 2 otázky potom rozrpávanie charakterizovanie niečoho podľa otázok a potom je simulácia ....Aj sa nebojím ak vytiahnem nejakú dobrú otázku tak niečo poviem...najvác sa bojím SJ kedže sme schytali učiteľa čo za celé 4 roky dokopy nič nespravil na hodiny nechodil a ked hej tak dal spolužiakovi knihu do ruky a musel opisovať poznámky na tabuľu a to mi je na nič čiže už 5. deň drtím slovinu a zhodnocujem že síce pekné veci porobili spisovatelia ale absolutne nezaujimavé ...ale tak keď tým prešli aj horší ako ja tak by som to mal aspoň na tú 4 dotiahnuť! ...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

kafiatko napísal:maturita je plot , cez ktorý keď neprelezieš tak Ťa prehodia....
Nie vždy a nie všade.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

attiii napísal: Dostal som na maturach 4 zo sloviny. Z litiky som mal 4, z gramatiky 4, externe som napisal na 67%, sloh okolo 70%. Neviete nahodou ako sa pocita znamka na maturach? preco som dostal 4?
toto zalezi od viac faktorov. co si mal z externej casti nikoho nezujima, ide hlavne o to, ci si vedel vybrane temy(asi nie, ked si mal 4) a ako si pristupoval ku skole predchadzajuce 4 roky.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

externu časť by mali celkovo aj zrušiť to je len zbytočnosť podľa mna!! nemá význam lebo je nespravodlivé keĎ 4 dostane z externej časti nad 75% a obyčajný 2-3 ledva prejde...alebo sa proste podarí nejak zle to napísať to je celé neobjektívne ....snaha odpisovať je veľmi blbé že to je možné niekde sa dá inde sa nedá ...to je o 2 veciach ..tak neber do úvahy take veci...a ak si myslíš že si odpovedal dobre tak v tom budú asi predchadzajuce roky na škole ale ak si aj dobre odpovedal a si 3-4 na vysvedčeniach tak neočakávaj 1 z maturity len tak
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

My zo sj ani nemáme otázky. Proste máme vedieť všetko. Prečítal som si Zmaturuj z literatúry a snáď to bude stačiť. Z odborných máme v sylabách 19 tém z podnikovej ekonomiky, 25 otázok z účtovníctva, 6 otázok z daňovej s., 6 otázok z makroekonómie a 9 otázok z práva. Všetko mám prebraté až na 1 otázku z makroekonómie a daní a ešte nejakých 8 otázok z účtovníctva.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

Dneska som to dal :D Potiahol som si perfektne otazky a tak aj vysledne znamky SJ 1, AJ 1, BIO 1, CHEM 1. Jutro še pijééééé :)
Fikol0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fikol0 »

sew napísal:My zo sj ani nemáme otázky. Proste máme vedieť všetko.
aj ked mas otazky zo sloviny tak sa viac menej ucis vsetko takze to je uplne jedno
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No ja mám presné maturitné otázky a od všetkého to má na míle ďaleko. Všetko z literatúry sa vedieť nedá. X autorov a každý mal x diel, v každom diele x postáv a iný dej.
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa attiii »

ja len chcem vediet ten vzorec podla ktoreho sa pocita znamka. Pocas 4 rokov som mal 2,3. Neni ten vzorec taky? (3x+2y)/5 pricom x je znamka z litiky, y z gramatiky?
redered
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redered »

poradi niekto ako to cele prebieha ? v pondelok ma to čaka a na sj som sa vobec neucil a ani do toho nepozerel proste nemam sajnu anineviem ake otazky budu ale mam citatelsky , tak to staci ze pred tym ako pojdem odpovedat si ho precitam a bude to stacit ci ako ?
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Čitateľský? Také niečo dnes ešte aj funguje? :D No, rozhodne to stačiť nebude. A ak si sa naozaj do toho ani nepozrel a nemáš vôbec šajnu, tak sa môžeš rovno pripraviť, že cez prázdniny sa budeš učiť na september.

Neviem, ako na iných školách, no keď som ja maturoval minulý rok, tak som tam prišiel, vybral si otázku, dostal som k nej papier s jednotlivými podotázkami, jedna učiteľka z komisie mi narýchlo povedala čo tam mám napísať, na čo sa zamerať. Po 15 (?) minútach prípravy som si sadol pred komisiu a začali sme debatovať :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Fuha, tak to sa dotoho kukni, ja som sa to ucil 2 tyzdne a stale si neco mýlim. Ja idem tiez v pondelok, nwm ci vsade, ale unas je 20min priprava a 20 min odpoved. Cudzi jazik 30 a 30.
redered
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redered »

tak to ste ma moc nepotešili v tom čitatelskom mam napisane 30tem a ku každemu po 2 diela
a akeho typu su na tom papieriku otazky ? som si myslel ze bude stačit prerozpravat 2 diela a bude to ono takto som zaskoćeny
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vytiahnes si cislo - hlavnu otazku napriklad slovensky romantizmus, dostanes papier, kde budu pisane podotazky, napriklad cim sa vyznacoval, hlavni autori, k nim diela atd

po priprave 15-20 minut predstupis pred komisiu a zacnes rozpravat, mal by si o teme hovorit sam aspon tych 5 minut, s tym, ze ak nieco nevies, tak ta navedu na odpoved, pomozu...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Plus otázka z gramatiky, nie? Snáď to je všade rozdelené na lit. a gramatiku. A niektoré otázky z gramatiky sú také, že bez vedomostí s ňou nepohneš (minimálne u nás)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jasne, aj gramatika, uz je to nejaky rok co som maturoval :)
Napísať odpoveď