Zákon o cestnej premávke
-
KaptMichal
King
Re: Zákon o cestnej premávke
Sa mi nezda, ze by v informaciach o patrani neuviedli ci sa jedna o automobil, motocykel, van atd... Ak hej tak klobuk dolu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
KaptMichal: Vsak uz logicky, ked patraju po aute, tak hadam neuvedu, ze patraju po BA-123AA, ale uvedu, ze patraju po bielej fabii z roku 2000, SPZ BA-123AA. A hadam, ked uz uvedu, ze sa patra po zelenej Kawasaki Ninja 100ccm, tak je jasne, ze ide o motorku.
existuje zakon, ktory predpisuje, do ktorej hodiny je dovolene resp. po ktorej hodine je nevhodne/zakazane/protizakonne, stale svietit dennymi svetlami, tzv. ledkami?
je mi jasne ze si o polnoci nepojdem na LEDkach...ale ked napr. o 18 uz vsetci svietia, pricom ešte je pomerne jasne vidno a ja idem na LEDkach, pripadam si nesvoj
je mi jasne ze si o polnoci nepojdem na LEDkach...ale ked napr. o 18 uz vsetci svietia, pricom ešte je pomerne jasne vidno a ja idem na LEDkach, pripadam si nesvoj
zákon nehovorí o čase, ale o zníženej viditeľnosti.. Ja osobne by som ledky vypínal/zapínal podľa východu/západu slnka.. v tomto období povedzme po 7:00 ráno a o 18:00 večer.. alebo ak prší, je pod mrakom, tak tiež by som vypol ledky - už len kvôli tomu, aby sa mi zapli zadné obrysové svetlá, aby do mňa nikto nena... zozadu.
-
hojko
Site Admin
To je taky problem pri zamracenom pocasi alebo pri zapade slnka uz zapnut normalne svetla??? Mnoho aut nema moznosti denneho svietenia a tak svietia stal..., ziadny problem v tom neni. Ako sa hovori, nie je vzdy dolezite vidiet, ale aj byt videnym.
-
Hellboy248
Guru wannabe
hojko: mat xenony apod taketo drahe svetla aj ja svietim co najdlhsie s ledkami ..no hranica odtial potial - uz je troska tma radsej zapnem svetla pre nie len moju bezpecnost ale aj ostatnych bezpecnost
-
hojko
Site Admin
Hellboy248: Ano, nech mas aj xenony a co??? Ides rozmyslat na tom, ze sa ti vypali za rok jazdenia??? Ak nemas par desiatok eur na xenon, tak si tak kup halogeny alebo klasicke stare svetla. To je ako ked niekto place nad tym, ze nema na opravu auta, ale hlavne je, ze tam ma hudbu za 800 eur, vyfuk za 500 eur, rozne sportove upravy a jazdi o 30 percent vyssiu spotrebu, ako jazdia ludia na rovnakom aute.
nikde som nepisal ze jazdim s ledkami v noci, za tmy, za hmly ani nic ineho...
pytal som sa, ci je v zakone uvedene od kedy, do kedy je mozne svietit dennymi svetlami, tato otazka zodpovedana bola, preto nevidim dovod rozvijat debatu, ktora je podlozena mylnou informaciu, ze svietim dennymi za znizenej viditelnosti
som si vedomy toho ze nie je dolezite vidiet, ale byt videny, ci spredu alebo zozadu
pytal som sa, ci je v zakone uvedene od kedy, do kedy je mozne svietit dennymi svetlami, tato otazka zodpovedana bola, preto nevidim dovod rozvijat debatu, ktora je podlozena mylnou informaciu, ze svietim dennymi za znizenej viditelnosti
som si vedomy toho ze nie je dolezite vidiet, ale byt videny, ci spredu alebo zozadu
-
viper1993
Medium Professional
Kto sa klasifikuje ako dopravna obsluha? Mame totiz za skolou parkovisko kde je zakaz odbocenia okrem dopravnej obsluhy. Dovoluje to odbocovanie len zasobovaniu alebo aj zamestnancom okolitych firiem atd.(teoreticky aj mne ako studentovi skoly vedla ktorej je parkovisko).
