Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa wladas »

subjektivny nazor
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

test napísal:Thommas - Dakujem, K+ leti. Disk tam pojde 1TB, asi WD Blue, mozno nieco ine, to je to najmenej. Ten procesor sa mi zda aj dost drahy, doska tiez nie je lacna, nie je k tomu o nieco lacnejsia a vykonnovo adekvatna alternativa? Nebolo by lepsie tam uz dat vykonnejsi zdroj, taktiez s normou 80+, ale nieco okolo 550W, pripadne aj viac, myslim ako riesenie do buducnosti, ak by som o dva ci tri roky vymenil graficku kartu.
Teoreticky by sa dalo vymeniť ten zdroj, ale nemáš na to dobrý rozpočet. Ideál by tam bol Seasonic M12II 520W, prípadne ak chceš ešte viac predimenzovaný tak daj M12II 620W. Dosku a CPU by som nemenil. AMD sa v tejto cene naň nechytá.
101solo101
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 101solo101 »

Mam na vas taku prosbu ci by mi niekto nevyskladal PC cisto na hry. Komplet aj s prislusenstvom bez reprakov. Chcem na tom rozbehat vsetky hry na plnych detailov ako napr. GTA 4 ci Battlefield 3 (co su asi najnarocnejsie hry podla mojho nazoru ale mozno sa mylim) :) Cenovy strop zatial nedavam lebo ani len netusim kolko moze taky pc stat. Ale zase samozrejme nechcem do toho dat tisicky eur kde v tom pc bude plno zbytocnosti ktore ani nevyuzijem. Nieco akurat na dnesnu dobu co potiahne vsetky hry a bude mat mozno aj nejaku taku mensiu rezervu do buducna :) Za snahu dakujem.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Niečo akurát môže byť aj za 1400€ a aj za 900€. Daj presný rozpočet, nebudeme tu šaškovať.
101solo101
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 101solo101 »

Tak co najlacnejsie to ide :) Ked sa bude dat poskladat za 700 tak za 700 ked za 900 tak za 900. Ako som uz spomnal ziadne zbytocnosti navyse ktore nevyuzijem.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

ArAsHiD
Professional
Professional

To uz radsej Crucail M4/Force 3/GT/Intel 320....ako 3kove OCZ :sly:
/A co mas proti tomu Asrocku...Ten zdroj je +- to iste....
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Asrock ani zo srandy a ani najhoršiemu nepriateľovi. Ja som s tým bordelom už prežil zopár vypadaných vlasov, viem o čom vravím. Zdroj vymeň, je o stupeň lepší ako ten Corsair. Čo máš proti OCZ?
ArAsHiD
Professional
Professional

Volakedy bol Asrock odpad.Ale posledne roky sa ovela zlepsil.Dosky si navrhuje sam a vyraba ich asus.U socketu 1155 si vyrobcovia drzia urcitu hranicu kvality(okrem GB).Je to daleko lepsie v pomere cena/vykon ako Asus.
Zdroj ok, nevidel som co ma ten Cougar v sebe....OCZ uz len z principu nie, ked tak 2kovu radu bez Sandforce.Je pravda, ze chystaju nejaky opravny update, ale ci to pomoze?
Ked Sandforce(proti ktoremu nic nemam), ale od vyrobcov, ktory ho ako-tak doladili, popripade chybne kusy vymenili(nie ako OCZ), teda Corsair, Kingston.....
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Update bol na Revo, ostatné výrazné problémy nemali. Asrocku by som sa aj dnes aj v blízkej budúcnosti oblúkom vyhol. Tvoje lowe, tvoje nervy.
ArAsHiD
Professional
Professional

Thommas napísal:Update bol na Revo, ostatné výrazné problémy nemali. Asrocku by som sa aj dnes aj v blízkej budúcnosti oblúkom vyhol. Tvoje lowe, tvoje nervy.
Ok, tvoju averziu voci Asrocku chapem, ale s Asrockom u SB chybu neurobis.....Update len na Revo?WTF?Si precitaj nejake clanky o problemoch so Sandforce, ktore malo hlavne OCZ.Tato znacka vystihuje dokonca aj to "tvoje" Tvoje lowe, tvoje nervy.
jozko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozko »

