Život v inej krajine (presťahovanie sa)
Život v inej krajine (presťahovanie sa)
Je tu niekto kto odišiel zo Slovenska do inej krajiny a zabýval sa tam?Kedy ste išli?Ako to vnímate?Ako ste si našli prácu, byt a podobne?Rád by som vedel detaily.Je príliš komplikované zabývať sa niekde inde?PRíde mi to ako dosť zaujímavá téma a tak budem vďačný za každý príspevok.Ideálne čo najpodrobnejšie.Ďakujem 
Re: Život v inej krajine (presťahovanie sa)
OT: Zdrhas ? http://www.sme.sk/c/5916818/prieskum-vo ... vladu.html
omg
No snad K- mi dal len nejaky karma onanista ktory je tupy a nevie co znamena skratka OT, viac dufam len ze to nieje ficoid...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Áno. A písal som už o tom kdesi v inej téme, tuším o Anglicku, či kde. O pár mesiacov tomu bude sedem rokov, začiatky boli ťažké, tak ako všade inde, či je to komplikované, to už závisí od tvojej povahy a od toho, ako rýchlo sa dokážeš prispôsobiť novému prostrediu a inej kultúre, ako rýchlo si dokážeš vytvoriť nové sociálne zázemie (kamarátov, kolegov, etc), ako rýchlo dokážeš zdokonaliť svoj jazyk a podobne. Príliš široká téma na diskusiu, príliš veľa na písanie, ak máš záujem o UK, na nete je plno webov, ktoré sa tým zaoberajú, napríklad isté fórum, ktorému tu asi nemôžem robiť reklamu.
Mám záujem o Francúzsko.Ako a prečo si sa rozhodol pre Anglicko?Mňa by zaujímali aj tie prvé dni.Ako si tam šiel prvý krát.Resp keď ťa napadla tá myšlienka tak si si jedného dňa povedal idem tam a na blink si si našiel robotu a bývanie?Alebo poctivé zarábanie na SVK a potom vybavovanie vecí z SVK?Tie prvé dni by ma zaujímali hlavne 
-
seth82
Darca
Šiel som sem po sklamaní zo slovenského školstva. S cieľom spraviť si tu školu a samozrejme niečo zarobiť a hlavne nájsť si dobre platený job. V UK som už predtým bol, mal som tu známych, takže s ubytovaním som nemal problém. S robotou to bolo z úvodu ťažké, ale postupne sa to všetko samo vyvinulo. Keď som zarobil dostatok peňazí, začal som študovať a po skončení výšky pokračujem v ďalšom štúdiu a aj v práci. Zostávať tu neplánujem, v najbližších 2-3 rokoch presun do Hannover/Haag/Štrasburg. End of story.
//hughito: nie kvôli prieskumom, ale skôr kvôli tomu, ako vidím budúcnosť našej milovanej krajiny. Predpoklad cigánskej populácie do roku 2020, Ficova supersociálna vláda minimálne tiež do toho istého roku, žiadne pozitívne vyhliadky na zníženie korupcie v súdnictve, mafiánska krajina, proste nie, ďakujem. Teoreticky sa dá uvažovať nad prácou pre Slovensko v EÚ inštitúciách, pričom pobyt by som mal ale niekde inde. Viem určite, že návrat na Slovensko určite neplánujem.
//hughito: nie kvôli prieskumom, ale skôr kvôli tomu, ako vidím budúcnosť našej milovanej krajiny. Predpoklad cigánskej populácie do roku 2020, Ficova supersociálna vláda minimálne tiež do toho istého roku, žiadne pozitívne vyhliadky na zníženie korupcie v súdnictve, mafiánska krajina, proste nie, ďakujem. Teoreticky sa dá uvažovať nad prácou pre Slovensko v EÚ inštitúciách, pričom pobyt by som mal ale niekde inde. Viem určite, že návrat na Slovensko určite neplánujem.
seth, takže po posledných prieskumoch od Focusu idea návratu na SK definitívna padla ? 
tusim by som mal rychlo vstupit do SMERU
si aspon zarobim, zadlzime zase krajinu a ked zacneme ludom liezt na nervy, tak uz nam to bude jedno...my peniazky mat budeme a odideme do zahranicia, takze dlhy budu platit zase raz ludia...
http://udalosti.noviny.sk/z-domova/18-0 ... -fica.html
http://udalosti.noviny.sk/z-domova/18-0 ... -fica.html
Asi zmením svoj príspevok v téme Najväčší Slovák. Tento je najväčší. Kam sa hrabe Štúr a Štefánik.
