Oceniť?Fakt mi to pripadá akoby si hľadal nejaké odobrenie od ostatných alebo si tíšil vlastné svedomie.Prečo ti záleží až tak natom čo ti tu povedia ľudia ktorých ani nepoznáš?Musíš mať vlastné názory a postoje a sám sa rozhodovať čo je správne.Ak si sa raz rozhodol dať do vzťahu tak s tým ide aj istá zodpovednosť voči citom dotyčnej osoby.A nie že teraz z rozmaru niekomu ublížim lebo chcem sex s čo najviac holkami.Nad takými vecami sa premýšľa predtým ak je to teraz jediný dôvod prečo s ňou už nechceš byť.IMHO vzťah ti toho dá oveľa viac do života než nejaké j*banie sa kade tade.Za pár rokov sa možno pristihneš že sa hanbíš zato čo si porobil.A tá posledná veta je tiež za účelom nejakého ospravedlňovania aby si v tom nebol sám či?Nemôžeš vedieť...možno nikto z tých kto ti písali neveru nikdy nepripustil a ani si nepripúšťa.Napríklad ja osobne neviem pochopiť ako môže zadaného človeka vôbec niečo také napadnúť.Ale to je jedno.Moje názory ti možno budú pripadať čudné tak ako väčšine ľudí.Ja mám taký pocit že stále ešte u dosť veľa ľudí prevládajú pudy nad rozumom.Celé je to zlé.Bushido napísal:Ako možno to celé vyznie sebecky, že sa chcem vzdať vzťahu, kvôli sexu s inými babami, ale mohol niekto trochu oceniť (síce mi to znie hlúpo) fakt, že sa k tomu staviam ako chlap a chcem ju ušetriť toho že by som ju mal podviesť a pripúšťam, že je to nemorálne. A stavím, že mnohý, ktorý tu prispievajú, už s neverou skúsenosti majú.
Keď len frajerka nestačí...
Re: Keď len frajerka nestačí...
Trochu OT, ale nedá mi to.... Bushido, by som bol veriaci, tak sa dennodenne modlím, aby mi Pán Boh zosielal spolupracovníkov s podobným uvažovaním ako máš Ty.... Takých, ktorí za chybu automaticky považujú už vlastné závadné myšlienky.... By mi to ušetrilo strašne veľa času a námahy, aby sami od seba pochopili a prijali fakt, že chyba nie je len vykonaný akt, ale už len pomyslenie na ňu....Bushido napísal:A vôbec, ja sa cítim byť neverný už len pri myšlienke, že by som si vedel predstaviť sex s tou, alebo onou babou...
Pinhead:Tie slová si mi vzal z úst...
katastrofa. potrebujes povolenie od druhych byt "zly chlapec"? udrzanie dostojnosti predsa zavisi len a len od teba, nie od uznania druhych. konaj podla ludskej dostojnosti, nie podla pudov. hej, pudove obdobie raz prehrmi, len ide o to, ci sa budes dovtedy spravat ako zvieratko alebo si zachovas svoju tavr. nechcem na nikoho utocit, ale chalani ako Peter_Retep su tuctove pripady, behat za suknami dokaze kazdy fyzicky zdravy jedinec. takze rataj s tym, ze tak ta potom budu ludia (a raz mozno nejake super dievca) vnimat - ako tuctovy pripad, ktory sa nevie ovladat. co je na tom dostojne?Bushido napísal: toto som potreboval pocut... Uz som sa citil medzi niektorymi ze iba ja mam chut na sex... Ale odpad niesom, preto som ziadal o radu... Chcem si zachovat svoju dostojnost.
-
Peter_Retep
VIP
kathleen: definuj ludsku dostojnost
z nudze cnost 
-
KaptMichal
King
Bushido ides na to dobre ked uz len myslienky povazujes za vinu. Tak by to mal citit kazdy, zvysok bol povedany pinheadom.
-
Peter_Retep
VIP
uz len myslienky povazovat za vinu??? skutocne vyborne....ved zacnime trestat ludi len preto ze pomyslia co ja viem na kradez ale ju nespachaju....
