Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
holiday
Novice
Novice

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa holiday »

:D :D fajn ... dodam len taku drobnu vec co sa tyka vzdelavacieho systemu z coho firma vychadza.... a z coho je pozostaveny vzdelavaci system..... ide o narodny štandard financnej gramotnosti ...
http://www.mpc-edu.sk/library/files/nar ... andard.pdf
ktory bol vypracovany ku koncu roka 2009 ministerstvom financii a ministerstvom skolstva ....
ide cisto o vzdelavanie v tejto sfere... a potom nasledne sprostredkovanie ako som pisal ... ano ako si sam pisal ide o cloveka ktory je vo firme prosight.... mam skusenost aj z inych spolocnosti ako je OVB bol som aj tam .. avsak nic ma tam nehorilo a ani ludi ktorych poznam a boli tam .. vsetci ktorych som poznal a boli tam po case skoncili ...
sam poznam nejakych ktory presli z tamtej firmy do prosight a vraveli ze je to neporovnatelne ... ze nieco uplne ine....
a k tomu druhemu komentaru sa vobec nebudem vyjadrovat.... vzdelanie ako vysoka skola dnes nehraju ziadnu rolu v tom ci clovek bude uspesny v zivote alebo nie ... tiez som presvedceny o tom ze sa da za 2 roky naucit viac ako sa niekto nauci za 10 rokov ked je v kvalitnom vzdelavacom systeme a vie z akych zdrojov ma cerpat aj mimo firmy.... dovolim si tvrdit ze vidim skutocne do veci v tejto oblasti ... nechcem tuna uz stracat cas a zase tu pisat moc dlhe vyjadrenia .... nemam chut sa uz bavit s ludmi ktory si myslia ze vsade boli vsetko vedia ... a najlepsie je ze vsetko hadzu do jedneho mecha... :D :D myslite si svoje ...

//autoeditácia príspevku (02 Sep 2011, 10:24)
este jedna vec ma napadla .. ze sedel som v kazdej jednej spolconosti ako je partners ako je OVB ako je winners... bol som v kazdej spolocnosti viac krat a dost som sa pytal ... princip tychto poradenskych spolocnosti viem a poznam....
toto je spolocnost vzdelavacia a sprostredkovatelska v oblasti financneho trhu a osobneho rozvoja ... vychadza z veci ako je narodny standard FG co som spominal.... je to uplne ciste vsetko .. ma lincenciu .... kto tam nebol len to nekomentuje lebo skutocne nevie ci sa nahodou nemyli kedze sa do toho nezapojil ... tiez som bol v tej starej firme o ktorej ste tuna pisali .. je to neporovnatelna zmena ... systemu ci uz vzdelavacieho alebo karierneho ...
uz len na zaver ano viem kazdy ma svoje skusenosti nazory a snazi sa ich rpesadit ... no pokial ma niekto skusenosti v inych spolocnostiach nemusel by aj ostatne hadzat potom k tym s ktorymi ma zle skusenosti .. je to ako keby si neikto kubil citroen c3 a potom nadava na servis ... neikto pride za nim seriozny a povie mu kup si BMW 3 rady je tam super servis vsetko ... (nepozrejme teraz na cenu ide o princip) a on mu povie s autami mam svoje skusenosti uz nechcem auto staci mi bicykel .... :)
cize pokial sa niekto do toho nezapojil nezarabal tam a nepresiel si urcitym okruhom skoleni tak poprosim nesudte to ... budte radsej neutralny a nevravte ze VY UZ VIETE A POZNATE TO .... ;) :D maj sa tu dufam ze sa uz nebudem musiet vyjadrovat k dalsim veciam... prajem vela uspechov ...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

opäť raz si nás nakŕmil hŕbou žvástou o tom, aké je to u vás iné. Pravdupovediac, nič iné som ani nečakal od teba. A to, ako si sa vyhol sethovim otázkam... Tlieskam, bravó :aasmile29:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Písal som snáď niekde o tom, či vysoká škola hrá alebo nehrá rolu v prípade úspešnosti človeka? Lebo ja mám pocit, že nie. Predpokladám, že ani zlodeji, ktorí s Porsche Cayenne vykradli niekoľko bankomatov, majú minimálne vzdelanie a napriek tomu sa dá povedať, že sú úspešní (keďže úspech sa dnes meria vzhľadom na výšku kapitálu).

