AMD display driver stopped responding and has recovered..

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Malthus
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Malthus »

Zdravím. Mám obrovský problém. Vždy, keď sa snažím na svojom kompe spustiť niektoré hry, tak po chvíli mi hra zamrzne, vyhodí ma to do windowsu a následne mi vyhodí tabuľku AMD display driver stopped responding and has recovered. Toto mi napríklad robí pri hrách ako Deus ex, Battlefield Bad company 2, alebo Dead Island. Z nejakého dôvodu mi to napríklad nikdy neurobilo pri Left4Dead.... Už sa s tým zapodievam dlhé týždne, prečítal som všemožné fóra po internete, skúšal som aj Window Live fórum a nič z toho mi nepomohlo. Neprehrieva sa mi ani grafická karta, ani procesor (program mi meral teplotu a bolo to úplne v norme). Mám nainštalované najnovšie drivery, už aj s tými som sa hrozne dlho zapodieval a stále nič. Robí mi tento problém už zhruba 4 mesiace, začalo to niekedy po nainštalovaní nových driverov, alebo po nainštalovaní windowsových aktualizácií. Skúšal som okrem iného aj preinštalovať windows, napriek tomu to nepomohlo. Windowsovými aktualizáciami to nebude, lebo naposledy som ich zablkoval predtým, než sa stihli nainštalovať. Teraz sú už pustené v nádeji, že sa stiahne niečo, čo by vyriešilo tento absurdný problém, ale stále nič. Môj počítač mám inak zhruba 1 a pol roka, originál Windows 7 home premium OS.

Motherboard: Gigabyte 790XTA-UD 4
RAM: 8 GB
Proc: AMD Phenom II X4 945 3,0 GHz Quad core
Grafika: ATI Radeon HD 5830 Twin Frozr (1GB), nainštalované Direct X:11
HDD: 1000 GB

Vzhľadom na to, že v počítačoch sa vyznám len veľmi v základoch a zatiaľ mi nikto nepomohol, tak už naozaj neviem, čo mám robiť. Vedel by mi niekto poradiť?
xH4wK

Re: AMD display driver stopped responding and has recovered.

Príspevok od používateľa xH4wK »

-Updatni BIOS, http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3263#bios
Z toho co viem, Gigabyte MB mali nejake problemy s AMS Cpu Phenom
-Nainstaluj najnovsie ovladace pre chipset od Gigabyte
-Podtaktovat grafiku cez CCC, windows 7 vraj nema v laske ziadne vykyvy
-Spustit memtest pre pamete RAM, par uzivatelov malo tento problem
-Co mas za zdroj ? Postacuje ?
-Ako vies, ze teploty su v poriadku ?

-Koniec koncov to moze byt chyba MB, takze asi reklamacia.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Mám rovnaký problém, no mne to robí hocikedy, len tak si windows zamrzne a o 10 sekúnd sa obnoví.
http://www.hojko.com/graficka-karta-rob ... 57079.html
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Malthus
Amateur
Amateur

Môj zdroj má 600 wattov, tak to by malo byť asi v pohode. Tú teplotu som kontroloval cez počítačové programy, procák mi vraj podľa toho neprekročil 43 stupňov Celzia. Grafiku som kontroloval teplotu myslím cez ATI catalyst control center a všetko v norme tiež podľa toho. Ten BIOS som teda skúsil updatenúž, lenže píše mi, že to nefunguje na 64 bitovú verziu a neviem, čo urobiť, bo som nikde nenašiel funkčnú 64 bitovú verziu toho. RAM Mem test som spustil a nikde nenašiel chybu teda.. :-/

A teda ja neviem, keď to takto softvérovo nevyriešim, mám dojsť do Alzy a povedať im že aký mám problém? A to podľa tých linkov, čo ste mi poposielali je teda pravdepodobne problém grafickej karty, že?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

1. Skús nahodiť čisto nový Win, bez programov, len drivery (najnovšie [nie beta]) + hry. Ak to znova spraví, tak to bude kartou. Ďalej by si mohol skúsiť kartu v inom PC, alebo testovať kartu Furmarkom aspoň hodinu. Ak to padne, reklamačka.
xH4wK

1. Ano je to definitivne grafika, pretoze -> http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... sages.aspx
- Staci si pozriet, kolko 'bodov' tam je, co vsetko moze sposobovat problemy s ATI grafikou
2. Reklamoval by som, ak sa to bude opakovat znova reklamuj a nakoniec vymen kartu za nejaku nvidiu...

Sam som kvoli takymto problemom presiel z ATI na normalnu znacku.

//Ku K- -> Nie som nejaky ATI Hater, len pod vplyvom skusenosti som tuto znacku nadobro opustil. 100 ludi 100 chuti..
Malthus
Amateur
Amateur

NO to som už skúšal nainštalovať znova s tým winom a furt to robí, tak neviem. skúsim teda ešte niečo porobiť a keď to nepôjde, tak skočím do Alzy reklamovať... Každopádne vďaka za pomoc chlapi, cením si to. :-)
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Tento isty problem som mal aj ja, nepomohla mi ani vymena za cisto novy kus notebooku, X preinstalacii, no nakoniec nainstaloval cisty Win nezasraty od tej HP havede co sa s nim dava a prestalo to ;)
Malthus
Amateur
Amateur

No a ešte by som sa chcel spýtať, že keby mi grafiku dajme tomu vymenili za Nvidiu, bolo by to komatibilné so zvyškom kompu? Nerobilo by to nejaké haluze?
xH4wK

Nevidim dovod aby to robilo nejake problemy, prave naopak ... ;)
Malthus
Amateur
Amateur

Super, ďakujem pekne za pomoc. :-)

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2011, 11:57)
Tak som zase tu, výmena grafickej karty trvala 30 dní prosím pekne... Katastrofa.. :D Každopádne mám novú nVidiu a zistil som, že môj problém je stále rovnaký a absolútne sa nič nevyrišielo. Asi ma porazí. Neviete, kde by sa ešte mohla nachádzať chyba? Neviem, asi budem musieť ísť do nejakého servisu, aby skúsili zistiť, že kde je chyba, abo tak...
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Updatni BIOS, mne to na par mesiacov pomohlo.
Napísať odpoveď