Zákon o cestnej premávke
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
Skus pozriet sem, tu sa nieco o tom pisalo: http://www.hojko.com/nezakonne-osadenie ... 45069.html
-
master23
Light Professional
od kedy ide do platnosti ta novela zakona (vodicak od 17, nove tresty, pokuty)?
-
17
Light Professional
Pokial viem, prezident to neschvalil a opat sa o tom bude hovorit v septembri. Cize najskor to bude platne (ak to samozrejme schvalia) mozno v oktobri.
-
Fabo
Hardcore addict
http://www.nrsr.sk/web/Dynamic/Download ... cID=358394 sucastou obcianskej vychovy uz nie je legislativny proces a hladanie informacii o zakonoch?
Čaute, môže byť na čelnom skle zatemňovací pás (clona) ? Mne sa zdá že môže byť 10 cm, ale nie som si istý. Zastavili ma policajti a povedal že to musim dať dole, no to nebráni nijak vo výhľade ani nič, praveže to pomáha. Niektoré autá už sú s tým vyrobené, tak ako to je? DIky za odpovede
-
hojko
Site Admin
dynamics2: Ano, moze tam byt zatemnovaci pas presne tak ako pises.
Može tam byť, ale len 10 cm hej? Netreba nijaky certifikat nanho. Policajti sa zjavne vyznaju v zákonoch ked mi povedal že to mam dať dole. 
-
RATZINGER666
Darca
tak to urcitedynamics2 napísal:Policajti sa zjavne vyznaju v zákonoch
ja ho tam mam z vyroby a je to urcite viac ako 10cm...

-
hojko
Site Admin
CheZteR: Skvele, strasne vtipne, az tam priam tie smajliky pasuju...
Posudzovanie zatemňovacieho pásu na čelných sklách vozidiel podľa odseku č. 5 písm. a) predpísaných podmienok v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie)
Zatemňovací pás na čelných sklách vozidiel sa pri technických kontrolách posudzuje podľa odseku č. 5 písm. a) predpísaných podmienok v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie).
Ak je zatemňovací pás vytvorený (napríklad tónovaním) priamo pri výrobe čelného skla, ktoré je schválené, potom sa považuje aj zatemňovací pás za schválený, pretože sklo bolo schválené ako celok, vrátane zatemňovacieho pásu.
Ak je zatemňovací pás vytvorený na skle dodatočne nalepením fólie, použitá fólia musí plniť všetky podmienky definované v paragrafe 4 ods. 3 písm. a) vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov. Použitá fólia musí byť schválená a opatrená schvaľovacou značkou pridelenou MDPT SR.
Ak je zatemňovací pás vytvorený dodatočne aplikovaním akejkoľvek látky na povrch skla, musí takáto úprava rovnako plniť všetky podmienky definované v paragrafe 4 ods. 3 písm. a)vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov.
Pokiaľ sa pri technickej kontrole zistí, že vyhotovenie zatemňovacieho pásu neplní niektorú z uvedených podmienok, tento stav sa označí vážnou chybou (stupňa B) v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie) a vozidlo sa vyhodnotí len ako dočasne spôsobilé na prevádzku na pozemných komunikáciách.
Posudzovanie zatemňovacieho pásu na čelných sklách vozidiel podľa odseku č. 5 písm. a) predpísaných podmienok v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie)
Zatemňovací pás na čelných sklách vozidiel sa pri technických kontrolách posudzuje podľa odseku č. 5 písm. a) predpísaných podmienok v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie).
Ak je zatemňovací pás vytvorený (napríklad tónovaním) priamo pri výrobe čelného skla, ktoré je schválené, potom sa považuje aj zatemňovací pás za schválený, pretože sklo bolo schválené ako celok, vrátane zatemňovacieho pásu.
Ak je zatemňovací pás vytvorený na skle dodatočne nalepením fólie, použitá fólia musí plniť všetky podmienky definované v paragrafe 4 ods. 3 písm. a) vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov. Použitá fólia musí byť schválená a opatrená schvaľovacou značkou pridelenou MDPT SR.
Ak je zatemňovací pás vytvorený dodatočne aplikovaním akejkoľvek látky na povrch skla, musí takáto úprava rovnako plniť všetky podmienky definované v paragrafe 4 ods. 3 písm. a)vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov.