Nejde o trestanie ale o uvedomenie si toho že je to zlé.Napr. keď pomyslíš na krádež tak tiež sa v tebe ozve hlas svedomia že to nie je správne či nie?Aspoň tak by to malo byť.
zas vidis vsetko cez svoju optiku. ale jasne, ty nikdy nepochopis, aku hodnotu ma pre cloveka nieco, o co tvrdo bojuje.lumir napísal:z nudze cnost
//autoeditácia príspevku (28 Máj 2011, 15:24)
trochu si pleties fach s osobnym zivotom. tresty za priestupky a zlociny zo strany statu su krajnym a nevyhnutnym opatrenim. keby sme stavali vztahy na pravidlach: co este mozem a co uz nie, tak pekne dakujem.Peter_Retep napísal:uz len myslienky povazovat za vinu??? skutocne vyborne....ved zacnime trestat ludi len preto ze pomyslia co ja viem na kradez ale ju nespachaju....
kathleen.. neber sa tak vazne 
ved je viikend
-----------------------
a este jeden vtip, ktory vyjadruje moj nnazor na "neveru" v myslienkach...
Párik sa miluje a po chvíli hovorí ona jemu:
“Počuvaj, dnes je to o ničom.”
On jej na to:
“To ano. Ani ty si nevieš na nikoho spomenúť?”
ved je viikend
-----------------------
On jej na to:
pojem ludskej dostojnosti by sa dal vymedzit skor z negativneho hladiska, ale o to tu nejde. Bushido sam svojim rozumom chape, ze jeho momentalne pudove nalady sa uplne nezhoduju s jeho vnutrom. inak by to tu neriesil. vedomie, ze existuju aj dalsi ludia s pudovou naladou, mu v tomto vnutornom rozpore nepomoze. jedine ze by ututlal svoje svedomie alibizmom. nech si da chlapec studenu sprchu, rozide sa s babou a potom nech sa rozhodne, kde su hranice jeho dostojnosti. ale vrana k vrane sada, nech s tym kazdy do buducnosti pocita.Peter_Retep napísal:kathleen: definuj ludsku dostojnost
extra pre teba:
"Pod pojmom ľudská dôstojnosť rozumieme vyjadrenie predstavy o osobnostnej a sociálnej hodnote každého človeka. V prvom rade vyjadruje vzťah k sebe samému, vzťah k iným ľuďom, skupinám, minoritám a vzťah k spoločnosti. Uvedomenie si vlastnej dôstojnosti je forma sebauvedomovania a sebakontroly."
http://www.dostojnost.eu/dostojnost.html
si mudrejsi?
lumir, mas pravdu, ty si taky vikendovy zabavaclumir napísal:kathleen.. neber sa tak vazne
ved je viikend
-----------------------
On jej na to:
-
Peter_Retep
VIP
takze co je nedostojne na tom ze chlap ako ja beha za babami? (udajne tuctovy co nie je pravda
)
svoju hodnotu som si uvedomil a som si jej vedomy - teda moj vztah k sebe samemu by som mohol charakterizovat, kvazi narcisticky - mam hodnotu a ludia sa mne musia pchat do prdele a nie ja im.
vztah k inym ludom - nikomu neublizujem, ano idem hore aj po chrbtoch inych ale bohuzial - v dnesnom svete prezije len dravec
vztah k minoritam - neviem aky vztah mam mat k mensinam - ci sa tam rataju aj nackovia, xenofobi a iny vykvet spolocnosti, ae v podstate nemam problem so ziadnou skupinou, pokial nou nie som diskriminovany v hocijakej oblasti mojho zivota
vztah k spolocnosti - respektujem len URCITE pravidla moralky - klasika ako nezabijes, nepokradnes atd (nevycitajte ze som pouzil nieco z bozich prikazani
), ale len urcite. Behanie za dievcatami povazujem za uplne normalne - komu sa nepaci, bohuzial, nikomu neublizujem, citim sa skvelo, proste mam spoko zivot.
takze to zhrniem: dostojnost je teda sebakontrola a sebauvedomovanie. Sebakontrolu mam ako som naznacil - respektujem pravidla moralky, ale to neznamena ze idem s davom.
svoju hodnotu som si uvedomil a som si jej vedomy - teda moj vztah k sebe samemu by som mohol charakterizovat, kvazi narcisticky - mam hodnotu a ludia sa mne musia pchat do prdele a nie ja im.
