USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mastermind napísal:no neviem ci to tu uz nahodou nebolo, lebo nesledujem tuto temu, ale dnes davali niekde v spravach aky zmatok bol v LA pri vypadku prudu. Americki vodici nevedeli co znamenaju signaly od policajtov a dokonca aj jednoduche pravidlo ze ten kto ide z prava ma prednost, im robili neskutocne problemy... no ja len na margo zlych vodicov kt. tu les spominal :)
JJ, to som videl, dost funny ze pri vypadku nastane brutalny kolaps. Pripomenulo mi to situaciu ako ked v Bratislave napadne pol centimetra snehu, hned buracky, meskania, zapchy... proste kolaps.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

quasimoto napísal:No s tymi krizovatkami, tam to nie je celkom ako u nas. pokial viem, vela krizovatie bez hlavnej cesty je riesenych systemom 4-way stop (aspon dufam ze sa to tak vola). Znamena to, ze kto pride skor na krizovatku, ten ma prvy odist. Ibaze ak je brutalne zapcha tak je to trochu problem
OK, ked tam nahodou maju taketo zlozite pravidlo, ktore v praxi vodici nie su schopni dodrziavat, alebo len s tazkostami je to dokaz toho, ze je to zle pravidlo- problem. Ale ked vodici prispeju kolapsu tym, ze mnohi z nich nevedia co im na kryzovatkach pri riadeni dopravy ukazuju policajti, je to v nevzdelanosti vodicov- problem. V jednom aj v druhom pripade teda ide o problem.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Tomasito napísal:OK, ked tam nahodou maju taketo zlozite pravidlo, ktore v praxi vodici nie su schopni dodrzoavat, alebo len s tazkostami je to dokaz toho, ze je to zle pravidlo. Ale ked vodici prispevu kolapsu tym, ze mnohi z nich nevedia co im na kryzovatkach pri riadeni dopravy ukazuju policajti, je to v nevzdelanosti vodicov. V jednom aj v druhom pripade sa vsak jedna o problem.
no zas pravda je ze take all way STOPky su hlavne na malych krizovatkach..
ale musite uznat ze taky vypadok by sposobil dopravny kolaps v kazdom vacsom meste, ci je to LA, NY, Londyn, Pariz alebo Tokio.
Tomasito
VIP
VIP

quasimoto napísal:no zas pravda je ze take all way STOPky su hlavne na malych krizovatkach..
ale musite uznat ze taky vypadok by sposobil dopravny kolaps v kazdom vacsom meste, ci je to LA, NY, Londyn, Pariz alebo Tokio.
Kolaps iste, no ci by svetom prebehli news_y, ze tomu kolapsu vyrazne dopomohli vodici, ktori nevedia co im na krizovatkach pri riadeni dopravy ukazuju policajti, o tom si dovolim zapochybovat. Po LA mam na mysli samozrejme mesta mimo USA.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kód: Vybrať všetko

http://www.blisty.cz/2005/9/2/art24807.html
http://www.blisty.cz/2005/9/2/art24812.html
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

O tom Moorovi a jeho filme... Neviem, ale ty si si nevsimol v ktorom state to bolo, to s tou akciou na zbran??? A co hovoril o tom konkretnom state??? Bol to tusim Michigan (alebo nejaky z okolitych statov velkych jazier), ktory je preslaveny svojimi lesmi (nic v zlom, Les), zverstvom v nich a polovnictvom. Preto dostat tam zbran nie je az taky problem... A navyse uvedom si aka to bola zbran... Nebola to ziadna utocna puska, ani kratka rucna strelna zbran, bola to polovnicka gulovnica tusim. Kazdy stat ma ine pravidla a zakony a nemozes porovnavat Lesovu Floridu a Moorov Michigan...
Tomasito
VIP
VIP