Pokiaľ sa pri technickej kontrole zistí, že vyhotovenie zatemňovacieho pásu neplní niektorú z uvedených podmienok, tento stav sa označí vážnou chybou (stupňa B) v kontrolnom úkone č. 514 (Okno - zasklenie) a vozidlo sa vyhodnotí len ako dočasne spôsobilé na prevádzku na pozemných komunikáciách.
dakujem takže to tam asi radšej dole ked to nemam schvalene
-
hojko
Site Admin
Niekedy mi pride, ze su uzivatelia retardovani a ty patris rozhodne medzi nich. Jasne som ti vyssie odpisal, ze 10cm pas je povoleny za predpokladu, ze je umiestneny uplne hore na celnom skle a postupne zoslabuje. Je to tak tazke si otvorit Google a najst si to, ci cakas, ze to niekto bude robit za teba??? Moja reakcia o vyrobe sa tykala vyhradne CheZteRa, v ziadnom pripade nie tvojho pripadu.
Píšem sem, keďže je to relatívne živá téma. Píšem na margo VP pre 17-ročných. Nikde som sa poriadne nedočítal, či je to finálne schválené, všade totiž píšu, že schválené vládou to je, no musí prísť aj podpis od prezidenta, no na druhej strane sa hovorilo o platnosti zákona od 1. Septembra. V tomto threade som na túto tému našiel relatívne staré príspevky, tak sa spýtam narovinu: Schválili to?
Starý ujo to nepodpísal, celá novela cestného zákona č. 8/2009 sa vracia do parlamentu. Platiť bude najskôr od októbra.
Vďaka za priamu odpoveď. Keďže hovoríš, že platiť bude najskôr od Októbra, od čoho závisí táto "druhá možnosť"? Taktiež od podpisu? Prečo by mal prezident meniť svoje rozhodnutie?
Keď ťa to zaujíma a máš trocha času:
Prezident ho vrátil, nepáčil sa mu spôsob vyraďovania vozidiel z evidencie:
Vysvetlenie prezidenta, prečo to neschválil
Program schôdze parlamentu- tu si môžeš nájsť zákon (Ctrl+F a napíš 8/2009)
Ostáva nám už len čakať
Nie som si istý a možno trepem... ale myslím že keď ten tú novelu upravia a schváli ju aspoň 50% celého parlamentu (vrátane neprítomných, čiže 75 ľudí musí hlasovať ZA) tak novela bude schválená bez ďalšieho podpisovania atď... Dúfam že to prejde, 17. októbra mám 17 
Prezident ho vrátil, nepáčil sa mu spôsob vyraďovania vozidiel z evidencie:
Vysvetlenie prezidenta, prečo to neschválil
Program schôdze parlamentu- tu si môžeš nájsť zákon (Ctrl+F a napíš 8/2009)
Ostáva nám už len čakať
Tak ako to je stym vodicakom, je o tom nejaky clanok pretoze som uz cital vselico
Tu Vam Fabo dal este aj link na to, PRECO a v ktorych bodoch ten zakon nebol uznany a co s nim bude dalej. Nic o zruseni vodicakov pre 17 rocnych tam nie je.... Z toho asi aj cloveku po lobotomii dojde, ze to BUDE, ak sa to upravi podla predstav stareho uja.
https://lt.justice.gov.sk/Material/Mate ... &langEID=1
Tu by mala byt cela ta novela. Stacilo mi na to 5 sekund googlu.
Díky, trošku sa v tom nevyznám ..heh
Aj keď som sa tu na to už pýtal... Ako to je s tými vodičákmi od 17... Som povinný jazdiť so spolujazdcom pokým nedovŕšim 18 alebo stačia tie 3 mesiace? Alebo sú tie 3 mesiace myslené že si spravím vodičák mesiac pred 18 tak 2 mesiace z 18sky musim mať spolujazdca??
čo som googloval na internete... tak niekto si to vysvetľuje tak... niekto zase inak... ako to teda je?
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2011, 13:51)
Aj keď som sa tu na to už pýtal... Ako to je s tými vodičákmi od 17... Som povinný jazdiť so spolujazdcom pokým nedovŕšim 18 alebo stačia tie 3 mesiace? Alebo sú tie 3 mesiace myslené že si spravím vodičák mesiac pred 18 tak 2 mesiace z 18sky musim mať spolujazdca??
čo som googloval na internete... tak niekto si to vysvetľuje tak... niekto zase inak... ako to teda je?
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2011, 13:51)