vztah k inym ludom - nikomu neublizujem, ano idem hore aj po chrbtoch inych ale bohuzial - v dnesnom svete prezije len dravec
vztah k minoritam - neviem aky vztah mam mat k mensinam - ci sa tam rataju aj nackovia, xenofobi a iny vykvet spolocnosti, ae v podstate nemam problem so ziadnou skupinou, pokial nou nie som diskriminovany v hocijakej oblasti mojho zivota
vztah k spolocnosti - respektujem len URCITE pravidla moralky - klasika ako nezabijes, nepokradnes atd (nevycitajte ze som pouzil nieco z bozich prikazani
takze to zhrniem: dostojnost je teda sebakontrola a sebauvedomovanie. Sebakontrolu mam ako som naznacil - respektujem pravidla moralky, ale to neznamena ze idem s davom.
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Ze uz myslienka je chyba
. Nehnevajte sa na mna, ale niektori tu riadne davate...
Myslienka je daco, co clovek neovplyvni, preco by sa za nu mal citit vinny?! Clovek ovplyvni svoje konanie a ciny a za tie by mal niest zodpovednost ci citit vinu, ale za myslienku?
Toto mi pride ako chore trapne moralizovanie povysene na este vyssi level nez sa to tradicne robi...
Odpovedzte si na otazku? Viete ovplyvnit vase myslienky, co vas napadne, co vam prebehne hlavou? Mate nejaky filter, ze prvotne myslienky...a tie triedite na tie pekne a skarede a len tie pekne si pustite do hlavy? Ja teda nie a bezny clovek tiez nie.
Ze vinny aj za myslienku...
Myslienka je daco, co clovek neovplyvni, preco by sa za nu mal citit vinny?! Clovek ovplyvni svoje konanie a ciny a za tie by mal niest zodpovednost ci citit vinu, ale za myslienku?
Toto mi pride ako chore trapne moralizovanie povysene na este vyssi level nez sa to tradicne robi...
Odpovedzte si na otazku? Viete ovplyvnit vase myslienky, co vas napadne, co vam prebehne hlavou? Mate nejaky filter, ze prvotne myslienky...a tie triedite na tie pekne a skarede a len tie pekne si pustite do hlavy? Ja teda nie a bezny clovek tiez nie.
Ze vinny aj za myslienku...
Peter
nedostojne je napr. degradovanie pohlavneho styku za ucelom uvolnenia energie a sebauspokojenia, pricom ti je ukradnute vnutro druhej osoby (nech by bolo akokolvek plytke). takze si
- narcisticky ("ludia sa mne musia pchat do prdele")
- liberalny ("respektujem len URCITE pravidla moralky ")
- alibisticky ("ale bohuzial - v dnesnom svete prezije len dravec")
- egoisticky ("idem hore aj po chrbtoch inych")
mas pravdu, pre chlapov ako ty je to uplne prirodzene. ide len o to, ci sa s tym stotoznuje aj autor temy.
nechapem celkom, na com sa zaklada tvoj pocit vynimocnosti, ale asi to bude tym narcizmom, co je patologicka crta. takze tuctovost by bola v tvojom pripade snad este vyhra
"respektujem pravidla moralky, ale to neznamena ze idem s davom."
-> ty ides s davom prave tym, ze si moralku alibisticky upravujes podla seba.
btw. dufam, ze tato analyza tvojej osobnosti dokonale splnila ucel ukojenia tvojho narcistickeho ega, kedze je to uplne OT a vsetkych zaujima, ze sa citis skvelo a mas spoko zivot.
