Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa Polo-X »

a cely tento tvoj pribeh sa dal krajsie odfotit 8)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nechyba tej fotke farebny nadych? Ked uz pises o cerstvej zelenine, tak salat, petrzlen alebo paradajky si predstavujem zivsie, aby to ako tak vypadalo.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

no yo.. a potom pride zblbnuta hlava k babke do zahrady.. a hlada zeleninu ako z photoshopu
.
mne sa ta foto paci - konecne nieco normalne pre obycajnych ludi:)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

zelovoc napísal:olovrant :)

este mat tak pristup k domacej hovadzine a bola by to parada.
fotka sa mi urcite paci.... mozno skoda toho prepalu vlavo dole, ale inac krasa.... pozadie sa tiez podrailo, aj ked tu vazu medzi zemlami by som posunul trocha aby nebola presne medzi... farebne je podla mna uplne v pohode.
Yogi19 napísal:Bola trošku zašumená, takže niekde je rozmazaná, ale mne sa páči...
aka je spojistost medzi zasumenim a rozmazanim...? podla mna sa ta fotka dala krajsie spravit... minimalne viac orezat...

a pridavam jednu moju z dneska
Prílohy
fire_edit_small_WM.JPG
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

aka je spojistost medzi zasumenim a rozmazanim...? podla mna sa ta fotka dala krajsie spravit... minimalne viac orezat...
Bola zašumená, tak som ju niekde rozmazal aby zašumená nebola, preto je teraz niekde rozmazaná.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to mi je novinka :)
co tak ju radsej odsumit :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: Bez nadychu, bez koncepcie, ba dokonca hasic este aj zavadzia vo vyhlade, tieni vyhladu na druhe auto. Chapem, ze pointou fotky je zobrazenie hasica pocas cvicenia havarie v tuneli, kde napokon vidiet aj prevratene auto v pozadi, ale co z toho, ked je to cele divne. Farebne podanie je zle, pride mi to ako fotka z mobilu, pricom prepal svetiel vlavo je razantny. Chlapec, je to najhorsia fotka poslednych par stran, aku som v tejto teme videl. Dnesto mas za pat!!! Takuto fotku mohol odfotit hocikto z pozvanych novinarov. Do prilohy davam fotky pre inspiraciu prace hasicov a inych zachrannych zloziek...
Prílohy
A Los Angeles County fire fighter monitors hot spots as he fights the Station Fire August 30, 2009 in Acton, California. (Justin Sullivan/Getty Images)
A Los Angeles County fire fighter monitors hot spots as he fights the Station Fire August 30, 2009 in Acton, California. (Justin Sullivan/Getty Images)
A firefighter looks out from the fire break that kept a fire in the Deukmejian Wilderness Park, background, from jumping into a neighborhood in the La Crescenta section of Glendale, California on Tuesday, Sept. 1, 2009. (AP Photo/LM Otero)
A firefighter looks out from the fire break that kept a fire in the Deukmejian Wilderness Park, background, from jumping into a neighborhood in the La Crescenta section of Glendale, California on Tuesday, Sept. 1, 2009. (AP Photo/LM Otero)
U.S. Forest Service firefighters monitor a backfire on August 31, 2009 in La Crescenta, California. (Justin Sullivan/Getty Images)
U.S. Forest Service firefighters monitor a backfire on August 31, 2009 in La Crescenta, California. (Justin Sullivan/Getty Images)
Arizona Department of Transportation workers prepare to close off a section of U.S. Highway 60 due to the Wallow Wildfire in Springerville, Arizona. A wildfire believed sparked by inattentive campers blazed unchecked for an 11th day in eastern Arizona leaving at least 600 square miles of pine forest blackened and menacing several mountain towns near the New Mexico border. The monster blaze, ranking as Arizona's second-largest wildfire on record, has chased up to 2,000 people from homes in and around two communities in immediate danger, Eagar and Springerville. (Joshua Lott/Reuters)
Arizona Department of Transportation workers prepare to close off a section of U.S. Highway 60 due to the Wallow Wildfire in Springerville, Arizona. A wildfire believed sparked by inattentive campers blazed unchecked for an 11th day in eastern Arizona leaving at least 600 square miles of pine forest blackened and menacing several mountain towns near the New Mexico border. The monster blaze, ranking as Arizona's second-largest wildfire on record, has chased up to 2,000 people from homes in and around two communities in immediate danger, Eagar and Springerville. (Joshua Lott/Reuters)
A police officer diverts traffic from entering the town of Eagar, as the Wallow fire approaches Springerville, June 7, 2011. (Marcio Jose Sanchez/Associated Press)
A police officer diverts traffic from entering the town of Eagar, as the Wallow fire approaches Springerville, June 7, 2011. (Marcio Jose Sanchez/Associated Press)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...súhlasím s hojkom...úroveň fotografie korešponduje s úrovňou média pre ktoré bola fotografia odfotená (viď vodoznak)...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

ech ale ste mu dali :D
Ja by som to tak tragicky nevidel. Farebne pozadie je primerane reportaznej fotografii (podla mna nemusi byt kazda fotka prehanana kontrastom a saturaciou)
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa BookEditor »

