Multimedialny prehravac k TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Multimedialny prehravac k TV

Príspevok od používateľa hojko »

PAuLi3: DVD, DivX/XviD ti zvladne prehrat z USB kluca v pohode. Wifi je podporovany, treba externy modul dokupit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

PAuLi3 napísal:Zdarte potreboval by som radu z kupou jedneho z tychto prehravacov
Do oka mi celkom padol http://www.alza.sk/a-c-ryan-playonhd-mini-d163017.htm
alebo http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
Ide mi hlavne o podporu slovenskych a ceskych titulkov a aby to malo LAN( kedze tam bude asi mensia pravdepodobnost ze by mi film sekal ako je to napr. pri USB klucoch a to je aj dalsia otazka, ci neviete ako su na tom tieto prehravace s prehravanim video formatov s usb klucov, ci v pohode zvladaju obycajne kluce, ale bo treba nejake "tie lepsie" (vysokorychlostne)
Ak by ste vedeli poradit aj nejaky iny model, tak sem s nim, budem rad. Cenovy strop je 100€ (+- nejake to euro, ak by to stalo za to). Pri WD live TV sa pise ze ma ja wifi, je to pravda, ci je potrebny aj nejaky dodatocny modul, ako je to pri AC ryan
U tychto prehravačov s vecami čo spominaš nie je žiaden problem, nech vyberieš ktorykoľvek. Ešte pozri aj na Xtreamer.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tak rozhodol som sa pre wd tv live,zohnal som ho aj za dobru cenu, takze to bola jasna volba, da sa tam aj dokupit wifi adapter za nejakych 15€, az by bolo treba, najskor to vyskusam s klasickym lan kablom, ako to pojde
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

PAuLi3: S kablom to pojde urcite lepsie ako s wifi :)
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

no takže podobne ako samotný zakladateľ tejto témy a ostatní ktorí vytvárali duplicitné, aj ja by som mal záujem o kúpu tejto vecičky. pravdu povediac veľmi sa do toho nerozumiem a sám neviem na čo by som sa mal pozerať tak preto sa obraciam na Vás, s pomocou pri kúpe takéhoto prehrávača. môj rozpočet by mal mať strop niečo do 100 eur. pozeral som nejaké na alza.sk ale tak zatiaľ iba pozeral keďže na viac sa nezmôžem :D. mohli by ste mi poradiť nejaký najschopnejší prehrávač do tých už spomínaných 100 eur? ak to náhodou pomôže tak značka nášho TV je PANASONIC TX-P50G20E :smt104 prehrávač by som chcel hlavne na pozeranie Full HD filmov, keďže tento TV, formát MKV nepodporuje. no neviem čo by som Vám viac napísal. som v tom dosť lajik tak prepáčte za formuláciu.

zatím Vám ďakujem :smt006
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Reli.C: Co viac ti poradit, v teme uz padli nazory na prehravace, spomina sa to WD, tusim aj Asus a Xtreamer. Takze ak si to cele precitas, tak by si sa mal docitat k vsetkym trom azda najpredavanejsim kuskom nejake plusy a minusy z ktorych si dokazes spravit urcity nazor ku kupe. MKVcko by mal zvladat aj ten, aj ten a aj posledny menovany.
miso250593
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miso250593 »

Ahojte, čo poviete na tento, oplatí sa kúpiť?
http://www.alza.sk/egreat-eg-r2a-d150377.htm#popis
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Prehrávač nepoznám, nemám s ním žiadnu skúsenosť.
Na obrázku som si všimol, že jeho súčasťou je aj maličký pravdepodobne 4 cm ventilátor.
Z vlastných skúseností viem, že tieto malé ventilátory vedia časom začať poriadne hučať.
Sortiment je široký - radšej by som siahol po niečom pasívnom, ako riskovať, že mi bude časom prehrávač nepríjemne bzučať.
miso250593
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miso250593 »

a čo by si mi vedel odporučiť, s parametrami ako toto, s tým že tam vopchám 3´5 hdd?
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Ja mám WD TV Live ale ten je bez HDD, používam ho s externým. S inými nemám skúsenosti. Ťažko ti niečo budem odporúčať, keď som to nepoznám.
Parametre sú +- rovnaké, väčšina zvládne všetky bežné formáty. Veď popozeraj recenzie, určite si niečo vyberieš...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Velmi zaujimavo vyzera novy Xtreamer Sidewinder 2, ktory je teraz moze predobjednat v cene 99 eur. Uvazujem, ze ho vymenim asi za moj Sidewinder, len este by trebalo zistit, ci bude mozne streamovat archivy ako Nova, Markiza, JOJ a pod.

