PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
Re: PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"
ty si paan!Diky moc kamo, neveril som ze takyto krkolomny vyraz aj mna nejake pomenovanie
a nasiel som to aj na ebay mas K+ daujem velmi pekne
-
xXPAINKILLERXx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Čauko
jedná sa mi o to, že chcem preložiť tento mail
Neviem z neho ani nič proste a google translator úprimne.... vieme ako je na tom
Neviem po nemecky, keďže sa po nemecky neučím
Jedná sa len o to, že či to poslali, alebo neposlali. Translator mi splietal niečo také že pošlú to po prijatí platby na účet... lenže platbu na účet som im posielal 4.9.2011 a tam v tom maile sa píše (by google translator) že bude odoslaná hneď na druhý deň. Tak tým pádom...?
Jedná sa len o to, že či to poslali, alebo neposlali. Translator mi splietal niečo také že pošlú to po prijatí platby na účet... lenže platbu na účet som im posielal 4.9.2011 a tam v tom maile sa píše (by google translator) že bude odoslaná hneď na druhý deň. Tak tým pádom...?
Kód: Vybrať všetko
Hallo TomᨠPetrek,
die Zahlung für Deine Bestellung mit Bestellnummer 9731 in Höhe von 111.70 EUR ist per Vorkasse / Überweisung bei uns eingegangen.
Nachfolgend erhältst Du nochmals einen Überblick über Deine Bestellung:
Pos Menge Art.Nr. Bezeichnung
1 1 12508 Khalil Mamoon Trimetall Halo, schwarz, ca. 84 cm
2 1 10976 Windschutz für die Wasserpfeife, groß
3 2 12472 Chinahead Dichtung, weiß
4 1 10220 Cocobrico Kohle aus Kokosnuss (1 kg)
5 1 Versandkosten Weltweit (Versand nach: SK : 3 kg):
Deine Bestellung wird spätestens einen Tag nach Zahlungseingang verschickt. Über den Versand der Ware werden wir Dich gesondert informieren.
Mit freundlichen Grüßen,
Benjamin Grädler
Inside-Trading
Michael Olbertz
Dachstr. 42a
81243 München
089 20 18 81 03
089 20 18 81 04
www.smoking-shisha.de
[email protected]
Bankdaten:
Bank: Postbank Essen | Kto. Nr.: 35110433 | BLZ: 36010043 | Inhaber: Michael Olbertz | IBAN: DE71360100430035110433 | BIC: PBNKDEFF
Vasa objednavka bude odoslana najneskor 1 den po prijati platby. O odoslani tovaru Vas budeme okamzite informovat.Deine Bestellung wird spätestens einen Tag nach Zahlungseingang verschickt. Über den Versand der Ware werden wir Dich gesondert informieren.
-
xXPAINKILLERXx
Star
Ďakujem
Poslal som im mail a že vraj to odoslali 
-
Blackangel
Light Star
Zdravím. Potreboval by som pomoc s prekladom básni z AJ do SK teda netreba preklad stačí tu hlavnú myslienku básne. Dakujem za pomoc
Then sing, ye birds, sing, sing a joyou song
And let the young lambs bound
As to the tabor´s sound!
We in thought will join your throng,
Ye that pipe and ye that play,
Ye that through your hearts to-day.
Feel the gladness of the May!
What though the radiance which was once so bright
Be now for ever taken from my sight,
Though Nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind
In the primal sympathy
Which having been must ever be
In the soothing thoughts that spring
Out of human suffering
In the faith that looks thourgh death
In years that bring the philosophic mind.
Then sing, ye birds, sing, sing a joyou song
And let the young lambs bound
As to the tabor´s sound!
We in thought will join your throng,
Ye that pipe and ye that play,
Ye that through your hearts to-day.
Feel the gladness of the May!
What though the radiance which was once so bright
Be now for ever taken from my sight,
Though Nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind
In the primal sympathy
Which having been must ever be
In the soothing thoughts that spring
Out of human suffering
In the faith that looks thourgh death
In years that bring the philosophic mind.
-
BookEditor
Light Professional
Ahojte, poradíte mi, ako sa povie po anglicky "dobrý sluha, ale zlý pán"? Ďakujem, K+ istá!
