Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito napísal:Mne sa tu nechce ťa vodiť za ručičku - pozri sa na kontext a zbytočne nefabuluj.
mne sa zdá že to skôr robíš ty, ale fuck it - nie som seth82 aby som písal že ja som písal že ty si písal o tom že ja som písal ale pritom ja som písal že ty si inokedy písal o niečom čo ja som nenapísal.
hughito napísal:No ja mám trochu iné info, ale o to vôbec nejde. Ide o to, že som vyvrátil tvoje "nemyslím," ale aj tak to je OT.
takže ty si nejak dokázal že existujú "kočovné gény ktoré rómov podvedome nútia rozhádzať aj to málo peňazí čo majú > nezaplatiť účty > mať odpojenú vodu plyn kúrenie > vytrhať zárubne a radiátory, dať do zberu, prachy prepiť > vytrhať parkety, podpáliť > žiadať o nové bezplatné bývanie ... atď stále dookola?" ...no fíha, mengele by mal z teba radosť, dokázal by si tým podradnosť a spoločenské nebezpečenstvo tejto rasy. to že nejaký gén sa dáva do spojitosti so sklonmi k alkoholizmu nevysvetľuje nezodpovedné správanie osadníkov a staničníkov. vysvetlenie typu "lebo gény" a "lebo kočovníctvo" sú kecy ĽPR a nie rozumné argumenty.
hughito napísal:Je to úplne niečo iné, lebo to by sme potom ani nemohli napísať, že politik takej a takej politickej strany ukradol hento a toto, lebo by to poškodilo ostatných členov, čo je blbosť. Čo sa týka náboženských, politických a ideologických príslušností, tie si vyberáš, etnicitu ani rasu si nevyberieš, čiže je to iný prípad.
či si ich človek vyberá alebo nie, neprávom ho to obviňuje. a keby si rómovia nevybrali tento spôsob života, nikto by ho ani nespájal s ich etnickou príslušnosťou.
hughito napísal:K tomu ďalšiemu: no ok, ak bývaš niekde pri osade a máš zlé skúsenosti, tak áno, tvoj strach nie je nezmyselný. Ja som však narážal na iné prípady, ako na tú kamošku, čo sa bojí partie cigánov, aj keď nebýva nikde, kde je ich veľa, ani jej nikdy nič "partia cigánov" nespravila.
tvoja kámoška je kvapka v mori oproti ľuďom na východe a strede slovenska, ktorí majú pádne dôvody sa rómov obávať. tie protirómske múry nestavali len tak z nudy.
hughito napísal:K tým dôvodom - s nimi súhlasím. Ešte dodatok - hehe, určite toho cigána čo pácha kriminalitu trápi, či sa jeho čin niekde zverejní pod etnicitou alebo nie. Prosím ťa, on nad takými vecami ani neuvažuje.
ale už vie že na neho fízel len tak ľahko nemôže lebo by ho mohol obviniť z rasistického útoku a že mu exekútor nič nevezme lebo je sociálny prípad s dvanástimi deťmi. to na podporovanie asociálneho správania bohate stačí.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

hughito napísal:kali nebudem s tebou riešiť to, čo sme už riešili x-krát a nikam sa nedopracovali. :wink:

___

Toto video teda stojí za pozretie:

Primitivizmus niektorých jedincov na vysokej úrovni ! Tej puče, čo tam škriekala černý do plynu, by som nafackal - žena nežena.
Video z ceska mi je fuk..Premna zamna, nech ich tam aj strielaju a kricia co len chcu.
Taketo nieco by sa malo praktizovat castejsie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

mne sa zdá že to skôr robíš ty, ale fuck it - nie som seth82 aby som písal že ja som písal že ty si písal o tom že ja som písal ale pritom ja som písal že ty si inokedy písal o niečom čo ja som nenapísal.
:D

Poslednýkrát - ide o to, že ja som ten kočovný život spájal s tým, že si nepotrpia na vysoký štandard bývania, resp. majú na to iný pohľad ako my (vychádzam z toho, že kočovný život nie je o žiadnom luxuse).

