Uf. Trvalo mi dva dni, kým som si prečítal celú túto tému, tak poďme na to pekne od začiatku a od prvého postu.
Prečo?
qwerty zasa sa točíme okolo veľmi úzkej skupiny dievčat/žien, ktoré sa takto správajú. Osobne som sa ešte nestretol s takýmto správaním, za čo som vďačný Bohu, aj keď som si istý, že aj v mojom okolí je takýchto prípadov dosť. Ženu, ktorú trápi len to, aký bude mať dom, zabezpečenie a nič iné by som kopol do riti (obrazne povedené), aby sa prebrala a zistila, že nie všetko na svete sa točí okolo peňazí a nie všetko sa za ne dá kúpiť.
Kto im to vtĺka do hlavy? Spoločnosť, okolie, avšak prídu na to postupne aj sami, keď vidia, ako je na tom dnešná spoločnosť a ako sa dá najjednoduchšie prebiť, prípadne keď zistia kde sú páky a ako za ne treba potiahnuť. Postupne sa im tieto idei zafixujú a stane sa z toho životný štýl.
Ako je možné, že sa ešte niektoré vedia zaľúbiť? Ľahké. Nakoľko ešte nie sú celkom vymätené a zostali v nich city. Snáď aj úprimné a nezištné.
Dajú sa takýto ľudia zmeniť? Áno, musia dostať riadnu facku od života, aby si uvedomili, kde sú pravé hodnoty a keď sa potom obzrú späť, tak uvidia ako konali. Ale podotýkam - tá facka musí byť poriadna.
Ku Tvojej priateľke - je mi Ťa ľúto a aj jej. Fakt úprimne. Neviem, ako je to medzi Vami teraz no môžeš čakať, že pokiaľ sa niekde v okolí objaví podobný objekt, tak budeš single, nakoľko on bude mať BMW, plat 5000€ mesačne a tým pádom samozrejme aj neuveriteľne výkonný medzinožný aparát
Materializmus - radšej to budem generalizovať, ako by som sa mal zaoberať materializmom pri rozličných pohlaviach. Materializmus uprednostňuje majetok, prestíž, status pred citmi. Je schopný citov, no tie sú vždy viac, či menej determinované hmotnými statkami a materiálnymi hodnotami, akými sú sociálny status, postavenie, kariéra a tak ďalej. City sú vo vzťahu prítomné a sú úplne v poriadku, pokiaľ sú v poriadku aj materiálne statky (Teda pokiaľ city sú prítomné. Pokiaľ nie sú, tak sú aspoň hrané). Pokiaľ začne byť napätie vo veciach materiálnych citové naviazanie je narušené a "harmónia" v prdeli.
Zlatokopky - štetky, ktorým ide o prachy, kabelky, parfémy a je im jedno, za akú cenu. V pravej podstate ide o (terminus technicus) prostitútky, ktoré svoju činnosť maskujú vzťahom.
qwerty-xyz napísal:JA NEVERIM ZE VY TUNA s takymi nemate skusenosti a ste vsetci obklopeni krasnymi, dokonalymi a skromnymi zenami. Lebo ked hej, chcem vediet mesto, sa prestahujem ....
No a tu sa zasa dostávame ku jadru Tvojho problému. Nie som obklopený ženami, ktoré sú dokonalé (ani by som nechcel) sú krásne, to hej a tiaž to nie sú žiadne zlatokopky. Ty máš svoju vysnívanú baby-doll, ktorá musí mať dané parametre, dané povahové črty a čakať len na Teba. Pokiaľ by si zľavil zo svojich nereálnych kritérií život by bol pre Teba ovaľa ľahší ver mi
qwerty-xyz napísal:skor naopak, dievca ktore nesplni moje zakladne vyzorove podmienky nejako prehliadam .... fakt doslova prehliadam, ako keby boli vzduch. Trtkam do krasneho tela, ne do IQ bodov, ... sorry je to hnusna pravda.
Tak ty si počkáš. Fakt že hodnú chvíľu, ak sa vôbec dočkáš, nakoľko hľadíš navonok a pod povrch sa snažíš ísť len pokiaľ ten povrch stojí za to.
Ešte ku téme kariéra vs. rodina. (Aj keď si nemyslím, že tieto dve veci nemôžu koexistovať)
Je to rozhodnutie ženy a to, nakoľko je ambiciózna a čo všetko chce dosiahnuť. Osobne si myslím, že pokiaľ je tu možnosť mať dieťa v mladom veku, tak je to ideálne, nakoľko dieťa odrastie a kariéra sa dá robiť aj potom. Ak je tu vôbec potreba robiť kariéru ako formu sebarealizácie. Osobne si myslím, že na to stačí aj normálne zamestnanie, ktoré ženu nebude nejako šialene vyťažovať až natoľko, aby nemala čas na rodinu. Nechcem, aby to znelo ako prezentácia klasického archetypu rodiny, no súhlasím s tým, že muž by mal obstarávať rodinu materiálnymi statkami (samozrejme že pokiaľ treba, tak sa podieľa aj žena) a žena sa má postarať o domov, obživu a teplo domova.
Mnohí si teraz možno poviete, že dieťa v mladom veku je v tejto dobe nereálny nezmysel. Ale prečo? Lebo najprv chceme byť všetci dobre zabezpečení, mať za sebou kariéru, užívať si dovolenky, veľký dom a perfektné auto? A ako vlastne človek zistí, že je zabezpečený? Jasné - mladé rodiny to majú v dnešnej dobe sakra ťažké - pokiaľ si chcú založiť rodinu, tak iná cesta, ako hypotéka veľmi neexistuje a do toho sa každému nechce. A navyše ak si ešte myslia, že s dieťaťom zanikajú všetky dovolenky a užívanie si, tak sú na omyle - deti tiež vyrastú. Napríklad syn môjho švagra má teraz rok a za týždeň letia na Ibizu.
Ale tak samozrejme je každého individuálne rozhodnutie, akou cestou pôjde...