Keart napísal:Politik , politik nema sa kam skryt .
politik , politik vylíž mi ryt´
súhlasím stebov
Heh, myslíš ? Podľa mňa sú dnešní (alebo aj minulí) politici tí poslední, ktorí by si takéto niečo priali.ich realizacia viazne skor vo velkych financnych ci byrokratickych nakladoch, nie na nesuhlase sucasnej alebo minulej garnitury.
Nehovorim v tomto pripade samozrejme o vsetkych (napadoch), aj ked musim priznat ze ked som to este raz precital, tazko najst taky, za ktorym by nasi politici nejako prahli. Narazal som skor na to, ze napr. ti nezavisli poslanci + naviazanie poslancov na volebne obvody a s tym spojena relativne jednoducha moznost ich odvolania, tak to by chcelo ohromne komplexnu zmenu v sucasnom systeme fungovania statu a to nie je take jednoduche a su s tym spojene mnohe problemy. Samozrejme kde je vola, tam sa vsetko da. Tazko vsak povedat, ci sa oplati investovat do takehoto experimentu. Cestou by hadam boli mensie pozvolne zmeny a nejaka strategia na niekolko rokov ci viacero desatroci dopredu. To je vsak v sucasnom stvorrocnom parlamentnom cykle nemyslitelne samozrejme.hughito napísal:Heh, myslíš ? Podľa mňa sú dnešní (alebo aj minulí) politici tí poslední, ktorí by si takéto niečo priali.
S tym Islandom dobra poznamka, no tam tu zmenu skor sposobil nahly sok. V takom prostredi sa taketo zmeny samozrejme daju vykonat podstatne rychlejsie. Nedbal by som, keby sa nieco podobne odohralo na Slovensku. Kazdopadne ked sa bavime o Islande konkretne, bude zaujimave, ci sa im podari udrzat nastoleny prud aj dalej, alebo to sklzne opat ku starym zvyklostiam. Podobne hnutia mozno badat teraz v Spanielsku, ¡Indignaos! (tzv. 'Rozhorčení') ci Democracia Real YA smeruju k podobnym cielom, hlavne co sa tyka myslienok priamej demokracie. Neviem ci si o tom pocul, kazdopadne tu je jeden clanok:hughito napísal:Heh, no ako si napísal - ak je vôľa, tak sa to proste spraví. Na Islande sa to spravilo "zo dna na deň" a neboli potrebné žiadne pozvoľné zmeny a stratégie. Pozvoľné zmeny vôbec nemajú veľký zmysel, tu treba zmeniť podstatu.
Musí byť len vôľa a najlepšie aj taká zdravá nasratosť ľudu, túžba zmeniť dané. Zbúrať staré prehnité štruktúry a vystavať nové.
Mozem potvrdit. Pokial to clovek robi sam pripadne maly projektik tak je to pohoda-jahoda. Ak je to velky projekt napisany pred x rokmi a je ho potrebne iba udrziavat tak je to utrpenie....4. Webový vývojár: Vysoký stupeň nespokojnosti plynie z neschopnosti zamestnancov zrozumiteľne komunikovať a chápať technológiu.
Ja im to aj verím. Tí, čo sa dokážu odpútať úplne od materiálneho sveta musia byť najšťastnejší.1. Duchovný: Tí najmenej spútaní svetskými márnosťami uvádzajú, že sú najspokojnejší zo všetkých.