Ty si k tomu pripojil všetky extrémy, ktoré cigáni spravili (tuším ešte v tom rozhovore s Kusou bolo to, že podľa nejakej štatistiky bolo úplne minimum akýchsi sociálnych domov pre cigánov zničených, ale platí tu ten istý princíp vytvárania stereotypu - stačí raz založiť oheň uprostred obývačky a už sa to bude donekonečna omieľať). Tento princíp funguje celkovo u ľudí, je to známy psychologický jav.
či si ich človek vyberá alebo nie, neprávom ho to obviňuje. a keby si rómovia nevybrali tento spôsob života, nikto by ho ani nespájal s ich etnickou príslušnosťou.
Akože nie ? Cigáni si ho pokojne nemusia vybrať, ale keď sa v titulke napíše: Róm spáchal hento a hento, automaticky sa to dotkne všetkých cigánov na SK.
tvoja kámoška je kvapka v mori oproti ľuďom na východe a strede slovenska, ktorí majú pádne dôvody sa rómov obávať. tie protirómske múry nestavali len tak z nudy.
No to nie je pravda, aj tu, kde žijem ja a nie sú tu nijak zvláštne problémy s cigánmi ani nič, existujú tie isté stereotypy, predsudky a latentná či otvorený rasizmus, s ktorým sa dosť často stretávam. Hlavne toto sa mi prieči a nechápem to mu. Človeka, ktorý žije niekde v epicentre a má každý deň problém s cigánmi chápať môžem, ale toto čo opisujem je čisto výsledok mediálnej masáže, klasických predsudkov, stereotypov a zjednodušených videní a chápaní tohto problému.
ale už vie že na neho fízel len tak ľahko nemôže lebo by ho mohol obviniť z rasistického útoku a že mu exekútor nič nevezme lebo je sociálny prípad s dvanástimi deťmi. to na podporovanie asociálneho správania bohate stačí.
Toto čo opisuješ je problém, ale absolútne nijak to nesúvisí s tým, či budeme alebo nebudeme robiť nejaké etnické štatistiky.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Má to veľmi veľa príčin, ale určite si nemyslím to, že to má dôvod v tom, o akú rasu/etnikum ide.
Napriklad cernosi maju vyzsiu hladinu hormonov ako belosi napr testosteron vid http://theunsilencedscience.blogspot.co ... ology.html

Celny mozgovy lalok (je zodpovedny sa abstraktkne myslenie, planovanie atd) maju mensi v porovnanim s belochmi. Potvrdene napr Khang-Cheng Ho - Case Western Institute of Pathology (1980)

Cierna rasa ma zvyseny vyskyt tzv nasilneho genu kontrolujuceho aktivitu enzymu monoamin oxidazy (MAO-A) http://theunsilencedscience.blogspot.co ... maori.html

A o tom ze cignai a cernosi maju vyrazne mensie IQ sa snad ani nemusime bavit, potvrdil to aj nositel nobelovej ceny James Watson http://beo.sk/veda-a-technika/88-nosite ... nie-pravdy

Takze snaz sa mysliet trochu viac.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kali520 napísal:A o tom ze cignai a cernosi maju vyrazne mensie IQ sa snad ani nemusime bavit
v poslednej dobe mas argumentaciu na urovni "jedna babka povedala druhej"...co je to vyrazne mensie ?? a v porovnani s kym? ...myslim, ze take odvazne tvrdenia by mali byt podlozene faktami, nie polodementnym vyjadrovanim...a najme ked hovoris o urovni IQ niekoho...

btw. pozeral si si vysledky roznych crosscultural alebo cross country studii ??? ...potom by si mohol aj dodat, ze na poprednych miestach vo vyske IQ su najme azijske krajiny...(a napr. Slovensko je dokonca pod urovnou totalneho priemeru, cize pod 100bodov IQ...Cesi, Madari a aj Poliaci su pred nami...dost potupujuce...)

okrem toho, to ze africke krajiny dosahuju v priemere horsie vysledky v IQ testoch, este neznamena, ze ti ludia maju nizku inteligenciu...hacik spociva v tom, ze tieto medzinarodne merania su robene standardizovanymi testami...co moze byt obrovsky problem vzhladom na uroven socioekonomickeho zabezpecenia a tiez vzdelanosti danych africkych krajinych...

aj indian, ktory cely zivot prezil v pralese moze mat inteligenciu v pasme geniality...ale tymito standardizovanymi testami by sme mu pravdepodobne namerali IQ v pasme tazkej mentalnej zaostalosti...

okrem toho, som kedysi niekde videl viacero studii, ktore skumali IQ adoptovanych deti podla rasy a podla rasy rodicov...a v priemere cernoske dieta, ktore si adoptovali rodicia belosi mavalo vyssie IQ ako cernoske dieta adoptovane rodicmi cernochmi (merania sa uskutocnili v rannom detstve a opat po dovrseni dospelosti)...to tiez naznacuje, ze znacnu ulohu vo formovani inteligencie zohrava aj uroven vzdelania a podnetnost prostredia v detstve...

