Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Maturita

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Je tam aj gramatika, ale, ze ta sa nejak moc nebere do uvahy co nam hovorili, len ked to vies mas + a ked nieje tak to neni az take strasne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

redered ma dostáva.. :lol: Že čitateľský..

Už sa celkom teším, mám prejdených 20 z 30 zadaní. Pondelok ma to čaká. 8)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

jaj decka, maturita, to bola zabava, teraz je kazde skuskove jedna maturita :)
vela stastia prajem, ja mam prazdniny uz od pondelka, 18 tyzdnov volna :P
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

redered napísal:tak to ste ma moc nepotešili v tom čitatelskom mam napisane 30tem a ku každemu po 2 diela
a akeho typu su na tom papieriku otazky ? som si myslel ze bude stačit prerozpravat 2 diela a bude to ono takto som zaskoćeny
Máš ešte skoro 3 dni, za ten čas sa to dá v pohode naučiť aj 2x aj na výbornú s trochou šťastia. Tak sa neflákaj po hojkovi ale pozri si Hviezdoslava. A radšej si nájdi nejaký lepší zdroj ako čitateľský :wink:
redered
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redered »

praveže sa ani nemam odkial učit , mam len ten čitatelsky na ktory sa tak spolieham po vytiahnuti otazky nieco z neho vyčitam a poviem im to
beardie
Redeemer
Redeemer

co ste robili cely 4. rocnik? my sme sa ucili vsetky temy, takze som si to cez tyzden pred maturitou vsetko raz precital a nebol problem
Muffi
Addict
Addict

Choď za nejakým spolužiakom / spolužiačkou a oskenuj si ich materiály. Každý druhý maturant bude mať víkend pred maturou materiálu na učenie tonu.
Fikol0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fikol0 »

cez akademicky sa da uplne v pohode vsetko ako tak naucit
hughito
Redeemer
Redeemer

redered si z nás asi robí srandu. Žiadny "čitateľský" pri maturite mať nebudeš. Priprav sa na september. I keď, na väčšine škôl je maturita fraška, učitelia diktujú a radia..s tým však ja počítať nemôžem, náš gympel je čo sa týka týchto vecí (aj písomiek) veľmi prísny.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Maturita nie je formalita. U nás na škole keď niekto nevedel, tak ho proste nepustili. A dokonca jeden chalan sa kvôli tomu aj obesil, pretože ho nenechali prejsť ani druhý krát. Smutné.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

redred - ja som mal pri maturite zo SJ k dispozicii ukazky diel - ak nie si duty a daval si cosi aj pozor na hodinach tak to s takouto pomocou musis ukecat
Muffi
Addict
Addict

rados915 - nestraš tu zbytočne maturantov, je to ozaj formalita a tých pár jedincov čo ju nespravia je mizivé percento v porovnaní s úspešnými. Stačí že niečo budete vravieť, ani to nemusí nejako extra súvisieť s témou, podstatné je nebyť ticho a potom je minimálne tá štvorka istá.
Ale tak teraz sa mi už ľahko hovorí, no keď si čítam moje príspevky v tejto téme spred dvoch rokov je mi už z nich smiešne, keď som absolvoval zopár skúškových na VŠ :P
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no mozem potvrdit ze 1 skuska na vyske bola u mna cca ako maturita - na maturitu som sa ucil 6 hodin (aj ked ja som mal na to vhodne predmety) a na skusky na VS v priemere asi aj trosku viac (na tie lahsie asi nic ale na tie tazsie niekedy ani 50-60 hodin cisteho casu nestacilo na prejdenie)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

maturita je formalita v tom smere, že dotyčný by musel byť fakt tupý jak tačky aby to po 3rokoch učenia, 4. ročníku opakovania, presných zadaniach otázok, rôznym knihám v zmysle "zmaturuj z ..." a celom akademickom týždni nespravil, každý má samozrejme tému ktorú ma radšej a ktorú menej, ale aby niekto po štyroch rokoch nevedel povedať ani mäkké f ku ktorejkoľvek téme, tak to musí byť fakt mongol...u nás to bolo na slovine, noske a dejáku tak, že 20m na prípravu a potom sa vyžadovala súvislá 20m odpoveď, stým, že samozrejme sa pýtali ak sa človek zasekol ale dôraz sa kládol na samostatný prejav...na anglinu som sa došiel porozprávať ani som nemal pocit, že ma niekto skúša a ani som sa na to neučil a odchádzal som aj s oficiálnou pochvalou od predsedníčky komisie :D
takže zhrnuté, je určite ťažšie nezmaturovať ako zmaturovať ... to že sa niekde radí viem, u nás to tak nebolo, jediný kontakt s komisiou mimo odpovede bol, keď sa ma slovenčinárka prišla spýtať čo viem a čo nie a následne sa ma podlo pri odpovedi opýtala presne na to, čo som nevedel :D ináč sme mali na slovine otázky 2+1, teda v rámci jednej otázky boli dve z literatúry a posledná z gramatiky
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som tú formalitu nemyslel tak, že formalita je maturitu spraviť. To, kto nespraví aspoň na 4, je tupec. Narážal som na to, ako sa k nej pristupuje na mnohých školách - známky zadarmo, učitelia radia.. Preto už aj v podstate VŠ maturitu neberú do úvahy, je úplne zdiskreditovaná.

A doplatia na to takí ako ja - s maturitných predmetov som mal vždy 1, max. nejaké 2. Ak si však vytiahnem blbú otázku alebo niečo proste pokašlem, tak sa so mnou hrať nebudú - dajú mi to, na čo to bude. Na iných školách na to ľudia kašlú dostanú jedničku aj tak. To nehovorím o tom, že dostávali známky zadarmo počas celých 4 rokov.. Čiže aj tie vysvedčenia už hovno o niečom vypovedajú.
beardie
Redeemer
Redeemer

si myslis, ze by niekoho trapilo, keby si mal na maturitnom vysvedceni styrky od vrchu az dole? ak nie je priemer znamok z maturity potrebny na prijatie na vysoku skolu, tak to absolutne nikdy nikoho nebude trapit
redered
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redered »

no ja to tak potrebujem primačky na vš niesu, idu len znamky a naozaj som sa do toho nepozrel anj , odborne to zvladnem dobre ale sj/lit naozaj nemam šajnu otom kto čo kde mam len ten čitatelský nič viac, už som si prešiel 5 tem z30 nieje to tazke ale tak za 3 dni sa mi to naozaj neda normlne naučit a zapametat si vśetko a aka je nahoda tupec ajtak si to co sa učim nevytiahnem
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

A na VS ti beru znamky z Ustnej? vacsinou beru percentil z externej + potom spravenu maturitu (jedno naco). Tak ak ten citatelsky vieš teda na kazdu temu 1 autora alebo 2 tak to by si mal spravit.
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:si myslis, ze by niekoho trapilo, keby si mal na maturitnom vysvedceni styrky od vrchu az dole? ak nie je priemer znamok z maturity potrebny na prijatie na vysoku skolu, tak to absolutne nikdy nikoho nebude trapit
Netrápi to nikoho preto, lebo je to zdiskreditované. To ju už môžu rovno zrušiť.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

A hodnotenie na súkromných stredných školách je ešte objektívnejšie ;)
Napísať odpoveď