Staviame domacu siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Staviame domacu siet

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

ja doma pouzivam router v mode repeater, neviem aky je rozdiel medzi tymito dvomi modmi, ja som viacmenej spokojny..
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Teda máš jeden router kde máš zapojený normálne kábel od ISP a tento router ďalej distribuuje signál do ďalšieho routra, ktorý ho prijíma a zároveň slúži ako AP pre zariadenia?
Je možné pripájať sa bezdrôtovo zariadeniami aj prvý router? Ak áno, tak sa to správa ako jedna sieť?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

ano. jeden router je v dome, v nom je zapojeny wan od isp, nan sa pripajam v dome, na zahrade je druhy router, ktory je zapojeny iba do elektrickej siete, ten sa pripaja na router v dome a rozsiruje siet.

cele sa to tvari ako jedna siet, v jednom subnete.
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

A aké máš konkrétne routre? Ten router, ktorý máš v dome máš umiestnený kde? Normálne v strede domu, či niekde pri okne na priamu viditeľnosť k tomu druhému? Aká vzdialenosť je asi medzi nimi, sú tam tiež prekážky, prípadne koľko priečok?
Patrez-ik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Patrez-ik »

Mám otázočku borci,

dá sa vytvoriť domáca sieť, a zdielanie súborov, na Win XP aj cez T-Comácky router? Tuším sa to volá Vigor či tak daako. Neviem presný názov. Len či to nemajú nejako blokované alebo tak. Niečo sa mi zdalo že som počul že to nepôjde. Vďaka za radu.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ahoj borec :)

Ano da sa vytvoriť siet na Os Windows XP cez vigor 2700 vgst asi predpokladám ze mas ten :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

zdravim mam jednu otazku , prisiel mi domov net od UPC ( fiber 100 ) , no je zapajany cez TV primač a dozvedel som sa ze mame doma setky rozvody pre TV posekane , ale na chodbe mame velku bielu skrinu od a z tade predpokladam idu tie rozvody , lebo su tam nalepky upc .... a moja otazka ma dve časti :

1. Je z tejto skrine mozne potiahnut len koaxial do bytu a rovno do modemu ?

2. Je možno na tento modem : http://web.upc.cz/down/UPC_Internet_pri ... r_WiFi.pdf zapojit do nejakeho wifi "odosielača" cez usb ? a následne cez wifi primac príjmať data cez usb do PC cez nieco podobne http://sietove-karty.heureka.sk/getnet- ... e/#section ........... ? dakujem K+
sutko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sutko »

Potrebujem radu. Kúpil som si router, prepojil som ho tak ako treba s káblom od netu + ešte so stolovým kompom. Vysiela aj wifi, no keď sa snažím pripojiť na wifi notebookom, tak sa síce pripojí, no nemám prístup na internet.

V stolovom kompe mám IP cez cmd 10.10.10.1, čo je dosť zvláštne.

Router má 192.168.99.38
Noťas 192.168.99.36

Noťas som aj pingol na IPčku routera (192.168.99.38) a má odozvu, čiže komunikujú spolu, ale internet neide. Neviete niekto poradiť? Bol by som veľmi vďačný.
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

Zdravim,
Hladam riesenie ako sa pripojit na wifi v byte cez NB. Vzhladom nato ze svoje buduce potomstvo nechcem vystavovat wifi ziareniu kazdy den. Preto hladam daku alternativu na pripojenie k wifi okrem klasickeho wifi receiver.
O usb wifi som pocul, ale chcem sa opytat ci je mozne prijmat wifi aj prostrednictvom fifi router-a popripade inym sposobom..?
Vdaka hosi :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alternativa je kabel. Ku si dva kable, jeden si hod do spalne, druhy do obyvacky a pripajaj si notebook na kabel s tym, ze budes mat vypnute v tom case wifi na notebooku a samozrejme budes mat vypnute wifi na routri.
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ano samozrejme to by bol ideal, bohuzial router je zabudovany v panelaku o poschodie nizsie, nakolko som v podnajme tak upravy bytu moc nepripadaju v uvahu.
Ja potrebujem nieco ako wifi reciever. Najradsej by som to riesil ale cez wifi router, avsak u kt. neviem ci dokaze aj wifi signal prijmat.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Potrebujes AP/rounter, ktory ma klientsky mod a zaroven zluzi ako router.

http://www.alza.sk/asus-rt-n10-d143777.htm
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Zriadil som si teda TP-Link TL WR543G, avsak mam problem ho nadstavit tak aby prijmal wifi signal zo susedneho wifi routra.
Skusal som aj googlit no moc som neuspel, pomohli by mi dake rady :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Internet prijmas cez rozhranie WAN v nastaveni, dalej to u seba rozdelujes cez LAN alebo Wireless (alebo neviem ako to tam maju popisane).
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Na routeri z ktoreho sa snazim chytit signal netreba nic nadstavit / povolit?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tazko povedat. Moze mat filter na MAC adresy, teda pokial router s tvojou MAC adresou sa chce pripojit, tak ho odmietne. Alebo tam moze mat zabezpecenie WPA/WPA2/WEP...
b33ro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b33ro »

Prihadzujem otázku. Na intráku má spolubývajúci neombedzený net od pomaranču cez usb a chceli by sme sa nato pripojiť štyria naraz všetci máme win 7 sieť sme vytvorili jeden kamarát sa pripojil aj k netu ale mne sa dalo iba na sieť a internet mi nešiel v čom môže byť problém? a druhá otázka dalo by sa to usb zapojiť priamo na router nejako ? žeby sme nepotrebovali zapnutý jeden pc aby sa mohli pripojiť ostatné ? dík
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

b33ro: Par krat som pouzil USB kluc od Orange na pripojenie, tusim je tam nejaky ich program, ktory to pripaja a aj meria spotrebu. Preto si myslim, ze by bol asi problem to zapojit do routra. Trebalo by 3G wifi router, trebars Orange daval k tomu aj Huawei B260, takze ak by ste ho kupili z bazaru, tak by nemal byt problem: http://pc.bazos.sk/?hledat=huawei+b260& ... 5&kitx=ano

Zdielanie internetu tymto sposobom som nerobil, ale pokial je nazdielany internet, tak by v tom nemal byt problem. Mozno je problem v prideleni IP adries (skusit pouzit Google DNS ci Open DNS ipcky) alebo co, preto treba skusit pingnut server (teda kamaratov PC), pripadne pingnut IP adresu priamo na internet. Vypnut firewall ci zabezpecenie siete je v tomto pripade samozrejmost, kym sa vam to nepodari rozbehat.

Edit: Mozno by slo pouzit aj taketo zariadenie, trebalo by pozriet manual k tomu alebo pohladat na internete:
http://www.alza.sk/zyxel-nbg-4115-d253889.htm
http://www.alza.sk/ovislink-airlive-air3g-d274149.htm
b33ro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b33ro »

Dík uvidím či sa budú chcieť spolubývajúci zložiť na niečo také
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

na notebooku internet prostrednictvom sietoveho kabla, win XP !!!!!! chcem aby ten sprosty notebook fungoval tak aby siel net aj na nom, aj aby vysielal wifi signal, a aby som sa vedel napojit na tento internet prostrednictvom mobilu SGS 2 s androidom, DA SA ????? ked hej tak kua AKO????? pri premosteni mi padol system, a Ad-hoc mi vobec ale vobec nepomoze.... plus pri ostatnych srandickach na prepojenie ma odpoji dokonca aj od klasickeho netu .....
Napísať odpoveď