kali, je skutocne az komicke, ako sa za kazdu cenu snazis dokazat, ze cernosi su blbsi ako my, hrda biela rasa...pretoze zatial co ty riesis taketo voloviny, sa v mnohych vychodoazijskych krajinach deti tvrdo drtia ucivo uz do skolky a v medzinarodnych testoch dosahuju daleko lepsie vysledky nez nase slovenske deti, ktore studuju nasim zastaranym korupciouprehnitym vzdelavacim systemom...
tvoja taktika je v podstate dost uboha, miesto toho, aby si sa zaoberal tym, ako byt lepsi, vzdelanejsi a mudrejsi...tak len ukazujes na tych, ktori su horsi ako ty...a taketo praktiky maju len looseri...
kali520
Darca
Darca

v poslednej dobe mas argumentaciu na urovni "jedna babka povedala druhej"...co je to vyrazne mensie ?? a v porovnani s kym? ...myslim, ze take odvazne tvrdenia by mali byt podlozene faktami, nie polodementnym vyjadrovanim...a najme ked hovoris o urovni IQ niekoho...
James Watson povedal, nie jedna babka

http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence

Pokial nepredlozis normalne argumenty sa uz o tomto nemame co bavit

Inak celkom dost prekrucas moje slova, vytahujes tu nejakych aziatov, cechov poliakov madarov nasledne porovnavas len so slovakmi. Vyzyval som ta niekolkokrat ze ked na nieco reagujes snaz sa konkretne citovat naco.

Tento tvoj post je uplne o nicom, zvanis si len svoje vytvaras tu nejake vlastne hypotezi toho co som povedal a nereagujes na podstatu, zrejme ani nevies, ale to je jasne nam obom ze.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

v poslednej dobe mas argumentaciu na urovni "jedna babka povedala druhej"
ephramko, skus si najprv precitat nejake veci. Potom tu akoze "mudruj".
Má to veľmi veľa príčin, ale určite si nemyslím to, že to má dôvod v tom, o akú rasu/etnikum ide.
To si potom len zakryvas oci pred realitov. Ty sa len asi bojis si uznat nieco, co je ocividne. Keby si si to priznal tak by si automaticky akceptoval Endlösung, aspon ja mam z teba taky pocit.

To je divne ako si niektori nevedia alebo nechcu dat dokopy dve a dve. Sak predsa sa pozriem na europu v minulosti - lode, zeriavy, dela, pusky, vysoka znalost polnohospodarstva, postupny vyvoj v kazdej oblasti vedy, ziadny kanibalizmus atd... No a potom sa pozrieme v tom istom case na Afriku (koliske ludstva, kde mali ludia najdlhsiu moznost sa vyvijat). A vidime samanov, primitivne nastroje, obydlie ziadne, ziadne socialne zmyslanie, nic. Tak ako tam clovek vznikol tam aj ostal. Mozno s vynimkou Zimbabwe a niektorych dalsich par kralovstiev.
Tam je uplne jednoducha logika. Kedze v Europe ludom pecene holuby do huby nepadali - (a este aj tu vieme najst rozdiel medzi Talianom a Svedom, Spanielom a Norom), tak sa im vyvinuli vlastnosti, ktore dnes mame my. A tam kde ludia nerozmyslali nad buducnostou, lebo zmyslali "co bůh dá" sa im take vlastnosti nevyvinuli. No a na zaver - vobec ich za to neodsudzujem, len nechcem aby sa ludia, ktori nasej kulutre nerozumeju pchali do nasich sidel. Takisto by neboli nadseni ani oni, keby som namiesto lovenia zveri zacal hrat robot unicorn na iPhone...