Este by som potreboval vediet ake su podmienky jazdy v pesej zone. Smiem tam autom ist(vychadzanie zo spominaneho parkoviska) ked tam je len tabula pesia zona a ziadny doplnok? Tipujem ze nie ale casto tam vidim chodit auta + su tam postavene retardery.
Este by som potreboval vediet ake su podmienky jazdy v pesej zone. Smiem tam autom ist(vychadzanie zo spominaneho parkoviska) ked tam je len tabula pesia zona a ziadny doplnok? Tipujem ze nie ale casto tam vidim chodit auta + su tam postavene retardery.
(12) Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž.
Na pesiu by si nemal ist, ak znovu niesi dopravnou obsluhou, niesi hasic,policajt, zachranar, alebo nemas na palube osobu s tazkym postihnutim.
Na pesiu by si nemal ist, ak znovu niesi dopravnou obsluhou, niesi hasic,policajt, zachranar, alebo nemas na palube osobu s tazkym postihnutim.
Zdravim. Mam 17 rokov, na konci februara budem mat 18. Cez leto som si robil autoskolu. Teraz mi este chyba este niakych 5 jazd. Chcem sa ale spytat ci si mozem spravit skusky teda v novembri odkedy plati novy zakon alebo si budem musiet pockat do 18tky kedze som robil autoskolu este za stareho zakona. Diik 
-
Kok
Light Professional
v den skusok musis mat 18 rokov
-
hojko
Site Admin
Nieco k objektivnej zodpovednosti: http://www.najpravo.sk/clanky/navrh-obj ... tupky.html
Čo hovoríte na nový zákon čo platí od zajtra ? Ja osobne jednoznačne schvaľujem ! Konečne !
akurát to, že si treba v zime očistiť celé auto od snehu je síce trochu prísnejšie, ale aj tak dobre ! ked to má pomôcť bezpečnosti (čo určite pomôže), som za
dúfam že už nebude každé 3 auto vyzerať ako veľká snehová gula len s výrezom na čelnom skle.... uvidíme ako budú toto riešit vodiči nákladných áut
jedna blbosť by sa možno našla a to že v prípade ked dostanem za 12 mesiacov 3 x po 60 € pokutu, tak mi môžu udeliť bud nejaké doskúšanie, niečo u doktora alebo podobne.....to mi príde už prehnané...
akurát to, že si treba v zime očistiť celé auto od snehu je síce trochu prísnejšie, ale aj tak dobre ! ked to má pomôcť bezpečnosti (čo určite pomôže), som za
dúfam že už nebude každé 3 auto vyzerať ako veľká snehová gula len s výrezom na čelnom skle.... uvidíme ako budú toto riešit vodiči nákladných áut
jedna blbosť by sa možno našla a to že v prípade ked dostanem za 12 mesiacov 3 x po 60 € pokutu, tak mi môžu udeliť bud nejaké doskúšanie, niečo u doktora alebo podobne.....to mi príde už prehnané...
-
Grim
Darca
...a kde nájdem nejaký stručný prehľad?...na natankuj.sk niečo bolo, ale nemám predplatené piano a inde som nič také nenašiel...
-
17
Light Professional
Zdravim,
rad by som sa spytal niekoho znaleho, ako to je s povinnou vybavou, konkretne s reflexnou vestou. Akej farby musi, resp. smie byt? Mozem pouzivat zeleno-zltu vestu bez akehokolvek napisu? Alebo nesmie byt takejto farby?
Dakujem.
rad by som sa spytal niekoho znaleho, ako to je s povinnou vybavou, konkretne s reflexnou vestou. Akej farby musi, resp. smie byt? Mozem pouzivat zeleno-zltu vestu bez akehokolvek napisu? Alebo nesmie byt takejto farby?
Dakujem.
-
Suffel
Guru
ano mozes farba zo zakonu nieje dana, teda aj ked budes mat zelenu alebo zeleno-zltu tak ako pises nikto ti nato nic nemoze povedat pokial nieje zamenitelna s vestami verejnych cinitelov, teda policie, zachranarov, hasicov..
-
17
Light Professional
Takze pokial na nej nie je ziadny napis, mozem ju kludne pouzivat?
//Dobre teda, dakujem Ti.
//Dobre teda, dakujem Ti.
-
Suffel
Guru
ano mozes, ja v aute mam tiez zelenu..