Dieg0, o dva tyzdne tomu bude presne 3 roky com som vo Francuzsku... ja som to mal lahsie, kedze moja sestra tu uz bola predtym. Jazyk nula bodov, preto prvy rok som stravil v Alliance francaise, teraz som dokoncil druhy rocnik na vyske. Robota, sestra mi posunula jej robotu, islo o distribuciu novin pred metrom, tam so stastim som si nasiel robotu v ktorej som az dodnes, ludia ma tam maju radi. Mozno az tak ze vybavujem letne prace rodine
a kamaratom. Sesternici na leto, kamaratom cez prazdniny, sestra sa vracia z erasmu tak tiez pride na leto a najnovsie, mamca pali zo slovenska aby bola viacej s detmi a plus si tu aj lepsie zarobi 
pytaj sa presnejsie...
pytaj sa presnejsie...
Čo keby sme skočili na ICQ?
.Napíš mi prosím ťa tvoje ICQ do správy
.Ďakujem moc moc moc
Tak dám ti príklad aj opačný. Ja som to skúsil a priznávam, zlyhal som. Je to troška aj o šťastí a potom podľa mňa zohráva veľkú úlohu, či máš možnosť sa vrátiť niekam alebo nie. Lebo ak áno, tak pri nejakom nezdare začneš rozmýšľať o návrate, ak ti doma hrozí väzenie tak sa asi s návratom tak ponáhľať nebudeš.
Žil som v Manchestri 7 mesiacov, bolo to fajn, angličtinu mám na dobrej úrovni, high-end v porovnaní s ľudmi čo som tam stretol a bolo mi to na prd v zmysle, že vôbec od toho nezávisela schopnosť nájsť si prácu. Inak život, vybavovačky na úradoch a podobne úplná pohoda s prstom v nose, ale to bolo asi aj tým, že som ten jazyk vedel.
Problém bol nájsť si prácu vo februári a vôbec to nebolo tak, že som sa nesnažil.
Chcem tým len povedať, že troška šťastia treba.
Žil som v Manchestri 7 mesiacov, bolo to fajn, angličtinu mám na dobrej úrovni, high-end v porovnaní s ľudmi čo som tam stretol a bolo mi to na prd v zmysle, že vôbec od toho nezávisela schopnosť nájsť si prácu. Inak život, vybavovačky na úradoch a podobne úplná pohoda s prstom v nose, ale to bolo asi aj tým, že som ten jazyk vedel.
Problém bol nájsť si prácu vo februári a vôbec to nebolo tak, že som sa nesnažil.
Chcem tým len povedať, že troška šťastia treba.
-
mfp
Medium Star
Ja planujem tu maximalne dostudovat (koncim prvak na uniza) a najneskor po skonceni vysky odtialto vypadnut. zatial sice nemam presne premyslene kam, ale na Slovensku neplanujem ostat... urcite vsak UK, USA, CAN... proste nieco kde sa dohovorim anglicky 
chcelo by to co najskor spoplatnit VS (aj pre dennych)... 
Ešte by som dodal, že môj kamarát sa snaží presadiť ako architekt (najmä vizualizácie) v UK už dva roky, polročne dá žiadosti do cca 200 firiem a zatiaľ sa dostal na 2 pohovory, kde mu v podstate povedali, že miesto pre neho nemajú a to je ochotný robiť tie vizualizácie na skúšku i zadarmo.
Takže i keď je nejaké vzdelanie (teda najmä slovenské, hehe) a znalosť angličtiny, nie je to také jednoduché. Lebo väčšinou sa dopočuješ len o úspešných prípadoch ale desiatky neúspešných nevidíš nikde.
Ešte raz, nechcem nikoho odhovárať, ale treba si uvedomiť, že to nemusí vyjsť i keď preto urobíš všetko.
Takže i keď je nejaké vzdelanie (teda najmä slovenské, hehe) a znalosť angličtiny, nie je to také jednoduché. Lebo väčšinou sa dopočuješ len o úspešných prípadoch ale desiatky neúspešných nevidíš nikde.
