ja mozno tiez ale rozhodnem sa az vtedy ked to bude fyzicky v obchodoch a dostatocne zrecenzovane
//autoeditácia príspevku (04 Nov 2011, 0:35)
Hmm... canon c300 zaujmave zaujmave... to uz ale ani neni fotak som zaujmave na tie skla a ich moznosti pouzitia na fotakoch
Nuž bajonet je rovnaký, otázne je, ako pohodlne by sa s týmito sklami pracovalo na foťáku.
každopádne, čo som videl aké rozmery má trebárs tá 30-300, tak je to riadna rúra!!
No tak dám sem takú otázku..
Mám 600dčko, 50mm f1.8 II a Tamron 18-270mm F3.5-6.3 VC..... rozmýšlam že skúsim predať tamron... ale čo potom? uvažujem nad neičím ako tých 15-85 alebo tak ako "walkaround" objektív... ale bojím sa že mi bude ten rozsah tamronu chýbať... any ideas?
iWin: 17-85 bola hnoj už v období svojho vzniku, keď bola dodávaná, ako seťák ku 30/40 a dokonca ešte aj 50D (na ktorú už ale úplne nestíhala). Opticky za to nestojí a mne osobne sa s ňou pracovalo veľmi nepríjemne. Radšej som to zhodil a fotil pevnou 35kou...
Ak by som to mal porovnávať s 15-85, tak by som porovnával neporovnateľné. 15-85 je momentálne najlepší seťák od Canonu - vyvinutý na rozlíšenie snímača 7D (s ktorým si poradí máloktorý zoom, okrem 15-85 a niektorých L).
Čo sa tele týka, naj pomer výkon/kvalita je 70-200 f/2,8L USM. Cenovo do 1000€
hmm 35ka pevná... čo ja viem pevný už jeden mám a chcem niečo kvalitné zoomovacie...
700-200 preferujem viacej F4 USM s IS, prečo? lebo na foťák točím aj videá http://www.youtube.com/user/Subal33t a tam je cena rovnaká ako pri 70-200 f2.8 USM
To je druhá vec.
Ja osobne som portrét-geek, takže f/2,8 je pre mňa nepostrádateľné.
Aj keď ešte si to zváž. Osobne by som totiž bral fakt radšej f/2,8 a na tie trialové videá by som pár € investoval do nejakého ramenného / hrudného steady-cam príslušenstva.
ja by som zas potreboval pomôcť ohodnotiť svoj aparát + objektívy + statív a tašku - ( všetko chcem naraz predať) technický stav neriešim ale berme taký lepší pri slabej prevádzke na ňom...
Olympus E-500 + 14-45 (1:3.5-5.6) + 40-150(1:3.5-4.5) . statív Velbon CX 444. taška Nikon System Bag - nejde mi o cenu tých vecí osobitne ale koľko takto dokopy by som dostal...
Ked ho natocis dovrchu, mas dva stroje svetla, odraz od stropu je prirodzenejsi a vytvori dobre svetelne podmienky, ale kedze je to odraz od stropu ocne obluky vytvaraju tien a oci su potom tmave, to eliminuje dana odrazna dosticka. Dalsia moznost je pouzit napr difuzer a natocit ho do 45°.