lajkovanie výrokov z biblie na fb
Re: lajkovanie výrokov z biblie na fb
Cirkev = spoločenstvo všetkých kresťanov.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na základe osobných skúseností a dlhodobých pozorovaní sociálnych dejov a interakcií ktoré súvisia s touto tematikouGrim napísal:...a na základe čoho radíš tak ako radíš?...
-
Grim
Darca
...môžeš konkrétnejšie?...mne sa nezdá že je dobrý nápad sa na neho vykašlať len preto, že je nábožensky založený...už len preto, že som videl veľa nábožensky založených ľudí, ktorí pri dotyku ženskej ruky veľmi rýchlo zabudli na kresťanské zásady...
-
pryja
Darca
tak, tak. Ja tiez poznam par "silne" veriacich, pri ktorych sa cudujem, ze ich ten krizik na krku nepali. Ako sa hovori: Nie je je vsetko zlato, co sa blysti 
-
Sagittarius
Guru
Pokiaľ viem, svadbu v kostole môže mať dokonca aj s nepokrsteným...audiotrack napísal:tak o tom sa musíš porozprávať s ním, pretože tam je viac ako len to že sa ti to nepáči. Ak by ste spolu boli, prišlo by na svadbu tak možno by sa nedokázal zmieriť so svadbou na úrade a nie v kostole len preto že nemáš prijaté všetky sviatosti. Alebo sa nezhodnete pri krste dieťaťa.. môžu z toho byť vážne nezhody. Takže si to treba všetko vydiskutovať. Viery sa len tak ľahko nevzdá, ale je možné že to prestane tak vážne brať.
Musíš mať všetky sviatosti 
//Aha to som nevedel,ospravedlňujem sa
tak potom aspon niečo dáva zmysel.
//Aha to som nevedel,ospravedlňujem sa
Nemusí mať všetky sviatosti. resp. myslím, že jeden by mal mať všetky a druhý nemusí mať žiadnu, ale potom sa nejaký dodatok podpisuje, že dieťa bude vychovávané vo viere atd a nebude tomu brániť (ale nie som si istá; kamarát vyštudoval teológiu
ak ho stretnem, spýtam sa ho).
A len za to, že "lajkuje" nejaké statusy, to nemusí byť fanatik. A čo hovoria ostatní ti môže byť jedno, ľudia toho nakecajú
A len za to, že "lajkuje" nejaké statusy, to nemusí byť fanatik. A čo hovoria ostatní ti môže byť jedno, ľudia toho nakecajú
-
audiotrack
VIP
no dobre, tak sa to možno v posledné roky zmenilo. Ja som bol doteraz v tom, že treba krst a prijímanie, ale teraz si ma prinútil trošku hľadať a na stránke manzelstvo.sk som sa dočítal:
čo ma až rozosmialo. Od dnes beriem kresťanstvo ako sektu. Každopádne, toto nebolo predmetom tejto témy, len som chcel poukázať na to,že keď je silno veriaci a ona nie, tak tam môžu byť aj vážnejšie problémyManželstvo pokrsteného katolíka s nepokrsteným
V tomto prípade ide o manželskú prekážku rozdielneho náboženstva. Keďže je to prekážka cirkevného práva je dišpenzovateľná - dá sa udeliť výnimka. Na udelenie dišpenzu je potrebné splniť rovnaké podmienky ako v prípade manželstva pokrsteného katolíka s pokrsteným nekatolíkom, t.j.:
1. Katolík musí dať vyhlásenie, že je pripravený vyhýbať sa nebezpečenstvu straty viery. Zároveň musí dať prísľub, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby všetky deti, ktoré sa zrodia z tohto manželstvo boli pokrstené a vychovávané v katolíckej viere.
2. Nepokrstený sa musí o tomto vyhlásení a prísľube informovať
3. Obaja snúbenci sa musia poučiť o podstatných vlastnostiach a finalite manželstva
4. Tieto podmienky musia dať jednotliví snúbenci písomne alebo ústne.
Najlepšie je zájsť priamo na farský úrad, kde chcete byť zosobášení. Upozorňujem tiež na to, že katolíci dosť vyžadujú absolvovanie predmanželskej prípravy, čo môže trvať aj 3 mesiace. (vždy jedna náuka za mesiac - tomu sa hovorí "rýchlosť blesku")
-
Sagittarius
Guru
LOL...Len vieš, narozdiel od siekt, z ktorých je sa problém dostať, pri katolíkoch (lebo to, čo si citoval bolo o pravidlách katolíckej cirkvi) sa dá odísť v pohode, resp. nie oficiálne, ale zase úradne má členstvo v cirkvi asi takú platnosť ako členstvo vo fanklube futbalového mužstva. A pri porušení človeku s veľkou pravdepodobnosťou nehrozí nič, a ak hej, tak je to exkomunikácia z cirkvi, čo však väčšina pri porušení pravidiel (týchto 4) človeku až vadiť nebude.
