2x super lcd 23+"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

2x super lcd 23+"

Príspevok od používateľa eCorke »

Zdravim,
hladam, hladam, neviem sa dohladam.
Mal by som zaujem kupit novy monitor, vlastne dva nove, rovnake samozrejme, minimalnej velkosti 23", najlepsie s kvalitnym stojanom (vyskovo nastavitelny), bolo by paradne keby bocnu listu mal co najmensjiu, matneho vzhladu. Nic designove, ide mi o kvalitu a "pracovnost" monitoru. Pripojitelnost monitorou, taka klasicka, hdmi, dvi.. ziadne repraky a ani nic take nie je potrebne :)

Neviete o takom niecom?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: 2x super lcd 23+"

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Cenovy limit? Použitie?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Vidim to na niektory z NEC. Ktory, zavisi od rozpoctu, ale priprav si takych 200-1000Eur za kus, podla velkosti a pouziteho typu panelu (TN/IPS).
Maju tenky ramik, ziadne leskle opachy, dostupne v striebornej a ciernej verzii, nehraju sa na design a da sa vyberat aj spomedzi modelov s HAS a PIVOT. HDMI u nich velmi nenajdes, to skor DisplayPort.
Celkovo je to znacka, ktoru uz mam dlhsiu dobu vyhliadnutu.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Alebo to Dellko (neviem presné označenie) s IPS panelom za 2xx € / kus.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dell U2311H.
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

pozeram pozeram, uvidime .. tych 250€ za kus som este schopny dat :) idem sa poobzerat

//autoeditácia príspevku (16 Aug 2011, 9:28)
23" LCD NEC EX231W alebo 23" Samsung F2380 ??

Neviem sa medzi nimi rozhodnut.. pri NECu ma laka design, ale v paru testoch som videl ze Samsung je na tom lepsie. Skuste sa vyjadrit :)

Este raz diky za odpovede :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Su to TN panely. IPS je kvalitou obrazu niekde inde. Zaleži však na tom, na čo konkretne to chceš.
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:Su to TN panely. IPS je kvalitou obrazu niekde inde. Zaleži však na tom, na čo konkretne to chceš.
Konkretnejšie to chcem viac menej, na programovanie, tvorbu grafiky, 3D modelovanie, sem tam nejaký film, hru... ale primárne na programovanie...

Niečo pri čom vydržím dlhšie sedieť, ma kvalitný obraz aj pri nizskom podsvietení... Spotreba trošku tiež hrá rolu, ale myslím, že medzi nimi nie je až taký už estrémny rozdiel, ak vôbec...

ten samsung myslim, že nie je TN panel, ale C-PVA.... čo je niekde medzi TN a IPS.. o dosť bližšie k IPS...

a este jedna malá podotázka.. koľko max. hz dá C-PVA? alebo sa to už nelíši?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Jo ten Samsung je PVA. Pomylil som si ho s inym modelom. Tie Hz ťa trapiť nemusia. Je to zaležitosť elektroniky. Na panely nezaleži.
Na grafiku a filmy skôr IPS. Ma lepšie podanie farieb a uhly. Zaleži ake činnosti budu prevladať.
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:Jo ten Samsung je PVA. Pomylil som si ho s inym modelom. Tie Hz ťa trapiť nemusia. Je to zaležitosť elektroniky. Na panely nezaleži.
Na grafiku a filmy skôr IPS. Ma lepšie podanie farieb a uhly. Zaleži ake činnosti budu prevladať.
jj, to rozumiem. Ale IPS s tym co by som chcel, je trosku na mna drahsi, chcem kupit dva rovnake, takze to asi nepojde.

Ale to PVA na tom nie tak zle, alebo sa mylim? V porovnanim s TN by to mal byt trosku vacsi krok dopredu v kvalite a podani farieb?

Uz som asi viac menej rozhodnuty pre ten Samsung, este by ma sice zaujimalo ci tie tlacitka v spodnej liste su dotykove alebo spinacove, pretoze na Samsungu, ktory mam momentalne, ma priam iritovali dotykove tlacitka... v noci, ked nie je na nich vidno, je to priam na zosalenie (prelepil som si ich izolacnou paskou nech ich aspon od spodu mozem "nahmatat")

Je nieco priamo co hra proti tomu Samsungu? Co by ma malo od neho odradit alebo tak nieco? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prečo drahši? Ten Dell alebo nejake LG najdeš za 200€. To len tak na margo. Ten Samsung ale tiež nebude najhoršia kupa.
Napísať odpoveď