MIRV napísal:Vyťahujem ju preto, lebo robí tie isté chyby stále dookola. Je za to neustále kritizovaná a napriek tomu to robí. Nemôžem sa odvolávať na 14. storočie keď žijeme v 21. storočí? To znie ako vtip od človeka, ktorý obhajuje organizáciu snažiacu sa zakonzervovať všetko tak ako to bolo pred stáročiami a odvolávajúcu sa na knihy napísané v antike a dobe bronzovej. Ty vieš čo si pápež žiadal alebo nie? Ty sa len domnievaš a to nie je podstatné. Ježiš kázal v prostom odeve ľuďom, ktorí sa okolo neho zhromaždili. Pápež príde v nepriestrelnom akvárku a potom odslúži omšu za 200 m oltárom. Vidíš ten posun? Lebo si ho cenia? Tak to sa asi veriaci veľa o svojej viere nenaučili, keď si myslia, že pozlátko je stále to podstatné, čím možno niekoho potešiť. Čo myslíš, prečo sa za najobľúbenejšieho svätca považuje Sv. František z Assisi, ktorý sa vzdal svojho majetku a kázal o chudobe? Ale ty by si asi viac bral takého pápeža, aký je na obrázku, nie? Nech sa s ním "materialisti" môžu stotožniť.
Ktore knihy myslis? A povedz mi, co sa snazi tato "organizacia" zakonzervovat?
Urcite si ziadal podium za 200 milionov a zlate tyce do dazdnika.
Mozno vies, ze papez je voleny kardinalmi. Tych je nieco cez 200, myslis, ze by zvolili cloveka, ktory by nespravne reprezentoval RKC? A tiez mozno vies, co sa stalo Janovi Pavlovi II. To vysvetluje to "nepriestrelne akvarko".
Nemozem povedat, co sa veriaci naucili a co nie, taktiez to nemozes povedat ani ty. Zalezi na kazdom jednom cloveku ako prejavi svoju vdacnost alebo to, co citi, preto by si nemal vsetkych hadzat do jedneho vreca a presadzovat predsudok, ze RKC je len banda pokrytcov. Nehovorim, ze schvalujem ten oltar, ale je mi to celkom jedno, urcite nie je na jedno pouzitie a vo svete sa deje omnoho viac dolezitych veci. Alebo su klebety dolezite? Zas niekto dokazal ako cirkev mina peniaze? Odpoved najdes par prispevkov dozadu, kde sa tusim javatar vyjadril, ze vsetko ide z penazi veriacich.
A este raz, zle si ma pochopil s tym materializmom, ale neobvinujem ta, neviem to dostatocne vysvetlit a preto prezentujes to co si pochopil a co som ja nemyslel.
Samozrejme, ze chapem tvoju pointu. Preco teda obhajujem papeza? Lebo mi je jedno, ze sa niekto DOBROVOLNE vzdal svojich penazi preto, aby bola tato akcia, ktora sa deje raz za cas, velkolepa. Vela mladych, dovolim si povedat, ze vacsina z toho bude mat zazitok na cely zivot a co-to sa naucia. A tiez preto, lebo som veriaci a vyrastal som v salezianskom prostredi, takze o cirkvi par veci viem. Samozrejme, ze plati to co som uz napisal, ze nemozno vsetkych hadzat do jedneho vreca, vsade sa najdu aj ti, ktori zneuzivaju svoje postavenie, ale dovolim si povedat, ze tych je fakt malo a je len smola, ze media prave toto laka preto to tak zdoraznuju.
A nechcem sa to u tom dalej dotahovat, bolo mi potesenim citat si vase nazory