Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa hojko »

Michaelo: To je tak, ked nevyhodis smerovku vlavo :P

Tento tyzden som stretol dobrych blbcoch, prvy bol akysi tuningovy kral na starom Seate Ibiza z krasnymi zrkadlovymi foliami v zelenej farbe na zadnych sklach. Isiel som v meste po hlavnej ceste s dvomi jazdymi pruhmi, zaradil som sa vlavo, pretoze vpravo isli dva autobusy a su tam zastavky, takze by som sa aj tak musel radit vlavo pri obiehani. Tempomat na 50 km/h, ked zrazu priletel polohrdzavy Seat a zacal sa na mna lepit. Kedze to bolo v meste, kde je na tejto ceste aj dost prechodov, tak som sa rozhodol, ze sa mu neuhnem a pojde pekne podla predpisov, tak ako ma ist. Chlapec bol cely nedockavy a ked mal mozno obehnut ma vpravo, tak to hned vyuzil a este mi stihol cez okno ukazat prostredny prst na ruke. Celkom usmevne.

Druhy macher bol na parkovisku pri cuvani. Na parkovisku stali auta, miesta na parkovanie su dost siroke, takze ak stoji auto aj pri bielej ciare, v pohode sa tam do vedlajsieho miesta zaparkuje druhe auta a da sa vystupit, aj ked mozno trosku obmedzene, ale nie je ziadny problem. Chlapik na bielom auta (oznacene ako cervene vozidlo) za bieleho dna chcel zaparkovat na parkovisku, kde boli dve volne miesta, okolite auta boli pekne odstavene na stred parkovacieho miesta. Stal som za nim a cakal, kym zaparkuje. Najskor si to trosku nadbehol (zelena sipka), potom zacal cuvat. Hovorim si, ze co je to za vola, ked nevie cuvat podla spatnych zrkadiel, ale musi si otvorit dvere a pozerat sa hlavou cez otvorene dvere za seba??? Smiech ma presiel, ked zacal cuvat (fialove sipky) a nacuval tak, ze trafil presne auto, ktore stalo za nim. Nedalo mi a lepsie som sa zahladal, ze ak by chcel utiect, tak si zapamatam aspon SPZ a ohlasim to na policiu, ved ani ja som nebol rad, ked mi niekto rozbil bocne dvere pri parkovani a usiel. Potom som sa pozrel a auto, ktore nacuval bola Felicia, jedine stastie bolo, ze mala tazne, takze profesionalny parkovac vozidiel si akurat tak spravil skodu na svojom aute. Dovolim si povedat, ze mozno si par poharikov hrkol, pretoze takto nedokazu nacuvat ani novacikovia v autoskole.

Treti pripad bol opat pri parkovani, odchadzal som z jedneho sidliska z navstevy, vedla mna bolo jedno volne miesto a chlapik so zenou chceli zaparkovat na toto miesto, opat sa rozhodli pre cuvanie a tak chlapik zacal cuvat. Vsimol som si, ze zastal, pozriem do boku a akurat sa dotykal jeho blatniku. Pozeral som sa lepsie, ci mu ho nahodou neprehol, ani nic tam nebolo, ani skrabanec, tak som radsej odisiel prec, aby mal viacej miesta na parkovanie.
Prílohy
parkovac.png
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hojko cital si co som pisal? Ja som smerovku mal celou cestou (asi 15 metrov pred zatackou som ju dal, mozno aj skor (vzdy davam tak aby to nebolo neskoro ale nie moc skoro aby si nemysleli ze idem niekde do dvora), ak si vsimnes kde zacina cervena sipka tak tam som aj zapol smerovku (je to asi 5 az 7 metrov po poslednej zatacke vpravo a 10 metrov po zatacke vlavo)).