Retsko: Neviem ci si reagoval na mna, no... pokial viem, Michigan je sucastou USA a strelna zbran je strelna zbran ci sa jedna o pistol, pusku, sapik adt. (chodim na polovacky a viem co dokaze v zavislosti od municie urobit gulovnica). Zakony USA v oblasti strelnych zbrani nepoznam a tak sa k nim vyjadrovat nemozem. Snazil som sa len poukazat na konkretny priklad, kde pri zaobstarani strelnej zbrane dotycna osoba nepotrebovala viac ako zalozit si ucet a vypisat formular + tento priklad uviest do kontrastu s poctom vrazd strelnou zbranou v USA v porovnani s Kanadou, kde je na pocet domacnosti zhruba rovnaky pocet strelnych zbrani. Zamysliet sa nad otazkou, preco sa Americania strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvinutych krajin nemusi byt v tomto kontexte nezaujimave, preto sa k nej moze vyjadrit ktokolvek, nie len jej adresat Les.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Pozri, pocet predanych strelnych zbrani nemusi mat nic spolocne s kriminalitou a umrtim gulkou do gebule. Ved ako si sam pisal, Kanada ma ovela menej takychto pripadov, pricom je tam myslim si ovela viac polovnikom, lebo jednoducho maju tam kde polovat... Cele toto je podla mna v ludoch, to ako su vychovavani, co sa im od malicka husti do hlavy,... Ja mam taky pocit (Les by nam to mohol potvrdit alebo vyvratit), ze Kanada sa v USA berie ako krajina s trochu pribrzdenymi a divnymi ludmi, no je tam taka pohodicka zit...
Tomasito
VIP
VIP

Retsko: Ale ved samozrejme, ze je to o ludoch- ludia tvoria zakony ako napr. ten ktory umoznil Moorovi zaobstarat si zbran sposobom akym si ju zaobstaral a v konecnom dosledku su to prave ludia, ktori stlacia kohutik strelnej zbrane pri konkretnej vrazde. Ved aj spominana otazka hovori o ludoch- Americanoch. A to, ze pocet predanych strelnych zbrani nemusi mat nic spolocne s kriminalitou a “umrtim gulkou do gebule“ sa snazim naznacit prave odkazom na priklad Kanady, kde je pocet strelnych zbrani na domacnost zhruba rovnaky ako v USA, no vrazd neporovnatelne(!) menej. Myslim, ze tu sa zhodneme...
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:Retsko: Neviem ci si reagoval na mna, no... pokial viem, Michigan je sucastou USA a strelna zbran je strelna zbran ci sa jedna o pistol, pusku, sapik adt. (chodim na polovacky a viem co dokaze v zavislosti od municie urobit gulovnica). Zakony USA v oblasti strelnych zbrani nepoznam a tak sa k nim vyjadrovat nemozem. Snazil som sa len poukazat na konkretny priklad, kde pri zaobstarani strelnej zbrane dotycna osoba nepotrebovala viac ako zalozit si ucet a vypisat formular + tento priklad uviest do kontrastu s poctom vrazd strelnou zbranou v USA v porovnani s Kanadou, kde je na pocet domacnosti zhruba rovnaky pocet strelnych zbrani. Zamysliet sa nad otazkou, preco sa Americania strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvynutych krajin nemusi byt v tomto kontexte nezaujimave, preto sa k nej moze vyjadrit ktokolvek, nie len jej adresat Les.
Neviem podla akej statistiky mas tuto informaciu, ale mimochodom napr. taka krajina ako Mexico ma viac vrazd na pocet obyvatelov ako napr. USA. Cim to asi je? Je to scasti aj povahou a zivotnym stylom ludi, ktori v danej krajine ziju. Urcite napr. taki Spanieli su horkokrvnejsi ako napr. Skandinavci. Toto plati aj o Amerike, kde su cernosi tiez horkokrvnejsi ako belosi. Strelne zbrane same o sebe nepachaju zlociny, ale ludia ktori potiahnu kohutikom. A to, ze to nemusi byt ani strelna zbran dokazuje aj pripad Mexica, kde vacsina vrazd je pachana s bodnymi zbranami (noze, macety atd.). Ja nehovorim, ze v USA by nemohlo byt menej vrazd, ale na druhej strane ti hovorim pravdu, ked ti poviem, ze prve bezpecnostne dvere v zivote som nevidel v USA, ale na Slovensku. Myslim to celkom vazne. Drviva vacsina Americanov ma kratku strelnu zbran, ktoru moze mat len vnutri vo svojom vlastnom dome t.j. ma to na sebaobranu. Nechcel by som tiez keby si tu kazdy myslel, ze v Amerike ked napr. vyjdes do parku, alebo do obchodneho centra, tak ti gulky hvizdaju okolo hlavy. Nechcem tiez hovorit, ze vacsinu vrazd pachaju cudzinci, ale len ako kuriozitu uvadzam priklad, ked na Floride jeden Cech, ktory pracoval v laboratoriu a udajne otravovali koli jeho prizvuku, tak jeden den prisiel do prace jedneho so zamestnancov zastrelil a dvoch postrelil. To len naozaj tak ako perlicku uvadzam, nieze si to budes vykladat tak, ze ti chcem nahovorit, ze vrazdia len cudzinci. Neber len moj nazor v uvahu, ale pozri si tiez nazory zahranicnych Slovakov zijucich v USA na stranke

Kód: Vybrať všetko

www.post.sk/forum
- Slovaci vo svete.