Ja som sa ťa pýtal preto, aby som vedel, že akú máš odbornosť na to, aby si ľudí poučoval o financiách, nie len v reálnom živote, ale aj tu na fóre. Ty sa však strategicky mojim otázkam vyhýbaš, pretože vieš, že by ťa tu niekto prekukol. Čo si TY dovolíš tvrdiť a čo si TY o svojich vedomostiach o financiách myslíš, nie je pre nás dôležité, ide o odbornosť.

Ten "certifikát", ktorý si tu dal, je hlúposť, ktorá vznikla spoluprácou Ficovej garnitúry s finančnými žralokmi, aby si obe strany do vreciek naliali ešte viac financií, to je asi tak všetko. Mimochodom, tie veci, ktoré sú v tom "štandarde", ovláda každý trochu viac rozhľadený človek, ktorý vie, čo sú to Internety a Google.

Presne tak, myslíme si svoje - poniektorí tu majú napríklad aj adekvátne vzdelanie a takýmto veciam sa venovali, takých ľudí je aj na Slovensku stále dosť a práve tí vidia do karát "odborníkom", ako si ty. Vtip je v tom, že iných odsudzuješ za truhlikárenie, pričom ty si tu hneď svojím prvým príspevkom "ohúril" svojimi "dokonalými" vedomosťami a "vyznaním sa" vo veci. Skús sa na to pozrieť s poriadnym odstupom a potom reaguj.

Komentovať si budem čo ja chcem, tak isto môžem negatívne komentovať drogové kartely v Kolumbii, aj keď "som sa do nich nezapojil". Tvoje implikácie a odôvodnenia sú na úrovni študenta strednej školy, skús si prečítať na tomto fóre témy o OVB, All4business, ZFP a podobne a zistíš, že takých ako ty tu už bolo habadej a predpokladám, že pokiaľ Slováci nezmúdrejú, tak ich tu ešte aj bude.

Píšeš, že "dúfaš, že sa už k ničomu nebudeš vyjadrovať" - na kieho ďasa si sa tu potom registroval a poslal si sem svoj prvý príspevok? Čakal si snáď stádo tupých hláv, ktoré by sa na nič nedotazovali? Toto je diskusné fórum, ak chceš niekoho poučovať bez otázok a dotazov, tak ťa nepoteším - toto nie sú manipulačné prednášky OVB, počas ktorých sa nik nič nepýta, tu sa diskutuje.

Takže na záver - odpovedz mi na moje dotazy, ak sa chceš o týchto veciach ďalej baviť, smajlíky, silená irónia a tajnostkárstvo diskusiu nikam neposunú. Vďaka.
holiday
Novice
Novice

Príspevok od používateľa holiday »

steve jobs zakladatel apllu ma tiez len strednu vysoku nedokoncil ... dal si zly priklad na to vykradanie bank .. je kopu velkych uspesnych ludi ktory nemaju vysoku skolu ... vysoka skola je z obrovskej casti len teoria ... a ta casto krat nerozhoduje a uspechu daneho cloveka v oblasti ... to co rozhoduje su skor zdrucnosti a vediet predat sa....
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

čo sem pletieš zakladateľa firmy APPLE? chceš tým hádam povedať, že to, čo robí Steve Jobs je úplne to isté, čo robíš ty? chceš nám nebodaj povedať, že vytvárať hodnoty v technickej sfére sa nedá bez toho, aby mal dokončenú vysokú školu? si si taký istý, že pri vývoji je naozaj potrebná vysoká škola? nebuď smiešny. a čo sa týka financií a strkania sa ľuďom do ich súkromných záležitostí a majetku, tak tam je treba v prvom rade teória. lebo bez teórie nemáš žiadnu nádej na to, aby bola tvoja prax na úrovni. ty sa vieš možno predať maximálne tými naučenými frázami a to je tak všetko.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Steve Jobs, založenie Applu a to, o čom sa tu diskutuje, sú diametrálne odlišné veci. Buď je to trápna fráza, ktorú ťa naučili na seminároch, alebo si si to celkom nevhodne vymyslel. Kedy mi konečne odpovieš na moje otázky?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Normálne na takéto témy ani nereagujem, ale holiday si dal tú námahu a napísal kilometrové príspevky, tak by sa patrilo urobiť výnimku :)