Tuto mas mapu a mozes sa pozriet ;)
http://g.co/maps/98f4c
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Michaelo: obe su hlavne? To je potom ta krizovatka riesena dost nestastne, pretoze ak su obe hlavne a ty nemas povinnost sledovat znacky z druheho smeru, tak by si mal dat prednost ty jej, pretoze ide sprava.
PS: pridavam jednu krizovatku od nas, kde sa u mnohych vodicov ukaze, ze poriadne neovladaju predpisy. Hlavna je vyznacena cervenou.
Az prilis casto sa stava, ze ak niekto ide z B do D, tak dava smerovku dolava, cim naznacuje, ze chce ist do smeru C. Vo vacsine pripadov to nevadi, ale kedze sa musi pozerat aj doprava (kvoli davaniu prednosti), tak tam musi zastavit. To som minule vyuzil na drobne "zaskolenie" jedneho paka, ktory tam zastavil so smerovkou dolava, pricom nikde nic neslo a bol som iba ja a chcel som ist zo smeru D do A. Videl som, ze ma smerovku, tak som sa pohol dolava (za normalnych okolnosti by sme sa mali minut), ale ten pako sa akurat zacal pohynat bez toho aby sa pozrel pred seba a o to viac sa potom zlakol ked ma uvidel ako mu krizujem cestu, zaroven mi stihol ukazat, ze sa mu moje konanie nepacilo, pricom si zjavne neuvedomil, ze blbost urobil on. Ja som to nechal tak a dufam, ze ked to niekedy potom preberal s kamaratmi pri pive, tak mu vysvetlili, ze ked ide rovno, tak smerovku nema davat. K***
A len pre uplnost uvadzam, ze som si bol vedomy toho, ze na 90% pojde rovno, takze som bol pripraveny brzdit, ak by sa pohol skor.
Prílohy
New Bitmap Image.jpg
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz som ta nepochopil. Ved ona tam ma jasne danu znacku aby dala prednost v jazde vsetkym co su na ceste na ktoru chce ist tak preco by som jej mal ja dat prednost? Aj na kruhovom objazde by mal mat prednost ten co don vchadza no vzdy mas znacky aby si dal prednost v jazde tym co su uz na kruhaci ;)

Idem kapanek upravit screen aby si videl ako su znacky.
Prílohy
KravaZaVolantomZnacky.png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja ti rozumiem, ale zaroven mam pocit, ze krizovatka by mala byt oznacena tak, aby si musel sledovat iba znacky v svojom smere a nie "cudzie". Cize pred krizovatkou by si mal mat znacku s nakresom krizovatky, kde by bolo jasne ako ide hlavna a hlavna by mala byt iba v jednom smere, aby bolo jednoznacne, kto ma prednost. V tomto pripade by mala ist rovno, vtedy by davala zmysel ta znacka na prednost v jazde, ktoru spominas.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takto, niesom si teraz 100% isty ci su obe hlavne ale viem ze hlavna je na 100% ta po ktorej som siel ja. Zajtra sa tamade preveziem a popozeram si tie znacky a zaznacim do mapy ;)
Zatial som dal tie 2 o ktorych viem (PS sa mi zapinat nechce, som tu na booku, preto to cierne okolo).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, hlavna bude iba ta rovna, potom to je jasne, ale malo by to byt vyznacene dodatkovou znackou v tvojom smere. Pri opacnom smere o tom niet pochyb, kedze tam ma znacku na prednost.
Este ku kruhacu: tam mas aj znacky, ze si na hlavnej a k tomu znacku kruhacu, cize mas ukazane, ze mas prednost.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

Gothar stale tomu tvojmu pripadu nechapem... on isiel z B do D (aj ked smerovka ukazovala do C) a ty si nesiel nahodu z D do A?