Teraz mi napadla este jedna vec. Vies o tom, ze v Amerike je trestne mat vo vrecku aj maly otvoreny nozik? Zabudol som uz, ze kolko inch-ova cepel je dovolena.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ono to je velmi jednoduche, Americania aj Kanadania radi strielaju, lenze Americania strielaju radi po sebe navzajom ;).

Btw v tom dokumente je ukazane ako vlastnia zbrane aj neplnoleti a studeneti(malo to katastrofalne nasledky). Cize to ze tam musis robit testy a podobne prkotiny je sice pekne ale v konecnom dosledku je efekt minimalny ak sa k zbraniam dokaze dosat neplnolety.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Dovolim si jeden text, je sice vytrhnuty s kontextu, ale je lahko pochopitelny>>

Pred päťdesiatimi rokmi Harry Truman zmenil starú republiku na štát národnej bezpečnosti, ktorého jediným cieľom je večná vojna, horúca, chladná , alebo možno teplá... Presný dátum tejto zmeny je 27 február 1947. A hoci sme regulárne ničili iné štáty, nazývajúc ich krajinami zla, sami sme sa zmenili na jednu veľkú krajinu - zla.
Nedodržujeme dohovory, nevážime si medzinárodné súdy. Podľa svojho želania udierame, kde sa nám zachce. Dávame príkazy Organizácii Spojených Národov, ale neplatíme členské. Žalujeme sa na terorizmus, ale naše impérium sa stalo dnes najdrzejším teroristom.
Bombardujeme, okupujeme, podkopávame režimy v iných krajinách.... Nášho kongresu sa zmocnila Amerika korporácií, ktorej skutočnou mocou je imperiálna vojenská mašinéria. Dopustili sme, aby obsadili naše inštitúcie v mene amerického globálneho impéria, absolútne nepriateľského všetkému, čo chceli naši otcovia-zakladatelia.

Z clanku "Preco nas nenavidia"
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

Podporujem Les-a.
Neznasate ameriku, preto, ze je tam lepsie??
Neznasate ameriku a americanov pre to ze vedia co chcu???
Maju perfektne platy, ale oni aj makaju.Tam to neni ako na slovensku.Clovek ak chce peniaze musi pracovat. ak nepracuje nema peniaze. Co sa tyka americky styl zivota.>Hojko newiem preco si uviedol prave takyto najprij*banejsi clanok, ktory nema hlavu ani patu.
Asi preto v Amerike je policajt na kazdom rohu, lebo tam moze mat ktokolvek buchacku a kohokolvek zabit... TO uz hej. A co sa tyka toho oblecenia dievcat..
Ak ste niekedy videli American Idol(amerika hlada superstar) vsimli ste si ako boli oblecene tie baby??Urcite im netrcali kozy von z tricka ako napr. Sindlerke..
Amerika ma svoje zakony a my mame svoje. Baby nemozu nosit gate na pol zadku, a my zase pomaly nemozme ani sediet na lavicke.Chodte raz do mesta a obzrite sa okolo seba. CO vidite?? ani jeden policajt. Mozno mestky (aj to 2 na cele mesto.) Ak sa v amerike nieco stane okamzite je tam policia a zachranka. A tu?? Velke hov**
Ak sa ti nieco stane najprv sa ta spytaju ci mas 20 Sk, potom ci si poisteny. Ak nie nechaju Ta na chodniku. Dalej sa pozrime na slovensku a americku mladez. Do klubu vojde aj 15 rocne dieta, ktore sa tam opije a nikto mu nic nepovie. Robi po meste bordel. Samozrejme policajti si valaju gule na fizlovni. Amerika: Nedaju ti pit pokial nemas 21 rokov. Mam to overene od jednej americanky.

Dalej si rozoberme ten clanok(hojkov objav wow.!):
Zaznami su perfektna vec. podla mna by mali existovat aj na Slovensku.Predstavte si ze ste zamestnavatel nejakej firmy, ktora ma na starosti opatrovanie deti.Robite konkurz na navych opatrovatelov, opatrovatelky.Na konkurze sa sprava slusne ako by v minulosti nic nespravil.Co ak ten tipek je sexualny uchyl a obtazuje maloletych??Na slovensku sa o tom nedozvite. Ak by existovali zaznami urcite by ste takeho clovea nezobrali. Bol to len priklad.
Amerika ma vybudovany perfektny socialny zaklad.
Slovaci su raz taky. Ak je niekto lepsi ako my tak su to koko*i ak ma niekto viac ako my tak su to koko*i. A vsetkych nenavidime, s kazdym by sme sa chceli iba byt.