holiday, už dnes ťa ľutujem. Nie preto, že by sa v takýchto spoločnostiach nedalo zarobiť, ale preto, že zarobia len tí najšikovnejší - tí, ktorí na to majú vlohy (vplývať na ľudí) a pri všetkej úcte, teba si len niekto z týchto šikovných pekne namotal okolo prsta. Podľa tvojich príspevkov usudzujem, že tvoj zadok ešte veľmi dobre pamätá stredoškolskú lavicu a veci ako samostatný život, hospodárenie s financiami či finančné problémy u teba zahŕňajú maximálne tak nedostatok peňazí na piatkovú chlastačku s kamošmi. To je pekné, že na seth82-ove vecné pripomienky dokážeš napísať bláboly na pol strany, problém je však v tom, že sú to len omáčky. Bez konkrétnych faktov, bez reálnych argumentov, dokonca úplne bez odpovedí na jeho otázky. Áno, možno veľa finančne úspešných ľudí nemá vysokú školu, ale to je len jednostranná implikácia. Rovnako to, či pracuješ ako zamestanec alebo podnikáš vo vlastnom nerozhoduje o tom, či budeš úspešný a bohatý, alebo nie. Prajem veľa šťastia v investovaní energie do niečoho, z čoho za nejakú dobu odídeš s holým zadkom... A vieš kam? Áno, tušíš správne, presne do toho podradného, zle plateného zamestnania.

Na záver: prosím ťa, ako ťa mohlo napadúť vyťahovať tu Steva Jobsa? Predpokladám, že toto prirovnanie použil niekto z tvojich mentorov na "školení", avšak opäť úplne zle. Steve Jobs na rozdiel od vás pracoval na niečom vlastnom, na dosiahnutí svojich snov a predstáv, vytváral nové hodnoty. Toto nikto z vás nerobí.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

len by som rad podotkol, ze Steve Jobs je iba SPOLUzakladatel applu, z ktoreho ho o par rokov vyrazili a vratil sa az po X rokoch ako CEO. Zalozil aj filmarske studio PIXAR. Tak isto to, ze nechodil na vysoku je hlupost, kedze na vysoku chodil, ale odisiel a dalej navstevoval len kurzy Hewlett-Packard.

Spat k teme

Holiday: Takze mi tvrdis v skratke to, ze sa mam vysrat na vysku, lebo mi neda nic do zivota. Staci mi certifikat od pofidernej firmy Prosight, ktora mi garantuje, ze po nom som TOP znalec?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jobs nezaložil Pixar, Jobs ho iba kúpil od Lucasa, Pixar patril k ILM. Ja stále čakám na odpoveď od holidaya, ale myslím si, že ho tu už buď neuvidíme, alebo bude večne dookola verklikovať svoje veci bez adekvátnej odpovede.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

holiday napísal:steve jobs zakladatel apllu ma tiez len strednu vysoku nedokoncil ... dal si zly priklad na to vykradanie bank .. je kopu velkych uspesnych ludi ktory nemaju vysoku skolu ... vysoka skola je z obrovskej casti len teoria ... a ta casto krat nerozhoduje a uspechu daneho cloveka v oblasti ... to co rozhoduje su skor zdrucnosti a vediet predat sa....
a ty si ako uspesny?kolko mas rokov akym firmam radis?ved nam daj referancie preboha.zober si ked niekto chce ist robit trebars do IBM tak preto sa pise do CV kde si robil aby si to pipka z personalneho mohla overit.no a my sme tiez zvedavy.stavebne firmy sa tiez na ich webovych strankach chvalia komu co robili a kludne si to potencionalny klient moze overit.
malyagresivny
Novice
Novice

Príspevok od používateľa malyagresivny »

Vdaka takym ludom ako ste vy Holiday uz sem nepride a nepoda nam nove informacie :(
Je to skarede ked sa vsetci pustite na jedneho.

