Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

tehla

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa tehla »

To je dôsledkom toho, že v číne má život dieťaťa malú hodnotu, dokonca deti topia ako mačky v rieke, lebo za druhé dieťa je nejaká pokuta, alebo postih. Potraty na bežnom poriadku, potom sa spoločnosť dostane do takého hororu, že ani polomŕtve krvácajúce dieťa na ceste nebude nikoho trápiť.....(ja som si to video radšej ani nepozrel, lebo by som asi začal byť agresívny, stačil mi ten text....)

Aký rozdiel oproti matkám, ktoré usmrtia svoje deti z banálnych dôvodov:
Těhotná matka obětovala život pro svou nenarozenou dceru

Jednačtyřicetiletá Stacie Crimmová doslova obětovala svůj život pro dceru. Během těhotenství se totiž ocitla před osudovou otázkou, když lékaři zjistili, že má rakovinu v pokročilém stádiu. Aby zachránila své dítě, odmítla chemoterapii, a vzdala se tak naděje na život.

http://novinky.cz/zahranicni/amerika/24 ... dceru.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hwip: Samozrejme, nechcem generalizovať, ale zdá sa mi, že títo Japonci a Číňania sú v tejto ignorácií a celkovom si nevšímaní okolia na inej úrovni ako napr. Európania. Súvisí to aj napr. s tým, či sa niečo také stane vo veľkomeste, alebo dedine či v menšom meste.

Čo sa týka toho označenia amorálny ateista, myslel som to ironicky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

tehla, ty len bud rad, ze cina ma tak pokrokovy rezim aby zaviedol regulaciu vlastnej populacie, ktora sa znacne zacala vymykat z pod kontroly, cize tzv. politiku jedneho dietata...som zvedavy ako sa budes zase xichtit, ked na Slovensku budeme mat 20-25% cinsku mensinu, ktora pochadza zo znacne odlisneho kulturneho prostredia na ake si zvyknuty, ake si zastavas a pokladas za jedine spravne a moralne dobre...garantujem ti, ze vela cinankov, ktori sem pridu, tvojho pana jezisa neobjavia...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor tu bude taka ciganska mensina...
hughito
Redeemer
Redeemer

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj organizacia, ktora je plna ludi s tak vysokou duchovnou urovnou a ohromnou moralkou ako je katolicka cirkev, sa evidentne drzi tvrdeho kapitalisticko-materialistickeho hesla, ze "peniaze nesmrdia"...
http://www.topky.sk/cl/11/1290083/
tehla

niečo krásne - Andre Rieu:

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tehla - pekne ale mozno by to bodlo v inej teme, Andre Rieu nie je clovek ktoreho by si tu asi chcel dat za vzor (co sa nabozenstva a naboznosti tyka)...

//edit: tak v zmysle "a co ja som horsi?!" pridavam jednu zo svojich oblubenych podobneho charakteru
tehla

chcel som to dať presne sem. Vnimaj tu hudbu a nerieš. Handel – Messiah- Halleluyah zaspieval orchester Johanna Straussa s gospelovým súborom z Harlemu ( černosi v oranžovom) a sklatba je krásna oslava Boha (o nábožnosť A.Rieu vôbec nejde)
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla napísal:chcel som to dať presne sem. Vnimaj tu hudbu a nerieš. Handel – Messiah- Halleluyah zaspieval orchester Johanna Straussa s gospelovým súborom z Harlemu ( černosi v oranžovom) a sklatba je krásna oslava Boha (o nábožnosť A.Rieu vôbec nejde)
Sklatba ? :?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

teraz akože čo s tými pesničkami?
...mám sem začať šúpať ja nejaké blackmetalové vypalováky? 8)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tiež som narážal na to, že o čo ide? Mozart a Beethoven boli ateisti - a teraz čo? Vnímam hudbu...

//Všimnite si tému, ktorú založil tehla - inými slovami a písmom téma, v ktorej jednoducho budú podľa jeho vlastnej kategorizácie (v ktorej je zasa krásne zabalená dýka v slovách "ktorí majú pokoj v duši") môcť diskutovať iba veriaci, pretože opozičné hlasy vidí nerád a táto téma mu nestačí. Pripomína mi to snemy Komunistickej strany v minulom režime, kde nik nemohol povedať nič negatívne/opozičné, ináč putoval do Jýchymova urán kopať. Trapaz.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

silmarill napísal:teraz akože čo s tými pesničkami?
tiez neviem - tehla to sem postol ako oslavu boha - co sice scasti chapem a temy sa to tyka ale potencial diskutovat o tom tato tema nema (konkretne diela, vseobecne by sa dalo - nic vsak nenacrtol)
silmarill napísal:...mám sem začať šúpať ja nejaké blackmetalové vypalováky? 8)
neviem ci sem a ci by to nebolo takisto hranicne OT ale zacni (resp. pokracuj) 8)
seth82 napísal:Mozart a Beethoven boli ateisti
Ironia alebo nevedomost?
seth82 napísal:Všimnite si tému, ktorú založil tehla - inými slovami a písmom téma, v ktorej jednoducho budú podľa jeho vlastnej kategorizácie (v ktorej je zasa krásne zabalená dýka v slovách "ktorí majú pokoj v duši") môcť diskutovať iba veriaci, pretože opozičné hlasy vidí nerád a táto téma mu nestačí. Pripomína mi to snemy Komunistickej strany v minulom režime, kde nik nemohol povedať nič negatívne/opozičné, ináč putoval do Jýchymova urán kopať. Trapaz.
Pochybujem, ze tam budem prispievat ale ked sa pozriem na tuto temu tak chapem, ze priestor na diskusiu cisto veriacich by tu bol velmi narusany (a myslim ze bude aj tam ak mu ju nezamknu). Z toho co som pochopil tak tam mieni diskutovat skor cirkevnie dianie ako filozoficke uvahy (ktore skor sadnu do tejto temy). A nepride mi to vobec komunisticke. Ako nic v zlom ale pripadas mi ako keby sa hip-hoper rozculoval ze mame temu o metale a potom o metalcore/deathcore.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

javatar: Nevedomosť? No čo ja viem, asi nie. A ani irónia to nebola. A čo sa týka tej témy - svoje výhrady voči nej som presne špecifikoval - zasa tiché kopanie do všetkého, čo "nemá pokoj v duši" - ja ako ateista pokoj v duši mám a preto mi vadí, že nejaký veriaci sa nado mňa vyvyšuje iba preto, lebo tomu sám verí.