ODKAZ PRE LES-a:
Chlape drz sa. Prajem Ti stastny zivot v Amerike. Drz sa chlape a nevsimaj si takychto ludi.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

atrey napísal: Neznasate ameriku, preto, ze je tam lepsie??
Neznasam USA pre ich zahranicnu politiku. A zit v krajine kde ma kazdy druhy blazon zbran nechcem.
atrey napísal: Maju perfektne platy, ale oni aj makaju.Tam to neni ako na slovensku.Clovek ak chce peniaze musi pracovat. ak nepracuje nema peniaze.
Na slovensku ked budes makat ako v USA tak rovnaky plat nedsotanes, nemozes porovnavat USA a SVK v aspekte ekonomickej sily!
atrey napísal:Ak ste niekedy videli American Idol(amerika hlada superstar) vsimli ste si ako boli oblecene tie baby??Urcite im netrcali kozy von z tricka ako napr. Sindlerke..
????
atrey napísal:Amerika ma vybudovany perfektny socialny zaklad.
Su krajiny co maju lepsi...
atrey napísal:Slovaci su raz taky. Ak je niekto lepsi ako my tak su to koko*i ak ma niekto viac ako my tak su to koko*i. A vsetkych nenavidime, s kazdym by sme sa chceli iba byt.
Ja sa s nikym bit nechcem, ale USA je vseobecne velmi nepopularny narod a nie len na slovensku....
atrey napísal:Dalej sa pozrime na slovensku a americku mladez. Do klubu vojde aj 15 rocne dieta, ktore sa tam opije a nikto mu nic nepovie. Robi po meste bordel.
Radsej nech ssedi v klube a pije pivo akoby mal behat mimo klubu zo zbranou v ruke a strielat spoluziakov...
Les
King
King

atrey napísal:Podporujem Les-a.
Neznasate ameriku, preto, ze je tam lepsie??
Maju perfektne platy, ale oni aj makaju.Tam to neni ako na slovensku.Clovek ak chce peniaze musi pracovat. ak nepracuje nema peniaze. Co sa tyka americky styl zivota.>Hojko newiem preco si uviedol prave takyto najprij*banejsi clanok, ktory nema hlavu ani patu.
Asi preto v Amerike je policajt na kazdom rohu, lebo tam moze mat ktokolvek buchacku a kohokolvek zabit... TO uz hej. A co sa tyka toho oblecenia dievcat..
Ak ste niekedy videli American Idol(amerika hlada superstar) vsimli ste si ako boli oblecene tie baby??Urcite im netrcali kozy von z tricka ako napr. Sindlerke..
Amerika ma svoje zakony a my mame svoje. Baby nemozu nosit gate na pol zadku, a my zase pomaly nemozme ani sediet na lavicke.Chodte raz do mesta a obzrite sa okolo seba. CO vidite?? ani jeden policajt. Mozno mestky (aj to 2 na cele mesto.) Ak sa v amerike nieco stane okamzite je tam policia a zachranka. A tu?? Velke hov**
Ak sa ti nieco stane najprv sa ta spytaju ci mas 20 Sk, potom ci si poisteny. Ak nie nechaju Ta na chodniku. Dalej sa pozrime na slovensku a americku mladez. Do klubu vojde aj 15 rocne dieta, ktore sa tam opije a nikto mu nic nepovie. Robi po meste bordel. Samozrejme policajti si valaju gule na fizlovni. Amerika: Nedaju ti pit pokial nemas 21 rokov. Mam to overene od jednej americanky.

Dalej si rozoberme ten clanok(hojkov objav wow.!):
Zaznami su perfektna vec. podla mna by mali existovat aj na Slovensku.Predstavte si ze ste zamestnavatel nejakej firmy, ktora ma na starosti opatrovanie deti.Robite konkurz na navych opatrovatelov, opatrovatelky.Na konkurze sa sprava slusne ako by v minulosti nic nespravil.Co ak ten tipek je sexualny uchyl a obtazuje maloletych??Na slovensku sa o tom nedozvite. Ak by existovali zaznami urcite by ste takeho clovea nezobrali. Bol to len priklad.
Amerika ma vybudovany perfektny socialny zaklad.
Slovaci su raz taky. Ak je niekto lepsi ako my tak su to koko*i ak ma niekto viac ako my tak su to koko*i. A vsetkych nenavidime, s kazdym by sme sa chceli iba byt.

