Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Sa mi nezda, ze by v informaciach o patrani neuviedli ci sa jedna o automobil, motocykel, van atd... Ak hej tak klobuk dolu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

KaptMichal: Vsak uz logicky, ked patraju po aute, tak hadam neuvedu, ze patraju po BA-123AA, ale uvedu, ze patraju po bielej fabii z roku 2000, SPZ BA-123AA. A hadam, ked uz uvedu, ze sa patra po zelenej Kawasaki Ninja 100ccm, tak je jasne, ze ide o motorku.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

existuje zakon, ktory predpisuje, do ktorej hodiny je dovolene resp. po ktorej hodine je nevhodne/zakazane/protizakonne, stale svietit dennymi svetlami, tzv. ledkami?
je mi jasne ze si o polnoci nepojdem na LEDkach...ale ked napr. o 18 uz vsetci svietia, pricom ešte je pomerne jasne vidno a ja idem na LEDkach, pripadam si nesvoj
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zákon nehovorí o čase, ale o zníženej viditeľnosti.. Ja osobne by som ledky vypínal/zapínal podľa východu/západu slnka.. v tomto období povedzme po 7:00 ráno a o 18:00 večer.. alebo ak prší, je pod mrakom, tak tiež by som vypol ledky - už len kvôli tomu, aby sa mi zapli zadné obrysové svetlá, aby do mňa nikto nena... zozadu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je taky problem pri zamracenom pocasi alebo pri zapade slnka uz zapnut normalne svetla??? Mnoho aut nema moznosti denneho svietenia a tak svietia stal..., ziadny problem v tom neni. Ako sa hovori, nie je vzdy dolezite vidiet, ale aj byt videnym.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

hojko: mat xenony apod taketo drahe svetla aj ja svietim co najdlhsie s ledkami ..no hranica odtial potial - uz je troska tma radsej zapnem svetla pre nie len moju bezpecnost ale aj ostatnych bezpecnost
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248: Ano, nech mas aj xenony a co??? Ides rozmyslat na tom, ze sa ti vypali za rok jazdenia??? Ak nemas par desiatok eur na xenon, tak si tak kup halogeny alebo klasicke stare svetla. To je ako ked niekto place nad tym, ze nema na opravu auta, ale hlavne je, ze tam ma hudbu za 800 eur, vyfuk za 500 eur, rozne sportove upravy a jazdi o 30 percent vyssiu spotrebu, ako jazdia ludia na rovnakom aute.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nikde som nepisal ze jazdim s ledkami v noci, za tmy, za hmly ani nic ineho...
pytal som sa, ci je v zakone uvedene od kedy, do kedy je mozne svietit dennymi svetlami, tato otazka zodpovedana bola, preto nevidim dovod rozvijat debatu, ktora je podlozena mylnou informaciu, ze svietim dennymi za znizenej viditelnosti
som si vedomy toho ze nie je dolezite vidiet, ale byt videny, ci spredu alebo zozadu
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Kto sa klasifikuje ako dopravna obsluha? Mame totiz za skolou parkovisko kde je zakaz odbocenia okrem dopravnej obsluhy. Dovoluje to odbocovanie len zasobovaniu alebo aj zamestnancom okolitych firiem atd.(teoreticky aj mne ako studentovi skoly vedla ktorej je parkovisko).

Este by som potreboval vediet ake su podmienky jazdy v pesej zone. Smiem tam autom ist(vychadzanie zo spominaneho parkoviska) ked tam je len tabula pesia zona a ziadny doplnok? Tipujem ze nie ale casto tam vidim chodit auta + su tam postavene retardery.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

(12) Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž.

Na pesiu by si nemal ist, ak znovu niesi dopravnou obsluhou, niesi hasic,policajt, zachranar, alebo nemas na palube osobu s tazkym postihnutim.
Agent0019
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Agent0019 »

Zdravim. Mam 17 rokov, na konci februara budem mat 18. Cez leto som si robil autoskolu. Teraz mi este chyba este niakych 5 jazd. Chcem sa ale spytat ci si mozem spravit skusky teda v novembri odkedy plati novy zakon alebo si budem musiet pockat do 18tky kedze som robil autoskolu este za stareho zakona. Diik :)
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

v den skusok musis mat 18 rokov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Čo hovoríte na nový zákon čo platí od zajtra ? Ja osobne jednoznačne schvaľujem ! Konečne !

akurát to, že si treba v zime očistiť celé auto od snehu je síce trochu prísnejšie, ale aj tak dobre ! ked to má pomôcť bezpečnosti (čo určite pomôže), som za

dúfam že už nebude každé 3 auto vyzerať ako veľká snehová gula len s výrezom na čelnom skle.... uvidíme ako budú toto riešit vodiči nákladných áut 8)

jedna blbosť by sa možno našla a to že v prípade ked dostanem za 12 mesiacov 3 x po 60 € pokutu, tak mi môžu udeliť bud nejaké doskúšanie, niečo u doktora alebo podobne.....to mi príde už prehnané...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a kde nájdem nejaký stručný prehľad?...na natankuj.sk niečo bolo, ale nemám predplatené piano a inde som nič také nenašiel...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Zdravim,

rad by som sa spytal niekoho znaleho, ako to je s povinnou vybavou, konkretne s reflexnou vestou. Akej farby musi, resp. smie byt? Mozem pouzivat zeleno-zltu vestu bez akehokolvek napisu? Alebo nesmie byt takejto farby?

Dakujem.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano mozes farba zo zakonu nieje dana, teda aj ked budes mat zelenu alebo zeleno-zltu tak ako pises nikto ti nato nic nemoze povedat pokial nieje zamenitelna s vestami verejnych cinitelov, teda policie, zachranarov, hasicov..
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Takze pokial na nej nie je ziadny napis, mozem ju kludne pouzivat?

//Dobre teda, dakujem Ti. :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano mozes, ja v aute mam tiez zelenu..
Napísať odpoveď