redered napísal:no ja to tak potrebujem primačky na vš niesu, idu len znamky a naozaj som sa do toho nepozrel anj , odborne to zvladnem dobre ale sj/lit naozaj nemam šajnu otom kto čo kde mam len ten čitatelský nič viac, už som si prešiel 5 tem z30 nieje to tazke ale tak za 3 dni sa mi to naozaj neda normlne naučit a zapametat si vśetko a aka je nahoda tupec ajtak si to co sa učim nevytiahnem
tak sa chod do toho pozret nie ?
a k tej maturite a naco by to niekomu bolo ? chces aby ta v zivote hodnotili podla toho ake si mal znamky na strednej? ci si vedel literaturu? sak to su take nepotrebne blbosti
30 tem na tri dni? aj s prstom v riti ...
a dalsia vec, keby sa maturita zrusila tak budeme vseobecnym prehladom a vzdelanostou niekde na urovni USA, uz aj tak je ta mladez riadne tupa...
Na maturite z biologie moj kamarat pred par dnami mal poruchy gastrointest. traktu a chceli z neho dostat nejake podmienene psychosomatikou (anorexia, bulimia), Uz nevedeli ako tak mu povedali ze maju to modelky. Ten debil povedal ze: "Male prsia?" vsetci sa zacali smiat totalne a obchytil za 3
hughito hovorim ze sa treba naucit faktografiu, literatura a historia, ostatne veci sa daju zaimprovizovat
Zdravim zajtra maturujem z angliny ...ako to je? pridem tam vyberiem si temu 20 minut priprava a zatedy druhy odpoveda??
a ešte mam dodatok pridem a poviem im taku uvodnu vetu ze You must be tired from that hard day lebo ja idem ale o 3 maturovat moze byt ??:D
a mozeme pouzivat vykladovy a normalny slovnik ci?
Na anglinu je 30. Inac toto nechapem preco su na AJ temy o historii, zemepise a podobne, to neni potom AJ ale zemepis, clovek to nevie po slovensky este aby to aj hovoril.
//No Zemepis som mal naposledy na zakladke , ale take blbosti ako co sa tam pestuje no konec.
Pascalwb napísal:Na anglinu je 30. Inac toto nechapem preco su na AJ temy o historii, zemepise a podobne, to neni potom AJ ale zemepis, clovek to nevie po slovensky este aby to aj hovoril.
//No Zemepis som mal naposledy na zakladke , ale take blbosti ako co sa tam pestuje no konec.
ale sak preboha to je to najlahsie.. nemusis tam vediet Dejiny do detailu a zemepis... tam ide skor o to ze kolko ma USA statov , ktory je najmensi , ktory najvacsi ... Hlavne mesto , najvacsie mesto a tak.. a potom nejake pamiatky to aby si nezajebal ze Eifelovka je v New York-u a tak... tam ide o vseobecny prehlad len...
čo tu stale chcete len počítať že na koľko odpovedať a take dristy?..šak pre boha sa snažim čo najlepšie odpovedať ne?..a ne počítať si percenta na koľko musím...?? ...šak klud nestresujte...tiez teraz maturujem a nič si z toho nerobím....nič hrozné sa nestane ak nezmaturujete:DD ale to sa malokedy podarí nezmaturovať...ale ak tak čo na chybe sa naučíš a v septembri už ani tahať otázky nemusíš a tak im to tam odrecituješ z každej otázky niečo bez problemu...proste si verte že to dáte..ja tiež idem len ako čistá improvizácia...azda sa budem vedieť vyjadrovať..
SRneC napísal:Na maturite z biologie moj kamarat pred par dnami mal poruchy gastrointest. traktu a chceli z neho dostat nejake podmienene psychosomatikou (anorexia, bulimia), Uz nevedeli ako tak mu povedali ze maju to modelky. Ten debil povedal ze: "Male prsia?" vsetci sa zacali smiat totalne a obchytil za 3
Tak ale dosť záleží aj od toho, či ťa aké povahy vlastne majú skúšajúci. Nie každý to vie brať s humorom. Ja napr. som na biole tuberkulózneho bacila TBC nazval THC a taktiež sa rehotala celá trieda, ale maturanti z chémie také šťastie nemali a za podobné "pomýlenia" im znižovali známky.