Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hwip
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa hwip »

prvy odsek uz vystihol tehla - ak nevies nic o nabozenstve - preco vlastne prispievas do temy? (niezeby som bol proti, ved aj ja tu prispievam, ale teraz si povedal riadnu blbost)
co sa tyka hitlera - nastuduj si slobodomurarstvo (mozno pochopis suvislosti)
no napriek vsetkym faktom sa papez, samotna hlava najvacsej krestanskej cirkvi takto neslichane vyjadruje a hadze spinu na nevinnych ludi...
prosím, odcituj, lebo ja som skôr opačného názoru - ľudia, upresnene médiá (aj keď nie len oni) špinia pápežovo meno. (Viď príklad - URL odkaz)

http://sk-sk.facebook.com/pages/Pápež-j ... 7617778670
den sa stal aj u nas cez leto, ked matka mesiace tyrala svojho syna, nasledne sa jej zjavil Kristus a povedal jej, ze jej syn je posadnuty diablom a ma ho z neho vyhnat...
nestalo by sa to ani prvy ani posledny krat, co sa diabol vydaval za Boha
tiez som spominal pripad otca, ktory zavrazdil svojho 3 rocneho syna vdaka vyspelym moralnym krestanskym nazorom na homosexualitu, ten otec si totizto myslel, ze ked jeho maly syn pri hre potlapkava inych chlapcov, tak je zarucene homosexual, co je podla jeho krestanskej viery tazky hriech a preto si zasluzi zomriet...
Nevravim, ze to nemohol byt krestan, ale aj krestan mohol mat nejake zle nazory. V kazdom pripade sa to nezhodovalo s krestanstvom a krestanstvo v tom nehraje ziadnu ulohu (pretoze pod touto zamienkou, to mohla byt aj uplne ina viera). Takisto, ked ateista niekoho zabije nie je to preto, ze je ateista.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

ak nevies nic o nabozenstve
No pokiaľ viem, písalo sa tu o Eichmannovi a k tomu smerovala aj tá reakcia. Ako si zistil, že o tom nič nevie? A táto téma je aj o religionistike, filozofii života a ďalších veciach.

A čo sa týka tých vyjadrení...ohľadom tých pedofilných škandálov sa pápež vyjadril, že pedofíliu spôsobuje homosexualita. Čo je samozrejme blbosť, ale Ratzinger ako teológ má podľa teba právo vyjadrovať sa v oblasti patriacej do pôsobiska psychiatrov alebo fyziológov?

Mimochodom, ako rozoznáš či sa ti zjavil boh alebo diabol? Boh podľa Biblie nariaďoval zabíjanie bežne, možno to decko malo v sebe naozaj diabla, kto si aby si spochybňoval boha (aj keď jeho poslom je pravdepodobne duševne chorá osoba...ale to nie je nič nezvyčajné)? A myslím, že mnohí radikálnejší kresťania by nemali problém ukameňovať homosexuálov, tí sa tiež považujú za Pravých Kresťanov, samozrejme...a pokojne ti to doložia aj veršami z Biblie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

FrewCen
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa FrewCen »

Vatikán podle skupiny toleroval a umožňoval systematické a rozšířené krytí znásilňování a sexuálních zločinů na dětech.
hughito
Redeemer
Redeemer

Skupina předala žalobcům dokument o 20 000 stranách, v němž je důkazní materiál včetně zpráv a policejních dokumentů.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

:D 20000 stran bludov :D chudak sudca, ci kto to bude musiet citat...
FrewCen
Light Expert
Light Expert

hughito napísal:Skupina předala žalobcům dokument o 20 000 stranách, v němž je důkazní materiál včetně zpráv a policejních dokumentů.
Ak hitler napísal 720 strán bludov bez problémov, tak dajte pero a papiere 30 ľuďom, a oni vám niečo napíšu. To že je tam 20 000 strán, to ma nešokuje, kukni sa len na záznamy a obžaloby z norimbergu (1933-1945, a vlastne aj potom). Ľudia tam boli schopný napísať podstatne viac, keď kecali o tom, ako môžu za veľkú hospodársku krízu židia, a potom, keď súdili nacistov.
Úryvok z jedných informácii o norimberskom procese:
.... Zapísalo sa 5 miliónov listov papiera. Obžaloba predložila 2630 dokumentov, obhajoba 2700.
No a oni predložili jeden. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Páči sa mi, ako vieš, čo tam je napísané. :roll: Načo tu vôbec produkuješ takéto hovná ?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

