Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Návrhom zákona sa znižuje vek na udelenie vodičského oprávnenia skupiny B
z doterajších 18 rokov na 17 rokov. Súčasne sa však upravuje, že vodič, ktorému bolo vodičské
oprávnenie skupiny B udelené pred dovŕšením 18 rokov, môže viesť motorové vozidlo skupiny
B len v prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča. Osoba spolujazdca bude
musieť mať vodičské oprávnenie skupiny B najmenej 10 rokov a bude musieť byť zapísaná
v evidencii vodičov na základe žiadosti zákonného zástupcu. Túto povinnosť bude mať takýto
vodič do dovŕšenia veku 18 rokov, najmenej však tri mesiace.
Co na tom nechapes? Kym mas 17, jazdis so spolujazdcom. Spravis vodicak mesiac pred 18? Mas smolu, spolujazdec s Tebou bude jazdit este 2 mesiace z 18ky, lebo musi s Tebou jazdit minimalne 3 mesiace.
z doterajších 18 rokov na 17 rokov. Súčasne sa však upravuje, že vodič, ktorému bolo vodičské
oprávnenie skupiny B udelené pred dovŕšením 18 rokov, môže viesť motorové vozidlo skupiny
B len v prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča. Osoba spolujazdca bude
musieť mať vodičské oprávnenie skupiny B najmenej 10 rokov a bude musieť byť zapísaná
v evidencii vodičov na základe žiadosti zákonného zástupcu. Túto povinnosť bude mať takýto
vodič do dovŕšenia veku 18 rokov, najmenej však tri mesiace.
Co na tom nechapes? Kym mas 17, jazdis so spolujazdcom. Spravis vodicak mesiac pred 18? Mas smolu, spolujazdec s Tebou bude jazdit este 2 mesiace z 18ky, lebo musi s Tebou jazdit minimalne 3 mesiace.
Pri tejto priležitosti by som dost ocenil, keby boli dostat na trhu nalepky na auto, ktore by upozornovali ze tam sedi 17 ročny šofer.
napr
//EDIT: hrdina karmista...mal som napísaný v celku dlhý príspevok...ale takto...keď sa vôbec uráčiš podpísať, potom to rozdiskutujem.
napr
//EDIT: hrdina karmista...mal som napísaný v celku dlhý príspevok...ale takto...keď sa vôbec uráčiš podpísať, potom to rozdiskutujem.
- Prílohy
-
- Z.jpg (31.26 KiB) 1183 zobrazení
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Header: k comu to bude dobre?
Nálepky na aute sú dobré na to, aby šofér za tebou dostal neodolateľnú chuť predbehnúť ťa a ukázať ti ako sa má jazdiť.
-
RATZINGER666
Darca
tomu pochopitelne rozumiem, ale aky ma vyznam nalepka s oznacenim 17?
ziadny, na ten isty ucel posluzi nalepka Z, ci mas 17 alebo 40, ak mas horuci vodicak vo vrecku, tak či tak si Z ...
-
RATZINGER666
Darca
s tym sa stotoznujem, preto mi to oznacenie "17" pride zbytocne... a zaujima ma aj headerov nazor, preto ta otazka, mozno by na to mohol existovat nejaky racionalny dovod...
Možno na to, aby ak v takom aute sedí niekto sám bolo jasné, že treba volať políciu 
ratzinger: no napadlo ma to preto ze by bolo mozno dobre vediet, ze tam sedi clovek ktory ma uplne cerstvy vodicak (a ma 17), ako ked je tam iba Z-tko ktore moze mat na aute hocikto, kto si este nieje uplne isty tym ako jazdi (nezavisle na veku)...priklad ho tam moze mat aj 50 rocna teta ktora vela km nenabehala ale urcite nebude taka "žhava" a zapalena do šoferovania ako tito mladici
islo by v podstate iba o doplnok k tomu ze ked tam je ta 17-nastka, treba brat take vozidlo este viac do pozornosti a byt este opatrnejsi, nic viac
//EDIT: a priklad aj na take situacie ako napisal begbeee
islo by v podstate iba o doplnok k tomu ze ked tam je ta 17-nastka, treba brat take vozidlo este viac do pozornosti a byt este opatrnejsi, nic viac
//EDIT: a priklad aj na take situacie ako napisal begbeee
-
hojko
Site Admin
begbeee: Ked chcem, tak vodica predbehnem a ked nechcem, tak nepredbehnem. A je mi jedno, ci ma vzadu Z, je to autoskola alebo je to luxusna limuzina. Jazdim predsa tak, aby som dodrzal bezpecny odstup a aby som neohrozoval inych, viem si odhadnut ci mam moznost predbehnut alebo radsej pockat a ci tam bude na aute Z, Z17 alebo tam nie je nic, tak to mi je uplne jedno.
