Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

melin
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re:

Príspevok od používateľa melin »

Keart napísal:Politik , politik nema sa kam skryt .
politik , politik vylíž mi ryt´

súhlasím stebov :smt006
COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Politika

Príspevok od používateľa COTHW »

Už mi to príde ako v tom vtipe:
-Žiaci dnes budete písať esej na tému, kam smeruješ Slovensko ? Chcem vás upozorniť, že v slovo "do riti" sa píše oddelene a s mäkkým i.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo si myslíte o iniciatíve za Občiansku ústavu ?

tu a tu

web: http://www.obcianskaustava.sk/
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No najviac ma na nich dostalo, ze sa ako iniciativa, ktora ma na facebooku 230 milovnikov vyhraza referendom za rozpustenie parlamentu... Pricom viacere ich body su velmi diskutabilne. Napriklad zakaz prijmania darov pre pol. strany je sice na prvy pohlad vskutku spravna myslienka, no jediny vysledok by bola strata transparentnosti uctovnictva, pricom strany by sa dostali pod tlaky firiem, ktore sa neboja ist aj do takehoto biznisu. Teraz sa da predsa len aspon trochu vyzistit, odkial pri tej ktorej strane vietor fuka. Kandidovanie nezavislych osobnosti do NR SR je tiez zaujimavy napad, aj ked to zavana sancou pre celebrity a ine exoticke zjavy slovenskej spolocnosti. Problemom vsak je, ze by bolo treba kompletne zmenit sposob fungovania Narodnej Rady. Predsa len treba istu koordinaciu pri hlasovani o zakonoch, obcas pristupit k nejakemu kompromisu atd. Keby tam bolo 150 svojhlavych poslancov, neschvalili by zakon co aky je rok dlhy.

Jednopercentna zakonodarna iniciativa je tiez dost problematicka, povedal by som ze 5-10% by bolo lepsie. Predsa len 1% percento su hadam schopni nahrabat aj Kotlebovci a teda ich splechy, ci podobne recesie by v parlamente len zdrzovali. Inak su tam vsak dobre myslienky, no ich realizacia viazne skor vo velkych financnych ci byrokratickych nakladoch, nie na nesuhlase sucasnej alebo minulej garnitury.
hughito
Redeemer
Redeemer

ich realizacia viazne skor vo velkych financnych ci byrokratickych nakladoch, nie na nesuhlase sucasnej alebo minulej garnitury.
Heh, myslíš ? Podľa mňa sú dnešní (alebo aj minulí) politici tí poslední, ktorí by si takéto niečo priali.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Heh, myslíš ? Podľa mňa sú dnešní (alebo aj minulí) politici tí poslední, ktorí by si takéto niečo priali.
Nehovorim v tomto pripade samozrejme o vsetkych (napadoch), aj ked musim priznat ze ked som to este raz precital, tazko najst taky, za ktorym by nasi politici nejako prahli. Narazal som skor na to, ze napr. ti nezavisli poslanci + naviazanie poslancov na volebne obvody a s tym spojena relativne jednoducha moznost ich odvolania, tak to by chcelo ohromne komplexnu zmenu v sucasnom systeme fungovania statu a to nie je take jednoduche a su s tym spojene mnohe problemy. Samozrejme kde je vola, tam sa vsetko da. Tazko vsak povedat, ci sa oplati investovat do takehoto experimentu. Cestou by hadam boli mensie pozvolne zmeny a nejaka strategia na niekolko rokov ci viacero desatroci dopredu. To je vsak v sucasnom stvorrocnom parlamentnom cykle nemyslitelne samozrejme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Heh, no ako si napísal - ak je vôľa, tak sa to proste spraví. Na Islande sa to spravilo "zo dna na deň" a neboli potrebné žiadne pozvoľné zmeny a stratégie. Pozvoľné zmeny vôbec nemajú veľký zmysel, tu treba zmeniť podstatu.

Musí byť len vôľa a najlepšie aj taká zdravá nasratosť ľudu, túžba zmeniť dané. Zbúrať staré prehnité štruktúry a vystavať nové.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Heh, no ako si napísal - ak je vôľa, tak sa to proste spraví. Na Islande sa to spravilo "zo dna na deň" a neboli potrebné žiadne pozvoľné zmeny a stratégie. Pozvoľné zmeny vôbec nemajú veľký zmysel, tu treba zmeniť podstatu.