Viac info tu: http://xtreamer.net/xtreamer-SideWinder2/
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

cauko. tak ja som si tu temu o media playeroch nacital... no a rozhodol som sa viacmenej pre xtreamer. pozeral som na ich stranku a su tam 2 sidewider. takze sa teraz neviem rozhodnut samozrejme logicky mi pride ako lepsia volba sidewider2 za rovnaku cenu viacej muziky. no rozum mi kaze kupit si "staru dobru jednicku" pretoze uz je na nu porobenych kopec uprav. pojdu starsie upravy na novom modely hm? poradte ci pockat a kupit dvoju ci kupit jednotku??

no a par otazok na sidewider 1
...ide mi hlavne o to aby mi to prehralo (takmet)vsetko-99% by bolo ok. samozrejme ziaden problem s ac3 kodekom a tak... prehrava to vsetko?
druha velmi dolezita vec pre mna bola aby tam frcali archivy sk/cz televizii pretoze zijem dlhodobo v zahranicii a sem tam popozeram nejaku zabavnu relaciu a priatelka permanentne tie "slovenske soap operas".
dalsia vec-prehrava to po sieti vsetko ok? co hd filmy cez siet? alebo priamo z notebooku? cita to aj zo sietoveho disku?
co torrenty?
dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

originali: Podla parametrov o ktorych sa pise a porovnanie Xtreameru jednotky a dvojky by som urcite pockal na dvojku. Jednotka nie je zla, ale ma svoje muchy pocnuc dialkovym ovladanim az po zriedkave zamrzanie prehravaca - prejavuje sa vsak najma pri praci s internetom, najma pri internetovych archivov v pripade chybneho streamu.

Ak by som mal parametrovo porovnat jednotku a prichadzajucu dvojku, tak je to 100MHz rychlejsi procesor, podpora USB 3.0, vstavana wifi, podpora 1Gbit sietovky, silnejsi infra pre dialkove ovladanie (jednotka ma skutocne biedny a staci mierit kusok mimo prehravaca a ovladanie uz nereaguje), dvojnasobna RAMka (az 256MB), viac vystupov pre audio+video, podpora pamatovych kariet, USB sloty dalej od seba (aspon to tak vyzera na obrazku). Ci chcem alebo nie, tak dvojka sa javi podstatne lepsie a za tych par eur v rozdielnej cene sa to urcite oplati.

Chipset, ktorym bude disponovat Xtreamer 2 je pouzity aj v prehravaci A.C.Ryan PlayOn!HD2, da sa teda ocakavat lepsia rychlost a odozva prehravaca, ale aj schopnosti pri praci s video, internetom a multimediami. Podla popisu je pripravene nove API rozhranie s podporou PHP, SSL, Flash..., takze nebojim sa, ze by nebolo mozne sledovanie archivov, zrejme postaci len mierna uprava zdrojovych kodov zo stareho prehravaca a bude to mozne pouzit aj na novy model. Preto aj vdaka lepsim hardwarovym parametrom procesora a pamate predpokladam vacsiu rychlost, stabilitu a vdaka novemu ovladaniu moznost lepsieho ovladania archivov vdaka pocetnym tlacidlam. Video si mozes pozriet tu: Novy firmware vyzera velmi nadejne a pokial zlepsili stabilitu a hlavne prehladnost, moze to posunut prehravace Xtreamer o kus dalej. Zatial je vsak zbytocne predbiehat. Predpokladam, ze novy firmware by mohol byt uvolneny v polovici augusta spolu s prichodom modelu Xtreamer Sidewinder 2.

Prehravac by mal prist na trh v polovici augusta, co nie su ani dva tyzdne, takze s kupou by som este pockal a pockal si na prve zhodnotenia a hlavne podporu internetovych tv a archivov. Ak Sidewinder 2 splni to co o nom predbezne pisu, tak podla mna sa stane velmi dobrym kuskom ako nahrada multimedialneho PC a hravo vytlaci PopCorn z kedysi kralovskeho tronu. Pri dokupeni malej bezdrotovej klavesnice s myskou sa stane velmi zaujimavou hrackou pre dospelych, kde bude mozne sledovat filmy, pozerat online TV, sledovat relacie z archivu a jednoducho pouzivat komunitne siete ako Facebook, Twitter, sledovat videa na YouTube, fotky na Flickri a pod. Dnes je to mozne tiez, ale naklikat kazde jedno pismenko sipkami je velmi zdlhave, nemotorne a po dvoch minutach prace frustrujuce. Predbezne nad Sidewinderom 2 uvazujem aj ja, pockam si vsak ani nie tak na prve recenzie, ako skor na hodnotenie uzivatelov a hlavne na skusenost s online TV a archivmi.