Verim tomu, ze ciganska otazka sa musi riesit radikalne, ale nemusime ich teraz nahadzat do plynovej komory. Stacilo by ich len prinutit pracovat, aj to nejakym rafinovanym "europskounijskim" sposobom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Haha Michal, cigáni sú v podstate indické etnikum, asi ťa prekvapí fakt, že indská civilizácia bola zrejme prvá vyspelá civilizácia na svete. Prosím ťa, už sa tu nestrápňujte týmito debilnými úvahami o nejakej nadradenosti. Samozrejme, že rozdiely sú, ale je úplne smiešne sledovať vaše pokusy o to zdehonestovať nejaké etnikum (kali) alebo ho teda aspoň niekam zavrieť za múr, nech si žije tam (kaptmichal). Tí ľudia čo nosia na kktoch paličky a behajú po pralese majú zase svoje +, ktoré my nemáme a nikdy mať nebudeme. Napríklad, nepoznajú niektoré negatívne pojmy z nášho slovníka, ako napr. závisť a celkovo ich prístup k životu a ich hodnoty ďaleko prevyšujú hodnoty a prístup k životu slávneho bieleho Európana.

Černoch v Afrike kdesi na púšti sa nikdy nerozvinie do "nášho" i-phonového stavu, lebo to jednoducho nepotrebuje a ani na to nemá prírodné a klimatické podmienky.

Potom by sme mohli uvažovať aj nad tým, kam nás táto naša inteligencia a nekonečná schopnosť rastu zaviedli - spejeme do nejakého blahobytu ? Heh, vy máte taký pocit ? Pozrite sa na 20. storočie - otras. Dva najhoršie režimy, milióny mŕtvych, krízy, rôzne iné vojny, problémy, genocídy - ach, sry, zabudol som, za to vlastne môžu Židia a určite aj tí černosi a cigáni s menším IQ.

Ste na srandu. Ako napísal ephram, radšej by ste mali svoju energiu vylievať na domácej pôde, lebo stav napr. nejakej vzdelanosť a celkovo nejaká úroveň upadá. Naše biele deti nemajú záujem učiť sa zatiaľ čo černoch v Afrike s "menším IQ" ďakuje za možnosť chodiť do školy.
Verim tomu, ze ciganska otazka sa musi riesit radikalne, ale nemusime ich teraz nahadzat do plynovej komory. Stacilo by ich len prinutit pracovat, aj to nejakym rafinovanym "europskounijskim" sposobom.
Ale nemusíme ich teraz nahádzať do plynovej komory. Za takéto vyjadrenia by som rezal do červena. Vaše "radikálne" riešenia vám kašlem, už sa nebudem opakovať, ale stačí sa pozrieť pár rokov späť ako takéto radikálne riešenia vždycky dopadli.
KaptMichal
King
King

Ano uplne ma prekvapuje, ze cigani niesu z afriky (joke). Na srandu si ty. Lebo uznas, ze rozdiely medzi rasami/etnikami su ale nedavas im ziadnu vahu. Indovia BOLI prva najvyspelejsia civilizacia na svete. Svet sa bohuzial meni...

To kam smeruje nasa, biela spolocnost je druha vec, a v tejto teme sa o nej bavit by bol dlhy OT. Ale ani ja niesom nadseny kam a ako smeruje.
Napríklad, nepoznajú niektoré negatívne pojmy z nášho slovníka, ako napr. závisť a celkovo ich prístup k životu a ich hodnoty ďaleko prevyšujú hodnoty a prístup k životu slávneho bieleho Európana.
Vidis, preto keby si tam prisiel, nezapadol by si a keby nas tam prislovela znicili by sme ich kulturu. Co by sa im urcite nepacilo. A plati to aj naopak. KDE SOM PISAL O NADRADENOSTI? Nikde. Napisal som, ze rozdiely su. A ked sa budeme na tejto nasej maticke zemi takto miesat tak nebude trvat dlho a budu tu obrovske spory. Cigani sem prisli, neetablovali sa, robia problemy tak nech sa vratia tam odkial prisli. Do indickych pralesov, kde budu moct robit kadejaky bordel, budu moct mat aj sto deti a pecene holuby im budu padat z neba. Problem solved.
Za takéto vyjadrenia by som rezal do červena.
Ty si spadol z jahody? Tak ja napisem, ze vidim ine riesenia ako ich spalovat alebo proste zabit a ty ma ides rezat do cervena. To trosku vypoveda o tvojom nahlade na svet - mna chces zarezat za nejaky nazor, kdezto cigan, ktory kradne, mlati ludi, nedajboze znasilnuje je len vysledkom naseho postoja a ma moznost napravy. No fuj.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

