Akordy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No tak neviem najsť nejakú pesničku pre začiatočníka. Neporadíťe niečo ? :)
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

pani mam problem..kupil som si nylonove struny do gitary...zvuk krasny,jemnejši a celkovo nie tak nechutny.. mojej starej gitare to dodalo celkovo novy zvuk,ale vyskytol sa jeden problem...
struny su naladene spravne, len mam pocit,ze su zle našpanovane,ale vraj to tak ma byť..že su makšie...lenže teraz ked hram akykolvek akord.tak mojim velkym prstom tlacim aj na dve struny:D neveite mi niekto poradiť?:)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

malyivko napísal:tak mojim velkym prstom tlacim aj na dve struny:D
hmm :?:

vobec neviem čo tym mysliš... Nylonove struny su určite mäkšie než ocelaky. Ale pokial "nedrnčia" a majú čisty sustain, je to ok...
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

praveže drnčia..jednoducho je to nezvyk,hral som na ocelovych doteraz furt... a teraz mam nylonky a ked drzim akordy dlho a mam spotene ruky,tak mi struny vyklzuju spopod prstov a potom to tzv "drnči" :?
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

nerobil by som z toho kovbojku, proste si potrebuješ zvyknúť, mal som obdobný problém keď som striedal basu a elektriku ...
L-u-k-a-s_33
Novice
Novice

Re: Akordy

Príspevok od používateľa L-u-k-a-s_33 »

Permonik1998
Light Star
Light Star

Re: Akordy

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

Janio napísal:Čavte, učím sa hrať na gitare... a neviem aký je akord F, a B. Na interneťe som niečo našiel, ale na druhej stranke som našiel ten istý akord, ale iank chytený. (Neviem teráz ktorý je teraz spravní) A nechcem sa to naučiť zle tak sa pýtam tu či vie niekto z vás aké su tieto 2 akordy :). 2. - Nevieťe nejakú ľahkú pesničku s akordmy pre začiatočníkov ? BTW - Prosím nedavajťe mi tu odkazy na google, googlit viem tiež :) vopred dik
no bez gitarovej skoly sa neobides ale ak nemas cas tak ti to vysvetlim tak ze kazdy akord ma viac uchyteni.... lebo napriklad G akord moze byt vo Fis Dure ale aj v C Dure a pre kazdy akord je jeden alebo druhy Dur lepsi...

//autoeditácia príspevku (23 Sep 2011, 22:44)
Janio - ak chces lahku pesnicku tu mas link - http://www.supermusic.sk/skupina.php?id ... 55419&sid=

malyivko - to ze tlacis jednym prstom dve struny nie je spravne... podla mna mas zle uchytenie... palec musis drzat v strede krku gitaru a skus pritlacat struny len bruskami nie celim prstom ale polovicou...

malyivko - drnci? nebude to tym ze pritlacas struny na prazci? skus ich pritlacat bud medzi prazcami alebo tesne pri prazci....
Napísať odpoveď