Musí byť len vôľa a najlepšie aj taká zdravá nasratosť ľudu, túžba zmeniť dané. Zbúrať staré prehnité štruktúry a vystavať nové.
S tym Islandom dobra poznamka, no tam tu zmenu skor sposobil nahly sok. V takom prostredi sa taketo zmeny samozrejme daju vykonat podstatne rychlejsie. Nedbal by som, keby sa nieco podobne odohralo na Slovensku. Kazdopadne ked sa bavime o Islande konkretne, bude zaujimave, ci sa im podari udrzat nastoleny prud aj dalej, alebo to sklzne opat ku starym zvyklostiam. Podobne hnutia mozno badat teraz v Spanielsku, ¡Indignaos! (tzv. 'Rozhorčení') ci Democracia Real YA smeruju k podobnym cielom, hlavne co sa tyka myslienok priamej demokracie. Neviem ci si o tom pocul, kazdopadne tu je jeden clanok:
Rozhorčení a organizovaní I.
Rozhorčení a organizovaní II.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, že som o tom počul a snažil sa to propagovať aj tu - aj nejaký slovenský pokus o prispenie do "kotla."

Žiaľ, v tom Španielsku to zatiaľ nevyzerá na to, že by k niečomu docielilo - vláda sa drží a všetky požiadavky hnutia za skutočnú demokraciu sú zatiaľ ignorované.

Ale ako celok pozitívne vnímam tieto snahy ľudí o zmenu, o nejaký posun vpred, momentálne tomu nahráva kríza a ako vieme, z krízy sa vždy niečo vynorí (ako napr. strýček Dolf). Preto treba aj opatrnosť, lebo isté fašizujúce tendencie už vidno aj v dnešných spoločnostiach.

//autoeditácia príspevku (17 Sep 2011, 19:23)
Tak toto si pozrite, nehoráznosť.

Banda !

http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-47 ... a72e199d55
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mal by si viac sledovat mainstreamove media, tam to davali pred tyzdnom a prvykrat uz asi pred rokom, kedze ta kauza je pekne stara
hughito
Redeemer
Redeemer

Mainstream len zľahka. :)

Samozrejme, že "kauza" je stará, vie sa o tom, ale táto reportáž to ukazuje priamo.

//autoeditácia príspevku (25 Sep 2011, 14:24)
Najšťastnejšie povolania.

http://profit.etrend.sk/kariera/nechcit ... zermi.html

Aká záhada, že najmenej šťastní sú ľudia na tých miestach, o ktorých vládne istá vykonštruovaná doktrína dokonalého a úspešného človeka - samozrejme, v rámci kapitalistickej spoločnosti.

Mne je z tejto vízie úplne na grc - ale panuje tento názor aj v mojom okolí od rovnako starých ľudí ako ja. Kancelária, dobrý flek, oblek, byť niekde "hore," najlepšie riadiť, moc..haha.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

4. Webový vývojár: Vysoký stupeň nespokojnosti plynie z neschopnosti zamestnancov zrozumiteľne komunikovať a chápať technológiu.
Mozem potvrdit. Pokial to clovek robi sam pripadne maly projektik tak je to pohoda-jahoda. Ak je to velky projekt napisany pred x rokmi a je ho potrebne iba udrziavat tak je to utrpenie....
hughito
Redeemer
Redeemer

1. Duchovný: Tí najmenej spútaní svetskými márnosťami uvádzajú, že sú najspokojnejší zo všetkých.
Ja im to aj verím. Tí, čo sa dokážu odpútať úplne od materiálneho sveta musia byť najšťastnejší.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:lol: s odpútavaním od materiálneho sveta to nemá nič Hughito. Len tých pár čo poznám ja, majú krásnu novú modernú faru, veľké LCD, vysokorýchlostný internet (radšej sa nepýtať servisu čo v ich PC nachádzajú), pekné autíčko.. a sem tam sa prihodí aj milenka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak určite sa nájdu aj takí..

a možno by sa umiestnili ešte vyššie, heh
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

http://www.novinky.cz/domaci/247517-pro ... ranou.html
Komunistická strana je 2. najdôveryhodnejšia po ČSSD.

//autoeditácia príspevku (15 Okt 2011, 13:21)
Neviete kde by som mohol nájsť nejaký kvíz podla ktorého by ste mali zistiť ku ktorej ideológii smerujete?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Anem, myslíš niečo takéto? http://www.politicalcompass.org/
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Memento? :lol:

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mohol by si sa skor vyjadrit na Dzurindovu adresu vzhladom na jeho aktualne prebiehajuce sranie si do huby ;-)
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Chcel by som sa spytat ked je tu tolko znalych ludi :)
Ako mohli hlasovat o tom eurovale druhy krat ked sa moze az za 6 mesiac podla ustavy ci coho to bolo? A este jedna vec ze ako mozu hlasovat ked uz pri prvom hlasovani padla vlada? :)
Napísať odpoveď