hughito.. indiou by som sa velmi neohanal. ich system kast nedovoloval miesanie ludi z rozdielnych spolocenskych vrstiev (neoficialne to funguje aj teraz). ak romovia pochadzaju z indie, tak ich tam povazovali za najnizsiu kastu = odpad.
.
Černoch v Afrike kdesi na púšti sa nikdy nerozvinie do "nášho" i-phonového stavu, lebo to jednoducho nepotrebuje a ani na to nemá prírodné a klimatické podmienky
Kolkokrat si bol v afrike? Oni uz i-phonovy stav maju davno. Aj posledny masai ma adidasky a mobil, aby bol "in". Ich jedinou vyhodou je priazniva klima pocas celeho roku, ktora ich netlaci k premyslaniu, co so zivotom, ako prezit zimu, ako zlepsovat logistiku a hromadit zasoby... proste maju svojich par koz, policko kukurice a hlupych turistov, ktori su za ich haraburdy ochotni zaplatit tazke prachy.

"Aj chef spéšl ofr for ju.. maj frend."

Afrika je krasna, "vznikol" tam clovek prave vdaka skvelym podmienkam.. no prave vdaka nim ludia ustrnuli.

Moj tip je, ze buducnostou su aziati - dokazu potlacit osobne zaujmy pred spolocnymi. ZATIAL

//ja som narazal skor na uroven mentalnu:)
KaptMichal
King
King

Oni uz i-phonovy stav maju davno.
On to myslel asi tak, ze sami budu na technickej urovni, aby dokazali nieco take. ;-)
kali520
Darca
Darca

Haha Michal, cigáni sú v podstate indické etnikum, asi ťa prekvapí fakt, že indská civilizácia bola zrejme prvá vyspelá civilizácia na svete.
Strtapnovat by si sa mal prestat skor ty, lebo indicku civilizaciu zalozili belosi (pojem indoeuropsky narod tu tiez nei zbytocny, slovo arijec tiez pochadza z inide) a to delenie na kasty co lumir spominal tiez mal svoje (rasove) priciny.

A to ze su cigani cisto len z indie mozme tiez len polemizovat.
Tí ľudia čo nosia na kktoch paličky a behajú po pralese majú zase svoje +, ktoré my nemáme a nikdy mať nebudeme. Napríklad, nepoznajú niektoré negatívne pojmy z nášho slovníka, ako napr. závisť a celkovo ich prístup k životu a ich hodnoty ďaleko prevyšujú hodnoty a prístup k životu slávneho bieleho Európana.
A ktomuto si ty do pekla ako dosiel? Sa pozri jak vyzera Zimbabwe po nastupe Mugabeho. Pozri vacsinu africkych krajin, tam akoze neni zavist? Clovece sledujes ty dianie vo svete?

Ale ked sa ti tak velmi pacia tie ich hodnoty co nejdes zit medzi nich?
Černoch v Afrike kdesi na púšti sa nikdy nerozvinie do "nášho" i-phonového stavu, lebo to jednoducho nepotrebuje a ani na to nemá prírodné a klimatické podmienky.
A my sme to niekedy v dobe kamenej potrebovali? Si vtedy nejaky bulo z jaskyne povedal dost uz ideme sa vyvyjat lebo potrebujeme i-phon. Vyvin je prirodzeny, tam kde su lepsi jedinci ide rychlejsie, tam kde su slabsi ide pomalsie, zaklad evolucie.
Potom by sme mohli uvažovať aj nad tým, kam nás táto naša inteligencia a nekonečná schopnosť rastu zaviedli - spejeme do nejakého blahobytu ? Heh, vy máte taký pocit ? Pozrite sa na 20. storočie - otras. Dva najhoršie režimy, milióny mŕtvych, krízy, rôzne iné vojny, problémy, genocídy - ach, sry, zabudol som, za to vlastne môžu Židia a určite aj tí černosi a cigáni s menším IQ.
Zda sa ti ze ten hladujuci cernoch v tej afrike je na tom lepsie ako ty?
Ste na srandu. Ako napísal ephram, radšej by ste mali svoju energiu vylievať na domácej pôde, lebo stav napr. nejakej vzdelanosť a celkovo nejaká úroveň upadá. Naše biele deti nemajú záujem učiť sa zatiaľ čo černoch v Afrike s "menším IQ" ďakuje za možnosť chodiť do školy.
No ten cernoch v afrike sa nakoniec podakuje tym ze svvojho nepriatela zozere http://www.videotube.sk/23542_cerne-zlo.html
Ale nemusíme ich teraz nahádzať do plynovej komory. Za takéto vyjadrenia by som rezal do červena. Vaše "radikálne" riešenia vám kašlem, už sa nebudem opakovať, ale stačí sa pozrieť pár rokov späť ako takéto radikálne riešenia vždycky dopadli.
Tiez sa treba pozriet do historie ako dopadli liberalne riesenia pre toho kto ich zavdzal.
hughito
Redeemer
Redeemer

kaptmichal:
Ano uplne ma prekvapuje, ze cigani niesu z afriky (joke). Na srandu si ty. Lebo uznas, ze rozdiely medzi rasami/etnikami su ale nedavas im ziadnu vahu. Indovia BOLI prva najvyspelejsia civilizacia na svete. Svet sa bohuzial meni...