Vigor
neovplyvnis, co ti napadne, ale mozes sa rozhodnut, nad cim budes rozmyslat. pohravanie sa s myslienkami nevery je prvy predpoklad k jej realizacii. sam autor temy priznal, ze vplyvom alkoholu by mohli prejst uvahy do cinov. preto je lepsie to stopnut hned (alebo hladat pricinu). a je to fakt, ci to ty nazves "chore trapne moralizovanie" alebo nie. pocit viny je sice vec individualna, ale velmi by som to nebagatelizovala.
nedostojne je napr. degradovanie pohlavneho styku za ucelom uvolnenia energie a sebauspokojenia, pricom ti je ukradnute vnutro druhej osoby (nech by bolo akokolvek plytke). takze si
- narcisticky ("ludia sa mne musia pchat do prdele")
- liberalny ("respektujem len URCITE pravidla moralky ")
- alibisticky ("ale bohuzial - v dnesnom svete prezije len dravec")
- egoisticky ("idem hore aj po chrbtoch inych")
mas pravdu, pre chlapov ako ty je to uplne prirodzene. ide len o to, ci sa s tym stotoznuje aj autor temy.
nechapem celkom, na com sa zaklada tvoj pocit vynimocnosti, ale asi to bude tym narcizmom, co je patologicka crta. takze tuctovost by bola v tvojom pripade snad este vyhra
"respektujem pravidla moralky, ale to neznamena ze idem s davom."
-> ty ides s davom prave tym, ze si moralku alibisticky upravujes podla seba.
btw. dufam, ze tato analyza tvojej osobnosti dokonale splnila ucel ukojenia tvojho narcistickeho ega, kedze je to uplne OT a vsetkych zaujima, ze sa citis skvelo a mas spoko zivot.
Vigor
neovplyvnis, co ti napadne, ale mozes sa rozhodnut, nad cim budes rozmyslat. pohravanie sa s myslienkami nevery je prvy predpoklad k jej realizacii. sam autor temy priznal, ze vplyvom alkoholu by mohli prejst uvahy do cinov. preto je lepsie to stopnut hned (alebo hladat pricinu). a je to fakt, ci to ty nazves "chore trapne moralizovanie" alebo nie. pocit viny je sice vec individualna, ale velmi by som to nebagatelizovala.
-
Peter_Retep
VIP
kathleen: moj pocit vynimocnosti sa zaklada na jednom jedinom - vidim okolo seba ze som lepsi ako ostatni - aby si nepochopila zle - som ambicioznejsi, dosiahnem co chcem, som vzdelanejsi, vidim jadra problemu. lahko sa nevzdavam.
liberalny - co ma spolocne moralka a liberalizmus? liberalizmus je ze zodpovednost ide ruka s rukou so slobodou. za svoje ciny prijmam plnu zodpovednost a nelutujem nic co som doteraz urobil - koniec koncov sformovalo ma to do podoby v akej som
egoizmus - ano som, priznavam sa - preto sa mam dobre.
alibisticky - je v podstate pokrytectvo, vyhybanie sa zodpovednosti - takze nerozumiem na co narazas
liberalny - co ma spolocne moralka a liberalizmus? liberalizmus je ze zodpovednost ide ruka s rukou so slobodou. za svoje ciny prijmam plnu zodpovednost a nelutujem nic co som doteraz urobil - koniec koncov sformovalo ma to do podoby v akej som
egoizmus - ano som, priznavam sa - preto sa mam dobre.
alibisticky - je v podstate pokrytectvo, vyhybanie sa zodpovednosti - takze nerozumiem na co narazas
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Kathleen a niekto kto mi ujebával karmu na predchádzajúcej strane:
Preto som aj napísal runesovi - Ak má rozum a jeho život neovláda pohlavný úd (Ako maciatko) Nič sa nedeje a ja nevidím dôvod sa s ňou rozchádzať... No je to na ňom, ak pripúšťa je, že "slabý" je to jeho vec
To je všetko
Hou hou, WTF ? Nie som ten typ, ktorý chce pomrdať všetko čo má medzi nohami dieru, skôr naopak a radšej počkám na tu "pravú". Ale keď ide nejaká pekná žena tak sa na ňu pozrieť a nebudem ani písať načo myslím. No ostane to pri pozeraní. A určite nie som sám, pretože to robí každý niekto viac, niekto menej, ale každý, či je už zadaný, alebo nie. (A nikto nemôže tvrdiť, že nie. Ako by som potom vznikali nové vzťahy, ak jeden nepokukuje po druhom etc. ?) Takže na tom nevidím nič zlé, žiaľ ľudia sú už taký... Alebo vy si myslíte, že zadaný človek bum klapky na oči a nevidí nič iné, okrem svojho ?pohravanie sa s myslienkami nevery je prvy predpoklad k jej realizacii.