Este ti skusim zodpovedat tvoje otazky, aj ked to nemam vsetko otestovane:
1. Prehra to takmer vsetko, teda asi vsetko to prehralo co som skusal. AC3 pri DivX/XviD nebol ziadny problem, niekedy isiel tichsie zvuk, takze trebalo pridat hlasitost ovladanim prehravaca alebo radsej televizora (pretoze hlasitost prehravaca je vhodna na mierne doladovanie).
2. Archiv CZ/SK stanic funguje, aj ked niekedy sa objavi maly vypadok. Prehravac ma vsak moznost automatickej aktualizacie, teda staci v menu kliknut na hladanie aktualizacii a ak chlapci spravili novu verziu archivu, prehravac si ju vie hned stiahnut a pouzivat. Sledovanie archivu TV JOJ alebo Markiza nie je problem, sem-tam si pozriem spravy, Profesionalov, nejaka ta relacia... a vzdy ide vsetko OK, par krat som pozeral nieco na STV, Prime a Nove, ani tu nebol problem. Dokonca Nova ma v ponuke aj par serialov.
3. Skusenosti so sietov nemam ziadne, pretoze pouzivam externy 500GB USB disk WD Essential. Podla toho co som cital na internete, tak FullHD video cez kabel nebol problem, pri videu cez wifi sa kvoli obmedzeniam datoveho toku objavovalo sekanie a tak prehravat HDcka cez wifi neodporucali. Darmo, kabel je kabel.
4. Prehravac cita aj zo sietoveho disku, ak sa nemylim, tak nema problem so Sambou, NAS, ftp, avsak prepojenie s notebookom by bolo mozne akurat tak cez wifi alebo cez sietovy kabel.
5. S torrentami skusenost nemam, ale nieco som k tomu cital, trebalo by to vsak vyskusat. Tu najdes nieco k tomu: http://forum.xtreamer.net/mediawiki-1.1 ... r_Mod_Pack
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tá predobjednávka za 99€ je aj na SR? Zháňam niečo kde by som dal disk a vedelo to sťahovať z torrentov. Aspoň by som sa mohol zbaviť NASka, nechcem mať dve zariadenia ktoré budú žrať elektrinu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Keby si si klikol na to, tak sa docitas, ze cena pre Europu je 132 ci 133 eur + postovne.
originali
Light Star
Light Star

...xtreamer sidewinder2 uz objednany a zaplateny. uz len si pockat kym pride.predpokladany datum poslania je 20.augusta/1.septembra.raz pisu tak raz onak. to sa este nacakam...potom sa podelim o zazitky.vyslo ma to na 134€.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

originali: Je to tam delene pre Europu a mimo Europy, tusim ten neskorsi datum sa uvadza pre Europu. Kazdopadne bude velmi zaujimave sledovat tento kusok, ak sa potvrdi to o com sa pisalo na nete, tak ho rozhodne vymenim na Xtreamer 2.
originali
Light Star
Light Star

tak a sw2 uz je doma. spociatku sa mi videl byt strasne pomaly ale to iba preto ze som nemal napojeny hdd a pustal som filmy len zo siete. po napojeni hdd(staci externy cez usb netreba vkladat dovnutra) sa rychlost rapidne zlepsila. prehralo to zatial vsetko a bez akychkolvek problemov. wifi som neskusal pretoze kabel je kabel.lamal som si hlavu ako tam dostat archivy sk/cz televizii no nasiel som na nete spakovany zlozku "scripts"(to je zlozka ktoru si prehravac vytvara na disku a ma tam veci sam pre seba sw a tak)
...no a tu zlozku som si nakopiroval na svoj disk a vuala vsetko ide. ziadne zmeny zdrojoveho kodu ani nic podobne."plug n play". podotykam ze ta zlozka bola povodne urcena pre xtreamer pro kde je verzia sw 2.xxx ja mam 3.0.5 a vsetko v pohodicke pohode. sem tam nejaky archyv neide ale to len tie madarske/ruske somariny. vsetko pohoda tak jak ma byt. takze po 1 dni pouzivania smelo odporucam xtreamer sidewinder 2!
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ahoj, tiez si planujem kupit xtreamer sw2, na slovensku ho uz ponuka kopa eshopov takze ani netreba objednavat zo zahranicia.

Si s nim spokojny?
originali
Light Star
Light Star

Čauko.áno som spokojný... Prehralo to zatiaľ všetko.či z disku alebo z pc čo je napojený v sieti no problém v tomto.žijem v zahraniči a pozeram si live markiza aj joj. Je jedno či filmy alebo relácie.chlapci sa s tým pohrali a streamuje to vporiadku. Jedna jediná vec mi vadí a to odozva diaľkového ovladaca.to je niekedy fakt až na nervy.čítal som už aj o ľuďoch čo Ho posielali nazad pretože neboli spokojný.no ja som...lepšie nez wd tv live...ja este skúsim napísať človeku o ktorom viem že Ho vrátil a zistíme si podrobnosti. Ja neľutujem... Este tu napíšem ohľadom toho
Napísať odpoveď