Ešte raz, nechcem nikoho odhovárať, ale treba si uvedomiť, že to nemusí vyjsť i keď preto urobíš všetko.
-
mfp
Medium Star
No ak reagujes na mna, tak ja nechcem dostudovat preto, aby som v zahranici robil to co tu vystudujem. Ja som ochodtny robit prakticky cokolvek /mozno okrem nejakej moc narocnej fyzickej prace lebo na to moc nemam postavu
/ ale preto tu chcem dostudovat, aby potom pripadny navrat naspat ak by to tam nevyslo bol jednoduchsi 
-
javatar
Hardcore addict
tak urcite chod na erazmus - okrem jazyku tam naberies aj kontakty, mas pravo aby ti to raz finanocovala univerzita a raz EU (tam uz neviem kde sa podava ziadost ale to stipko byva aj 2x vacsie), pricom nemozes mat obe stipendia v jednom semestri
Ani nie, písal som to tak všeobecne. Ja som bol na tom podobne a podobne je na tom kopec VŠ vzdelaných ľudí v UK. Moji najbližší spolupracovníci v sklade boli Angličan s jedným ročníkom na univerzite a 2 ročným zamestnaním v armáde, slovák s ekonomickou VŠ, litovec s právnickým titulom, kurd so základnou školou (UK občan) a etiópčan (UK občan) čo sa domov vrátiť nemôže - takých tam inak bolo dosť, na slovensku trestne stíhaný, zadĺžených tam bola kopa.... A fyzickej práce sa báť nemusíš, tam na rozdiel od Slovenska ochrana zdravia a bezpečnosť pri práci funguje, skôr väčšina prác v skladoch je náročná na nočné šichty, chlad, teplo, vlhko, normy na hranici možností atď.mfp napísal:No ak reagujes na mna, tak ja nechcem dostudovat preto, aby som v zahranici robil to co tu vystudujem. Ja som ochodtny robit prakticky cokolvek /mozno okrem nejakej moc narocnej fyzickej prace lebo na to moc nemam postavu/ ale preto tu chcem dostudovat, aby potom pripadny navrat naspat ak by to tam nevyslo bol jednoduchsi
Niekto tu spomínal že žil ako roznášač letákov vo Francúzsku. V UK sa stým nedokážeš uživiť, ide o part time/temporary joby.
Nech to znie akokoľvek sproste, ale ak to myslíte vážne, tak vodičák na autobus alebo oprávnenie na vysokozdvižný vozík s aspoň ročnou praxou vám zabezpečí prácu v UK na 99,9% a môžete dať Slovensku zbohom. Rozhodne to je lepšia investícia ako vzdelanie na slovenskej univerzite v tomto prípade. Teda ešte ak ste lekár, najmä zubár, tak to ste vyhrali tiež.
-
Andi_Cibula
Addict
A čo VŠ-vzdelaní ľudia z technickej školy ? Aké majú šance v zahraničí ?
Zatiaľ som tu na fóre postrehol pár ľudí s technickou VŠ, no nevšimol som si, že by pôsobili za hranicami ČR/SR.
Slovensko ani mne nepríde ako perspektívna krajina totiž
Zatiaľ som tu na fóre postrehol pár ľudí s technickou VŠ, no nevšimol som si, že by pôsobili za hranicami ČR/SR.
Slovensko ani mne nepríde ako perspektívna krajina totiž
Pôvodne som s návrhmi tohoto typu nesúhlasil, ale ako sa tak dívam okolo seba (nielen v tejto téme, ale aj v reálilumir napísal:chcelo by to co najskor spoplatnit VS (aj pre dennych)...
-
javatar
Hardcore addict
nemyslim si zeby spoplatnenie VS pomohlo, robit vzdelanie vysadou bohatych, to by potom sukromne vysoke skoly mali produkovat kvalitnych odbornikov, nie?
a k teme: technicke smery zo SVK sa napr. v anglicku tazsie uplatnia, lebo anglicania si do tychto pozicii neanglicanov pustaju len tazko.. co je smutne... v takom rakusku nema programator zo SVK problem sa uplatnit (ak teda nieco vie)
a k teme: technicke smery zo SVK sa napr. v anglicku tazsie uplatnia, lebo anglicania si do tychto pozicii neanglicanov pustaju len tazko.. co je smutne... v takom rakusku nema programator zo SVK problem sa uplatnit (ak teda nieco vie)