Markíza vs JOJ a iné TV stanice

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Ktora TV je lepsia?

Markíza
145
44%
JOJ
185
56%

Celkom hlasov: 330

BookEditor
Light Professional
Light Professional

Re: Markíza vs JOJ

Príspevok od používateľa BookEditor »

V niečom je lepšia Markíza, v niečom je zas lepšia JOJka.
Neviem prečo, ale správy na Markíze sa mi totálne znechutili a už cca 2 roky pozerám správy na JOJke. Tiež sa mi nepáči, že Markizáci sú schopní jeden film opakovať aj dvakrát do roka a každý rok, napr. Slunce Seno..., Policajná akadémia atď. Čo som na intenete našiel, mnohí sa sťažujú, že Markíza opakuje série seriálov. No a utorkový, stredajší a štvrtkový primetimeový program (alias "vymývanie mozgov", ako niekto už uviedol) ma dostáva už úplne.
Na JOJke sa mi zas nepáčia ich kontroverzné projekty, ktoré sú dosť kritizované, ale zároveň aj v obľube (neurazte sa, ak ste to sledovali/sledujete :-)), napr. ten Farmár hľadá ženu, Vyvolení, Kutyil s.r.o., (toho som aj ja sledoval, len-tak z dlhej chvíle) aj tie súťaže o milióny eur mi už idú na nervy. Tiež sa mi veľmi nepáčia dlhé reklamy medzi filmami alebo seriálmi (niekedy aj 4-krát/film) a reportáže v správach typu "Eliška (redaktorka) sa učí lyžovať" a pod.
Na Markíze sa mi celkom páčia niektoré relácie, napr. Lampáreň, Reflex (ktorý som sledovával, keď bol čas :-)), Na telo, možno z času na čas aj Partička. Taktiež sa mi páči aj Teleráno, ktoré, myslím si, spríjemní ráno, keď má človek ísť do roboty alebo školy. Možno sa mi páči preto, lebo u Slovákov nemá Teleráno konkurenciu (opravte ma, ak sa niečo zmenilo :-)).
Na JOJke sa mi zapáčili správy aj počasie, keďže ho neuvádza namakeupovaná ropucha, ale niekto, kto sa v meteorológii vyzná. Tuším v Novom čase bol raz prieskum, že ktorá rosnička/čiak sa najviac vyzná v počasí. Vyhrali JOJkárski "prednášatelia" počasia (známka 1), hentie markizácke ropuchy dostali známku 3.
Zahlasoval som za JOJku, keďže v poslednom čase ju sledujem často a nejako extra mi neprekáža (narozdiel od Markízy). Takže tak...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak zatoto sa ani neda zahlasovat. Na Jojke sledujem obcas pocasie :D a spravy, a pripadne ak je nahodou nejaky film, ktory uz nebol 100x a neni to totalna blbost (To plati pre celu tv). Inak tych 20 serialov ide mimo mna, Na markize tiez sem tam spravy, lamparen, a inac nic.

Vacsinou mam TV len ako kulisu, najcastejsie pri jedeni. Ine stanice STV - Formula, Barandov - WipeOut, Prima Cool - Top Gear.
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

no u mňa skôr JoJ a to hlavne kvôli fajn správam a niektorým seriálom. Kedysi som Joj aj Markízu pozerával viac ale odkedy začali dávať večerné filmy predabované do slovenčiny tak je to nepozerateľné. Teraz fičím už len na Discovery xD
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

markiza vs joj...hmm...to sa tusim asi fakt neda zahlasovat...to je nieco ako cola vs sprite..proste niekedy si dam colu, niekedy sprite....mam rad oboje, no niekedy si pozrem markizu, niekedy jojku...predsa sem nenapisem ze mam jednoznacne radsej markizu, zapnem tv a uvidim ze na jojke davaju nejaky ultra mega film, tak si ho nepozriem lebo mam radsej markizu :lol: tv pozeram fakt len sporadicky, ale ked ju zapnem, tak zo slovenskych stanic pozeram prave tieto dve
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

BookEditor: Trochu si dovolim napisat k tvojmu prispevku par reakcii, bez ohladu na to za ktoru televiziu som hlasoval (popravde si to uz ani nepamatam). Markiza odvysiela filmy aj par krat do roka, nehovoriach o Vianociach a klasike ako je Mrazik, Popoluska atd..., pricom JOJka robi to iste. Nedavno si spominam na film Noc v muzeu, ked ho JOJka odvysielala v hlavnom vecernom case behom pol roka, ak nie aj menej. Netreba zabudat ani na to, ked JOJ odvysiela vecer film, tak este v noci stihnu reprizu a rovnako aj niekedy doobeda, co mi uz pride trochu pritiahnute za vlasy. Tu argument, ze ho niekto nestihol a tak si ho moze pozriet neskor veru neobstoji. Reprizovanie kriminalok CSI je tiez zaujimave, najskor nova seria vecer, vecer este repriza, potom nejaka stara cas v noci, pocas dna opat stara cast..., ako keby uz nemali co vysielat ako len CSI. Markiza disponuje zaujimavou vlastnou publicistickou tvorbou, to treba uznat, pricom JOJ sa o nieco take ani neznazi.