To kam smeruje nasa, biela spolocnost je druha vec, a v tejto teme sa o nej bavit by bol dlhy OT. Ale ani ja niesom nadseny kam a ako smeruje.
A akú im mám dávať váhu ? To chceš vystavať múry na hraniciach nech je každý na svojom piesočku alebo čo ? Inak, akosi sa vzďaľujeme od pôvodnej témy. Ale ešte toto: svet sa bohužiaľ mení ? Však práve o tom píšem, my sme tu tiež toho času boli "barbari" a mali dobu železnú zatiaľ čo inde už dávno vznikali obrovské civilizácie.
Cigani sem prisli, neetablovali sa, robia problemy tak nech sa vratia tam odkial prisli. Do indickych pralesov, kde budu moct robit kadejaky bordel, budu moct mat aj sto deti a pecene holuby im budu padat z neba. Problem solved
.Toto je to videnie problémov alá Hurvínek a vojna. Cigáni sem prišli tak nech idú preč. Hovoríš to, ako keby sem prišli pred týždňom. Cigáni tu sú už bezmála tisíc rokov.
Ty si spadol z jahody? Tak ja napisem, ze vidim ine riesenia ako ich spalovat alebo proste zabit a ty ma ides rezat do cervena. To trosku vypoveda o tvojom nahlade na svet - mna chces zarezat za nejaky nazor, kdezto cigan, ktory kradne, mlati ludi, nedajboze znasilnuje je len vysledkom naseho postoja a ma moznost napravy. No fuj.
Za prvé nemyslel som rezať ako rezať nožom, ale ako baci baci. :D A ak som si tvoj text vyložil zle, tak beriem späť, ale na reči o plynoch v spojitosti s ľuďmi som naozaj alergický.

lumir: A ty čo tu miešaš spoločenské vrstvy s etnikom ? Ide o to, že indická civilizácia, ktorá má na svedomí ohromné poznatky (vedecké, filozofické) určite nebola biela.

No však práve to: nejaký domorodý kmeň v Afrike má iné priority, ako ich chápeme my (napr. dogma ekonomického rastu a pod. nezmysly).

kali:
Strtapnovat by si sa mal prestat skor ty, lebo indicku civilizaciu zalozili belosi (pojem indoeuropsky narod tu tiez nei zbytocny, slovo arijec tiez pochadza z inide) a to delenie na kasty co lumir spominal tiez mal svoje (rasove) priciny.

A to ze su cigani cisto len z indie mozme tiez len polemizovat.
Áno a všetky poznatky a výdobytky máme od bielych Indov Árijcov, zatiaľ čo tmaví utierali ulice. :lol:
A ktomuto si ty do pekla ako dosiel? Sa pozri jak vyzera Zimbabwe po nastupe Mugabeho. Pozri vacsinu africkych krajin, tam akoze neni zavist? Clovece sledujes ty dianie vo svete?

Ale ked sa ti tak velmi pacia tie ich hodnoty co nejdes zit medzi nich?
LOL ja som narážal na rôzne pralesné kmene.
A my sme to niekedy v dobe kamenej potrebovali? Si vtedy nejaky bulo z jaskyne povedal dost uz ideme sa vyvyjat lebo potrebujeme i-phon. Vyvin je prirodzeny, tam kde su lepsi jedinci ide rychlejsie, tam kde su slabsi ide pomalsie, zaklad evolucie.
Zase rozprávky o slabších a lepších jedincoch. Už sa zobuď. Keby boli slabší a silnejší, ako je možné, že sa vývin a stav neustále menia ? Ako je možné, že sme kedysi boli "slabší" a teraz sme "silnejší" ?
Zda sa ti ze ten hladujuci cernoch v tej afrike je na tom lepsie ako ty?
A to si odkial vycucal ? Ja som len reagoval na to, ako neustále kladieš našu "rasu" na nejaký pomyselný piedestál.
Tiez sa treba pozriet do historie ako dopadli liberalne riesenia pre toho kto ich zavdzal.
Treba sa pozrieť na to, ako dopadli radikálne riešenia v tejto oblasti.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