BookEditor - tých výrazov je mnoho, ale asi to bude nejak takto "good servant, but bad master"... no asi tak nejak 
-
BookEditor
Light Professional
Tak mi to napísal aj Google Translator
Neexistuje nejaká iná fráza z toho mnoha? 
Nuž... translator som nepoužil, ale keď ti to napísal tak isto ako som napísal ja tak to bude pravdepodobne tá najsrávnejšia fráza... Neviem, prečo to tak potrebuješ ??
// ...v pohode, rád pomôžem
// ...v pohode, rád pomôžem
-
BookEditor
Light Professional
Profka povedala, nech použijeme na oživenie textu nejakú citáciu, metaforu atď. A táto sa mi tam hodí. Inak ma to aj celkom zaujíma, ako sa to spojenie povie. Inak, ďakujem Rethon 
-
anyway
Light Star
Ahojte, existuje nejaký slovenský ekvivalent pre výraz "drought tolerance"? http://en.wikipedia.org/wiki/Drought_tolerance
Ďakujem.
Ďakujem.
Suchomilné rastliny.
Zdravím, som na školskej praxi a mal som vypracovať tému o písomnostiach pri nákupe a predaji....musel som k tej téme napísať resume po anglicky...napísal som to po slovensky ako to má vyzerať a nejako som to preložil, ale bol by som veľmi vďačný keby mi to niekto skontroluje....našiel by sa tu niekto taký?....veľmi ďakujem
Resumé
Moja práca prináša stručnú charakteristiku podniku v ktorom som 2 týždne praxoval. V teoretickej časti obsahuje základné poznatky o písomnostiach pri nákupe a predaji, ktoré som sa naučil v škole i mimo nej. Počas mojej praxe som sa najčastejšie stretával s týmito písomnostiam: objednávka, vystavená faktúra, prijatá faktúra, dodací list, reklamačný list, preto som v mojej práci písal hlavne o nich. Ďalej som v teoretickej časti uviedol, aké základné údaje musia doklady obsahovať a to, že všetky faktúry musia byť archivované platiteľom DPH aj neplatiteľom DPH po dobu 10 rokov po roku, ktorého sa týkajú. Táto doba je stanovená zákonom.
V praktickej časti som sa snažil priblížiť, ako riešia danú problematiku vo firme ARMYTEX. K mojej práci som uviedol 3 príklady týkajúce sa písomností pri nákupe a predaji. V prvom príklade ide o uskutočnenie obchodu medzi firmou v ktorej som praxoval a zahraničnou firmou Max Fuchs. K tomuto príkladu som priložil všetky doklady, ktoré sa pri tomto obchode vyskytli. K druhému príkladu som priložil všetky doklady, ktoré boli potrebné na vybavenie objednávky, ktorú poslal zákazník firme ARMYTEX a v treťom príklade sa jedná o reklamáciu zo strany firmy ARMYTEX na dodávateľa z Českej republiky. Priložil som k nemu kópiu reklamačného listu.
Počas dvoch týždňov strávených vo firme ARMYTEX som si v praxi vyskúšal to, čo som sa naučil v škole a priučil som sa aj novým veciam, s ktorými som sa doteraz ešte nestretol, napr. som sa dozvedel čo je proforma faktúra a na čo slúži, vypisoval som rôzne druhy dokladov atď.
Resume
My report brings the characteristic of the firm where I have been at internships for two weeks. The theoretical part contains basic knowledge about purchasing documents and selling documents, which I have learned at school and out of school as well. During my work I have the most often meet with these documents: order, invoice, delivery note and complaint letter, so I wrote in my work especially about these documents. The report explains what are basis accounting information the documents must contain and then I wrote in theoretical part, that all invoices must be archived for period prescribed by law, this period is ten years after period, when were invoice exposed or received.
In practical part I showed, how to solve this problems in the firm ARMYTEX. This part brings three examples, which are connected with theme of my report. In the first example is described business between the firm, where I was two weeks in internship and the foreign company Max Fuchs. I enclosed all documents which are connected with this example. The second example is about sale of goods to customer and the third example is about claim of goods, which the firm ARMYTEX bought from supplier from Czech Republic. I enclosed copy of complaint letter connected with this example.