Klm16, súhlasím, reportážne fotky nebývajú presýtené a tie farby vytvárajú pocit, že sa to stalo v tuneli :-)
Možno toho hasiča trochu inak umiestniť by to chcelo...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nuz pani... ste mi nalozili :-) ale som vdacny za nazor.. aj kriticky :)
priznam sa ale... ze nechapem uplne narazanie na farbu + prepal... prepal mas len v ziarkovkach, a farba je normalne manualne vyvazena a vyzera ako v reale mala by byt podla vas viac saturovana ci co?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mne sa tie farby pacia, vadi mi iba to, ze hasic zakryva druhe auto, nic viac :)
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

ja pridavam jednu pod dlhej dobe
Prílohy
Evka-strecno-vrutky.jpg
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jeremy:

takéto protisvetlo wtf? konček prsta odseknutý, ruksak odseknutý vyzerá ako nehoda - buď ho nechať celý alebo useknúť viac... chýba očný kontakt s fotografom... portrétky bez očného kontaktu sa hodia skôr na zadumané pózy, nie na veselé, kompo - to čo jej z hlavy vyrastá? a z pleca? nepovedz mi, že sa pri exponovaní nedal spraviť krok doľava? a keď prevod do BW, tak pridaj trošku zrna... vyzerá to lepšie
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

@Maki: je sice pravda ze kompozicia mohla ist trochu nizsie do laveho dolneho rohu ale, ze chyba ocny kontakt s fotografom? WTF? z pleca to cierne krovie je ok, to nad hlavou sice je zvlastne ale vyraz tvare je daleko vyraznejsi. staci to vymazat a bude to takmer ok. s tym zrnom suhlasim.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

GothaR napísal:Mne sa tie farby pacia, vadi mi iba to, ze hasic zakryva druhe auto, nic viac :)
viac ako to že zacláňa autu mi vadí jeho postoj, neviem teda či fakt alebo to len tak pripadá ale vyzerá ako keby mal ruky založené pod pazuchami a totálne sa nudil. To teda nie je pekná ilustrácia práce záchrannych zložiek. K fotke sa nejdem vyjadrovať lebo tým farbám a čo ja viem čomu nerozumiem, ale ten moment ktorý si sa snažil vystihnúť mi na tej fotke uniká. Nebyť toho prekoteného auta tak je to nudné asi ako fotka kostola
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak zase nieco pridam s kritikou nesetrite, dievca v exterieri som steloval prvy krat :-)))
Prílohy
IMG_2223.jpg
IMG_2246.jpg
IMG_2284.jpg
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Prva - osvetlenie modelky fajn, ale to pozadie je take bez zivota.
Dvojka je vyborna kompozicne, trojka zase vyrazom v tvari.

Este keby na trojke bol vlak.. :D
Ale inak celkovo vsetky patria k tym lepsim fotkam v tejto teme (pre mna).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tu na fóre sú takéto fotky ojedinelé, takže ich ťažko kritizovať.. trojka pre mňa nemá chybu, dvojka je tiež super (možno by som fotil z nižšej polohy) a na jednotke mi tiež vadí to pozadie.. šikmé koľajnice a šikmý horizont. Ale inak ako amatér im dávam 9/10!

Len tak by ma zaujímalo.. čo všetko si použil na fotenie? Iba foťák s klasickým externým bleskom? Alebo tam boli aj iní "pomocníci" okrem slnka? Ďakujem....

:)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vdaka... Fotené to je pri západe slnka tesne pred tým ako slnko zaslo za horizont.... (zlava)
Z pravej strany je dialkovo odpalovany blesk cez soft box (60x60)
Nevymyslel som to ale dobre toto nastavenie mi dodrbalo 80% fotografii...
zapadajuce slnko teplota 8000k a blesk 5400k mi robilo neplechu ktoru som si vsimol az v PC :-(
Lepsia by bola odrazka (ktoru nemam), alebo filter na blesk s teplotou 8000k ???
Napísať odpoveď