To si ty, niektorí ľudia sa správajú inak.hojko napísal:begbeee: Ked chcem, tak vodica predbehnem a ked nechcem, tak nepredbehnem. A je mi jedno, ci ma vzadu Z, je to autoskola alebo je to luxusna limuzina. Jazdim predsa tak, aby som dodrzal bezpecny odstup a aby som neohrozoval inych, viem si odhadnut ci mam moznost predbehnut alebo radsej pockat a ci tam bude na aute Z, Z17 alebo tam nie je nic, tak to mi je uplne jedno.
-
t0m4s3
Admin
Presne tak, niektori maju dokoncia nutkanie so svojim Focusom sa s ludmi pohrat ako s malymi detmi 
A pri tom su u ludi za kktov... Pravom.
Asi tak, ale ja mam skor skusenost s tym, ze predbehnutiu sa brania stare vylietane auta ktore boli kedysi premiove (audi, bmw, pripadne hocico z vw koncernu co ma TDI). Preto ked pred sebou vidim staru Audinu alebo Octavku s tuningovymi doplnkami, tak si predbehnutie nechavam na dlhsi usek, len tak pre istotu keby tam bol nejaky "pretekar".
Podľa prieskumu spoločnosti špecializujúcej sa na porovnávanie poistných produktov vo Veľkej Británii štyria z desiatich vodičov cítia úzkosť keď sú predbiehaní, 37% z nich vytočí, keď ich niekto „preblikáva".
tak a teraz sa priznajte kto cíti úzkosť
GothaR: a neni to nahodou tak ze ked vidis taketo "kedysi premiovky" tak ich uz len z principu musis predbehnut aj ked nejdes o nic rychlejsie ? lebo aj takych uz som zazil
GothaR: a neni to nahodou tak ze ked vidis taketo "kedysi premiovky" tak ich uz len z principu musis predbehnut aj ked nejdes o nic rychlejsie ? lebo aj takych uz som zazil
Podľa mňa to súvisí nejak s psychológiu, že ak má človek silnejšie, lepšie auto tak má "nutkanie" predbehnúť slabšie vozidlo. Na tom by nebolo nič zlé, ak by sa tak dialo na bezpečných úsekoch a aspoň pri dodržaní elementárnej slušnosti (samozrejme toto sa deje väčšinou). Sám jazdím na starej kraksni a necítim úzkosť, ale je to nepríjemné keď idem tachometrových 60km v dedine a sem-tam sa nájde vždy macho, ktorý si musí dokázať... Ono nie je to problém, že ma ofrnkne, to pochopím, ale problém je že tých t. 60km je t.60km na každom aute +/- a potom to ide do ohrozenia nielen jeho, mňa aj ostatných....
Veď ak ma predbieha počas reálnej rýchlosti cca 55km tak musí ísť aspoň 70.
Veď ak ma predbieha počas reálnej rýchlosti cca 55km tak musí ísť aspoň 70.
-
Nadeo
Guru wannabe
Mne nevadi ked ma niekto predbieha, vadi mi ale ked je predomnou traktor alebo ina haved a za mnou kolona aut, a ja neviem predbehnut lebo ide pok*kot aut z protismeru 
Nie, pretoze momentalne jazdim na 60 konovej fabii, takze predbieham iba ked musimHeader napísal:Podľa prieskumu spoločnosti špecializujúcej sa na porovnávanie poistných produktov vo Veľkej Británii štyria z desiatich vodičov cítia úzkosť keď sú predbiehaní, 37% z nich vytočí, keď ich niekto „preblikáva".
![]()
Mne je uprimne jedno ked ma niekto predbieha, pretoze o chvilu je aj tak prec, skor ma vie vytocit ked ma niekto predbehne a potom sa zaradi predomna a zacne ma spomalovat, to nechapem.
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 9:16)
Absurdistan: http://natankuj.sme.sk/c/6071152/vasu-s ... zidlo.html
motocykle a autá majú na sebe nezávislé evidenčné čísla, čo znamená, že také isté číslo, ako má ktorákoľvek motorka, bolo už raz pridelená nejakému autu. Keď je vyhlásené pátranie na EČV auta a vy máte rovnaké na svojom motocykli, máte smolu. V informácii o pátraní policajti nemajú uvedené, či ide o auto alebo motocykel.
-
hojko
Site Admin
GothaR: Zaujimave. Ak to chces vziat ale z ineho pohladu, tak dve rovnake znacky nemozu byt. Ak by si si zaplatil za KE-ABCDE nejakych 300 ci 333 eur, tak znacku dostanes na auto, trebars Skoda Fabia. Ak auto predas, kupis si novy Mercedes a chces tam dat tuto znacku, tak nepochodis, pretoze znacka KE-ABCDE bola vystavena uz na Fabiu a hoci je auto predane, zosrotovane alebo hocico ine, znacku na novy Mercedes uz pouzit nemozes. Sranda, ze motocykel moze mat rovnaku znacku.
Slovakistan. Čo už.