During three weeks which I spent in the firm ARMYTEX I was trying things which I know from school in practice and I have also learned some new things, for example I have learned what is proform invoice and what is the function of this invoice, I have work with different types of documents and so on .
Resumé
Moja práca prináša stručnú charakteristiku podniku v ktorom som 2 týždne praxoval. V teoretickej časti obsahuje základné poznatky o písomnostiach pri nákupe a predaji, ktoré som sa naučil v škole i mimo nej. Počas mojej praxe som sa najčastejšie stretával s týmito písomnostiam: objednávka, vystavená faktúra, prijatá faktúra, dodací list, reklamačný list, preto som v mojej práci písal hlavne o nich. Ďalej som v teoretickej časti uviedol, aké základné údaje musia doklady obsahovať a to, že všetky faktúry musia byť archivované platiteľom DPH aj neplatiteľom DPH po dobu 10 rokov po roku, ktorého sa týkajú. Táto doba je stanovená zákonom.
V praktickej časti som sa snažil priblížiť, ako riešia danú problematiku vo firme ARMYTEX. K mojej práci som uviedol 3 príklady týkajúce sa písomností pri nákupe a predaji. V prvom príklade ide o uskutočnenie obchodu medzi firmou v ktorej som praxoval a zahraničnou firmou Max Fuchs. K tomuto príkladu som priložil všetky doklady, ktoré sa pri tomto obchode vyskytli. K druhému príkladu som priložil všetky doklady, ktoré boli potrebné na vybavenie objednávky, ktorú poslal zákazník firme ARMYTEX a v treťom príklade sa jedná o reklamáciu zo strany firmy ARMYTEX na dodávateľa z Českej republiky. Priložil som k nemu kópiu reklamačného listu.
Počas dvoch týždňov strávených vo firme ARMYTEX som si v praxi vyskúšal to, čo som sa naučil v škole a priučil som sa aj novým veciam, s ktorými som sa doteraz ešte nestretol, napr. som sa dozvedel čo je proforma faktúra a na čo slúži, vypisoval som rôzne druhy dokladov atď.
Resume
My report brings the characteristic of the firm where I have been at internships for two weeks. The theoretical part contains basic knowledge about purchasing documents and selling documents, which I have learned at school and out of school as well. During my work I have the most often meet with these documents: order, invoice, delivery note and complaint letter, so I wrote in my work especially about these documents. The report explains what are basis accounting information the documents must contain and then I wrote in theoretical part, that all invoices must be archived for period prescribed by law, this period is ten years after period, when were invoice exposed or received.
In practical part I showed, how to solve this problems in the firm ARMYTEX. This part brings three examples, which are connected with theme of my report. In the first example is described business between the firm, where I was two weeks in internship and the foreign company Max Fuchs. I enclosed all documents which are connected with this example. The second example is about sale of goods to customer and the third example is about claim of goods, which the firm ARMYTEX bought from supplier from Czech Republic. I enclosed copy of complaint letter connected with this example.
During three weeks which I spent in the firm ARMYTEX I was trying things which I know from school in practice and I have also learned some new things, for example I have learned what is proform invoice and what is the function of this invoice, I have work with different types of documents and so on .
Ja mám tiež napísať resumé k práci...mohol by mi to niekto prekontrolovať?ďakujem
Resumé
Cieľom mojej práce bolo zistiť čo najviac o otvorení živnosti a o postupe, ako ju založiť. V práci som tiež uviedol teoretické informácie o postupe založenia živnosti a taktiež som uviedol informácie o firme, kde som bol počas mojej praxe. V práci som riešil postup založenia živnosti, ktorý som zhrnul do jedenástich bodov a k teórii som pridal prílohy. Tlačivá potrebné k založeniu živnosti som vypĺňal pomocou programu FORM studio od firmy KASTNER software s. r. o. Počas mojej školskej práce som robil vo väčšine kancelársku prácu a bol som aj na živnostenskom úrade v Považskej Bystrici, lebo som sa chcel informovať o zmenách pri zakladaní živnosti. Tu ma upozornil na zmeny pri zakladaní živností pán Karol Lajcha. Som spokojný s priebehom školskej praxe a taktiež s výsledkom, pretože som sa dozvedel veľa o založení živností a naučil sa mnoho nových vecí. Školská prax bola pre mňa od začiatku novou výzvou a myslím, že som to poctivo a úspešne dokončil. Výsledok mojej práce môžem neskôr použiť pri maturitnej skúške a skúsenosti, ktoré som nadobudol mi môžu pomôcť napríklad pri založení vlastnej živnosti.