A teraz k téme, treba si jednoducho nájsť dobrého kňaza, ktorý nebude robiť problémy. Po druhé, chalan je evanjelik, tak by bolo lepšie pozrieť si pravidlá evanjelickej cirkvi (pravdepodobne ECAV). A po tretie, dievča s chalanom ešte ani nechodí a my sa tu už bavíme o svadbe.
A teraz k téme, treba si jednoducho nájsť dobrého kňaza, ktorý nebude robiť problémy. Po druhé, chalan je evanjelik, tak by bolo lepšie pozrieť si pravidlá evanjelickej cirkvi (pravdepodobne ECAV). A po tretie, dievča s chalanom ešte ani nechodí a my sa tu už bavíme o svadbe.
Vacsina knazov, obzvlast mladsi, nebude s tymto robit ziadne problemy, nie ze by im to bolo jedno, ale vedia to pochopit, ak by mali vznikat problemy tak hlavne v rodine, kde im to moze prekazat.
v piatok som bola s tým chalanom vonku, cítila som sa veľmi zvláštne..zaviedol na miesto kde sa chodí modliť, niečo ako garáž a on si z toho urobil modlitebňu..má tam veľa biblii,jednu mi núkal..ja, že nie nechcem, on, že ok..som sa ho pýtala prečo tak veľmi verí,povedal mi, že on je dieťa pána boha..proste mala som miestami pocit, že to nemá v hlave všetko v poriadku..pokial nerozpráva takto nábožne je to fajn človek,ale akonáhle začne naháňa mi strach..
-
Grim
Darca
...no...z toho čo píšeš to vyzerá, že jeho viera hraničí s fanatizmom...a to už nieje veľmi dobré...
hej tiež si myslím, naháňa mi to strach, problém je v tom, že on sa do mňa šialene zalúbil a neviem ako to mám riešiťGrim napísal:...no...z toho čo píšeš to vyzerá, že jeho viera hraničí s fanatizmom...a to už nieje veľmi dobré...
-
Grim
Darca
...vo fáze takého fanatizmu bude stačiť, keď mu povieš, že v Boha neveríš...obávam sa len toho, že jeho fanatizmus mu bude po vzore Ježiša Krista veliť, aby obracal hriešnikov na vieru a bude to brať ako výzvu a poslanie od Boha...a ako povinnosť...v takom prípade ti len tak ľahko pokoj nedá, lebo vieme, čoho sú fanatici schopní, že?...
som mu povedala, že neverím, že som viacmenej ateista, nezabralo toGrim napísal:...vo fáze takého fanatizmu bude stačiť, keď mu povieš, že v Boha neveríš...obávam sa len toho, že jeho fanatizmus mu bude po vzore Ježiša Krista veliť, aby obracal hriešnikov na vieru a bude to brať ako výzvu a poslanie od Boha...a ako povinnosť...v takom prípade ti len tak ľahko pokoj nedá, lebo vieme, čoho sú fanatici schopní, že?...
tak mu povedz že si ateistka lebo Boh to tak chce, veď je všemocný tak keby chcel niečo iné tak by si to zariadil, ňé... 
-
Grim
Darca
...výborne...tak...ehm...držím palce...
...asi by si mala začať veriť, že sa na to vyserie... 
no nie je mi to veľmi smiešne bo miestami mi náháňa naozaj strach
-
Stoporko
VIP
greeta - technická otázka: odkiaľ je ten chalan? (mesto/zbor?) Do ktorej cirkvi patrí?
A garáž prerobená na modlitebňu - tam chodí len on alebo viacero ľudí s ním = je to stretko nejakého menšieho zboru? Lebo napr. rôzne malé cirkvi majú svoje "kostoly" v garážach, pivniciach...lebo na veľké chrámy proste nemajú peniaze. Ale veď ak sa ti nepáči, bojíš sa ho alebo čokoľvek - vzťah nie je povinný (stredovek dávno skončil a islam tu nemáme tak silný aby mohol diktovať), tak mu daj bye bye
Zájdi na disku, do klubu, choď von s partiou a niekoho tebe súceho stretneš.
A garáž prerobená na modlitebňu - tam chodí len on alebo viacero ľudí s ním = je to stretko nejakého menšieho zboru? Lebo napr. rôzne malé cirkvi majú svoje "kostoly" v garážach, pivniciach...lebo na veľké chrámy proste nemajú peniaze. Ale veď ak sa ti nepáči, bojíš sa ho alebo čokoľvek - vzťah nie je povinný (stredovek dávno skončil a islam tu nemáme tak silný aby mohol diktovať), tak mu daj bye bye
...aby sa z takeho nevyklul Doomsday killer...