Caute nepotrebujem zostavu ale len monitor ktorý by ste vybrali z tade http://www.electroworld.sk/catalog/poci ... d-monitory ?? respk z alzy tak do tych 100 -150 a načo si dať pozor uhlopriečka tak od 19 -22 "
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

mirot106 napísal:Volakedy bol Asrock odpad.Ale posledne roky sa ovela zlepsil.Dosky si navrhuje sam a vyraba ich asus.U socketu 1155 si vyrobcovia drzia urcitu hranicu kvality(okrem GB).Je to daleko lepsie v pomere cena/vykon ako Asus.
Zdroj ok, nevidel som co ma ten Cougar v sebe....OCZ uz len z principu nie, ked tak 2kovu radu bez Sandforce.Je pravda, ze chystaju nejaky opravny update, ale ci to pomoze?
Ked Sandforce(proti ktoremu nic nemam), ale od vyrobcov, ktory ho ako-tak doladili, popripade chybne kusy vymenili(nie ako OCZ), teda Corsair, Kingston.....
No konecne sa objavuju dalsi ludia co potvrdia to co ja tvrdim stale, ze asrock uz davno nie je ziaden smejd a kto spi na predsudkoch tak nech spi dalej. Ja som sa z toho uz davno zobudil a dnes je asrock lepsi ako gigabyte, ano az tak daleko som ochotny zajst s vyjadrovanim sa aspon co sa tyka socketu 1155. Uz minule som sa tu zapisal tym, ze som tu hadal s jednym a aj thomassom o tom asrocku, ktory je zaryty odporca tejto znacky. Nech si kupuje kazdy kto chce, ale moje lowe neboli ziadne nervy ani vyhodene peniaze. Asrock vyraba Asus a ked nie je asus smejd pre niekeho tak nie je ani asrock. Staci sa len jedno a to zobudit konecne a nastuovat si ake kvalitne suciastky uz pouzivaju japonske! A inak thomii nejak si sa stal z cerveneho karmistu rychlo zeleny za aku kratku dobu...hmmm podozrive :smt033

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2011, 21:45)
Este doplnam k ssd diskom, ze jedine corsair, crucial alebo kingston, pricom crucial je asi najlepsi z nich aj cenovo. Velmi velmi kvalitny disk a za viac ako dobre ceny.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

U S 775/1156/1366 by som AssRock nebral ani pre najväčšieho nepriateľa. GB 1155 doje*** veľmi, priznávam. Asus a MSI sú v poslednej dobe borci.

A nevrav mi, že AssRock je také dobré železo: http://pc.zoznam.sk/intel-z68-cispet-as ... m-recenzia

//Edit:
harlik napísal:A inak thomii nejak si sa stal z cerveneho karmistu rychlo zeleny za aku kratku dobu...hmmm podozrive :smt033
Ak ti to je podozrivé, napíš vedeniu. Stačilo sa len prestať hádať a byť tvrdohlavý a je po probléme.
ArAsHiD
Professional
Professional

Lenže Asrock tie chyby v Biose už dávno opravil.Mimochodom je to najlacnejšia Z68 doska od Asrocku.....Skus si ju porovnat z najlacnejsiou od ASUS/MSI ;-)
harlik
Expert
Expert

Osobne prave tu co si poslal v recenzii som teraz skusal a v pohode. Chyby opravene a tu recenziu som cital hned ako vysla. Nebyt tych chyb, ktore sa daju rychlo napravit ide o celkom solidne zelezo za viac ako dobru cenu. Nemozeme im upriet, ale snazia sa a je to vidiet. Ak budu tak pokracovat v dobrom trende a zlepsovani, tak coskoro zavitaju do kruhu vacsich bratov a sestier :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Utiahne mi 450 W zdroj od Asusu 80%+ túto grafiku http://sospc-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c6700681 pri zostave:

CPU: e2140 1,6 Ghz (pretaktovaný na 2,67 Ghz) (časom 4-jadro na socket 775 - ak bude treba)
MB: MSI P35 NEO
HDD: WD 750 GB + Samsung 750 GB
2x mechanika
RAM: 4 GB Adata gamer series

+
tieto dve karty sú totožné, že?

http://graficke-karty.heureka.sk/gigaby ... 685oc-1gd/
http://sospc-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c6700681
harlik
Expert
Expert

Ano utiahne ti to v pohode a graficke su totozne.
Napísať odpoveď