Ja len dodam jednu vec, resp moj postreh z jeho pisania.

Nebol to ziaden novacik, urcite pracoval uz pre AFG, predtym si hladal podobne prace financneho poradcu, ma do 25 rokov, nie viac, lebo v tej firme nema nik viac ako 25, mozno jedna vynimka.
Skoncil strednu skolu a jedinu moznost zarobku vidi v Prosight, resp v sprostredkovani vzdelania,kt. mu samotnemu chyba.
Vedomie ze seminar za 50€ a potom dalsich 10 skoleni spravia zo stredoskolacika, kt. nema inu buducnost len ako predavac je prekrasna, firma otvori oci naivnym a zaseje semienko nadeje skoreho zisku! A nie len to, vedomie ze nielenze bude zarabat obrovske peniaza, bude zabezpeceny, bude mat krasny dochodok, ale k tomu este aj pomoze inym je najvacsi populizmus aky somm kedy pocul!
Ale nehante ho, ma sancu u mladych a naivnych, bohuzial aj u niektrych vysokoskolakoch, kt. chodia do skoly len z povinnosti aby nieco skoncili:(
Im vase reci nepomozu, u nich treba cas, nech sami na to pridu po par rokoch co vsetko spravili a co po sebe zanechali,
mozno zarobia par €, ale realita bude ina :(
Niekto mi uz posielal fotky ludi aj budovu firmy, mozno to zverejnim aby ste videli ako vyzeraju Financnici z Prosight a pod...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kludne daj, radi sa zasmejeme
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

vyzerajú presne tak, ako aj všetci z tejto oblasti. Na začiatku nosia oblek ešte z čias maturity, teda pokiaľ maturitu majú. Ak oblek nemajú, idú do Poľska kúpiť prvý najlacnejší, ktorý uvidia. Keďže zo začiatku nezarobia nič, nemôžu si ani dovoliť kúpiť novú košeľu a tak behajú pol roka v tom istom lacnom saku, v silónovej košeli, ktorú striedajú s otcovou z čias svadby a kravatou od vietnamcov, ktorá vie navyše zahrať vianočnú koledu. Až neskôr, ak vôbec prídu prvé zarobené peniaze, tak ich investujú do šatníka.

Ale z recesie sem môžeš dať pár fotiek. Rád vidím tie motiváciou opité ksichty škeriace sa na objektív s naivnou vidinou lepšej budúcnosti.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Tato tema sa da zhrnut snad iba jednym slovom po jej celkovom precitani: LOL
peter.forma
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter.forma »

holiday ty si strasne vygumkacovany debilek. ake ty mas vlastne postavenie v tej podvodnickej firme?

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2011, 21:46)
a vlastne? z coho cele ta firma zije? z poistiek. ako desiatky dalsich, ktore si ty spominal ze su diametralne odlisne.
Son-Goku
Darca
Darca

bolo by protizakonne keby som tu dal fotky "financnikov" z tej piramidy?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Mozes dat aj link na nejaky web, kde si to nasiel.
Son-Goku
Darca
Darca

Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

:lol: Dobre som sa na tých fotkách pobavil... Keby neboli na Slovensku ľudia s prepáčením takí hlúpi a naivní, títo nóbl mlaďasi by sedeli buď v škole, alebo v nejakej banke za prepážkou :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

a taký šulin by mi chcel radiť, ako hospodáriť a kam investovať moje financie. hezkýýý. keď sa budem chcieť dostať "pod most", tak to si to viem zariadiť aj sám. po mojich skúsenostiach s poradcami a týmito firmami si riadim všetko ohľadom financií sám najlepšie, ako viem.
Napísať odpoveď