The aim of my work was find out as much about opening trade and about procedure how her establish. At work I also pointed theoretical information about procedure opening trade and I also pointed information about the firm where I was during school practice. At work I solved procedure opening trade which I summarized to eleven points and to a theory I added enclosure. The forms necessary to the opening of trade I filled with software FORM studio by Czech company Kastner s. r. o. During my school praxis I was doing in most office work and I was also at the trade office in Považská Bystrica, because I wanted inform me about changes in the opening of trade. Here I was warned on the changes in establishing trade by Mr. Karol Lajcha. With Mr. Karol Lajcha I discussed about my theoretical part which I have prepared. I am satisfied with course of school praxis and also with the result, because I learned a lot about establishing trade and I learned many new things. School praxis was for me since the beginning a new challenge and I think that I have it honestly and successfully completed. The result of my work I can use later during leaving examination and experience which I obtained can help me in my own business.
Resumé
Cieľom mojej práce bolo zistiť čo najviac o otvorení živnosti a o postupe, ako ju založiť. V práci som tiež uviedol teoretické informácie o postupe založenia živnosti a taktiež som uviedol informácie o firme, kde som bol počas mojej praxe. V práci som riešil postup založenia živnosti, ktorý som zhrnul do jedenástich bodov a k teórii som pridal prílohy. Tlačivá potrebné k založeniu živnosti som vypĺňal pomocou programu FORM studio od firmy KASTNER software s. r. o. Počas mojej školskej práce som robil vo väčšine kancelársku prácu a bol som aj na živnostenskom úrade v Považskej Bystrici, lebo som sa chcel informovať o zmenách pri zakladaní živnosti. Tu ma upozornil na zmeny pri zakladaní živností pán Karol Lajcha. Som spokojný s priebehom školskej praxe a taktiež s výsledkom, pretože som sa dozvedel veľa o založení živností a naučil sa mnoho nových vecí. Školská prax bola pre mňa od začiatku novou výzvou a myslím, že som to poctivo a úspešne dokončil. Výsledok mojej práce môžem neskôr použiť pri maturitnej skúške a skúsenosti, ktoré som nadobudol mi môžu pomôcť napríklad pri založení vlastnej živnosti.
The aim of my work was find out as much about opening trade and about procedure how her establish. At work I also pointed theoretical information about procedure opening trade and I also pointed information about the firm where I was during school practice. At work I solved procedure opening trade which I summarized to eleven points and to a theory I added enclosure. The forms necessary to the opening of trade I filled with software FORM studio by Czech company Kastner s. r. o. During my school praxis I was doing in most office work and I was also at the trade office in Považská Bystrica, because I wanted inform me about changes in the opening of trade. Here I was warned on the changes in establishing trade by Mr. Karol Lajcha. With Mr. Karol Lajcha I discussed about my theoretical part which I have prepared. I am satisfied with course of school praxis and also with the result, because I learned a lot about establishing trade and I learned many new things. School praxis was for me since the beginning a new challenge and I think that I have it honestly and successfully completed. The result of my work I can use later during leaving examination and experience which I obtained can help me in my own business.
Ahoj, zacal som sa ucit nemcinu... vedel by mi niekto len tak narychlo skontorolovat ulohu?
SK->DE
Stratil som peniaze, preto si musim poziciat.
Hoci malo lietadlo meskanie, nezmeskal som autobus.
Casnik sa opytal, ci zaplatime ucet spolu alebo oddelene.
Ked som vystupil z vlaku, uvidel som rodicov.
Zaspal az po polnoci, napriek tomu vstal cas.
Ich habe Geld verloren darum muss ich mir ausleihen.
Obwohl hat das Flugzeug verspätung, habe ich meine Bus nicht verpasst.
Kellner hat uns gefragt ob wir zusammen oder getrennt zahlen.
Wenn ich von zug ausgestiegen bin, dann habe ich meine eltern gesehen.