Laco Durkovic, ked robil este karieru v JOJke v nejakom rozhovore porozpraval o spravach typu Ako sa Eliska uci lyzovat. Podla neho to je akesi male spestretie televiznych novin a podla neho do kazdej jednej casti patri aspon jedna takato absurdna sprava, ktora nema s politikou a dianim o ktorom by mal byt divak informovani, nic spolocne. Bola to zaroven aj reakcia na to, ci sa mu paci zvieratko na konci novin. Tusim v rozhovore spominal, ze by takychto reportazii privital viac. Tazko povedat, ci to tam patri alebo nie, mozno keby to uvadzala Markiza, ktora ma podstatne dlhsie televizne noviny, tak by to bolo o inom. Ale niekedy je behom dna tolko udalosti, ze by to tam ani nemuselo byt a miesto toho by sa kludne mohla pouzit reportaz, ktora ludom skutocne nieco prinesie.

To co pises o pocasi som cital aj ja, tusim niekto z redaktorov JOJky nedokazal odpovedat na ziadnu otazku, no myslim si, ze pocasie ako take robia ludia, ktori sa do toho rozumeju a vedia o com je rec, takze je len vecou peknej moderatorky to spravne precitat a ukazat na zelenom/modrom pozadi. Nedokazem zhodnotit, co je lepsie, pretoze na Markize je to odrepotane bez chybicky a este sa mozem aj kochat pohladom, avsak na JOJke je to o nieco inteligentnejsie povedane, aj ked s castymi chybami. Viacmenej mi je vsak jedno, ktore pocasie si pozriem, pretoze z pocasia ma zaujimaju informacie, tj. dazd/slnko/sneh, teplota v noci a cez den, predpoved na nasledujuci den ci dva, pocas zimnej sezony aj informacie o snehovych podmienkach. Okrem toho v mobile pocasie mam, rovnako aj snehove podmienky, takze sa bez pocasie viem zaobist.

Co sa tyka sportu, tak tam asi vyhrava jednoznacne STV, aj ked sport pozeram najskor na Markize a potom na JOJke. Na JOJke mam rad to zosmiesnenie napr. slovenskych futbalistov ci hokejistov, vzdy sa dobre na tom pobavim.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

S tými filmami máš pravdu, tiež mi to už príde prehnané, keď aj repríza je opakovaná niekoľkokrát v krátkom čase... :-) Aj s tým počasím súhlasím, tiež pre mňa je najpodstatnejšie, ako bude - či pekne, škaredo, či bude pršať, tie tlakové výše a geomagnetické polia sú mi akosi ukradnuté. Ale spôsob predávania informácií o počasí smerom k divákom mi príde u JOJky taký ľudskejší, tie rosničky sú už také otrepané, vedia sa tuším len usmievať, čítať a ukazovať na greenscreene... Neviem, či je to pravda, ale niekde som videl, že na Markíze si tie rosničky prispôsobujú grafiku a dosadzujú tam čísla samy, čo dosť napriek mojej kritike oceňujem.
S tou STVčkou neviem, aké majú športové správy, nesledujem ich tam, ale čo si pamätám, tak som sledoval ten regionálny denník, či ako sa to volalo, proste správy z regiónov. Správy z STV mi prídu také až moc vážne predávané k divákom, keď si to porovnáš s Markízou alebo JOJkou, kde sa tí moderátori snažia niektoré témy odľahčiť, príp. sa obaja vyjadria k téme v nejakom vtipnom zmysle (JOJ) alebo na Markíze, ak si dobre pamätám, tak tam spontánne komunikovali s moderátorom športu.
Na JOJke, čo sa týka spravodajstva, sa mi páči rozdelenie na KRIMI a hlavné správy, keďže nie všetci diváci majú silné žalúdky a chuť pozerať sa na zranených, na rozštvrtené telá po vraždách :-) atď. Títo ľudia jednoducho sledujú správy od pol ôsmej. Avšak nepáči sa mi, že aj nie veľmi vážne správy sú schopní zopakovať aj v hlavných novinách. Na druhej strane sa mi však páči, že dávajú správy o dvanástej, ktoré sú popretkávané živými vstupmi alebo/a diskusiami a aby sa nepovedalo, že JOJka vybočila z tradície, aj reklamami :-)
Ešte čo sa mi na Markíze veľmi nepáči, je štúdio. Priznajme sa, (multifunkčné) štúdio JOJky vyzerá asi lepšie ako markizácke. Proste aj použité materiály, osvetlenie atď., to všetko vytvára atmosféru pri sledovaní novín. STV stavila, myslím si, na jednoduché štúdio, ale tam mi to nejako nevadí...
Hojko, nie celkom dobre som pochopil vyjadreniu
Markiza, ktora ma podstatne dlhsie televizne noviny
, keďže ak sa nemýlim, Markíza končí skôr o niekoľko minút skôr a keby si zrátal čistý čas po odčítaní reklám, tak pokiaľ sa nemýlim, markizácke správy by boli kratšie (neviem, či ešte majú tú 2 minútovú prestávku) ako JOJkárske.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