Neviem, prečo má táto téma v názve "filozofia života a viera", keď o tom istom chce diskutovať aj tam. Cirkevné dianie sa taktiež preberá tu. A práve preto som narážal na ten komunizmus - snaha vyhradiť diskusiu iba pre istú skupinu ľudí, ktorí "iba súhlasia", pretože verím, že ak by som tam prispel niečím ja, hneď by z toho bola nadnárodná galiba. V svojej poslednej vete porovnávaš neporovnateľné, to však ale nie je môj problém.

//beardie: Nah, ja sa iba dostávam na úroveň istých iných diskutérov :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

seth82 napísal:nejaký veriaci sa nado mňa vyvyšuje iba preto, lebo tomu sám verí.
prilis to hrotis, klidek...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ohromne ma irituje tehlova nová téma, škoda, že tam nemôžem písať. :D (vtip).

No som zvedavý čo tam bude za produkciu, ale inak sa podpisujem pod sethove vyjadrenie sa k danej téme.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:Nevedomosť? No čo ja viem, asi nie. A ani irónia to nebola.
googlim si googlim a nevidim znamky o tom ze by bol beethoven ateista (naopak opacnych tvrdeni najdem kopu) a o mozartovi tiez prevladaju teisticke mienky

whatever je mi to fuk, nemienim sa o tom viac bavit, neaky zdroj ocenim ale neako ma nabozenstvo a naboznost tych 2 vazne netrapia...
seth82 napísal: zasa tiché kopanie do všetkého, čo "nemá pokoj v duši"
Uvodny post som si precital a ziadne kopanie nevidim. Nanajvys prosbu o ziadny flame.
seth82 napísal:Neviem, prečo má táto téma v názve "filozofia života a viera", keď o tom istom chce diskutovať aj tam. Cirkevné dianie sa taktiež preberá tu.
Lebo tato tema je prilis siroka. Samozrejme vsetko co sa bude preberat tam sa moze aj tu ale nie vsetko co sa prebera tu je vhodne aj tam. Ako tehla pise - je to pre tych ktory maju otazku existencie boha uz vyriesenu a z kontextu vyplyva - su krestania.
seth82 napísal:A práve preto som narážal na ten komunizmus - snaha vyhradiť diskusiu iba pre istú skupinu ľudí, ktorí "iba súhlasia", pretože verím, že ak by som tam prispel niečím ja, hneď by z toho bola nadnárodná galiba.
Lenze delenie ludi v ramci ich svetonazoru a chapania daneho svetonazoru sa nedelia len na ludi co suhlasia a nesuhlasia. Pokial prispejes zaujmavou otazkou ci postrehom netykajucim sa existencie boha ako takym (kedze v tej teme je automaticky predpoklad ze boh existuje), myslim ze nik ta mazat nebude (pokial z toho nebude flame).
seth82 napísal: V svojej poslednej vete porovnávaš neporovnateľné, to však ale nie je môj problém.
Praveze sa jedna o dobry priklad, len to nevidis alebo nechces vidiet. Keby sme sa drzali urovne abstrakcie ako stanovuje nazov tejto temy na celom fore tak nam v sekcii kultura staci par temy "hudba", "film", "hovorene slovo", "umenie obrazu" a par inych.
Upresnenie prikladu:
V teme "hudba" sa pokojne mozem vyjadrit na hip-hop, ze sa mi v drtivej vacsine nepaci avsak do samotnej temy o hip-hope taketo vyjadrenie uz nepatri. Jednoducho je tema na to specializovana a neriesia s v nej uz zakladne otazky. Rovnako nebudem posielat progresivny metal do temy o metalcore a pokial budem pocitovat potrebu a vseobecna tema o metale mi stacit nebude tak zalozim temu o progresivnom metale. Tehlova tema je len specializaciou jednej vrtstvy tejto temy.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

javatar napísal: Ako tehla pise - je to pre tych ktory maju otazku existencie boha uz vyriesenu a z kontextu vyplyva - su krestania.
Aj ateista má otázku existencie boha vyriešenú. Moslim ju má takisto. Potom je treba vytvoriť tému kresťanstvo.
Každý kto má už vytvorený svoj názor na náboženstvo a boha, má už túto otázku vyriešenú.
To či je pozitívna alebo negatívna je však už druhá vec.

K tej druhej téme:
Príde mi to tak, že keď sme nesúhlasili s ním v tejto téme, tak si vytvoril vlastnú tému.
Každý človek môže mať svoj názor. To, že sa nezhoduje s mojím, ešte nieje dôvod vytvárať samostatnú tému kde poviem, že vy neprispievajte lebo nemáte taký istý názor ako ja. Ale keď ju chce, má ju mať.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

to "a" si tam prehliadol?

//edit: suhlasim, ze nazov temy nie celkom vystihuje podstatu, v tychto zemepisnych sirkach a dlzkach je vsak zrejme ze sa jedna o presvedcenych veriacich
Napísať odpoveď