MIRV napísal: A myslím, že mnohí radikálnejší kresťania by nemali problém ukameňovať homosexuálov, tí sa tiež považujú za Pravých Kresťanov, samozrejme...a pokojne ti to doložia aj veršami z Biblie.
Možno by trebalo ešte viacej myslieť a menej písať
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Tehla sa stále vracia kopnúť si, hoci v tejto téme vraj už skončil. Premenuj sa na bumerang. Kus ohnutého dreva ťa vystihuje aj po stránke intelektuálnej, hoci tehla je tiež výstižná.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

hlavne ze hughito a spol. si tu veselo 'kopu' kazdy den :) staci ze sa niekto ozve proti vam a uz sa vam ježi srst :D

viď 3 prispevky ako si hughito spomenul na co videl rano v zachode... preto uz tuto temu len radsej citam :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo si tu vymýšľaš ? Okrem toho, že kopnutie sa väčšinou myslím v tom zmysle, že sem dotyčný príde, kopne a dva týždne sa neukáže, tak napr. v poslednom prípade som sem hodil link, ktorý FrewCen "spochybnil" v tom zmysle, že "podle skupiny" (čo inak dá logiku, že ? ) sa mu zdalo zrejme asi neobjektívne, tak som odpísal v zmysle, že "skupina" zrejme necucá z prsta, keď to dáva na súd a má 20 000 stránkový dôkazový materiál, načo piton aj FrewCen zaregovali úplne odveci, a priori zaujali postoj, na ktorý nemajú žiadne vedomostné právo. Ako čerešničku tu FrewCen vytiahol úplne od veci norimberský proces, ako keby to malo nejakú spojitosť. Čiže áno, išlo o čistú produkciu názorov na úrovni toho, čo ráno zanechávam na záchode.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

je celkom fajn, ze sa tehlove prispevky v poslednom obdobi obmedzili len na zosmiesnovanie a osobne narazky...to hovori samo za seba...
FrewCen
Light Expert
Light Expert

hughito napísal: Ako čerešničku tu FrewCen vytiahol úplne od veci norimberský proces, ako keby to malo nejakú spojitosť. Čiže áno, išlo o čistú produkciu názorov na úrovni toho, čo ráno zanechávam na záchode.
Ako som napísal. Hitler vycucal z prsta 720 strán blbostí. V norimberských súdoch (ak si si nevšimol 33-45 čiže nacistických) sa napísalo kopec žalôb na židov, a povedz mi, bola to pravda? Spojitosť tu je, a to v tom, že nie všetky obžaloby sú pravdivé a niečim podložené. Norimberské súdy (ešte raz pripomínam 33-45) a nielen tie, ale aj nacistické stretnutia boli len príkladom, ako dokážu ľudia napísať kopec blbostí (a ako ich dokáže obrovský národ doslova "zožrať").
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

FrewCen:
Takže chceš povedať, že 20000 strán textu je len ich výmysel a všetky tie obvinenia pápežov sú tiež len ich výmysly?
FrewCen
Light Expert
Light Expert

Nie, nečítal som ich.
FrewCen napísal: Spojitosť tu je, a to v tom, že nie všetky obžaloby sú pravdivé a niečim podložené. Norimberské súdy (ešte raz pripomínam 33-45) a nielen tie, ale aj nacistické stretnutia boli len príkladom, ako dokážu ľudia napísať kopec blbostí (a ako ich dokáže obrovský národ doslova "zožrať").
Len som poukázal na to, že je možné aby to bolo vymyslené a nepodstatné, a to nech už je rozsah žaloby akýkoľvek.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tvoja spojitosť je absolútne nelogická a nezmyselná, úplne chybné spojenie dvoch vecí, ktoré spolu nesúvisia iba v rámci tvojej vykonštruovanej hypotézy.
FrewCen
Light Expert
Light Expert

Súvislosť tu je. To, že ju nevieš pochopyť je už informácia re tvojho psychológa. Dal som ti normálne vysvetlenie v poslednej vete, ale ty si sa zámerne vyhol vyvracaniu alebo argumentácii. S odpoveďou sa nemusíš namáhať, viac ma na tomto fóre online vidieť nebudeš.
hughito
Redeemer
Redeemer

No pochopyť ju nedokážem, to si trafil.
S odpoveďou sa nemusíš namáhať, viac ma na tomto fóre online vidieť nebudeš.
:arrow: to sme si oddýchli, o trolla menej.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

ephramko napísal:je celkom fajn, ze sa tehlove prispevky v poslednom obdobi obmedzili len na zosmiesnovanie a osobne narazky...to hovori samo za seba...
kto chce s vlkmi byť, musí s nimi vyť - s vami sa nedá jednať ináč, pretože robíte toto isté (niektorí)

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2011, 17:53)
hughito napísal:Tvoja spojitosť je absolútne nelogická a nezmyselná, úplne chybné spojenie dvoch vecí, ktoré spolu nesúvisia iba v rámci tvojej vykonštruovanej hypotézy.
Tvoja odpoveď je absolútne nelogická a nezmyslená, totálne pomýlený tvoj názor (podľa mňa), pretože v kuse omieľaš niečo v zmysle tej vety, ale vyhlasuješ, ako keby si ty jediný mal pravdu, ty jediný si tú najskúsenejší a ostatný sú len smradi - hlavný je tvoj názor a my sa s našim máme vopchať do riti.
Napísať odpoveď