ODKAZ PRE LES-a:
Chlape drz sa. Prajem Ti stastny zivot v Amerike. Drz sa chlape a nevsimaj si takychto ludi.
Dakujem za podporu, budem sa drzat pokial budem vladat. Nieze by som Ameriku branil vo vsetkom a za kazdych okolnosti, lebo perfektna krajina nikde na svete nieje a ani nebude. Mas na Ameriku asi taky nazor ako vsetci moji kamosi, ktorych poznam na Floride a pochadzaju z Ciech, Slovenska a Madarska. Drz sa aj ty a nedaj sa zblbnut od idiotov. :wink:
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

atrey napísal:Chodte raz do mesta a obzrite sa okolo seba. CO vidite?? ani jeden policajt. Mozno mestky (aj to 2 na cele mesto.) Ak sa v amerike nieco stane okamzite je tam policia a zachranka. A tu?? Velke hov**
Tak toto mam najradsej! Ako mozes porovnavat USA a Slovensko v ktorom bol 40 rokov socializmus ktory zruinoval ekonomiku a potom Meciar ktory rozkradal stat namiesto toho aby robil reformy?! To uz rovno mozme porovnat Rumunsko s Anglickom
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Ali N napísal:Tak toto mam najradsej! Ako mozes porovnavat USA a Slovensko v ktorom bol 40 rokov socializmus ktory zruinoval ekonomiku a potom Meciar ktory rozkradal stat namiesto toho aby robil reformy?! To uz rovno mozme porovnat Rumunsko s Anglickom
Ty sa pytas ako mozu porovnavat??? Ved cela diskusia je mierena na to ze Slovensko je lepsi ako USA.
Les
King
King

Ali N napísal:Tak toto mam najradsej! Ako mozes porovnavat USA a Slovensko v ktorom bol 40 rokov socializmus ktory zruinoval ekonomiku a potom Meciar ktory rozkradal stat namiesto toho aby robil reformy?! To uz rovno mozme porovnat Rumunsko s Anglickom
Nezabudaj, ze KTO volil Meciara? LUDIA ! Ludia si ho zvolili, mysleli si, ze bude dobre... Este aj teraz po tom vsetkom co napachal na Slovensku nielen politicky, ale aj civilne (resp. obe dokopy) ho ludia zboznuju a babky demokratky ho maju v domovoch dochodcov vyveseneho na stene v zlatom ramecku...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Les napísal:Nezabudaj, ze KTO volil Meciara? LUDIA ! Ludia si ho zvolili, mysleli si, ze bude dobre... Este aj teraz po tom vsetkom co napachal na Slovensku nielen politicky, ale aj civilne (resp. obe dokopy) ho ludia zboznuju a babky demokratky ho maju v domovoch dochodcov vyveseneho na stene v zlatom ramecku...
hej... ale vtedy nikto nevedel co je zac... hlavne je ze sme ho potom poslali pi*****, ked sa zistilo co je zac, v sucasnosti by ho volila len najmenej vzdelana vrstva obyvatelstva a "babky demokratky", zato VY tam mate busha stale! ;)
Les
King
King

ViRuS napísal:hej... ale vtedy nikto nevedel co je zac... hlavne je ze sme ho potom poslali pi*****, ked sa zistilo co je zac, v sucasnosti by ho volila len najmenej vzdelana vrstva obyvatelstva a "babky demokratky", zato VY tam mate busha stale! ;)
To, ze je poslany do p... este nieje 100%. Podla mojej mienky "je poslany do p..." az tak, ze bude v buducej vlade... Ale inak s tebou co sa tyka Meciara suhlasim. Co sa tyka Busha, my ho tam mame preto, lebo vacsina volicov ho volila. Ja viem, ze keby kazdy v USA by musel volit, tak by tam pravdepodobne nebol. Prinutit vsak kazdeho volit nemozno. Ludia ktori nevolia tym je jedno, ze kto sa stane prezidentom a potom by po volbach nemali mat ani len narok aby nejakeho politika kritizovali. Vlastne nevolenim hovoria, ze im je vsetko fuk. Aj v Amerike "kecaju" najma ti, ktori si nenasli cas, aby volili.
Napísať odpoveď