Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
a cely tento tvoj pribeh sa dal krajsie odfotit 
Nechyba tej fotke farebny nadych? Ked uz pises o cerstvej zelenine, tak salat, petrzlen alebo paradajky si predstavujem zivsie, aby to ako tak vypadalo.
no yo.. a potom pride zblbnuta hlava k babke do zahrady.. a hlada zeleninu ako z photoshopu
.
mne sa ta foto paci - konecne nieco normalne pre obycajnych ludi:)
.
mne sa ta foto paci - konecne nieco normalne pre obycajnych ludi:)
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
fotka sa mi urcite paci.... mozno skoda toho prepalu vlavo dole, ale inac krasa.... pozadie sa tiez podrailo, aj ked tu vazu medzi zemlami by som posunul trocha aby nebola presne medzi... farebne je podla mna uplne v pohode.
aka je spojistost medzi zasumenim a rozmazanim...? podla mna sa ta fotka dala krajsie spravit... minimalne viac orezat...Yogi19 napísal:Bola trošku zašumená, takže niekde je rozmazaná, ale mne sa páči...
a pridavam jednu moju z dneska
Bola zašumená, tak som ju niekde rozmazal aby zašumená nebola, preto je teraz niekde rozmazaná.aka je spojistost medzi zasumenim a rozmazanim...? podla mna sa ta fotka dala krajsie spravit... minimalne viac orezat...
-
chlapec10
Addict
to mi je novinka
co tak ju radsej odsumit
co tak ju radsej odsumit
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Bez nadychu, bez koncepcie, ba dokonca hasic este aj zavadzia vo vyhlade, tieni vyhladu na druhe auto. Chapem, ze pointou fotky je zobrazenie hasica pocas cvicenia havarie v tuneli, kde napokon vidiet aj prevratene auto v pozadi, ale co z toho, ked je to cele divne. Farebne podanie je zle, pride mi to ako fotka z mobilu, pricom prepal svetiel vlavo je razantny. Chlapec, je to najhorsia fotka poslednych par stran, aku som v tejto teme videl. Dnesto mas za pat!!! Takuto fotku mohol odfotit hocikto z pozvanych novinarov. Do prilohy davam fotky pre inspiraciu prace hasicov a inych zachrannych zloziek...
- Prílohy
-
- Arizona Department of Transportation workers prepare to close off a section of U.S. Highway 60 due to the Wallow Wildfire in Springerville, Arizona. A wildfire believed sparked by inattentive campers blazed unchecked for an 11th day in eastern Arizona leaving at least 600 square miles of pine forest blackened and menacing several mountain towns near the New Mexico border. The monster blaze, ranking as Arizona's second-largest wildfire on record, has chased up to 2,000 people from homes in and around two communities in immediate danger, Eagar and Springerville. (Joshua Lott/Reuters)
-
Grim
Darca
...súhlasím s hojkom...úroveň fotografie korešponduje s úrovňou média pre ktoré bola fotografia odfotená (viď vodoznak)...
-
klm16
Medium Professional
ech ale ste mu dali
Ja by som to tak tragicky nevidel. Farebne pozadie je primerane reportaznej fotografii (podla mna nemusi byt kazda fotka prehanana kontrastom a saturaciou)
Ja by som to tak tragicky nevidel. Farebne pozadie je primerane reportaznej fotografii (podla mna nemusi byt kazda fotka prehanana kontrastom a saturaciou)
-
BookEditor
Light Professional
Klm16, súhlasím, reportážne fotky nebývajú presýtené a tie farby vytvárajú pocit, že sa to stalo v tuneli 
Možno toho hasiča trochu inak umiestniť by to chcelo...
Možno toho hasiča trochu inak umiestniť by to chcelo...
-
chlapec10
Addict
nuz pani... ste mi nalozili
ale som vdacny za nazor.. aj kriticky 
priznam sa ale... ze nechapem uplne narazanie na farbu + prepal... prepal mas len v ziarkovkach, a farba je normalne manualne vyvazena a vyzera ako v reale mala by byt podla vas viac saturovana ci co?
priznam sa ale... ze nechapem uplne narazanie na farbu + prepal... prepal mas len v ziarkovkach, a farba je normalne manualne vyvazena a vyzera ako v reale mala by byt podla vas viac saturovana ci co?
