este si mi na to neodpovedalt0m4s3 napísal:strasne si ma dalspokojnost?
USA
na vela veci z tohto som tu uz odpovedal. Co sa tyka toho, ze mentalne zaostaly moze nosit zbran, tak to je tiez velka hlupost.Tomasito napísal:Les: Uz som to sice spominal, no co si myslis TY napr. o tom, ze v USA moze prakticky mentalne zaostaly clovek nosit zbran (pokial nebol trestany), no na druhej strane su tie iste USA vseobecne zname silnym puritanstvom, ktoreho nasledky byvaju mnohokrat smiesne (tanga, odhalene bruska, vylucenie dietata zo skoly za namiereny banan a pod.), no bohuzial aj tragicke (vid. uvodny prispevok topicu- cast o samovrazde mladeho sexualneho "delikventa"...)? Za vecnu odpoved vopred dakujem!
1) musis mat vypis z registra trestov - cisty.
2) Musis absolvoval rozne psychotesty
3) Musis absolvovat 3 dnovi kurz na policii, vyucba strelby, zakony etc,.
4) Musis mat VAZNY dovod na to, ze zbran pri sebe chces nosit (si ohrozeny, citis sa ohrozeny)
A az po tychto bodoch policia urci, ci ti povoli nosit zbran na verejnosti. Vacsina pripadov nedostane povolenie.
hrubo zovseobecnujes, na zaklade toho ze slota ma 5% podpory, a ze prd sa na slovensku deje tak fsetky noviny skacu a rozmazavaju kazde "popapuli" a hladaju za tym viac nemozes povedat ze sme militantny narod kua...quasimoto napísal:teraz som si precital tuto debatu a nechapem z coho prameni zaujatost hojka a tomasa proti Lesovi. Ma to nejaku pricinu v minulosti, alebo o co ide? Zeby naozaj "len" o to ze ste velki Slovaci a vadi vam ked ma niekto radsej inu krajinu?
Myslim si ze kazdy musi objektivne uznat ze urovnou sa nemozme porovnavat so ziadnym zapadoeuropskym statom, nie to este s USA. To, aki su kde ludia je uz ina vec, ale ja s tymi na Slovensku nie som vobec spokojny. Xenofobia, zavist, nevrazivost, netolerantnost a mnoho ineho. V kazdej krajine su taki ludia, ale u nas ich je ovela viac v porovnani zo zapadnymi krajinami. Staci ist len do rakuska a uvidite aki su ku kazdemu ludia priatelski, po navrate naspat vas caka kulturny sok zo spravania nasincov. Zial je to tak. Mentalita Slovakov je nieco za co sa hanbim a tak skoro sa to zial neznemi.
Nie som ziaden fanusik USA, a keby ste sa ma spytali ci chcem zit tu alebo tam tak by som asi vahal, ale to hlavne kvoli tomu ze vsetci znami, rodina a priatelia su tu. A este preto ze USA su proste ina kultura - no ale to plati aj pre napr Japonsko alebo hociaku vzdialenejsiu krajinu. A ked som v USA nebol tak nebudem hovorit ci by som zil radsej tam alebo tu. No pravdepodobne by som si urcite vybral zapadnu europu kvoli blizsej kulture. Vy ktori vkuse napadate Lesa ste tam pravdepodobne tiez nikdy neboli. Dost ma zaraza vas fanaticky postoj ku slovensku, keby ste boli anglicania, nemci, ajponci alebo nori tak chapem ze sa da diskutovat o takych to veciach ale porovnavat slovensko a usa...
slovensko nikdy nebolo okupantom, kym sme sa nepridali k NATO... zato madari, rakusania aj nemci a potom rusi a ostatne krajiny varsavskej zmluvy ano... dokonca aj na nasom uzemi...
ja som proti nasiliu nech je akekolvek... napriek tomu som sa dostal do situacii kde som bud dostal alebo rozdal ranu/y...
to co hovoris sa mi proste nevidi ze to je tak ako to je... vo vseobecnosti...
hovor o konkretnych pripadoch, nekvakaj len to co si pocul v spravach a comu mozno ani sam nerozumies ak ty hej tak pol naroda netusi o com hovoris ak hovoris o xenofobii a podobne...
bud konkretny... dik
a ked ti nedaju povolenie, za rohom od fetaka kupiss kalasnikov a ides im to vysvetlit na policajnu stanicu, aku chybu urobili...Les napísal:na vela veci z tohto som tu uz odpovedal. Co sa tyka toho, ze mentalne zaostaly moze nosit zbran, tak to je tiez velka hlupost.
4) Musis mat VAZNY dovod na to, ze zbran pri sebe chces nosit (si ohrozeny, citis sa ohrozeny)
A az po tychto bodoch policia urci, ci ti povoli nosit zbran na verejnosti. Vacsina pripadov nedostane povolenie.
![]()
Samozrejme, vsetko co nevyhovuje tvojmu subjektivnemu idealu o USA je hlupost. No to na co som poukazoval hlupost nie je. Napr. dokument Michaela Moora (rodeneho Americana!) Bowling for Columbine autenticky poukazuje na FAKT, ako je mozne v USA zaobstarat zbran dokonca aj v banke (North Country Bank), kde ti banka po otvoreni uctu venuje pusku. Takze otvoris si ucet, vypises formular, kde okrem ineho podpises akesi prehlasenie, ze si nebol hospitalizovany v psychiatrickej liecebni, ze nie si “mentalne neodostatocny“ a ze si nebol trestany... dostanes katalog, vybaries si zbran podla svojho gusta a dostanes svoju strelnu zbran. Ak to stale povazujes za hlupost, sosni si ten dekument napr. na DC++, alebo si kup/pozicaj DVD. Ak tento fakt nebudes akceptovat ani po zhliadnuti tohto dokumentu, potom si jednoducho obycajny ignorant, ktory si zakriva oci pred realitou (... ale tu uz su akekokolvek argumenty zbytocne). BTW. ten dokument ti odporucam pozriet nie len kvoli tejto diskusii!Les napísal:na vela veci z tohto som tu uz odpovedal. Co sa tyka toho, ze mentalne zaostaly moze nosit zbran, tak to je tiez velka hlupost.