nevyzdvihujem bielu rasu v ziadnom zo svojich prispevkov. tak sa mi to prosim nesnaz vtlacit do ust/ruk :)
.
a cigani su z dnesneho pohladu imelom na nasej spolocnosti. to nepopries. ich prinos je omnoho mensi ako to, co zo systemu odsavaju. na vine je socialny stat, ktory parazitickemu sposobu zivota vyhovuje.
.
a politici to nezmenia, lebo potrebuju ich hlasy (najme ti tvoji lavicovi)
hughito
Redeemer
Redeemer

Však to som nikde nepopieral. Na vine nie je ani tak sociálny štát, ale to, že je zle nastavený.

Tí moji ľavicoví ? :D Dobrý vtip.
KaptMichal
King
King

Chyba je prevsetkym v ciganoch a nie v tom, ako je stat nastaveny. Problemy s nimi maju vsade ak si nezaregistroval. Takisto ako su problemy v Europe s Turkami, Pakistancami atd...

To sa kludne mozme snazit dat zraloka ku delfinom, a zvalovat na delfiny, ze ho v svojom hejne neakceptuju. Oba druhy maju uplne ine zvyky, zmyslanie a povahu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Cigáni využívajú to, čo sa im dovolí. Opakujem, im nevadí bývať v chajde a v špine, oni sú na to geneticky uspôsobení. Aj to, že tam decká behajú holé, kúpu sa v špinavej vode atď. - čo im je ? Relatívne nič, aspoň ja teda neviem o nejakej veľkej miere úmrtnosti malých cigánskych deciek. Biele mimino by to asi nevydržalo.

Takže znova - im to vyhovuje, lebo nemusia robiť, peniaze majú, žijú. Tí šikovnejší majú aj autá a satelity, prípadne čo vypiť pofajčiť. A dokedy sa bude toto podporovať zo strany štátu, tak tento problém bude.

Celkovo ľudia majú tendenciu využívať veci, ktoré sa im hodia, z ktorých majú nejaký benefit. Biely takto žiť nebude, lebo by to jednoducho nevydržal (teda, samozrejme, nájdu sa aj takí bieli, ale ten pomer je jasný).

Potom tu máme prípady z Čiech, kde rôzne realitné spoločnosti a špekulanti cielene presúvali sociálne slabých cigánov na jedno miesto a vytvárali sa tak sídliská pod. Luníku IX. A opakujem - kde je koncentrovaných veľa sociálne podvyživených ľudí, tam začne rásť kriminalita a iné neduhy.

Ako bolo v tom článku z LPR -

Kód: Vybrať všetko

Ak vládnemu kabinetu skutočne záleží na analýze kriminality, mal by sa namiesto etnicity primárne sústrediť na kritérium sociálnych faktorov (zamestnanosť, vzdelanie, životná úroveň a pod). Tie totiž, narozdiel od etnicity, môžu mať veľmi výrazný vplyv na páchanie trestných – najmä majetkových – deliktov.
Robme takéto štatistiky, myslím si, že by sme boli prekvapení. Teda, skôr ani nie, len by sa potvrdili staré známe veci.
KaptMichal
King
King

oni sú na to geneticky uspôsobení.
Ano, tak potom nech vypadnú z krajín, kde su ludia usposobeni zit v cistote, a v normalnych budovach a hlavne si vedia vazit veci. Minimalne tie svoje...
Opet vsetko menis na svoj obraz. Na to aby boli inteligencne nizsie ako my, geneticky usposobeni niesu, no na to aby zili v chajdach a spine geneticky usposobeni su... :smt006
Oni nikdy nebudu mat snahu sa menit, ak ich niekto naozaj nedonuti. A tym nemyslim vseliake zakony ale tvrdu vykonnu moc lebo su od prirody lenivi sa hybat, robit, premyslat.