Er ist nach dem Mitternacht eingeschlafen, trotzdem ist er rechtzeitig aufgewacht.
\\edit: dik BookEditor
... furt si neviem zvyknut na tie zaciatocne pismena pri podstatnych menach 
SK->DE
Stratil som peniaze, preto si musim poziciat.
Hoci malo lietadlo meskanie, nezmeskal som autobus.
Casnik sa opytal, ci zaplatime ucet spolu alebo oddelene.
Ked som vystupil z vlaku, uvidel som rodicov.
Zaspal az po polnoci, napriek tomu vstal cas.
Ich habe Geld verloren darum muss ich mir ausleihen.
Obwohl hat das Flugzeug verspätung, habe ich meine Bus nicht verpasst.
Kellner hat uns gefragt ob wir zusammen oder getrennt zahlen.
Wenn ich von zug ausgestiegen bin, dann habe ich meine eltern gesehen.
Er ist nach dem Mitternacht eingeschlafen, trotzdem ist er rechtzeitig aufgewacht.
\\edit: dik BookEditor
-
BookEditor
Light Professional
Aspoň tak zbežne:
Verspätung je s veľkým "V"
Mám taký dojem, že je der Bus, takže nie "meine Bus", ale "mein"
Zug je s veľkým "Z" a skôr by som dal "aus" ako "von" + člen "der", teda aus der Zug
Eltern je s veľkým "E"
Je "die Mitternacht", takže "nach der Mitternacht"
To je fakt tak zbežne, už skoro spím, mal som dlhý deň
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2011, 15:11)
Kto poradí, ako sa povie po nemecky "euroval"? Do zajtra to potrebujem vedieť. Ďakujem, K+ jasná!
Verspätung je s veľkým "V"
Mám taký dojem, že je der Bus, takže nie "meine Bus", ale "mein"
Zug je s veľkým "Z" a skôr by som dal "aus" ako "von" + člen "der", teda aus der Zug
Eltern je s veľkým "E"
Je "die Mitternacht", takže "nach der Mitternacht"
To je fakt tak zbežne, už skoro spím, mal som dlhý deň
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2011, 15:11)
Kto poradí, ako sa povie po nemecky "euroval"? Do zajtra to potrebujem vedieť. Ďakujem, K+ jasná!
-
RATZINGER666
Darca
BookEditor: pravdepodobne Euro-Rettungsschirm
-
BookEditor
Light Professional
Ďakujem veľmi pekne, aj ja som toto našiel 
Preklad zo SJ do NJ
Prosím Vás pomôžte mi preložiť tieto vety do Nemeckého jazyka
Gratuľujem ti k tvojím narodeninám.
Dnes ho pozvem.
Vaši priatelia nás navštívia.
Jej brat čaká na Vás.
Pýtam sa nášho učiteľa.
Jeho dieťa ho fotografuje
S našími susedmi nie sme spokojní
Budúce prázdniny pôjdeme k moru
V pondelok musíme ísť do školy autobusom
Na stene visí obraz vedľa okna.
Bývame vo Švajčiarsku
Jej rodičia žijú v tejto ulici
Možno pre niekoho ľahké ale ja to neviem plssssssss
Gratuľujem ti k tvojím narodeninám.
Dnes ho pozvem.
Vaši priatelia nás navštívia.
Jej brat čaká na Vás.
Pýtam sa nášho učiteľa.
Jeho dieťa ho fotografuje
S našími susedmi nie sme spokojní
Budúce prázdniny pôjdeme k moru
V pondelok musíme ísť do školy autobusom
Na stene visí obraz vedľa okna.
Bývame vo Švajčiarsku
Jej rodičia žijú v tejto ulici
Možno pre niekoho ľahké ale ja to neviem plssssssss
Mohol by mi niekto prelozit tieto vety do nemciny v nejakom perfekte prosim vas?bol by som velmi vdacny...
Vcera prsalo.
V stredu som svietil celu noc.
Vcera velmi snezilo.
Pohadal som sa s mamou.
Prihodila sa mi zla vec.
Pozicial som bratovi peniaze.
V pondelok snezilo.
Pohadal som sa s bratom.
Pozicial som peniaze kamaratovi.
Susedia cez den svietili.
Vcera prsalo.
V stredu som svietil celu noc.