seth82 napísal:Nevedomosť? No čo ja viem, asi nie. A ani irónia to nebola.
googlim si googlim a nevidim znamky o tom ze by bol beethoven ateista (naopak opacnych tvrdeni najdem kopu) a o mozartovi tiez prevladaju teisticke mienky
whatever je mi to fuk, nemienim sa o tom viac bavit, neaky zdroj ocenim ale neako ma nabozenstvo a naboznost tych 2 vazne netrapia...
seth82 napísal: zasa tiché kopanie do všetkého, čo "nemá pokoj v duši"
Uvodny post som si precital a ziadne kopanie nevidim. Nanajvys prosbu o ziadny flame.
seth82 napísal:Neviem, prečo má táto téma v názve "filozofia života a viera", keď o tom istom chce diskutovať aj tam. Cirkevné dianie sa taktiež preberá tu.
Lebo tato tema je prilis siroka. Samozrejme vsetko co sa bude preberat tam sa moze aj tu ale nie vsetko co sa prebera tu je vhodne aj tam. Ako tehla pise - je to pre tych ktory maju otazku existencie boha uz vyriesenu a z kontextu vyplyva - su krestania.
seth82 napísal:A práve preto som narážal na ten komunizmus - snaha vyhradiť diskusiu iba pre istú skupinu ľudí, ktorí "iba súhlasia", pretože verím, že ak by som tam prispel niečím ja, hneď by z toho bola nadnárodná galiba.
Lenze delenie ludi v ramci ich svetonazoru a chapania daneho svetonazoru sa nedelia len na ludi co suhlasia a nesuhlasia. Pokial prispejes zaujmavou otazkou ci postrehom netykajucim sa existencie boha ako takym (kedze v tej teme je automaticky predpoklad ze boh existuje), myslim ze nik ta mazat nebude (pokial z toho nebude flame).
seth82 napísal: V svojej poslednej vete porovnávaš neporovnateľné, to však ale nie je môj problém.
Praveze sa jedna o dobry priklad, len to nevidis alebo nechces vidiet. Keby sme sa drzali urovne abstrakcie ako stanovuje nazov tejto temy na celom fore tak nam v sekcii kultura staci par temy "hudba", "film", "hovorene slovo", "umenie obrazu" a par inych.
Upresnenie prikladu:
V teme "hudba" sa pokojne mozem vyjadrit na hip-hop, ze sa mi v drtivej vacsine nepaci avsak do samotnej temy o hip-hope taketo vyjadrenie uz nepatri. Jednoducho je tema na to specializovana a neriesia s v nej uz zakladne otazky. Rovnako nebudem posielat progresivny metal do temy o metalcore a pokial budem pocitovat potrebu a vseobecna tema o metale mi stacit nebude tak zalozim temu o progresivnom metale. Tehlova tema je len specializaciou jednej vrtstvy tejto temy.