A dalsia vec, ktoru by som rad nacrtol. Za posledne mesiace, mozno roky som si vsimol postoje beznych ludi k ciganom. Pred dvomi, tromi rokmi nikto nahlas nepovedal, ze ciganov treba vyvrazdit, vyviezt, zotrocit... Teraz sa pri teme "cigansky problem" taketo riesenia objavuju casto. Cim to bude? Biela rasa ma nejaku uchylku najst si ciernu ovcu? Podla mna bude problem niekde inde...
hughito
Redeemer
Redeemer

Džízs, ja som sa len snažil načrtnúť možnosť, prečo istej časti cigánov nevadí žiť tak ako žijú na úkor toho, že v podstate nemusia nič robiť len narobiť deti. A ja neviem, možno im to aj vadí, ale stále to lepšie znesú ako by to zniesli bieli.
Opet vsetko menis na svoj obraz. Na to aby boli inteligencne nizsie ako my, geneticky usposobeni niesu, no na to aby zili v chajdach a spine geneticky usposobeni su...
Varíš z vody ? Čo sa týka IQ a genetiky, tak k tomu som sa ani nevyjadroval, lebo IQ je problém sám o sebe aj v rovine psychológie. Aj keby mali v priemere menšie IQ, pre mňa to absolútne nič neznamená a nič z toho vyvodzovať nebudem. Dobre sa k tomu vyjadril ephramko.
Oni nikdy nebudu mat snahu sa menit, ak ich niekto naozaj nedonuti. A tym nemyslim vseliake zakony ale tvrdu vykonnu moc lebo su od prirody lenivi sa hybat, robit, premyslat.
Treba tvrdo zmeniť sociálny systém, aby nepodporoval akýchkoľvek príživníkov. Tu vychádzam aj z mojich anarchistických pozícií - v takej spoločnosti by každý zdravý a schopný človek musel participovať, príživníctvo by nebolo tolerované.
A dalsia vec, ktoru by som rad nacrtol. Za posledne mesiace, mozno roky som si vsimol postoje beznych ludi k ciganom. Pred dvomi, tromi rokmi nikto nahlas nepovedal, ze ciganov treba vyvrazdit, vyviezt, zotrocit... Teraz sa pri teme "cigansky problem" taketo riesenia objavuju casto. Cim to bude? Biela rasa ma nejaku uchylku najst si ciernu ovcu? Podla mna bude problem niekde inde...
Ja sa s takým ničím nestretávam a takisto nemám pocit, že by sa cigánsky problém v posledných rokov nejak extrémne vyhrotil. Takéto reči bolo počuť vždy, aj keď, samozrejme, ak sa problém nebude stále riešiť tak je možnosť eskalácie.

//autoeditácia príspevku (02 Sep 2011, 1:14)

karmistovi: Ja akurát viem o čom a preto píšem; a komplex budeš mať asi ty, keď sa ani nedokážeš podpísať pod svoj názor. Prajem príjemnú noc.
KaptMichal
King
King

istej časti cigánov nevadí žiť tak ako žijú na úkor toho, že v podstate nemusia nič robiť len narobiť deti.
Vidíš, tu je ten problém. Ak im to nevadí, prečo by mali mať snahu to meniť. Oni síce vyskakujú do kamery, že chcú nové byty, že nemajú hento a tamto no zrejme nemajú chuť to extrémne meniť, keďže v tom prípade by museli meniť najskôr seba...
Varíš z vody ? Čo sa týka IQ a genetiky, tak k tomu som sa ani nevyjadroval, lebo IQ je problém sám o sebe aj v rovine psychológie. Aj keby mali v priemere menšie IQ, pre mňa to absolútne nič neznamená a nič z toho vyvodzovať nebudem.
Ja som napísal inteligenčne a pod tým som chápal celkové rozumové nadanie, potenciál. OK, čo je potom pre teba meradlom toho, že nejaká iná kultúra nepatrí do tej kam prišla.(??)
v takej spoločnosti by každý zdravý a schopný človek musel participovať, príživníctvo by nebolo tolerované.
Bol by som rád za takú spoločnosť, keďže celkovo sa mi nepáči to kam terajšia smeruje, no toto je bohužiaľ naivné. Aspoň v blízkej budúcnosti.
Ja sa s takým ničím nestretávam a takisto nemám pocit, že by sa cigánsky problém v posledných rokov nejak extrémne vyhrotil.
Neviem no, ja mám pocit, že kvôli Harmanovi, Malackám a priebežne iným menším kauzám sa to pomaly ale isto vyhrocuje. Ale k nejakej revolte alebo niečomu podobnému to bude ešte dlhá pesnička. Zarazilo ma, keď som také radikálne riešenia počul od ľudí, ktorí sa prikláňajú k všeljakým pacifistickým prúdom.
Napísať odpoveď