Mne sa tie farby pacia, vadi mi iba to, ze hasic zakryva druhe auto, nic viac 
jeremy:
takéto protisvetlo wtf? konček prsta odseknutý, ruksak odseknutý vyzerá ako nehoda - buď ho nechať celý alebo useknúť viac... chýba očný kontakt s fotografom... portrétky bez očného kontaktu sa hodia skôr na zadumané pózy, nie na veselé, kompo - to čo jej z hlavy vyrastá? a z pleca? nepovedz mi, že sa pri exponovaní nedal spraviť krok doľava? a keď prevod do BW, tak pridaj trošku zrna... vyzerá to lepšie
takéto protisvetlo wtf? konček prsta odseknutý, ruksak odseknutý vyzerá ako nehoda - buď ho nechať celý alebo useknúť viac... chýba očný kontakt s fotografom... portrétky bez očného kontaktu sa hodia skôr na zadumané pózy, nie na veselé, kompo - to čo jej z hlavy vyrastá? a z pleca? nepovedz mi, že sa pri exponovaní nedal spraviť krok doľava? a keď prevod do BW, tak pridaj trošku zrna... vyzerá to lepšie
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
@Maki: je sice pravda ze kompozicia mohla ist trochu nizsie do laveho dolneho rohu ale, ze chyba ocny kontakt s fotografom? WTF? z pleca to cierne krovie je ok, to nad hlavou sice je zvlastne ale vyraz tvare je daleko vyraznejsi. staci to vymazat a bude to takmer ok. s tym zrnom suhlasim.
-
audiotrack
VIP
viac ako to že zacláňa autu mi vadí jeho postoj, neviem teda či fakt alebo to len tak pripadá ale vyzerá ako keby mal ruky založené pod pazuchami a totálne sa nudil. To teda nie je pekná ilustrácia práce záchrannych zložiek. K fotke sa nejdem vyjadrovať lebo tým farbám a čo ja viem čomu nerozumiem, ale ten moment ktorý si sa snažil vystihnúť mi na tej fotke uniká. Nebyť toho prekoteného auta tak je to nudné asi ako fotka kostolaGothaR napísal:Mne sa tie farby pacia, vadi mi iba to, ze hasic zakryva druhe auto, nic viac
-
klm16
Medium Professional
Tak zase nieco pridam s kritikou nesetrite, dievca v exterieri som steloval prvy krat
))
Prva - osvetlenie modelky fajn, ale to pozadie je take bez zivota.
Dvojka je vyborna kompozicne, trojka zase vyrazom v tvari.
Este keby na trojke bol vlak..
Ale inak celkovo vsetky patria k tym lepsim fotkam v tejto teme (pre mna).
Dvojka je vyborna kompozicne, trojka zase vyrazom v tvari.
Este keby na trojke bol vlak..
Ale inak celkovo vsetky patria k tym lepsim fotkam v tejto teme (pre mna).
Tu na fóre sú takéto fotky ojedinelé, takže ich ťažko kritizovať.. trojka pre mňa nemá chybu, dvojka je tiež super (možno by som fotil z nižšej polohy) a na jednotke mi tiež vadí to pozadie.. šikmé koľajnice a šikmý horizont. Ale inak ako amatér im dávam 9/10!
Len tak by ma zaujímalo.. čo všetko si použil na fotenie? Iba foťák s klasickým externým bleskom? Alebo tam boli aj iní "pomocníci" okrem slnka? Ďakujem....

Len tak by ma zaujímalo.. čo všetko si použil na fotenie? Iba foťák s klasickým externým bleskom? Alebo tam boli aj iní "pomocníci" okrem slnka? Ďakujem....
-
klm16
Medium Professional
Vdaka... Fotené to je pri západe slnka tesne pred tým ako slnko zaslo za horizont.... (zlava)
Z pravej strany je dialkovo odpalovany blesk cez soft box (60x60)
Nevymyslel som to ale dobre toto nastavenie mi dodrbalo 80% fotografii...
zapadajuce slnko teplota 8000k a blesk 5400k mi robilo neplechu ktoru som si vsimol az v PC
Lepsia by bola odrazka (ktoru nemam), alebo filter na blesk s teplotou 8000k ???
Z pravej strany je dialkovo odpalovany blesk cez soft box (60x60)
Nevymyslel som to ale dobre toto nastavenie mi dodrbalo 80% fotografii...
zapadajuce slnko teplota 8000k a blesk 5400k mi robilo neplechu ktoru som si vsimol az v PC
Lepsia by bola odrazka (ktoru nemam), alebo filter na blesk s teplotou 8000k ???