ako ja s tebou suhlasim, len sa bojim, ze ak by sa stala nejaka dopravna nehoda v tomto pripade, bol by si vinník ty.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, opravene :) Dakujem za upozornenie.
S tou vinou je to diskutabilne, pretoze on naznacoval, ze chce ist do C, tym padom by sme sa mali v krizovatke pekne minut. Predsa nebudem davat prednost niekomu koho nemozem obmedzit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GothaR: Otazne je, ci by si mu dokazal, ze mal zapnutu smerovku. Inak mi to nedalo a teraz som sa pytal suseda, ktory je spolumajitelom autoskoly a robi aj instuktora. Nakreslil som mu to na papier a povedal, ze pokial idem autom z bodu B do bodu D, tak smerovku nedavam, nakolko nemenim smer jazdy. Ak by som smerovku dal, tak naznacujem, ze chcem ist do bodu C. V pripade, ze by tam mozno odbocenia do bodu C nebola, tak smerovku davam, aby som naznacil, ze menim smer jazdy z hlavnej cesty. Ina situacia by bola, ak by v strede krizovatky bol maly ostrovcek, pretoze tam by sa uz smerovka davala, ale pri ostrovceku by sa vypinala.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No dokazovanie by bolo horsie, ale podla mna by sa aj sam priznal, lebo by stale zil v tom, ze tam smerovku treba davat. Ale ktovie, skusat to nechcem :) Vzdy mam radsej ked sa niekto pouci bez toho aby vznikla nejaka skoda.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Pozor ! Pozor ! Choroba pod nazvom "hmlovkar" sa dnes rozsiria ako malaria.
Priznaky. Svietim hmlovkami vsade kde mam, aj ked som v meste a viditelnost je kilometer a viac.
...a ked mu zablikas hmlovkou, si len povie: "co blikas, svietim vsetkym, co mam"

:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Hmlovkarom neblikam, rovno zapnem dialkove a necham ich zapnute az kym sa neminieme.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

GothaR - myslíš predné hmlovky, alebo zadné?...mne osobne predné až tak agresívne nevadia...aj tak to trvá asi tri sekundy, kým sa minieme a navyše vo väčšine prípadov svietia krásne na cestu a nie mne do očí...oveľa horšie pôsobia aj zle nastavené stretávacie svetlá, svietiace rovno mne do očí...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Samozrejme predne. A ano, minieme sa rychlo, ale ide o princip a treba mu dat najavo, ze robi blbost. Mne zas nevadia zadne hmlovky, je to sice silnejsie svetlo ale skoro vobec ma nerusi. Navyse to pouziva fakt malo ludi, vacsina asi ani nevie ze nieco take ma, pretoze za tych 7 rokov co jazdim som sa s tym stretol mozno 5x.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dnes keď som šiel ráno tak bola zo začiatku viditeľnosť v poho ale len čo som vyšiel z dediny celou cestou do mesta aj v meste bola pekná hmla (viditeľnosť okolo 50metrov). Hmlovky som zapol ale ihneď po vjazde do mesta a vjazde na hlavnú cestu som ich vypol. Tam sa viditeľnosť zvýšila na 100 až 250 metrov čo je dosť a v meste tak dlhé rovinky veľmi nebývajú. A zbytočne oslepovať vodičov je blbosť. Zadné hmlovky nepoužívam takmer nikdy. Ak viem že je naozaj hustá hmla tak ich pichnem nech do mňa niekto nebuchne ale zatiaľ som ich nepotreboval.

Btw k tomu môjmu príspevku vyššie:
Tá cesta kde som bol ja bola hlavná a ona bola na vedľajšej (hlavná je to len smerom hore až za ostrovčekom tým vyššie). je to tam divne robené ale ja som bol na Hlavnej a ona mala aj tak značku Daj prednosť ;)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Niektori maju este tak fajnovo nastavene svetla, alebo co, ze po tme na dialnici to je radost ist, ide vo vedlajsom pruhu, ked to je par sekund tak pohoda, ale ked sa drzi vo vedlajsom prhu tesne zamnou no radost.
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Ja sa musim priznat, ze sa mi niekedy stava, ze zabudnem vypnut dlhe alebo ich naopak v domneni, ze su zapnute, zapnem, aby som oprotiiducich neslepil. Prvy pripad sa mi stal uz zoparkrat, druhy len raz. Tymto sa chcem ospravedlnit oziarenym medzi Lipovnikom a Bojnou v okrese Topolcany. :( Este mam prehresok z kruhacu pri piestanskom Tescu, ked som don vliezol tesne pred nejaky bavorak a zatrubil mi.
Normalne mam pocit viny...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Asi pred týždňom, ráno cestou do práce: ako chodec stojím na križovatke, dostaneme zelenú, tak prechádzam cez prechod. Ledva prejdem na druhú stranu a čo nevidím, týpek počkal, kým sme prešli a potom šup ho ďalej :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

A mal urcite cervenu? Existuju aj krizovatky kedy maju auta aj chodci zelenu a svieti len upozornenie pre vodicov, ze maju dat prednost chodcom :)
Napísať odpoveď