markiza a joj u mna skoncili, ked zaradili do hlavneho vysielacieho casu cez tyzden (20:00 - 23:00) skvosty ako panelak, ordinacia, 1000a jedna noc, dokor ludsky, farma... den co den. takze hlasovania som sa zdrzal.
.
este rok a rusim kablovku... na nete je dostatok filmov, serialov.. ak by som nahodou potreboval pozriet markizu, joj, stv, tak strcim do kompu dvb-t prijimac.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

To sa nedá povedať, ktorá je lepšia... Na markíze idú dobré seriály (Teória veľkého tresku, Dva a pol chlapa) majú dobré Televízne noviny (20 minút to najdôležitejšie, ostatné veci si prečítam na sme.sk)

Joj zas ponúka seriály CSI (najradšej mám NY a Miami) a zdá sa mi, že joj ponúka aj lepšie filmy (lepšie hodnotené na csfd,cz, markíza samé béčkové)
Každý večer na Joj nevynechám Panelák, ten však pozerám deň dozadu, z archívu. Bez reklám, čiže pohoda.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najviac ma dokaze zarazit, ked televizia, je jedno ci Markiza alebo JOJka, robia velku reklamu pocas celeho tyzdna na film tyzdna, cize film, ktory odvysielaju v sobotu vecer a pritom ide o beckovy, ak nie pomaly ceckovy film, ktory sa na CSFD pohybuje na urovni 30-40 percent.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Presne tak, a tie lepšie kúsky (tiež spomeniem CSFD - 75-100) pustia o pol jednej ráno, bez akejkoľvek upútavky.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Alebo ked davaju uputavky na film ktory davali uz 5x a robia tomu reklamu ako keby to bola nejaka uzasna premiera.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

a hlavne Markíza pravidelne reprízuje Marabunta: Vraždiace mravce čo jej pripadá ako nejaký super napínavý horor :D
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

A pred vianocami všetkých Sám Doma, je to už dosť trápne.
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

No tak ja mám zas radšej správy na markíze v jojke je sú tie správy podľa mna zbytočne moc rozkúskované a aj tak sa dokopy o moc viac nedozviem ako na markíze a promi noviny to je hnoj hnojov podľa mna. Filmy nesledujem ani na jednej televízii lebo každý zaujimavy som už aj tak dávn ovidel a ak si ho chcem pozrieť znovu nebudem si kaziť chuť reklamami každých 15 minút. V seriáloch jojka má isto na vrch na markíze sledujem iba NCIS.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

V poslednom čase sa na markíze začali objavovať také "postavičky" najprv len v rohu teraz ich tam natrepu na celú obrazovku.. dosť to ruší pri sledovaní aj keď je to len na niekoľko sekúnd :smt107
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Presne, neznášam to, a sú tam asi 5 - 6 krát v 45-minútovom programe.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

A neviete, čo tie postavičky majú znamenať? Nejaká upútavka alebo? :-)
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Ani google to nevie. Ale sa mi zda že ten pidi chlapík je dušan cinkota takže to najskôr môže byť dáky nový seriál :P
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

To zas bude nejaké "super" trápny seriál na ktorý sa máme akože tešiť.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Najprv ma napadlo že to bude mať niečo spoločné s Partičkou, ale tiež si myslím že to bude skôr upútavka na nejaký nový trápny seriál... :nono1:
Napísať odpoveď