Preto som aj napísal runesovi - Ak má rozum a jeho život neovláda pohlavný úd (Ako maciatko) Nič sa nedeje a ja nevidím dôvod sa s ňou rozchádzať... No je to na ňom, ak pripúšťa je, že "slabý" je to jeho vec
To je všetko
Peter
nepochybujem o tom, ze disponujes urcitymi schopnostami, ale medzi slepymi je aj jednooky kralom. (to zasa nechcem tvrdit, ze sa pohybujes madzi nejakou spodinou. ale urcite by si sa mohol porovnavat s este lepsimi.)
liberalizmus ma za najvyssiu hodnotu slobodu, moralka je naproti tomu "súhrn (systém) hodnôt, noriem, cieľov a ideí", ktorym sa slobodny jedinec moze dobrovolne podriadit. (zjavne si so svojou podobou spokojny, takze niet o com dalej diskutovat.)
ad alibizmus: svoju dravost oznacujes za nevyhnutnost a zodpovednost za pripadne "skody" pripisujes dnesnej spolocnosti. lenze dnesny svet vytvarame vsetci a sme osobne zodpovedni za jeho smerovanie.
narazam-nenarazam, fakt, ze si so sebou spokojny, neznamena, ze tvoj sposob zivota je pre druhych nasledovania hodny.
Janio
ale ved ja nikoho neupalujem na hranici. clovek by sa jednoducho mal naucit ovladat a urcit si priority, kym pojde do vztahu. ale vidim, ze ty mas s tymto vela skusenosti, takze ti nebudem protirecit
jin to ako muz nazval "sekundovy zaujem". neviem, ale do jednej sekundy sa vela fantazie nezmesti 
nepochybujem o tom, ze disponujes urcitymi schopnostami, ale medzi slepymi je aj jednooky kralom. (to zasa nechcem tvrdit, ze sa pohybujes madzi nejakou spodinou. ale urcite by si sa mohol porovnavat s este lepsimi.)
liberalizmus ma za najvyssiu hodnotu slobodu, moralka je naproti tomu "súhrn (systém) hodnôt, noriem, cieľov a ideí", ktorym sa slobodny jedinec moze dobrovolne podriadit. (zjavne si so svojou podobou spokojny, takze niet o com dalej diskutovat.)
ad alibizmus: svoju dravost oznacujes za nevyhnutnost a zodpovednost za pripadne "skody" pripisujes dnesnej spolocnosti. lenze dnesny svet vytvarame vsetci a sme osobne zodpovedni za jeho smerovanie.
narazam-nenarazam, fakt, ze si so sebou spokojny, neznamena, ze tvoj sposob zivota je pre druhych nasledovania hodny.
Janio
ale ved ja nikoho neupalujem na hranici. clovek by sa jednoducho mal naucit ovladat a urcit si priority, kym pojde do vztahu. ale vidim, ze ty mas s tymto vela skusenosti, takze ti nebudem protirecit
S tou myšlienkou ste dostali aj mňa teda..
Keby sa trestalo za myšlienky, tak sme všetci spolu na jednom mieste.
Keby sa trestalo za myšlienky, tak sme všetci spolu na jednom mieste.
Pýcha prechádza pád.... Ja som taký dravec "starého typu" zakladajúci si na osobnej prevahe a nepriestrelnej morálnej autorite nad každým za akýchkoľvek okolností, pokiaľ ľudia konajú tak, ako uznám za vhodné svaly nenapínam a reagujem väčšinou flegmaticky, ale v realite podobné prejavy až nezdravého sebavedomia na mňa pôsobia ako červené plátno na býka.... Väčšinou sa ukáže, že sa jedná iba o nafúknutú bublinu, ktorá veľmi rýchlo spľasne.... a v tichosti dúfam, že ten človek už pre budúci krát bude vedieť aké je jeho miesto a postavenie a úmerne tomu sa bude aj správať....Peter_Retep napísal:moj pocit vynimocnosti sa zaklada na jednom jedinom - vidim okolo seba ze som lepsi ako ostatni - aby si nepochopila zle - som ambicioznejsi, dosiahnem co chcem, som vzdelanejsi, vidim jadra problemu. lahko sa nevzdavam.