![]()
-
quasimoto
Star
- Kontaktovať používateľa:
ale Les odpovedal na to, ze podla niekoho mozes si hocikam chodit so zbranou. Zbran si mozes kupit, ale nesmies ju len tak nosit so sebou, mozes ju mat len doma na ochranu sukromneho majetku. Aby si si s nou mohol len tak chodit (ako pisal myslim hojko), tak potrebujes splnat kriteria ktore pisal LesTomasito napísal:Samozrejme, vsetko co nevyhovuje tvojmu subjektivnemu idealu o USA je hlupost. No to na co som poukazoval hlupost nie je. Napr. dokument Michaela Moora (rodeneho Americana!) Bowling for Columbine autenticky poukazuje na FAKT, ako je mozne v USA zaobstarat zbran dokonca aj v banke (North Country Bank), kde ti banka po otvoreni uctu venuje pusku. Takze otvoris si ucet, vypises formular, kde okrem ineho podpises akesi prehlasenie, ze si nebol hospitalizovany v psychiatrickej liecebni, ze nie si “mentalne neodostatocny“ a ze si nebol trestany... dostanes katalog, vybaries si zbran podla svojho gusta a dostanes svoju strelnu zbran. Ak to stale povazujes za hlupost, sosni si ten dekument napr. na DC++, alebo si kup/pozicaj DVD. Ak tento fakt nebudes akceptovat ani po zhliadnuti tohto dokumentu, potom si jednoducho obycajny ignorant, ktory si zakriva oci pred realitou (... ale tu uz su akekokolvek argumenty zbytocne). BTW. ten dokument ti odporucam pozriet nie len kvoli tejto diskusii!
A aky je v tom v konecnom dosledku rozdiel prosim ta? Ked si moze mentalne zaostaly clovek zaobstarat zbran, ako mu chces vysvetlit, nech s nou nechodi po ulici? Ide predsa o to, ze ked chce niekto chodit ci uz na polovacky, pozerat sa na svoju zbran doma pred spanim,... alebo sa rozhodne vrazdit, moze si zbran bez akychkolvek problemov zaobstarat aj ked nie je mentalne v poriadku. A zaroven s nou moze chodit po ulici alebo ju nosit v aute dovtedy, pokym mu ju nejaky policajt nenajde, nezisti, ze na nosenie zbrane nie je opravneny a tu mu neodoberie. Ale dovtedy moze takyto clovek zastrelit XY ludi, ako napr. v pripade, na ktory poukazoval spominany dokument. Fakt nerozumiem, co sledujes tymto malichernym slovickarcenim na ukor podstaty.quasimoto napísal:ale Les odpovedal na to, ze podla niekoho mozes si hocikam chodit so zbranou. Zbran si mozes kupit, ale nesmies ju len tak nosit so sebou, mozes ju mat len doma na ochranu sukromneho majetku. Aby si si s nou mohol len tak chodit (ako pisal myslim hojko), tak potrebujes splnat kriteria ktore pisal Les
-
ikovan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
to je dobre... tomy..t0m4s3 napísal: lebo sa mi chcelo, staci?
ALe podme k veci ja mam na USA nazor aj taky aj taky nemozme povedat ze vsetko je zle alebo vsetko dobre. Ale niektore nazory niektorych "americanov" mi pripadaju zfanatizovane ako u isteho naroda v minulom storoci.. (ostatne si domyslite sami) - vyjadrujte sa k tomu len o com hovorim ak budete reagovat...
Tak ako som uz pisal ten dokument som videl a musim s tebou suhlasit, Pan Moore ten dokument spravil bravurne, poukazuje v nom na hole fakty a porovnava USA s inymi krajinami(jedna z najzaujimavejsich casi dokumentu)! Sam Moore v dokumente vravi ze Americania su fanatici do zbrani a spomina pri tom aj Americku historiu....Tomasito napísal:Samozrejme, vsetko co nevyhovuje tvojmu subjektivnemu idealu o USA je hlupost. No to na co som poukazoval hlupost nie je. Napr. dokument Michaela Moora (rodeneho Americana!) Bowling for Columbine autenticky poukazuje na FAKT, ako je mozne v USA zaobstarat zbran dokonca aj v banke (North Country Bank), kde ti banka po otvoreni uctu venuje pusku. Takze otvoris si ucet, vypises formular, kde okrem ineho podpises akesi prehlasenie, ze si nebol hospitalizovany v psychiatrickej liecebni, ze nie si “mentalne neodostatocny“ a ze si nebol trestany... dostanes katalog, vybaries si zbran podla svojho gusta a dostanes svoju strelnu zbran. Ak to stale povazujes za hlupost, sosni si ten dekument napr. na DC++, alebo si kup/pozicaj DVD. Ak tento fakt nebudes akceptovat ani po zhliadnuti tohto dokumentu, potom si jednoducho obycajny ignorant, ktory si zakriva oci pred realitou (... ale tu uz su akekokolvek argumenty zbytocne). BTW. ten dokument ti odporucam pozriet nie len kvoli tejto diskusii!