Rozhodol som sa založiť tému, kde sa môže diskutovať o tom, aké čaje pijete najradšej, kde nakupujete, aké čaje máte, aké plánujete, akú máte čajovú výbavu.
Rovnako môžete písať recenzie na rôzne čaje, prípadne aj nečaje, tipy a triky na prípravu, vlastné zmesi, prípadne sa pýtať na čajové rituály, alebo kultúru celkovo.
Určite poteší aj pokiaľ sa podelíte o nejakú fajn hudbu ku čajovaniu
Začnem ako prvý. Zo zeleného čaju som momentálne najviac zaťažený na čaj Genmaicha, v tesnom závese za ním je Gyokuro Shizuku. Obidva vynikajúce Japonské čaje. Keď mám chuť na niečo skutočne špeciálne spravím si Matcha Hikari, ale to je fakt sviatok a pijem to aj hodinu
Okrem Japonských čajov mi veľmi chutia aj oolongy, najviac asi Shui Hsien, no zamiloval som si aj Tie Guanyin Ji Pin, ktorý som dostal do daru.
Z nečajov je jasný favorit Maté Pampero, čo sa týka zmesí, tak Masala(+Rizé).
Celkovo zoznam čajov, čo mám doma obsahuje: Genmaicha, Sencha Miyazaki, Tie Guanyin Ji Pin(železná bohyňa), Maté Pampero, Assam CTC, Darjeeling FF2010, Golden Nepal, Tai Mu Long Zhu(dračie oči), Ceylon Uda Watte, Shui Hsien (vodná víla), Lapacho, Miramia (Turecká Šalvia), Zhejiang Yu Lu(Nefritová rosa), Lu Mao Hou (zelená opica), Pe-erh green, Gue Hua (osmantový oolong), Rizé, China Gunpowder, Masala, Sahlep, Rooibos, Gyokuro Shizuku, Matcha Ceremonial Hikari.
A čajové náradie: 2x konvička 400ml + 4 misky, 2x konvička 350ml + 2 misky, Chawan, 2x Kalabasa+Bombilla, 2x Zhong, 1 japonská miska 200ml, Shiboridashi konvička 200ml, 1x chasen.
V pláne je najbližšie ešte jedna Kjusú konvička, čajové more a jedna japonská miska.
Čo sa týka hudby pri ktorej najčastejšie čajujeme, tak sú to interpreti, ako Sheila Chandra, Vas, Irfan, Vas, Azam Ali, Deepak Chopra apod.
Teším sa na diskusiu